Preşedinţii României

Categoria Opinii

Cu ce o fi greşit acest popor în faţa umanităţii şi a lui Dumnezeu de a fost pedepsit cu asemenea specimen care să îl conducă?  Undeva, în adâncul istoriei în adâncurile facerii pământului, sau în adâncurile neantului cosmic, când s-a produs primul bang când prima gaură neagră a întâlnit prima particulă de materie cred eu că a fost un român prin zonă şi fie a furat particular aceea, fie a făcut alta şi Dumnezeu nu mai ştia care e cea originală şi atunci ne-a pedepsit pentru că ne-am băgat nasul în ciorba primordială. Se spune că atunci când Dumnezeu a împărţit  pământul popoarelor, primul care s-a înfiinţat la împărţeală a fost românul care a ales din fiecare formă de relief şi bogăţie câte ceva, iar ultimul care a venit a fost  evreul care  nu a mai găsit nimic. Şi atunci evreul s-a plans că alţii au prea mult iar el nu mai are nici o bucată de pământ al lui. Dumnezeu i-a spus atunci că el o să fie poporul care o să se simtă ca acasă oriunde s-ar duce şi o să aibe aceleaşi drepturi sau chiar mai multe decât chiar proprietarii de drept. Dar evreul s-a plâns că românii au de toate şi nu e corect. Atunci Dumnezeu a spus: “Da, au de toate, dar ia uite ce conducători le-am dat. Cu aşa conducători, vor pierde tot ce au.“

Nu ştiu de unde apar bancurile, aşa cum Nicu Constantin nu ştia unde se duc muştele iarna, dar au mult adevăr în ele.

De când a început nebunia cu destituirea preşedintelui mă uit ca la ping-pong pe masa de joc şi nu mai ştiu nici care e scorul. Se dau lovituri cu efect, se joacă pe sub masă, se gafează copilăreşte, se dă cu neţ la serviciu dar cui îi pasă? Jocul merge mai departe,  preşedinţii tării mele cu premier şi cu justiţie cu tot, joacă toţi un joc pe care nici Europa nu îl mai poate arbitra pentru că nici ea nu mai respectă propriile reguli de arbitraj, acordă puncte şi depunctează după ureche într-o nebunie pe care cred că nici Demiurgul nu o mai înţelege şi îşi spune singur în barbă, să nu îl audă sfinţii :” măi să fiu al .. ucigă-l toaca, eu ştiu că am făcut căile  încurcate dar de astea din România chiar nu îmi amintesc . Cine Doamne  iertam-aş a făcut porcăria asta de încurcătură că dacă mă cheamă cineva să îi descurc , mă las păgubaş şi te pomeneşti că îi rezolvă Împieliţatu.”  Domnul Barroso  arbitrul de centru cere premierului să organizeze referendumul  după reguli pe care nici o ţară din Europa  civilizată nu le aplică dar el numeşte asta apărarea democraţiei şi a statului de drept. Domnul Preşedinte interimar şi domnul premier în loc să facă scandal cum făcea Năstase pe vremuri, se fac că nu văd că ceea li se cere este în afara regulilor jocului şi lasă capul în jos acceptând regula  doar pentru că vine de la Barroso. Păi domnilor, eu în locul dumneavoastră ieşeam de pe teren. Având  mingea în terenul lor  şi posibilitatea de a servi un As, ei ca doi copii ruşinaţi cedează mingea adversarului şi se mai întorc şi cu spatele ca să nu vadă unde sunt loviţi.

Am crezut că au greşit sau au făcut-o din respect pentru arbitru, dar nu e aşa. Faza s-a repetat  dar de data asta nu arbitrul  a decis, ci adversarul. Preşedintele suspendat, care nu mai are NICI UN DREPT DE JOC în jocul politic  decât de chibiţ şi care ar trebui să respecte regula chibiţului, cere STS să îi pună la dispoziţie tehnica de cifrare şi interceptare de care poate beneficia numai preşedintele  în funcţie. Apropo de asta, tot domnia sa se joacă cu cuvintele inventând funcţii şi drepturi  care nu există nicăieri. Pentru domnia sa preşedintele suspendat este mai preşedinte decât  preşedintele interimar, pentru că – nu e aşa- el a fost ales, dar uită că de fapt există un singur preşedinte şi acela este PREŞEDINTELE ÎN FUNCŢIE fie el interimar sau neales. Iar acest preşedinte în funcţie şi nimeni altcineva, are dreptul la sistemele STS.

Ce face acest preşedinte în funcţie când presa dezvăluie acest abuz penal ? Păi prima oară aspune că habar nu are despre aşa ceva  şi că va investiga cazul , dar nu a fost informat. Toată lumea credea că  din momentul acela Băsescu pierde jucăria din sediul de campanile  iar Opriş va fi demis . A doua zi însă, Crinul  o dă la  întors din proprie inniţiativă : “Chestiunea asta cu telefonul special este una discutabilă. Am discutat astăzi cu generalul Opriş, care este directorul acestui Serviciu, care este certamente un foarte bun profesionist recunoscut şi l-am întrebat. Legea pe care o invocă dânşii, prevederile aprobate şi de CSAT care reglementează cine trebuie să aibă, nu vorbeşte nici de preşedinte interimar, nici de preşedinte suspendat.” Păi domnule Crin, căci certamente  preşedinte nu vă mai pot numi, pentru că legea nu prevede acest termen de preşedinte interimar şi nici de preşedinte suspendat, legea nu vorbeşte pentru că nu există decât un preşedinte, preşedintele în funcţie  şi acela nu este sigur Băsescu, dar mă tem că nici dumneavoastră, după cum vă comportaţi.

Dar pentru că presa făcea presiuni, se mai organizează un joc de antrenament la o masă paralelă,  cu Parlamentul şi CSAT-ul , care să joace mingea Opriş să nu zică lumea că nu s-a sesizat nimeni. Parlamentul ia mingea, o priveşte, o întoarce pe toate părţile îşi dă cu presupusul dar nu o loveşte ci o întinde frumos CSAT  să o joace ei. CSAT se face că o loveşte şi propune  să îl demită pe Opriş. Aici însă  intervine un outsider cu drept de veto, unul care se afla în concediu, un tip care se spune că ar fi consilier prezidenţial  şi cică trebuia să fie şi el pe acolo. Acest tip, normal, jucător din echipa adversă, se opune că aşa vrea muşchii lui şi Opriş scapă nedemis.  Cu asta meciul e încheiat pentru Antonescu, el „şi-a făcut datoria”, a convocat CSAT-ul şi a propus demiterea, dar nu s-a putut, iar el respectă legea. Domnule Antonescu, vă rog să mă iertaţi dar pe fruntea mea cea multilateral dezvoltată deşi e spaţiu suficient, nu scrie prost. Aţi uitat să precizaţi în explicaţiile dumneavoastră AL CUI CONSILIER ERA DOMNUL FOTA, al preşedintelui suspendat  al celui interimar, sau al celui în funcţie ?

Dacă era al unui fost preşedinte, atunci era şi el un fost consilier, dacă nu cumva l-aţi preluat şi reconfirmat, dar nu v-am auzit spunând aşa ceva. Dacă l-aţi păstrat, aşa din curtoazie, mă întreb de ce nu aţi păstrat-o şi pe Elena Udrea  sau chiar pe prima doamnă, că doar dânsa nu a fost demisă. Dacă însă consilierul  era al preşedintelui în funcţie şi SE AFLA ÎN CONCEDIU, CINE L-A CONVOCAT, CINE  I-A ÎNTRERUPT CONCEDIUL ŞI CUM V-A CONSILIAT, SAU CUM L-AŢI CONSILIAT ÎNAINTE DE ŞEDINŢĂ? Eu nu am mai auzit nicăieri până acum ca un consilier al unei persoane , indiferent al cui, să voteze  altfel decât cel pe care îl consiliază, sau chiar să i se opună când preşedintele  face o propunere. În cel mai fericit caz se putea abţine  sau chiar putea să-şi prezinte demisia pentru că nu aţi ţinut cont de sfatul său. DOMNULE ANTONESCU, CEEA CE AŢI ACCEPTAT DUMNEAVOASTRĂ ATÂT DIN PARTEA LUI FOTA CÂT ŞI DIN PARTEA LUI OPRIŞ  SAU A LUI BĂSESCU CARE V-A INTERZIS ACCESUL ÎN BIROUL PREZIDENŢIAL ARATĂ CĂ LA ACEASTĂ ORĂ NU DUMNEAVOASTRĂ CONDUCEŢI INSTITUŢIA PREZIDENŢIALĂ,  CI CONSILIERII ŞI ŞEFII DE DIRECŢII AI LUI BĂSESCU . ÎN ROMÂNIA  S-A PRODUS O LOVITURTĂ DE STAT A PREŞEDINTELUI SUSPENDAT CARE A PRELUAT CONDUCEREA STATULUI, VĂ ŢINE ÎN FAŢA CABINETULUI PREZIDENŢIAL ÎNCHIS ŞI SIGILAT  CA PE O SLUGĂ,  IAR DUMNEAVOASTRĂ VĂ FACEŢI CĂ NU OBSERAŢI. Ceea ce dumneavoastră numiţi delicateţe este de fapt lipsă de fermitate, teamă, incapacitate, diletantism şi nu faceţi altceva decât să-i daţi apă la moară lui Băsescu, atunci când susţine că nu sunteţi suficient de copt pentru a fi preşedinte. Nu Băsescu m-a convins ci faptele dumneavoastră. Voi merge la vot, voi vota demiterea lui Băsescu nu fac un secret din asta, dar nu garantez că vă voi vota ca preşedinte. Încă nu m-aţi convins, mai degrabă m-aţi dezamăgit.

Ca o culme, tot el, Băsescu e cel care ameninţă cu puşcăria dacă îi luaţi jucăria din sediul de campanie. Este de domeniul basmelor absurde  a culmii culmilor: Băsescu, cel care a luat telefonul unei jurnaliste şi a spus ca l-a luat pentru că aşa a vrut el cerându-i i să vină la Cotroceni dacă îl vrea înapoi, acum ameninţă cu puşcăria pe Antonescu dacă îndrăzneşte să îi ia înapoi un telefon primit ilegal. AŞA CEVA NICI CEL MAI PROST OM DIN LUME NU POATE ACCEPTA. Cum este posibil să înghiţiţi o asemenea gogomănie, cum puteţi să acceptaţi bătaia asta de joc pentru că este o bătaie de  joc crasă, la adresa dumneavoastră personal, la adresa cetăţenilor, la adresa instituţiilor statului, la adresa legilor. Domnule Antonescu nu vă supăraţi ori sunteţi prea mic pentru  un scaun atât de mare, ori sunteţi manevrat, manipulat, sau chiar şantajat ŞI MIMAŢI ROLUL PREŞEDINTELUI MANIERAT.   Are dreptate Băsescu când spune că „suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de desfăşurare”, dar această lovitură de stat este dată de fostul preşedinte şi consilierii săi ca şi unii şefi de direcţii, împotriva preşedintelui în funcţie.  Faptul că preşedintele în funcţie nu poate intra în biroul prezidenţial pentru a-şi desfăşura activităţile specifice, că fostul preşedinte cere STS să îi acorde privilegii la care nu are dreptul, că consilierii săi personali intervin  împotriva preşedintelui în funcţie confirmă afirmaţia lui Băsescu.

Dar bătaia de joc nu se opreşte aici. Acelaşi preşedinte Băsescu face ce vrea nu numai cu Antonescu ci chiar cu cei care îl vor vota. Atât de proşti îi crede pe români încât aruncă pe piaţă cele mai incredibile declaraţii crezând că aceştia vor înghiţi tot ce spune el, fără să clipească. Ne anunţă domnul BĂSESCU, că se rupe de PDL care sau dacă cere cetăţenilor să nu se prezinte la vot, că vezi doamne, el nu vrea să câştige la masa albastră. Băsescu fair – play, Băsescu cinstit, Băsescu corect, Băsescu rupt de corupţii din PDL ? Cine poate să fie aşa de prost încât să creadă asta ? Normal că nu e atât de prost să spună că se sprijină pe PDL în condiţiile în care orice tangenţă cu PDL  înseamnă sinucidere. Nici Ungureanu nu pronunţă în toate campaniile sale cuvântul PDL, urmăriţi-l.  Amândoi sunt conştienţi că PDL- ul  nu le aduce voturi şi de aceea se prefac că nici usturoi nu mănâncă nici gura nu le miroase. Este clar însă că PDL îşi va imobiliza oamenii la pat sau la grătare , excursii, spectacole, pentru a boicota referendumul, şi a-l ajuta pe Băsescu să rămână preşedinte. Nimeni nu realizează absurdul declaraţiilor lui Băsescu. Cu cât Băsescu se dezice mai tare de PDL, cu atât pedeliştii îl vor ajuta mai tare, boicotând votul. Dacă cearta dintre ei ar fi reală, pedeliştii ar trebui să meargă la vot pentru a se răzbuna şi a-l da jos, dar ei nu şi nu, ei se supără şi stau acasă aşa de ai dracu. Cine poate crede că nu fac toţi un joc necinstit crezând că prostesc 10 milioane de români ? Să fie chiar atât de mulţi proşti în România ? Îmi vine greu să cred. Este limpede ca lumina  zilei că Băsescu nu se rupe de PDL ş i nici PDL de el decât la nivel declarativ , ca să creadă lumea că el este cinstit şi nu mai stă cu corupţii ăia care nu vor să vină la referendum. Frecţii!

Dar dacă prin absurd, Băsescu chiar loveşte cu  adevărat în Blejnar, Udrea,  Anastase, şi Boc, atunci ne aflăm în faţa unui individ pentru care lovirea celui care l-a sprijinit, a prietenului pe umărul căruia a plâns, este o obişnuinţă, floare la ureche, un obicei de care nici măcar nu se mai jenează, ba mai mult din care îşi face un titlu de glorie. Să vii în faţa naţiunii şi să spui că nu vrei să mai auzi de cei cu care până ieri ai împărţit o pâine şi să-i scoţi din porţie,  demonstrează ce caracter are acest individ care a condus şi vrea să mai conducă România. UN   ASTFEL DE OM CARE SE DESCOTOROSEŞTE DE CEI CARE NU ÎI MAI FAC TREBUINŢĂ ŞI CARE SUNT O PIEDICĂ ÎN CALEA MENŢINERII SALE PE SCAUNUL PREZIDENŢIAL VREŢI SĂ NE CONDUCĂ ŢARA?  Unul care îşi trădează foştii colegi şi prieteni pentru a îşi păstra scaunul ? Asta vor românii să aibă în fruntea ţării ? CE FEL DE NEAM SUNTEM SĂ ACCEPTĂM UN ASEMENEA SPECIMEN ÎN FRUNTEA ŢĂRII ? S-A ÎNTORS DUMNEZEU CU FAŢA DE LA NOI , SAU NE ÎNTOARCEM  NOI CU SPATELE LA DUMNEZEU ?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS