Un guvern împiedicat

Categoria Opinii

Eu nu înțeleg de ce PDL a depus moțiune de cenzură fie ea simplă, dublă, complexă sau cum or vrea să îi mai spună, împotriva Abramburicăi sau a guvernului  sau a USL. Ce vor domnule oamenii ăștia ? Atâta răutate nu am putut să văd la nimeni. Ce vor domnule? Să schimbe un ministru, să schimbe doi, să schimbe guvernul ? De ce se chinuie? Ponta în 5 luni a schimbat 8  miniștri fără  moțiune, fără să se facă scandal, fără să țipe cineva, așa ușor – ușor.  Unii dintre ei au fost miniștri numai pe hârtie, nici nu au apucat să intre în cabinet, așa cum nu a reușit să intre nici Antonescu în cel de președinte. Dacă facem o scurtă socoteală, dăm peste  Victor Alistar, Andrei Marga,Ioan Mang, Ioan Rus,Corina Dumitrescu,Vasile  Cepoi, Mircea Diaconu,Victor Paul Dobre, care au fost propuși au funcționat sau au fost în situație de incompatibilitate și apoi schimbați. Deci practic Ponta și-a dat singur moțiuni de cenzură de 8 ori în 5 luni, iar acum vine  PDL hop și ei cu încă una. Oamenii ăștia sunt chiar răutăcioși. Adică Ponta face tot posibilul ca până la alegerile parlamentare să facă o remaniere totală a guvernului iar ei îi forțează mâna și îi critică acțiunile ca și când nu le-ar face pe plac. Lipsă de bun simț.

Culmea ar fi ca cineva acum să îl învinuiască pe Ponta sau USL că își face campanie electorală sau că va face ceva pentru a câștiga alegerile Parlamentare și că vrea să formeze viitorul guvern. Nimic mai neadevărat, răutăți gratuite, nefondate, la fel ca și cele prin care a fost învinuit că vrea să îl demită pe Băsescu sau că a dat o lovitură de stat. Greșit, Ponta sau USL nu a vrut nici un moment să îl demită pe Băsescu, nici când au avut ocazia să o facă nu au vrut să îl demită, au acceptat  toate piedicile, iar unde nu  le-a pus Barroso,  s-au împiedicat singuri, numai să nu creadă cocoșul  că sunt curve.

  1.  Când puteau să îl demită pe Băsescu , să constate în Parlament cu listele actualizate , că referendumul a fost democratic, așa cum spunea CCR, și să decidă demiterea lui Băsescu, cei doi șefi ai USL s-au ascuns fiecare pe unde au putut dând bir cu fugiții, stând ascunși o săptămână și lăsându-l pe Ghișe să vorbească singur.
  2. Când trebuia să propună un alt procuror șef al DNA în locul domnului Morar,Ponta și ministrul Justiției se fac că uită de acest fapt și uite așa doamna Koveși îl păstrează tot pe Morar.
  3. Când se apropia termenul   să o schimbe pe doamna Kovesi din funcția de Procuror General, știind că va avea nevoie de avizul CSM , unde șefă era doamna Pivniceru despre care se știa că dacă nu e simpatizantă USL măcar  nu era nici  slugă PDL , domnul Ponta se gândește să își pună singur bețe în  roate și o schimbă pe doamna Pivniceru de la CSM ca să nu mai poată primi avizul CSM  și o pune ministru de justiție ca și când nu putea să numească ministru un alt procuror sau avocat sau mai știu eu ce, și să conteze și pe doamna Pivniceru cel puțin independentă în CSM, acolo unde avea nevoie ca să poată să scape de Moraru și Kovesi. Dar sub pretextul că pune la justiție un independent, practic Ponta și-a tăiat craca de sub picioare și mâinile cu care putea să o schimbe pe doamna Kovesi și domnul Morar, culmea , scoțând-o  și pe Pivniceru din magistratură. Care era scopul? Ce face acuma cu doamna Pivniceru ministru, dacă  actuala conducere   CSM face ce vrea și își bate joc de doamna Pivniceru  cum și-a bătut joc când a fost  numită ministru de justiție.  Deci este exclus să afirme cineva că Ponta ar vrea să schimbe ceva în justiția română. Poată doar să facă rocade.
  4. Este de asemenea exclus să afirme cineva că Ponta sau USL  doresc să câștige alegerile parlamentare,  sau să formeze viitorul guvern. Nimic mai fals și voi demonstra:

– încă de la formarea guvernului, Ponta a făcut tot posibilul să se facă de râs, numind sau propunând ca miniștri oameni care aveau probleme de compatibilitate  pe care apoi i-a schimbat.  A dat dovadă de atâta infantilism și atâta stângăcie încât m-am întrebat de mai multe ori dacă nu cumva dorește să se sinucidă. L-a numit pe Ioan Rus la Interne la cererea expresă a lui Băsescu deși știa că e omul acestuia. Nici după ce acesta a regizat cazul Năstase  și apoi cazul referendumului, nu s-a lepădat de Satana și domnul Rus a fost în continuare menținut în partid , Ponta nu a avut ce să îi reproșeze, s-a pus batista pe țambal deși acesta după demisie a tot lovit în PSD și guvernul Ponta spunând, ca și doamna Aspasia, că el nu a vrut să facă pușcărie, ca și când cei care au rămas în guvern erau pușcăriabili.

