Unde sunt procurorii?

Categoria Actualitate

După referendum, când măria sa Băsescu a bătut  din călcâi, nu mai puteai traversa strada de frică să nu calci peste un procuror. Judeţele, oraşele, satele, bisericile erau sub invazia acestor gângănii care îţi intrau în ochi, în nări, în urechi, în casă, în pat, în birou, în buzunare încercând să afle dacă ai fost la referendum şi de ce ai votat. Unii dintre ei deşi ne învadaseră străzile şi liniştea se mai şi stropşeau la noi şi ne ameninţau nu cumva să ne legăm de ei cu privirea că ne paşte puşcăria. Ca şi borfaşii ăia de pe străzi care se leagă de tine şi te bat şi dacă ai bască şi dacă nu ai. De unde apăruseră atât de mulţi nu ştiu, cred că de fapt nici nu erau toţi procurori, cum nu sunt nici cei de la CCR sau CSM , unii sunt foşti condamnaţi, aţii handicapaţi, alţii DJ-i, alţii copii de mingi pe la meciurile senioarelor. Probabil  au făcut o înrolare cum se făcea pe vremuri prin vestul sălbatic când şerifii plecau cu potera după alde Jessie James, adunau oamenii, le puneau o tinichea în piept îi puneau să ridice mâna şi să zică zău şi gata omul legii. Cam  aşa cred că s-a întâmplat şi după referendum, că altfel nu îmi explic de unde atâţia ajutori de şerif prin sate. Şi cred asta cu atât mai vârtos acum, când se scoase la vânzare funcţia de  Procuror Şef am rumânilor şi nu se înghesuie nimeni.

Domnule, eu credeam că o să văd iar invazia invaziilor ceva gen Păsările lui Hitchcok, sau lăcustele, sărind pe ministerul Justiţiei să ocupe cea mai mare funcţie de procuror din ţară, funcţie la care într-o ţară normală, democrată, civilizată, ar râvni orice procuror. Când acolo ce să vezi, 3-4 catindaţi timizi, mai mult împinşi decât de voie bună. În orice țară civilizată din lume sau în orice țară din lumea civilizată,o astfel de funcție este dorită, reprezintă visul oricărui procuror care întră în branșă pentru a face carieră. La noi, se pare că procurorii nu vor să facă carieră vor să facă doar avere. După invazia de procurori de după referendum, acuma e liniște și pace. Unde ne sunt procurorii? Să nu mai nu aibă de unde să selecționeze?

Există 3 surse care ar putea asigura candidaturi:

  1. Procurorii fideli lui Băsescu. Aici lucrurile sunt clare. Nimeni nu va candida, pentru că locul îi este hărăzit lui Morar aşa că cine îşi va depune candidatura  îşi va pune şi capul pe butuc, doar în afara cazului când va fi împins unul, aşa ca să zică lumea că e democraţie, dar de fapt acesta nu va îndeplini condiţiile, urmând a fi respins.
  2. Procurorii simpatizanţi USL, din ce în ce mai puţini, din ce în ce mai ascunşi. Aceştia însă, sunt atât de „cunoscuţi”(vezi cazul Aspasia susţinută de PSD la investire) încât nu vrea nici unul să se bage de teamă să nu păţească, mai devreme sau mai târziu, precum Aspasia şi să i se dea budigăii jos în plin referendum. În plus, nu ştiu cui i-ar conveni să lucreze între ciocan şi nicovală, adică între securea lui Băsescu, şi butucul datoriei faţă de USL.
  3. Procurorii neangajaţi politic, cei mai puţini şi probabil mai tineri. Aceştia nu pot candida chiar dacă ar vrea, pentru că nu îi va susţine nimeni, li se vor găsi noduri în papură şi de către USL şi de către Băsescu aşa că ce rost să îşi depună candidatura? În plus, de ce ar scoate ei castanele din foc pentru nişte partide care oricum mâine-poimâine  vor pune jos securile  şi vor juca pinguinul? Oricum nu ar fi lăsaţi să facă ce trebuie sau ce ar vrea şi ar fi nevoiţi fie să facă compromisuri, fie să îşi dea demisia în cel mai scurt timp şi când cazi de pe un cal aşa mare, îţi poţi rupe coloana vertebrală şi asta e tot ce au bieţii procurori. Unii şi-o rup când se suie.

Cam asta este cu candidaturile, din cauza asta lista este subţire. Lumea justiţiei spune că ar fi şi  un candidat nu numai controversat ci chiar contraindicat, care va face doar figuraţie  şi tot ”alesul” va fi singurul candidat care „ va îndeplini toate condiţiile” şi pe ale lui Băsescu şi pe ale lui Ponta, aşa cum le-a îndeplinit şi Ioan Rus la Interne. Ponta știe de ce.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS