Nu

Categoria Electorale, Politica 1.774 afisari

USL este în corespondență scrisă cu mine. Deși am declarat că nu mă interesează această campanie electorală, deoarece are un final anunțat ce nu mă privește, lucrurile rămânând tot ca înainte, mă văd nevoit să răspund acestei corespondențe.

Astăzi am primit un pliant din care rezultă că, în colegiul meu uninominal, USL îi propune pe domnii Gabriel Mutu, senator și Răzvan Mironescu, candidat pentru deputăție. Din multiplele îndemnuri finalizate cu semnul mirării, înscrise pe acest pliant (Angajamentul USL pentru România! Împreună învingem! Dreptate până la capăt! Fapte NU vorbe!) mie mi se adresează numai una: „Suntem în echipă cu tine!”

Răspunsul meu este: Nu! Nu sunteți în echipă cu mine, nici USL-ul, nici domnii Mutu și Mironescu.

Domnul Mutu este senatorul meu de patru ani. Adică, de aproape 1500 de zile. În tot acest timp, domnia sa a făcut 50 de declarații politice, a participat la 29 de inițiative legislative, dintre care doar 5 au devenit legi, a adresat 37 de întrebări și două interpelări și a luat cuvântul de 70 de ori în plenul ședințelor. Considerând că a muncit câte o zi de opt ore pentru fiecare dintre aceste fapte, îi mai rămân peste 1300 de zile în care a făcut altceva, în calitate de senator.

Domnia sa nici măcar în scris nu stăpânește termenii uzuali ai activității parlamentare. Adresează o întrebare pe care, mai jos în document, o numește interpelare (Întrebare nr. 2123/a din 21 sept. 2011), dar și o scrisoare ce este transformată, printr-un scris de mână, în interpelare (Interpelare 533/a din 26 oct. 2009). Ca să nu mai vorbesc de conținutul acestor activități, care nu mă reprezintă și nu mă privesc de niciun fel.

I-am adresat, însă, domnului senator Mutu o scrisoare la care nu a binevoit să îmi răspundă, ca să nu mai vorbesc de faptul că nici nu a luat-o în seamă în activitatea sa parlamentară. Era vorba despre recunoașterea situației că decizia Curții Constituționale a României privind referendumul de demitere a președintelui Băsescu este una incorectă, ilegală și greșită, precum și despre inițierea unei anchete parlamentare pentru a se vedea cum de această Curte a putut fi constrânsă la luarea unei astfel de decizii.

Ca urmare, domnule Mutu, nu îmi oferiți niciun motiv, cât de mărunt, pentru a vă considera membru în echipa mea. Deci, NU!

Domnul Mironescu este liberal de Sectorul 6. Public, domnia sa îmi propune să îl aleg pentru că promite „ca reprezentant în Parlamentul României al locuitorilor cartierului Militari, va face tot ce îi stă în putință ca împreună cu administrația locală sectorului, cu ceilalți colegi din PNL și USL să ne asigurăm că la sfârștiul viitorului mandat acest cartier va fi mai curat, mai prosper, mai modern”.

Nu, domnule Mironescu! Ca reprezentant al meu în Parlamentul României, dumneavoastră nu trebuie să faceți „tot ce vă stă în puțință”, ci doar să faceți activitate parlamentară curentă și continuă, ceea ce presupune muncă legislativă dar, mai ales, muncă de control parlamentar. Să inițiați anchete, să faceți interpelări, să vedeți unde dispare banul public de nu mai ajunge pentru sănătate, învățământ și apărare națională, să vedeți ce fac cei din guvernul central de nu emit politici coerente și de perspectivă pentru dezvoltarea Țării și așa mai departe. Muncă de control ce ar trebui să vă ocupe două treimi din timp, și nu de șapte ori mai puțin, cum i-a ocupat colegului dumneavoastră uselist de la senat, domnului Mutu.

Și nici nu trebuie să vă ocupați, din Parlament, de curățenia cartierului Militari. Pentru aceasta sunt firme specializate în curățenie. Cum nu trebuie să vă ocupați nici de prosperitatea și modernizarea cartierului, pentru aceasta fiind deja aleși unii la Primăria Sectorului 6. Eu știu că nici nu aveți de gând să faceți așa ceva, chiar dacă ați putea și că promisiunea aceasta este pentru unii conlocuitori mai puțin dedați înțelesului ce trebuie să facă un parlamentar. Dar, vă doresc să vă voteze ei, că pe mine nu m-ați convins. NU puteți face parte din echipa mea!

În ceea ce privește USL-ul, în ansamblu, ca girant al celor doi domni propuși pentru Parlament, dacă nu aș fi avut deja o opinie și nu aș fi știut cu cine am de-a face, conținutul pliantului ce mi-a parvenit m-ar fi îndemnat să nu le dau votul meu.

Dar eu știu cu cine am de-a face. USL este o uniune de trei partide și jumătate, jumătatea fiind cei din UNPR, adică domnul Oprea Gabriel, șeful mafiei celui ce dă mai mulți bani și stele de general, alături de dezertorii săi de partid și trădătorii de toate felurile. Ori, un USL cu Oprea și uneperiștii lui înăuntru pierde automat votul meu. Nu de alta, dar mi-e frică să nu ajungă acest vot, prin redistribuire, tocmai la unul dintre acești dezertori-trădători.

În aceste condiții, cred că putem opri aici corespondența dintre mine și USL, că nu prea mai avem multe să ne spunem.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Nu

  1. De acord cu NU!
    Şi un DA, Hari, eşti într-o echipă!
    În echipa din Cuiul cătării!

  2. O echipă bună, într-adevăr!

  3. MD

    Poate ar trebui sa ne explice d-nul Mironescu afacerile pe care le-a facut cu Ministerul Turismului in timpul in care ministru era onorabila D-na Udrea, afaceri de reprezentare a Romaniei la diferite standuri internationale, care asa cum stim au fost si sant supraevaluate ca pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici T5