Ajutaţi un om sărman să-şi ia vilă şi Mersan.

Categoria Electorale

Când acum câteva luni spuneam că vom avea parte de o campanie electorală parlamentară cum nu s-a mai văzut, nu îmi închipuiam că va ajunge unde a ajuns chiar fără să se dea startul. Nu vorbesc de atacuri la persoană, nu vorbesc de lovituri sub centură, vorbesc de tupeu şi lipsă de respect faţă de alegători. Deja a apărut la tv cazul Diaconescu cu cotizaţia pentru un loc eligibil, a mai apărut un caz cu cineva care îşi făcea campanie sau cerea sprijin financiar pe net. Uite că mi-a fost dat să primesc şi eu pe pagina mea de facebook un astfel de mesaj de la un viitor candidat care mi+a intrat pe listă sau mi-a cerut pretinie acum câteva zile. M-am gândit că o fi prietenul unui prieten şi aşa a dat de mine, sau o fi citit vreun articol prin vreun ziar şi aşa a dat de mine şi am acceptat. Azi m-am trezit cu un anunţ:

 Minu Ene

joi la 15:43 ·

  • Buna ziua, prieteni de pretutindeni !
    (Daca altii au facut-o…o fac si eu !)
    Pe 9 noiembrie intram activ in campania electorala.
    Personal, mi-am depus candidatura pentru Camera Deputatilor,in Colegiul 1 Turnu Magurele din partea PP-DD.
    Am nevoie de ajutorul si sprijinul d-voastra !
    Daca doriti sa o faceti, va rog sa-mi scrieti cum credeti ca ma puteti ajuta, pe adresa<< ene_marinminu@yahoo.com>>.
    Va rog:
    1)- Comunicati-mi idei, probleme, sugestii. Ce ati dori sa promovam in Parlament ?
    2)- Alaturati-va echipei mele de campanie, chiar daca nu locuiti in Turnu Magurele .
    3)- Ajutati-ma financiar cu donatii, oricat de mici, conteaza .
    Contul la tel. 0723138081 Wodafone, 0765466258 Cosmote.
    Va multumesc pentru generozitate.
    Prietenii adevarati la nevoie se cunosc !

Am citit, am crezut că e o glumă, dar nu e. Ce m-a surprins nu a fost faptul că cerea bani pentru sponsorizare, mai ales că nu este nimic ilegal să cauţi sponsori, cu atât mai mult cu cât ca să ajungă pe lista aceea omul o fi plătit şi el ca şi alţii o anumită sumă de bani. Atâta vreme cât Diaconescu, marele luptător împotriva “ciocoilor” se ciocoieşte vânzand locuri pe listele partidului său, şi consideră asta un lucru normal, („Şi dacă vindeam locul de parlamentar pentru 50.000 de euro care era problema? Eu am făcut partidul”-a declarat domnul DD pe propriul post tv) era la fel de normal ca cel de plătise dijma sau peşcheşul precum vechii dormitori la Înalta Poartă, să încerce să îşi scoată pârleala înainte de alegeri, pentru că nu e sigur că odată înscris pe listă, va fi şi ales şi îşi va scoate banii.

Deci această miloagă electorală are justificarea ei să zicem logică. Ce mi se pare însă mie de-a dreptul incredibil este faptul că se prezintă în faţa alegătorului nu numai cu punga goală ci şi cu zestrea de idei, zestrea tactică sau strategică pentru campanile. Este absolut năucitor să vii în faţa oamenilor şi să spui că esti zero barat, nu ai nici un plan, nici o strategie, nici o platformă, nici o idée, nici un gând, şi să ceri să îţi spună ei ce vor să le promiţi, cu ce să îi minţi în campanie ca să te poată vota. Este culmea absurdităţii şi nesimţirii electorale, să îi ceri alegătorului să îţi spună ce vrea să îi promiţi, cu ce să îl amăgeşti. Dacă nici asta nu e nesimţire, atunci e prostie în cea mai pură formă. Cât de gol trebuie să fii pe dinăuntru, să nu vezi că te descalifici recunoscând că habar nu ai ce vor alegătorii tăi şi că te-ai înscris în cursă nu ca să îţi pui în practică nişte principii, idei,ci doar ca să te faci şi tu parlamentar ai dat banu şi gata, acuma e timpul să îl scoţi, dar ceri ajutorul alegătorilor să îţi dea şi banii şi să îţi şi spună cum să îi minţi frumos. Prin astfel de apel recunoşti singur că nici măcar imaginaţie nu ai  şi nici capacitatea de a observa şi de a analiza situaţia politico-economică a ţării, nu poţi sesiza lipsurile sau starea celor de lângă tine. Să îmi fie cu iertare dar atunci cu ce calităţi se duce un astfel de om în Parlamentul României, cum vrea el să conducă ţara, să facă legi, să dezvolte economia? Probabil stând în bancă şi privind la degetul ridicat de “ginecologul de serviciu” al partidului. Dar la câte calităţi a probat candidatul unui astfel de anunţ, îmi e greu să cred că ar putea să facă faţă sarcinilor parlamentare.

Mâine poimâine o să ne vedem conduşi de un guvern care va veni să ne întrebe ce taxe trebuie să mai plătim ca să aducem bani la buget.  Unde am ajuns? Domnilor parlamentari, candidaţi care v-aţi cumpărat locurile aveţi măcar răbdare  să ajungeţi în parlament că după aia vă inspiraţi unul de la altul şi vedeţi voi ce fumărit mai introduceţi ca să vă scoateţi pârleala. Dar aşa e la partidele astea apărute ca Făt Frumos cu dinţii lipsă, nu au experienţă, în afară de ciocoi nu mai ştiu ce să spună, nu au bani, nu au staff, nu au platformă, dar au mult tupeu. Atenţie români,campania încă nu a început. Închinaţi-vă de acuma pentru ceea ce veţi vedea şi auzi în această lună.

Îi fac hatârul domnului candidat să îi popularizez anunţul, aşa vor afla cât mi mulţi că are nevoie de ajutorul lor şi poate îşi va găsi stafful de campanie. Punctul meu de vedere poate fi ignorat, fiecare va judeca aşa cum doreşte.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Ajutaţi un om sărman să-şi ia vilă şi Mersan.

  1. Incepe campania electorala? Sa ne pregatim: vom avea multe de luat in cuiul catarii!

  2. Dragos Icleanu

    Teleoltean fiind am intrebat cunoscutii din urbe daca il cunosc pe Ene Marin Minu.Nici unul nu mi-a raspuns afirmativ.Am dat un „serci pe goagle” si <> am aflat cine sunt catavencii pp-dd-ului .
    Pai nu este singurul.Mai zilele tecute am auzit la tv, ca mai este unul de la nu stiu ce partid care cere sponsorizari de la persoane fizice.Si apoi, dupa cum este initiatorul(DDD)partidului asa este si catindatul.Nu DDD a initiat afacerea numita candidatuta la paralamentare, 50.000 de euro pentru a fi „catindat”?.Dragos Icleanu