– Mai sunt două luni până la alegeri iar la sediile PSD și USL  în week-end este o liniște de se aude cum cască musca de-i trosnesc fălcile. Ce or aștepta oameni ăștia, nu își pregătesc campania, nu își stabilesc strategia, nu își formează echipele, nu își promovează acțiunile, practic dorm. Probabil că sunt atât de siguri de reușita alegerilor, încât consideră că nu mai e nevoie să facă campanie, alegerile sunt deja câștigate. Proastă socoteală. Ca și la referendum, contează pe ura românilor împotriva lui Băsescu și PDL și crede că practic aceștia nu au  altă variantă decât să voteze USL. Proastă socoteală, nu au învățat nimic de la referendum. Înainte de referendum, populația dorea în proporție de 80% să fie demis Băsescu . La referendum au ieșit sub 50 % din oamenii aflați pe liste. Aici întră și prostia și înfumurarea care i-au făcut să păstreze listele de vot umflate deși știau asta înainte de referendum, chiar de pe timpul alegerilor locale și de la alegerile anterioare. Dar au fost convinși că vor câștiga chiar și cu listele umflate. Proastă socoteală.  Acum se uită la sondaje unde oamenii sunt întrebați cu cine ar vota dacă alegerile ar fi mâine. Iar oamenii răspund , dar nu îi întreabă nimeni nici de ce și nici dacă își mai pot schimba opțiunea până la alegeri sau cât de mulțumiți sunt de guvernul Ponta. Pun întrebări la care răspunsul este dirijat și se lasă amețiți de o cifră pe care o umflă singuri, ca să nu cumva să își dezamăgească electoratul. Proastă socoteală.

– În loc să se ocupe de viitoarea campanie să stabilească strategii să SELECȚIONEZE OAMENII care vor candida ca și pe cei care vor lucra în campanie, domnii din conducerea USL dorm cu capul pe sondaje așteaptă cotizațiile pentru listele de alegeri, și AȘTEAPTĂ CA PDL SĂ LE FACĂ CAMPANIE ELECTORALĂ. Asta este strategia domnului Ponta și o spune cu glas tare, să audă toată lumea.. După ce doamna Udrea a făcut niște aprecieri vizavi de activitatea USL, domnul Ponta  a arătat care este strategia de campanie : „Aş vrea ca Elena Udrea să iasă cât mai des să ne critice, nimic nu cred că ne-ar ajuta mai mult la vot”. Din puțul gândirii ! Domnul Ponta nu a învățat nimic nici din propriile greșeli nici din ale altora. Culmea, PDL-ul, așa cum e el, a învățat din greșeli și atât la campania pentru referendum cât și după, a decis să scoată din ochii opiniei publice, atât subiectele cât și persoanele sau culorile neplăcute. Așa au decis să le scoată pe Udrea, Anastase  sau pe  Boc, din ochii opiniei publice  pentru că au realizat că aceste nume acumulează numai ură. Că nu vor reuși să păcălească  multă lume, e altă problemă, dar acest fapt arată că cel puțin se adaptează, sesizează pericolele sau punctele slabe ale campaniei sau ale partidului și acționează ca atare încercând măcar  să diminueze pagubele. USL nu poate face acest lucru, ci continuă să se împăneze cu toți fripturiștii gen Plăcintă sau Prigoană care  nu urmăresc decât imunitatea sau contractele.

–  aveam pe lista mea de prieteni pe facebook, unii membri mai mult sau  mai puțin marcanți ai USL pentru că eram interesat să văd ce spun, ce fac, ce gândesc și cum consideră că pot rezolva problemele tarii. Din când în când  îmi mai spuneam  punctul de vedere  criticând chiar unele acțiuni care mi se păreau greșite. După câteva tentative cei mai mulți fie m-au blocat, fie m-au scos din listă, fie mi-au interzis să mai postez pe peretele lor. Cei mai mulți nu fac altceva decât să arunce câte  o replică vizavi de un dușman  politic și apoi se bucură când oamenii întărâtați comentează și îl înfierează cu mânie proletară pe Băsescu sau Udrea sau mai știu eu cine. Nu am văzut la nici unul din ei să întrebe proprii cititori ce părere au despre USL sau diferite acte proprii. Toți sunt experți  în actele PDL dar nici unul nu vorbește despre actele proprii, de parcă nu le-ar cunoaște. Când  îi întrebi despre faptele lor, se supără ca Ponta la ședința CSAT își iau jucăriile și pleacă.

– deși sunt la putere, au majoritate Parlamentară și conduc un guvern, USL  se plânge că nu poate face nimic. Recent doamna Andronescu se plângea pe post că nu poate face nimic în minister, pentru că chiar dacă este domnia ei ministru, la eșalonul 2 se află tot oamenii PDL care o sabotează. Iar domnia sa nu are ce să facă. Aveți doamnă Andronescu, aveți . Ori îi obligați să vă pună în aplicare ordinele ori vă dați demisia pentru incompetență. Și această situație se găsește la toate ministerele, toți miniștri se plâng că sunt împiedicați să facă ce vor. Da, au dreptate, așa cum spuneam , sunt împiedicați ! Ponta are un guvern de împiedicați.iar dacă nu îi împiedică nimeni, se împiedică singuri. Și cu acești miniștri cu astfel de oameni, USL crede că poate câștiga alegerile. PROASTĂ SOCOTEALĂ.

– Domnul Zgonea se plânge că nu poate să facă nimic pentru a împiedica rocada Kovesi – Morar, pentru că o eventuală încercare din partea ministerului justiției sau a Parlamentului,  ar putea fi interpretată ca imixtiune în treburile justiției. Inițial domnul Zgonea a  încercat să dea vina pe UE care ar fi cerut să nu fie schimbați cei doi. Dar se afla pe lângă domnia sa domnul Petre Roman care i-a spus că indicațiile unui personaj indiferent cine sau  de oriunde ar fi nu poate prima sau anula legile națioale și atunci a trecut pe varianta de rezervă, cea cu independența justiției.  Dar acest ministru al justiției ce rol are ? Iar Parlamentul ca putere supremă în stat, și reprezentant al  românilor, nu poate să împiedice un act de  viol în toată regula, făcut de Băsescu și clica lui. Deci domnul Zgonea, pentru a nu fi învinuit că se amestecă în treburile justiției, ca șef al Camerei Deputaților îl lasă pe Băsescu sau pe  Kovesi  și Morar să se schimbe cum vor ei . Asta este ori incompetență, ori impotență, ori pur și simplu, USL NU VREA SĂ SCHIMBE NIMIC, ȘI FACE JOCUL LUI BĂSESCU. Atitudinea lor față de propunerea și acțiunea lui Ghișe ca și tot ce am menționat aici mă determină să spun că USL nu a vrut și nici nu vrea să îl schimbe pe Băsescu  și nici să câștige alegerile, deci învinuirea de lovitură de stat este  complet falsă.  Eu sunt convins că USL nu vrea să câștige alegerile. Probabil vor să ajungă la eșalonul 2 ca să poată să pună și ei piedici. E mai ușor decât să guvernezi. Poate nu ajungi la Kobe, dar la  un salam de Sibiu tot ai acces.

Știri de ultimă oră anunță ca madame Kovesi , la propunerea  USL, după ce a fost decorată de Băsescu a primit o detașare la ministerul de externe, acolo unde se trag  pe dreapta procurorii indezirabili, cu mirajul unor posturi externe. Acolo sunt dați pe mâna acarienilor. Se pare ca in Externe sunt mai mulți procurori detașați decât diplomați de profesie. Pe verificate. Doamna Kovesi va primi o însărcinare pe la Bruxelles. Deci practic va da o mână de ajutor doamnei Monica Macovei în procesul de denigrare a României aducând probe irefutabile privind loviturile de stat din România. Cea mai tare probă este chiar propria persoana.  Bineînțeles, CSM s-a întrunit în regim de urgență și a dat avizul. Trăiască coabitarea Băsescu -Ponta.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Un guvern împiedicat

  1. Pingback: Un guvern impiedicat | Reviste Romania

  2. anisoara

    Excelent punct de vedere! Si eu ii suspectez de interese ascunse, fiindca nu pot sa cred ca sunt incometenti-au multi oameni destepti acolo. Norocul nostru este ca mai avem timp pana la iarna, sa vedem totusi si lucruri concrete pe care le asteptam. oricum, teapa cu basescu e clara….

  3. Da, mai avem timp sa de dumirim si sa sanctionam.

  4. Argenna

    Dupa operatiunea din iulie, comparabila cu „Furtuna in desert”, prin care au fost debarcati atat de repede din corabie Blaga, Roberta Anastase, avocatul poporului si apoi Basescu , am asistat in august cu uimire la Dansul Racului in care Ponta , Antonescu si ai lor faceau un pas inainte , doi inapoi si tot asa pana au sucombat total. In Ponta nu am avut incredere din momentul in care s-a dus de unul singur in Parlament sa il felicite pe MRU , ciu ocazia numirii in functia de prim-ministru. Aia pe care si-o dorea atat de mult domnia sa. Un gest rusinos de a face curte PDL, pentru a-l avea in vedere. In rest d-le Neacsu, un articol excelent, frumos scris, o analiza acida si pertinenta. Felicitari pentru el. Pacat ca nu ne putem felicita si pentru alte realizari in Romania …

  5. Multumesc pentru aprecieri, aveti dreptate, Ponta a dat semne de dragoste fata de Basescu inca de atunci, sub pretextul unei noi politici cu iz European. Probabil asa a inteles sa isi pregateasca asternutul. Nu face nimic, va vedea el ce inseamna sa intri in jocul lui Basescu. Pentru el,piratul nu va varsa nici o lacrima.Eu nici atat .

  6. ONOFRIEVICI

    Aparent sunt destepti. Aparent…