România revândută-încă un copy-paste

Categoria Opinii

După Decembrie 89, când Iliescu s-a cocoțat la televiziune transformând revolta anticomunistă într-o revoltă anti-Ceaușescu inventând și aducând teroriști, deturnând speranțele oamenilor, făcând sluj la porta de Răsărit, iată că urmașii acestuia, specialiști în copy-paste după ce s-au folosit de aceleași sentimente antidictatură ale unei populații care de mai bine de o generație caută un președinte român în cuget simțire și faptă,urmașii lui Iliescu se joacă din nou cu voința oamenilor, deturnându-le voința spre interese de partid. Nici măcar alianțele semnate cu colegii de uniune nu mai contează pentru cei care nu văd decât scaunul de sub fund și nimic altceva.

Pentru mine nu există nici un dubiu că PSD-ul lui Ponta a bătut palma cu Băsescu și nu mai am nevoie argumente. Experimentul Rus, acceptarea fără murmur a condițiilor pentru referendum transmise de Băsescu prin Barroso, acceptarea păstrării celor doi procurori șefi în funcții, și mai nou, publicarea în monitorul oficial a eratei CCR, erată care nu ar fi trebuit publicată pentru că nu îndeplinea condițiile de cvorum pentru emitere și era dată practic împotriva regulamentului CCR și a legii, gafele făcute cu numirea atâtor miniștri cu probleme de imagine, revocați apoi după câteva zile, unii chiar fără a apuca să fie instalați, ne arată nu numai un premier ageamiu, depășit de situație și purtând o pălărie care i se învârte pe cap la fiecare respirație a lui Băsescu, dar și unul care este practic total indiferent la ceea ce se întâmplă pe lângă el, cu oamenii din jurul lui, colegi, prieteni sau simpli cetățeni, un om care știe un singur lucru”eu să fiu premier” de la mine în jos, nu mă interesează. Întrebam acum ceva timp dacă Ponta nu cumva se sinucide, tocmai din cauza gafelor și a deciziilor sau declarațiilor iresponsabile sau aparent fără explicație. Acum m-am convins, Ponta nu se sinucide, Ponta omoară toate speranțele românilor, pentru că nici pe el nu îl interesează ce se întâmplă cu ei, pe el îl interesează să fie prim ministru, indiferent cine e președinte, indiferent ce vor românii. S-a folosit de ei cât timp scopurile au coincis, după atingerea scopului, nu îl mai interesează nici românii, nici PNL, nici USL, nici chiar măcar PSD, deși idealurile lor coincid, și el și colegii de partid urmăresc puterea , puterea cu orice preț, pentru că foamea e mare.

Nu am nici cea mai mică îndoială că Băsescu va reveni la putere, iar ce va urma va fi catastrofal pentru români și România. USL-ul se va sparge, PNL-ul poate se va scinda ca urmare a demisiei lui Antonescu, o parte din PNL-iști vor urca în troica lui MRU, UDMR va reveni lângă PDL, UNPR va lupta pentru ”stabilitate” alături de noua putere. Băsescu va extermina pe toți cei care  l-au ținut pe bară atâta timp, dar în primul rând pe români. România va fi dată așa cum a promis Băsescu, bucată cu bucată, regionalizată, exploatată, manelizată, chelnerizată, funerizată, scoasă pe tarabă ca la târgul de vite sau de sclavi. Blejnar va fi scos basma curată, Udrea va reveni în forță devenind prim ministru în locul lui Ponta care va plânge în pumni, dar nu va avea ce face, pentru că Băsescu păstrează dovada înțelegerilor semnate peste capul lui Antonescu.

Din toți, vor pierde din nou cei care au încasat bastoane și li s-au rupt picioarele prin ianuarie 2012, cei care au ieșit la vot sperând că părerea lor contează, cei care au crezut că România este o țară, un stat,o entitate condusă de un român. România nu mai are scăpare, românii nici atât. Poate ar trebui să ne rebrenduim, și așa circulă pe net un ”virus” Dacia , o inițiativă de întoarcere la vechea denumire a țării. Poate așa vom reveni la valorile unei țări neturcizate, nefanarizate, nebolșevizate, neamericanizate, neeuropenizate, o țară cu personalitate, cu cetățeni cu simț civic, cu conducători aleși pe criterii valorice, nu cu sponsori și propte din afară. Pe vremea lui Burebista, dacii erau temuți și respectați, nu socotiți oaia neagră și sclavii marilor imperii. Nici marele imperiu roman nu a reușit să cucerească decât 14% din teritoriul Daciei lui Burebista. Astăzi, Băsescu, Ponta și toți cei dinaintea lor nu au făcut altceva decât să cedeze metru cu metru de pământ și suveranitate pentru a se menține ei în scaun. Dacă asta înseamnă să fiu român, eu nu mai vreau. Eu mă declar la următorul recensământ dac.Nu vreau să fiu vândut odată cu România.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la România revândută-încă un copy-paste

  1. doruJ

    Mda, se pare ca ai dreptate. PSDistii sunt niste cutre.