LEGITIMAŢII MILITARE PENTRU REZERVIŞTI

Categoria De la MAPN 5.785 afisari

Legitimaţiile de rezervist  au ajuns la Centrele Militare şi pot fi înmânate doritorilor la cerere. Pentru a intra în posesia lor, rezerviştii  trebuie să se prezinte la Centrele Militare  cu copie după buletin , ultimul talon de pensie, copie după Livretul Militar, (doar paginile completate) , o poză 3/4 dar- spre rusinea noastră – si cu originalele acestor documente , de parca nu ne-ar cunoaste sau am putea veni cu documente false sau copii falsificate. Asta e Romania, trebuie să porţi originalele unor documente după tine şi când mergi la toaletă. Unii din cei care lucrează prin armată  încă nu au sesizat schimbarea  muzicii. Este jenant, ca şi în supermarketurile în care casieriţa se apleacă peste tejghea să vadă dacă ai golit coşul, iar când întrebi de ce spune că aşa a primit ordin, fără a-şi cere măcat scuze pentru gestul nepoliticos şi jignitor.

Legitimaţiile sunt realizate în diferite culori, în funcţie de categoria de rezervist, pe corpuri de cadre, sub un aspect să spunem arhicunoscut, gen carnetul de partid de pe vremuri. La actualul buget, armata nu şi-a putut permite altceva. E bine şi aşa insă.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la LEGITIMAŢII MILITARE PENTRU REZERVIŞTI

 1. Dan B.

  Si daca ma duc cu mana-n buzunar, fara livret, dar cu talonul de pensie si cartea de identitate, nu pot intra in posesia legitimatiei?
  Atunci pt ce mai au baza de date computerizata in curtea centrului militar daca nu-si pot benocla ochii in livretul militar eliberat mie acu zeci de ani de catre ei?
  Un xerox si un aparat foto digital ar trebui sa aiba si ei in sediu, nu?

 2. Dane, imi pare rau sa te dezamagesc , dar daca te duci cu mana goala vei pleca de acolo cum te-ai dus. Ai vazut tu vre-un subordonat sa treaca peste ordinele primite ? Doamne fereste !

 3. Apropo, Dane, sistemul computerizat se poate folosi numai când trebuie sa recalculeze pensiile. Asa scrie pe el: ” A se folosi numai la luat, nu si la dat”.

 4. Ilie Bâtcă

  Bănuiesc că legitimaţiile sunt doar pentru cei care au trecut în rezervă de la Ministerul Apărării.

 5. Da ilie, e corect, sunt numai pentru mapn

 6. tudormarian

  Am sansa sa am deja legitimatia.
  Cred ca un subordonat zelos a cerut toate acele documenta. Personal in afara de fotografie, copii CI si cerere NIMIC si totul a durat 10 min.
  Orice inceput este greu dar cu pasi marunti ajungem departe.
  Sa nu uitam totusi ca dl. Dogaru pledeaza peste tot ca persoana sa este artizanul OUG cu revenirea pensiilor la dec.2010.
  O fi drept? Nu de alta dar mi-am adus aminte de ce circ au facut la adunarea din 6 octombrie de la Bucuresti si ce comportament au avut fata de ministrul Dobritoiu.

 7. Nu l-ai vazut ieri in compania prietenilor sai DD cum se lega de Ponta la exact o zi dupa ce acesta sustinuse public ca trebuie sa rezolve problema pensionarilor? Si mai sustinea ca va sprijini PPDD. Deci el sprijina tot, si PPDD, si PRODEMO, si Partidul European, si Romania Mare, numai USL nu, pentru ca USL rezolva problema pensionarilor si ii ia painea de la gura.

 8. În cei peste 30 de ani de armată, mi s-a întocmit un Memoriu original subţirel. În cei trei ani de pensie, umplu al doilea biblioraft cu documente (numai deciziile de pensionare sunt în nr.de 5!).
  Aşadar, nu mă pot plânge că mă plictisesc! 🙂
  Consider că aceste legitimaţii pentru noi, rezerviştii, sunt un lucru bun.

 9. Ifim, vrei sa fiu sincer? Pentru mine este o alta hartie, chiar de carton. Ce poti face cu ea, poti face si cu un talon de pensie sau cu livretul militar. Ba chiar mai putine . Cu o copie dupa talonul de pensie, poti obtine o reteta, un imprumut la banca, peste tot este ceruta copie dupa talonul de pensie, chiar si ca sa iti faca aceasta legitimatie, de parca nu te-ar gasi in evidentele CMJ doar pe baza buletinului.Dar asa ne place noua sa cerem multe hartii, doar doar ni se sterpezesc dintii si nu mai cerem.Legitimatia nu te ajuta decat in sistemul militar, dar nici acolo nu bag mana in foc, o sa fie o granmada de sanatorii, sau camine militare care vor spune ca nu au primit nici un ordin privind legitimatiile noi si ei vor vere tot copie dupa livret sau talon de pensie. Punem pariu?

 10. S-ar putea să ai dreptate. Din păcate.

 11. Vivelura

  Imi poate explica cineva la ce foloseste legitimiatia asta ? Chiar crede cineva ca daca te prezinti cu legitimatia la un hotel/camin militar te poti caza fara sa ai o rezervare in prealabil ?

 12. Banea T.

  – m-am prezentat la CMJ Sibiu pentru legitimatie, dar raspunsul a fost
  ca numai pensionarii pot beneficia de aceste legitimatii ! ceilalti
  rezervisti inca nu. Oare asa sa fie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici T5