Dieter, fiul lui Mihai si mostenitorul tronului ?

Categoria Istorie

 

Prin 2008 a aparut in Libertatea un material despre fiul lui Mihai, un fiu semilegitim, pe care se pare ca totusi Mihai, neoficial, l-a recunoscut.. intre 4 ochi.Din documentele  prezentate atunci rezulta ca Maria Sa Mihai a mai fost casatorit odata si a avut un baiat care fiind primul nascut si baiat este primul mostenitor la tron. Poate unii au mai citit articolul, dar acuma, dupa ce a fost scos pe scena si nepotul Nicolae,subiectul este de actualitate si  se pune intrebarea de ce nu Dieter? Se pare ca presiunea „familiei” este prea mare. Este greu sa fii singurul „barbat” intre atatea fete, pentru ca junele Duda cam greu poate fi numit barbat de vreme ce s-a maritat cu una din fetele lui Mihai. Iata materialul Poate sunt multi care nu l-au citit.

„Informaţia a apărut pe piaţă anul trecut, in cartea autobiografică a lui Dieter Stanzeleit intitulată „Regina pierdută”. Oficial se ştie că regele Mihai are cinci fete. Informaţiile din volumul menţionat mai sus se bazează pe documente foarte interesante, care arată că Mihai are şi un băiat, dintr-o căsătorie ţinută secretă. Surprinzător este faptul că, deşi a trecut exact un an de la apariţia cărţii, nimeni nu a negat veridicitatea celor spuse acolo. Deci: Dieter Stanzeleit este fiul regelui Mihai?

 

Conform cărţii, în 1937 Casa Regală a României hotărăşte să unească destinele lui Mihai, fiul regelui Carol al II-lea, cu o fată provenind din Casa Regală a Angliei. Este aleasă Nerissa Bowes-Lyon, rudă de sânge a reginei Elisabeta a Angliei, aşa cum o cunoaştem astăzi. Între timp, Nerissa, care avea atunci 18 ani, vine în România, rămâne însărcinată cu Mihai, care avea 17 ani, şi se ia hotărârea ca tinerii să se căsătorească în secret, ceea ce se şi întâmplă pe 7 septembrie 1939, la Azuga. De ce în secret? Iniţial Casa Regală dorea să lege o alianţă trainică cu Anglia pentru ca România să rămână neutră în conflagraţia care se prefigura.

Dar în 1939 Hitler era prea puternic şi, de frică să nu îl supere o alianţă româno-engleză pe faţă, căsătoria lui Mihai cu Nerissa a fost discretă. La fel de discrete au fost naşterea şi botezul copilului rezultat dinrelaţia celor doi prinţi. Micuţul a primit numele Nicolae Vasile de Alba Iulia, după titulatura tatălui său, Mihai Voievod de Alba Iulia. Mama şi copilul sunt trimişi la Săvârşin, pentru a nu afla de ei Germania nazistă, care începuse să ocupe toată Europa. Pe 25 august 1944, Nicolae Vasile şi mama lui sunt arestaţi de Gestapo şi duşi în Germania, la cartierul general al lui Hitler, în Wolfsschanze, Prusia de Est.

Hitler, prin intermediul Nerissei Jane Irene Bowes-Lyon, membră a casei regale engleze, şi al fiului ei, Nicolae Vasile, a dorit să-l influenţeze pe premierul britanic Churchill pentru încheierea unui acord de pace separat cu Germania. Descoperind în scurt timp imposibilitatea unui şantaj, a ordonat executarea Nerissei. Fiul acesteia, Nicolae Vasile, a fost eliberat în ianuarie 1945.

Atunci i-a fost încredinţat pentru îngrijire unei anume Irma Stanzeleit, o femeie din provincia germană Schmatzin. La vârsta de 6 ani, Nicolae Vasile a primit o nouă identitate: Dieter Stanzeleit.

Dieter a crescut, a devenit un reputat violonist, s-a căsătorit, a făcut doi copii. În tot acest timp el a ştiut cine este, dar a tăcut. Între timp, regele Mihai s-a căsătorit cu Ana de Bourbon-Parma, cunoscută şi sub numele de regina Ana a României, şi a avut cinci fiice.

În 1994, Dieter vine în România şi începe să-şi caute originile prin documente. Află că şi Securitatea ştia cine este Dieter Stanzeleit şi că îl urmărea încă din 1978, conform unui document semnat de Mihai Pacepa. Nefiind un om sărac, după cum ne-a declarat, Dieter a reuşit să strângă suficiente dovezi, din toată Europa, care să facă lumină asupra trecutului său. A scris o carte şi a scos-o pe piaţă anul trecut. Informaţiile şi documentele redate în “Regina pierdută” sunt cel puţin interesante, nu numai pentru Casa Regală din România, cât şi pentru istoria recentă a ţării noastre.

La final, Dieter Stanzeleit scrie: “Majestate, Tată! Într- un moment decisiv al triumfului tău ai avut încredere în Bodnăraş (fost ministru comunist al forţelor armate – n.r.). S-au petrecut nenorociri incomensurabile, fără limite, chiar pagube, parţial ireparabile. Ştiu că ai suferit profund în urma morţii soţiei tale iubite şi a pierderii fiului tău, probabil că suferi şi azi. Totuşi, prin pasivitate nu se poate repara nimic. Depinde de tine să transformi nefericirea şi tristeţea, nemaiînchizându- te faţă de tot ce ţi-a rămas din timpul în care ai fost rege, faţă de fiul tău legitim, pe care l-ai avut împreună cu Nerissa, prima ta soţie şi regină neîncoronată. (…)

Cu dragoste, Dieter Stanzeleit, alias Nicolae Vasile, Fiul tău şi al reginei tale pierdute Nerissa”

Stanzeleit: „Nu renunţ la titulatura mea”

“Sunt Nicolae Vasile de Alba Iulia, fiul regelui Mihai al României şi al Nerissei Bowes- Lyon, rudă de sânge a reginei-mamă a Angliei. M-am întâlnit cu tatăl meu la Bucureşti, la Cimitirul Eroilor, a fost amabil cu mine, am vorbit cu regina Ana, tot atunci şi în acelaşi climat amical, doar principesa Margareta m-a repezit, nu voi şti niciodată ce are cu mine. Cred că tata, care este acum un om în vârstă, este manipulat. În ceea ce priveşte titlul meu, nu pot renunţa la el niciodată”, ne-a spus Dieter Stanzeleit. Menţionăm că averea actualei familii regale a României este de 30 de milioane de euro.”

Ce spune Casa Regala a Angliei, de vreme ce Dieter este si ruda Reginei Angliei ? Marele print Charles in drumurile sale prin Transilvania, nu si-aintalnit ruda ? Sau si el are pretentii la tronul Romaniei si nu are interes sa il recunoasca?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS