Fă-te că privatizezi Victore!

Categoria Actualitate

Subiectul ELOLTCHIM otevizat de Antene şi celelalte telezuini a făcut din DD subiectul numărul 1 al săptămânii şi poate al lunii. Parcă a înebunit lupul, toată lumea nu mai vorbeşte despre altceva decât despre  asta,  Antena 3 a răguşit vorbind despre el şi culmea tot ei se plâng că se dă prea multă importanţă lui DD care îşi face reclamă şi campanie electoralĂ gratuit pe posturile lor. Păi cine îi pune  să îşi trimită reporterii la poarta reşedinţei oteviste, să vadă cine şi când pune chiloţii la uscat sau cine şi când duce gunoiul la ghenă? Tot ei, reporterii “ de război “ stau piţiţi şi urmăresc câinele să vadă la care copac a ridicat piciorul. Unde e Adelin Petrişor, el lipseşte de aici.

Se fac sondaje de opinie , este întrebată lumea ce va face DD, dacă are bani sau nu, dacă este bine intenţionat sau nu, dacă va salva România, dacă Ponta îl bagă la închisoare, ce a făcut la Nisa, ce face acasă, ca şi când altceva nu mai contează în lumea asta. Se dau pronosticuri, se pun etichete, se pun pariuri şi în timpul ăsta se crează impresia că se face ceva de vreme ce se vorbeşte atât de mult despre asta. Aşa ne-am învăţat noi românii, să ne facem că lucrăm şi să vorbim mult, ca şi cum a vorbi este egal cu a face. Cu cât un subiect este mai discutat cu atât se dă impresia că s-a făcut mai mult pe marginea lui.

Când vom trage linie şi vom socoti vom realiza că de fapt nu s-a făcut nimic, dar vom fi atât de obosiţi şi sătui de subiect încât nu vom mai da nici o importanţă rezultatelor reale. Aşa se face că vom rata esenţialul. Dar lumea va rămâne cu o întrebare sau nedumerire: Cine  pe cine a păcălit sau cine a câştigat. Sau cine ce a urmărit. Asta va conta până la urmă şi atunci unii vor fi mândri “aţi văzut, v-am spus eu” sau dezamăgiţi “ ştiam eu că e o cacealma” .

În cazul ăsta însă cacealmaua o iau muncitorii de la Oltchim sau ELOLTCHIM pentru că Oltchim a devenit o nouă Elodie. Unii spun că din toată afacerea câştigă DD care nu are banii, a intrat în joc numai ca să îi pună beţe în roate lui Ponta, că ar urmări de fapt interesele lui Băsescu prin Videanu şi că până la urmă Ponta este cel care va pierde pentru că i se va arunca în spate eşecul privatizării. Poate fi un punct de vedere, poate se încearcă discreditarea nu numai a lui Ponta ci chiar a guvernului, dar Ponta nu se dă jos pentru un amărât de combinat aşa cum nici Băsescu nu s-a dat jos de pe tron pentru un amărât de referendum.Aici seamănă amândoi ca două picături de apă. În cel mai rău caz, mai schimbă un ministru-doi, sau ceva directoraşi şi gata. Deja de când a luat guvernarea are aproape un guvern schimbat , un guvern format din oameni propuşi dar neinstalaţi sau instalaţi şi daţi jos.

Alţii spun că e de vină Ponta că nu a pregătit ca lumea privatizarea. E şi aici un pic de adevăr dar şi cei care spun că trebuia să se înscrie în cererile FMI care i-a cerut ca până la alegeri să  demareze privatizarea OLTCHIM au dreptate. Unii spun că de fapt DD face jocul lui Băse, că e pe mână cu serviciile secrete ruse şi firme fantomă care spală banii mafiei ruse. Posibil să aibă dreptate. Alţii spun că de fapt e o manevră a lui Băsescu prin care vrea să îl discrediteze pe Ponta, să enerveze FMI-ul şi pănă la urmă să dea Oltchimul unei firme germane care este pe mână cu madam Merkel. De fapt acesta ar fi preţul sprijinului acordat de frau Merkel la referendum. Nimic nu este exclus. Când e vorba de vânzări la bucată sau en gross, Traian este expert. A făcut el trafic cu armament, cu flota, de ce nu şi  cu un amărât de combinat.

Părerea generală este că până la urmă DD se va alege cu capital politic, va găsi un motiv să renunţe la cumpărare, nu vor cădea la pace la negocieri şi basta, pierde 200 de mii de Euro, dar câştigă imens la alegeri, iar Ponta va pierde atât electorat cât mai ales în faţa FMI care s-ar putea să nu îi mai acorde împrumut pentru că nu a privatizat Oltchimul. Greşeală! Mare greşeală! Aţii spun că va pierde DD pentru că atunci când lumea va vedea că nu are bani şi nu cumpără combinatul, va pierde electoratul care acuma se pare că s-a aruncat spre el. Greşit iarăşi greşit.

  1. Ponta nu va pierde, pentru că şi-a realizat scopul. S-a făcut că privatizează Oltchimul, a marcat momentul, de fapt el s-a angajat că demarează privatizarea OLtchim aşa a fost înţelegerea  cu FMI, nu finalizarea acesteia. Deci el s-a ţinut de promisiune. Ba mai mult, cu cât mai multe zvonuri şi informaţii privind amestecul PDL prin Videanu sau Boureanu sau alţi apropiaţi ai lui Băsescu în privatizare sau legare a lui Diaconescu de aceştia, cu atât mai alb iese din viitoarele discuţii cu FMI pe marginea privatizării Oltchim.
  2. DD nu va pierde, pentru că electoratul său nu este unul care să fie atent la fineţurile şi subtilităţile jocurilor politice. Pe ei îi interesează că el a vrut dar “nu a fost lăsat” să facă ce a vrut şi uite aşa  îşi va păstra votanţii. Nici unul din cei care îl votează azi nu îl vor lăsa mâine pentru că sunt deja îndoctrinaţi de atâtea seriale cu Elodia şi Magda Ciumac. Pentru ei, guvernul sau Ponta nu sunt altceva decât un alt Tolea care încearcă să îl arunce pe DD la tomberon.
  3. Cei care pierd cu adevărat sunt românii, atât cei de la Oltchim cât şi ceilalţi care sunt nevoiţi sau se mulţumesc să privească la acest meci de ping-pong cu avuţia naţională, cu firmele de stat, cu ultimele  structuri economice de stat. Toată România a fost “privatizată” adică adusă în stare de faliment şi apoi vândută unor clienţi care ordonaseră de fapt distrugerea României care îndrăznise cândva să nu fie datoare nimănui. Au mai rămas câteva regii de stat, dar şi transportul feroviar şi electricitatea şi energia nucleară, vor fi “privatizate “ curând, sunt deja pe listă şi atunci să te ţii jale. Acuma românii privesc la acest joc şi aşteaptă să vadă cine va câştiga nerealizând că indiferent cine va câştiga cei care vor pierde sunt în mod cert ei.

Eu mă întreb ce va face această ţară dacă va fi nevoită să ducă un război. Se va ruga de firmele private să  îi dea voie să transporte trupele sau tehnica, logistica pe calea ferată, sau de combinate să îi  fabrice substanţe pentru protecţia antichimică, sau de firmele electrice private să le asigure curent ?  VAI DE CUR … ENTUL NOSTRU.

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS