Dogaru şi tehnica dezinformării

Categoria De pe bloguri militare

                                                                                                                                                                          Luat cu evenimentele politice am lăsat de o parte orice alte evenimente mondene. Numai că evenimentele, sau mai bine zis declaraţiile altora nu mă lasă. Domnul Dogaru, preşedintele SCMD,   cel care încet -încet cu toate ameninţările şi încercările se    transformă din istoric în istorie chiar cu riscul de a trage după el şi sindicatul dacă se încăpăţânează să stea în fruntea lui şi merge pe aceeaşi linie, face din nou declaraţii în stilul caracteristic, merge din nou pe mâna minciunii fără nici un fel de jenă, ca şi când cei care îi citesc aberaţiile sunt lipsiţi de judecată. Şi continuă să jignească pentru că despre oricine ar vorbi, până nu foloseşte termeni de birjar nu se lasă.

Într-un nou comunicat „În atenţia rezerviştilor cu pensii mărite prin revizuire”, apărut pe data de 20.07, domnul Dogaru nu numai că minte dar pur şi simplu dar îşi DEZINFORMEAZĂ colegii cu informaţii sau interpretări personale total rupte de realitate şi nu pot să nu mă întreb cu ce scop ? În încercarea sa de a „explica sindicaliştilor ce va cuprinde noua lege a pensiilor”, Iniţiatorul o aduce din condei după cum doreşte, probabil pentru a crea panică din nou în rândul militarilor şi de a-i face să se întrebe ce au de gând cei din conducerea ministerului care lucrează la noua lege şi dacă nu cumva e cazul să mai dea odată ministerul apărării în judecată pentru că –conform spuselor domnului Dogaru- unii vor fi scoşi în afara noii legi dacă vor opta pentru pensia obţinută conform Legii 263. Iată ce spune domnul Dogaru :

”De asemenea, prevede dreptul la optiune al cetateanului. Daca vrea sa ramana pe cuantumul actual stabilit prin Legea 263, asa va ramane. Daca vrea sa treaca pe pensie militara de stat, va solicita acest lucru. Dar, ii avertizam pe toti ca pensia militara de stat presupune statut de militar in rezerva, cu toate drepturile, statul fiind obligat sa plateasca pensia, indiferent de situatie. In schimb, statutul de beneficiar pe Legea 263 inseamna ca individul primeste un ajutor social lunar de la stat asimilat pensiei civile, calculata pe puncte. Si aici, exista doua primejdii:

 Ca statul sa declare ca nu mai are bani si sa nu mai plateasca ajutoarele sociale

 Ca punctul de pensie, care a fost 738 lei in 2010, si a scazut la 732 lei in 2011, sa fie 400 lei la anul. Si atunci, respectivele cuantumuri de care se bucura unii astazi, vor scadea la jumatate.”

 O mai mare minciună nu putea să spună domnul Dogaru şi nu ştiu de unde a scos-o pentru că declaraţiile Doamnei Consilier Sârbu Simona este foarte clar, pe subiect şi spun că va fi o lege care se va aplica tuturor fără discriminare necondiţionat şi fără alte variante.Iată răspunsul dat de doamna consilier în interviul luat pe această temă:

 „NM: Deci, să clarificăm acest punct: noua lege se va aplica tuturor, conform aceloraşi principii, într-un sistem unic, dar cuantumul indiferent de modul în care le-a fost calculat, va rămâne cel mai avantajos pentru pensionar.

 SSL: Da, va fi o lege aplicabilă militarilor ca şi poliţiştilor, celor care lucrează sau au lucrat în SRI, SPP ca şi funcţionarilor publici cu statut special. Indiferent ce sumă va fi obţinută prin noul sistem de recalculare, pensionarul va primi pensia cea mai favorabilă.”

 Şi atunci de unde a scos domnul Dogaru varianta cu alegerea şi pericolele care îi aşteaptă pe pensionari ? Una din două: ori nu îl duce mintea să înţeleagă ce spune legea şi doamna consilier, ori-şi mai periculos-DEZINFORMEAZĂ INTENŢIONAT PENTRU A CREA PANICĂ ÎN RÂNDUL PENSIONARILOR ŞI A-I FACE SĂ REVINĂ ÎN SINDICAT ŞI SĂ-I PLĂTEASCĂ COTOZAŢIILE ÎN CONTINUARE. Poate va binevoi să ne explice concret de unde are varianta aceasta de lege sau de ce susţine o asemenea aberaţie.

 Şi minciunile şi dezinformările continuă:” Prin noua lege a pensiilor militare de stat se va redobandi statutul de militar in rezerva, cu toate drepturile, iar cuantumul va fi aliniat la situatia din statele membre NATO.”

 Nicăieri în lege nu se prevede şi nimeni din conducerea ministerului sau a USL nu a promis că salariile sau pensiile militarilor vot fi aliniate la standardele NATO, sau în nici un caz în viitorul apropiat. Ca principiu este de dorit dar NIMENI NU A PROMIS AŞA CEVA MAI ALES ÎN CONDIŢIILE ACTUALE. Iată ce spunea domnul Dobriţoiu într-un interviu pe care am avut plăcerea şi onoarea să i-l iau, referitor strict la acest subiect:

 „M.N.:Se vorbeşte despre creşterea salariilor militarilor activi la nivelul, sau pe undeva mai aproape de nivelul salariilor ţărilor membre NATO. Ce ne puteţi spune despre acest aspect este ceva real ca cerinţă a apartenenţei la Alianţa Nord-Atlantică?

 C.D.:Este o himeră. În primul rând, politica de personal este o responsabilitate naţională. NATO nu va cere alaţilor stabilirea unor plafoane salariale comune, ci doar acoperirea responsabilităţilor asumate în cadrul procesului comun de planificare a apărării (obiectivele forţelor) pentru că ele îşi au originea în Conceptul Strategic al NATO, aprobat de şefii de state şi guverne. Actualmente, când cheltuielile de personal din bugetul alocat MApN se apropie de 80%, creionând imaginea unei instituţii de cadre cu o valoare operaţională foarte redusă, creşterile salariale spectaculoase (pentru a reduce diferenţele faţă de soldele aliaţilor, sau principalilor aliaţi) sunt nerealiste, pentru că ar însemna să falimentăm instituţia. Creşterile drepturilor băneşti ale personalului activ, în rezervă şi în retragere vor acoperi rata inflaţiei, datorită haosului fiscal, bugetar şi economic generat de actuala guvernare. Alte promisiuni, pe fondul necunoaşterii situaţiei reale a visteriei ţării, ar fi hazardate.

 Şi atunci se pune problema de ce face Dogaru aceste afirmaţii ? Ori este dezinformat ceea ce nu cred, cu atâţi specialişti media sau jurişti pe care îi are în preajmă. Se poate însă suspecta că fiind „expert” în dezinformare, doreşte să inducă în rândul pensionarilor ideea că guvernul sau ministrul au promis alinierea pensiilor la nivelul NATO, iar mai târziu, în 2013 să poată să mai facă o demonstraţie pentru că nu s-au ţinut de cuvânt şi să mai pună de un proces, să ţină rezerviştii legaţi de SCMD sau mai bine zis de Dogaru. Hai să facem o incursiune în minciunile domnului Dogaru, ca să ştim şi să înţelegem care îi sunt metodele şi scopurile.

 1. Despre protestele din Ianuarie 2012 în care sindicatul ca organizaţie nu a avut nici un amestec, acum la 6 luni domnul Dogaru anunţă că aceste nu ar fi avut loc dacă nu era sindicatul care a fost folosit de către opoziţie ca un vârf de lance sau aşa cum a fost menţionat în unele ziare, „ca mineri”.În acelaşi loc menţionează că la mitingul din Mai ar fi participat 6000 de oameni, când de fapt chiar şi cei care au participat nu s-au văzut mai mult de 500.

 „Răsturnarea ar fi produs-o “Piaţa Universităţii (în care şi noi şi revoluţionarii şi alţi membri CNSC am avut reprezentanţi în permanenţă), presa şi intelectualii”. Care presa? Aia care a spus că suntem 500 de oameni când eram 6000 şi 2000 când eram 30.000?” 15.06.2012 „SCMD şi CNSC în fata opţiunii decisive”

 „Ne preocupă dialogul constant între SCMD şi aliaţii săi din CNSC şi partenerii de contract social din USL. În acest sens, mitingul din 1 Mai a fost un real succes, numărul participanţilor fiind estimat, în condiţii complet potrivnice, între 5 şi 6.000, indiferent ce au cârâit şi cârâie unii măgari din presa sau aiurea, suma cheltuită pentru aducerea delegaţiilor din provincie fiind 6100 lei, dar au fost şi membri SCMD care au venit pe cont propriu, inclusiv de la Filiala 1 Craiova, pe care cei care scriu năzbâtii pe paginile acestei filiale ar fi trebuit să aibă bunul simţ să-i întrebe”12.05.2012 STAREA DE VEGHE.

 Să spună domnul Dogaru prin cine şi cum a avut domnia sa organizaţi şi asiguraţi în permanenţă sindicalişti la Universitate, şi de asemenea numele sindicalistului de la Craiova care a fost prezent la mitingul de pe 1 Mai.  Adevărul este că la acel miting nu a participat nici un sindicalist militar de la Craiova, au fost doar câţiva reprezentanţi de la una din asociaţiile revoluţionarilor. Dar domnul Dogaru a inserat informaţia respectivă pentru a insinua că „ cei de la Craiova care nu prea au fost de acord cu acea manifestare, mint şi nu reprezintă de fapt voinţa majorităţii. „

 2. Domnul Dogaru afirmă că este în măsură să vadă paiele din ochii săi nu numai bârnele din ochii altora.Trecând peste faptul că de fapt bârna se află în ochii săi, a jignit în permanenţă pe toţi cei care nu s-au alăturat măreţelor idei, cei care au avut alte opinii sau au îndrăznit să-i critice proastele obiceiuri şi modul defectuos de conducere.

 „CD şi-a făcut şi-şi face datoria, a văzut şi este în continuare în măsură să vadă şi să elimine paiele din propriii ochi, nu numai bârnele din ochii altora, şi-şi va exercita în continuare actul de conducere cu fermitate, fără a jigni pe nimeni, aşa cum membrii săi sunt în permanenţă jigniti12.05.2012 STAREA DE VEGHE”

 Iată cum se adresează de exemplu biroului operativ al sectorului 6 care îi critica deciziile şi modul de lucru, în chiar articolul în care spunea că el nu jigneşte pe nimeni:

 „Când un individ oarecare, folosind texte scrise de altul, îşi permite să insulte CD, este limpede că reprezintă strechea pusă să înţepe vaca să dea cu piciorul în şistar. În numele nici unei democraţii, nu se permite vreunei filiale să posteze astfel de vome pe pagina sa, preşedintele de filială fiind răspunzător aşa cum la nivel SCMD preşedintele şi vicepreşedintele cu probleme de media răspund de ceea ce apare pe pagina centrală. 12.05.2012 STAREA DE VEGHE”

 Sau :” Luni, orele 12.00, va fi MOMENTUL ADEVĂRULUI. Vom afla dacă Tara mai are rezervişti demni de calitatea de militar (pierdută prin voinţa PDL, UNPR, UDMR), dacă ţara mai are sau nu cetăţeni, dacă mai suntem sau nu un popor, dacă nu cumva ne-am transformat într-o gloată amorfă, manata disciplinat spre abator. 28.04.2012 Miting de 1 Mai al victimelor regimului Băsescu. Argumente pro şi contra”.

 Iată cum se exprimă în chiar ultimul comunicat, domnul care nu jigneşte pe nimeni, despre cei care nu au aceeaşi opinie cu dânsul :

 „Astfel incat ne simtim indreptatiti sa transmitem prostilor care se lasa manipulati, intai sa se informeze si apoi sa raga, deoarece, dand in militari si politisti, risca sa piarda toate drepturile pentru care acestia se lupta sa le fie asigurate si lor, desi nu merita!.. Acest mesaj era ”In atentia rezervistilor cu pensii marite prin “revizuire” 20.07.2012.

 Acesta este limbajul preferat proferat de Iniţiator „fără a jigni pe nimeni”.Cine sunt proştii care se lasă manipulaţi domnule Dogaru ? Cei care de fapt nu se lasă manipulati de minciunile dumneavaostră?

 3. Câte asociaţii fac parte din CNSC? Hai să vedem ce ne spune domnul Dogaru:

 Pe data de 23.04, spunea “ Ca SCMD nu intenţionează să îşi depasesca misiunile trasate militarilor de Constituţie, dar, ca apărător al naţiunii, a început organizarea pentru luptă a societăţii civile, Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC) grupând sute de sindicate şi ONG-uri care totalizează, prin membrii cotizanţi ai fiecărei structuri aderente, circa 6 milioane de voturi.” 23.04.2012 „SCMD versus Internaţională a IV-a Mafiotă!”

 Pe vremea aceea voia să impresioneze, să sperie, să creadă lumea că stă în fruntea unei forţe care poate mătura totul în cale .Însă în ultimul comunicat ,în care se refera la CNSC cel de pe data de 20 .07 aflăm că de fapt: „Atragem atentia ca acordul dat de USL este nu numai pe obiectivele SCMD si ale altor asociatii militare aliate ci pe obiectivele a 53 de entitati sindicale si ONG-uri care apartin: profesorilor, pensionarilor civili, personalului din justitie, sanatate, agricultura, minerilor, revolutionarilor, functionarilor publici, etc. adica tuturor domeniilor socio-profesionale”

 De fapt nu sunt 3, ci 51, după cum apare pe blogul CNSC http://cnsc-aderenti.blogspot.ro/ Deci de la cateva sute la 53 si de la 53 la 51, iar dacă ne uităm pe manşeta din dreapta blogului cu lista membricol CNSC vedem că nu sunt nici 10. Asta nu este manipulare ?

 Citind acest document ( „SCMD versus Internaţională a IV-a Mafiotă!”)te îngrozeşti de afirmaţiile paranoice şi dimensiunile la care a ajuns în mintea Iniţiatorului, setea de afirmare dar şi de cât de mare este dinstanţa dintre ceea ce visează şi realitate. SCMD a ajuns pentru domnul Dogaru nu numai reprezentantul tuturor militarilor din ţară, nu numai apărătorul întregii societăţi ci salvatoorul NATO care este în mare pericol şi numai SCMD respective domnul Dogaru îl mai poate salva.

“Vicepreşedintele cu probleme media a prezentat în sinteza atacurile media care s-au dezlănţuit astăzi în SUA împotriva militarilor americani, a rezerviştilor, împotriva drepturilor lor la pensie şi demnitate. În concluzie, SCMD este, în extremul Est, prima linie de apărare a militarilor NATO”

 Şi pentru că nu e suficient, Domnul Dogaru mai anunţă şi că „Armata ungară a ieşit în stradă iar SCMD şi-a oferit sprijinul militarilor unguri.” 23.04.2012 „SCMD versus Internaţională a IV-a Mafiotă!”

 Este incredibil. Cine a decis această „intervenţie” a militarilor fie ei şi rezervişti români într-o ţară străină? Ce face domnul Dogaru dă lovituri de stat în Ungaria? Numai o minte bolnavă poate face asemenea afirmaţii punând în pericol nu numai existenţa sindicatului dar  şi relaţiile dintre două state şi aşa tensionate şi deloc strălucite de secole. Îmi permit să revin cu un citat din domnul Dogaru din comunicatul din data de 23.04.2012, vizavi de menirea SCMD „“Ca SCMD nu intenţionează să îşi depasesca misiunile trasate militarilor de Constituţie…”.

 Să înţeleg domnule Dogaru, că intervenţia SCMD în Ungaria ar fi prevăzută în Constituţie? Cum puteţi face asemenea afirmaţii IRESPONSABILE ?

 Iată în ce realitate trăieşte domnul Dogaru:

„Acestea fiind zise, în numele singurei realităţi care există, îmi îngădui, doamnelor şi domnilor, să vă retransmit invitaţia de a ieşi în stradă pe 1 Mai, pentru că şi Opoziţia şi Puterea şi străinătatea să înţeleagă că nu se mai poate “nimic de noi, fără de noi şi în absenţa noastră”!

 Realitatea celor ce au participat şi văzut demonstraţia de pe data de 1 Mai, este că au participat cam 500 de oameni. Realitatea domnului Dogaru este că au fost 6000. Dacă ultimul citat nu are în el cel puţin câteva seminţe de paranoia, atunci cuvântul trebuie redefinit.

 Şi acum mă întreb de ce atâtea minciuni, de ce atâta dezinformare?Doar pentru a nu uita ceea ce a făcut la ultimul serviciu avut ? Doreşte cumva să se întoarcă la ultimul serviciu, precum Băsescu la marinărit şi în felul acesta îşi menţine calificarea şi brevetul de manipulator, sau încă mai lucrează part- time la structura respectivă sau a altor organe ? Numai dânsul ştie, dar oricum, calităţile de lucrător în tehnica dezinformării şi manipulării care l-au recomandat pentru ultimul loc de muncă, există, trebuie să recunoaştem, deşi la cât de uşor sunt de observat şi demontatmanevrele sale,  parcă lasă umbre de îndoială.

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS