Președintele Flip Flop Suspendatu

Categoria Evenimente 2.516 afisari

Pe când președintelui american George W. Bush i se termina primul mandat, toată lumea era de acord că și o mașină de gâtit l-ar putea întrece cu ușurință, dacă va candida împotriva sa la alegeri ce stăteau să înceapă. Cu toate acestea, domnul Bush a câștigat împotriva contracandidatului democrat, domnul John Kerry, care numai mașină de gătit nu poate fi numit. Cum a fost posibil?

Bush a câștigat pentru că le-a arătat americanilor că alternativa va fi un președinte „flip-flop”, adică unul ce ba zice într-un fel, ba în alt fel, cam cum fac cei doi șlapi în mers: stângul flip și dreptul flop. Și, ca să nu fie niciun dubiu, campania sa electorală anti-Kerry a adoptat, ca semn distingtiv, o pereche de șlapi.

Culmea este că republicanii domnului Bush au trebuit să sape adânc în activitatea domnului Kerry pentru a găsi zece asemenea situații, în care acesta din urmă ba a fost de acord, ba împotriva unei decizii în Senatul American, din care făcea parte.

În afară de aceste ocazii, domnul Kerry se dovedise un bărbat de stat foarte serios și capabil. Dar nu a fost îndeajuns. A pierdut alegerile pentru că majoritatea americanilor nu au vrut un președinte răzgândac, indiferent cât de prost se dovedise celălalt.

La noi este exact invers. Este greu să găsești nu zece, ci măcar o singură ocazie în care președintele suspendat Băsescu Traian să fi fost consecvent în decizii. În rest, a fost în mod permanent și constant un purtător de șlapi în cap.

Așa că nu este nici o surpriză că, ieri, domnul Băsescu Traian decisese că va încuraja participarea electoratului la votul pentru sau împotriva demiterii sale din funcția de președinte al României, iar astăzi a decis să „boicoteze” același referendum, adică să ceară simpatizanților săi să stea acasă și să nu voteze.

Aparent, este vorba de o șmecherie, în sensul că nu a fost vorba de o răzgândire, ci de o „tactică”, în care a zis, la început una, deși știa, tot de la început, că va face alta. În realitate, este vorba de o decizie disperată, în contradicție cu „planul” inițial.

Până ieri, domnul Băsescu a crezut, cu sinceritate, că va câștiga referendumul. Nu se știe pe ce și-a bazat această convingere. Poate că a fost și influențat de vrăjitorul de serviciu de la palat, care, în loc să îl protejeze de gândurile malefice ale altor vrăjitori, i-a luat, de fapt, mințile. Sau, așa cum a mărturisit cu alte ocazii, a luat decizia de a trimite electoratul la vot pe când era „sub influența băuturilor alcoolice”. Cert este că acum s-a trezit.

Speranța domniei sale este că cei trei – patru milioane de băsiști se vor alătura celor șapte milioane de români cu drept de vot ce nu se prezintă la urne, din alte motive decât că „țin” cu domnia sa și, astfel, se vor aduna mai mulți decât cei ce votează DA pentru demiterea bine documentată și bine meritată a domnului Băsescu Traian.

Însă, această mișcare s-ar putea să fie perdantă. Dacă, până acum, cele șapte milioane ce stăteau acasă nu puteau fi considerați băsiști, acum domnul Băsescu personal le-a lipit această etichetă de frunte.

Să vedem dacă le place sau nu. Eu cred că, bine informați în ultimile zile de campanie, cele șapte milioane vor vrea să se dovedească că sunt cu totul altceva decât băsiști. Și că vor veni la vot, măcar de data aceasta.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Președintele Flip Flop Suspendatu

 1. nu va suparati dar in urma carei anchete parlamentare a fost suspendat? dati-mi deciziile prin care a incalcat constitutia?

 2. Bine punctat Hari, trebuia dezvoltat un pic. Dar ai dreptate, trebuie insa lasat sa declare ca cere oamenilor sa nu mearga la vot. A spus ca zilele astea se va decide. Ii e totusi frica .. nu e prost matrozul. Dar cum va face afirmatia ca nu merge la vot cum trebuie pedalat pe cele doua categorii basist sau contrabasist.

 3. Oi fi eu manipulat de media anti-Băsescu (:)) dar vestea că domnul Băsescu propune boicotarea este de câtăva vreme pe „posturi”. De altfel, această veste a declașat și articolul de față. Ba, domnul Băsescu chiar a supralicitat, cerându-le pedeliștilor să nu participe nici la procesul de votare cu observatori și membri în secțiile de votare. Dar, poate știi tu mai bine, Marine și astea sunt doar dezinformări…

 4. Hari, Nu am spus ca esti manuipulat. Ma refeream la faptul; ca pana aseara el sustinea ca nu vrea sa castige la masa verde . Aseara a spus ca mai asteapta sa vada cum evolueaza lucrurile dar se gandeste sa nu participe la vot. Azi a spus ca e de acord cu boicotul. La momentul; in care spuneam sa asteptam, eu cel putin nu stiam de declaratia ferma ca e sde acord cu boicotul, ultima declaratie de care stiam era cea de aseara.

 5. Între timp, a spus că va merge la vot. Ce mai, flip-flop de manual…

 6. Nu ne supărăm. Suspendarea a fost declarată corectă de onor Curtea Constituțională, așa că discuția despre suspendare nu mai are obiect.

  Cât despre o anchetă a Parlamentului, ea se face doar în cazul acuzației de înaltă trădare și se finalizează cu trimiterea inculpatului direct în instanță. În acel caz nu mai era consultat poporul prin referendum. Ca susținător al domnului Băsescu, nu cred că vă doriți așa ceva. Deci, mai ușor cu anchetele.

  Decizia de care vorbiți încă nu există. Dar va exista duminică, 29 iulie 2012. Sperăm să fie cea corectă, iar atât domnul Băsescu cât și dumneavoastră să o acceptați, deși nu vă va place.

 7. Ce iti spuneam Hari ? La basescu niciodata nu poti spune hop. Isi scjhimba decklaratiile de la o ora la alta. Ieri si-a schimbat declaratiile de doua ori. Vazand ca a dat-o in bara cu indemnul la boicor si ca pierde teren, a scimbat-o ca el merge si recomanda oamenilor sa faca cum vor, dar oricum nu e mare lucru, pt ca PDL-ul nu merge. Deci mergeti la vot, dar mergeti degeaba, pt ca nu vine PDL-ul si deci nu veti faca cvorum fara ei, de parca PDListii reprezinta 60% din populatie. Un las manipulator care are impresia ca romanii nu au caop sa gandeasca si nu stiu sa numere, ca Anastase.

 8. Manipularea asta este ceva mai serioasă decât se lasă la vedere. După toate indicațiile comportamentale, domnul Băsescu nu va accepta decât rezultatul care îi la trimite înapoi la Cotroceni. Orice alt rezultat va fi declarat viciat, fals, distorsionat și așa mai departe. Multe din motivele acestor declarații sunt implantate de acum în discuția publică, inclusiv cele legate de participarea la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici T5