„Invincibilii 7” la Craiova

Categoria Sport

Joi, 29.11.2012 la ora 21.00 va începe în noua Sală Polivalentă din Craiova, gala de Box „INVINVIBILII -7” , organizată de Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, detronat zilele acestea de Dorel Doroftei. Gala va cuprinde 6 meciuri , din care două atrag atenţia în mod deosebit. Primul este meciul unui român, îl numesc aici pe Dinu Bogdan, un greu cu greutate, foarte talentat, neînvins la profesionism, care recent a repurtat în Canada o victorie care a entuziasmat asistenţa. Meciul serii va fi însă cel al lui Viorel Simion deţinător al centurii WBC International la categoria pană,  care va lupta în 12 reprize împotriva filipinezului Ryan Sermona. Toate meciurile sunt aşteptate cu real interes de cunoscătorii şi iubitorii boxului. Dinu Bogdan tânara speranţă a bozului românesc, un sportiv cu un fizic impresionant şi o tehnică de invidiat, a avut amabilitatea să ne acorde câteva cuvinte pentru cititorii  cei mai „radicali” din Dolj.

Marin Neacşu: Domnule Dinu Bogdan, veţi boxa mâine 29.12 2012  în Sala Polivalentă din Craiova în cadrul galei Invincibilii. Pentru cititorii din Craiova, cum aţi început boxul?

Bogdan Dinu :Îl aveam model în familie pe tatăl meu care a practicat şi el boxul şi am încercat iniţial mai multe sporturi dar m-am oprit până la urmă la box şi pentru a continua tradiţia în familie şi pentru că pe vremea aceea se căutau sporturile de  contact. Am avut apoi şi norocul să dau penste un antrenor foarte bun, domnul Constantin Voicilaş la Buzău care s-a ocupat îndeaproape de mine, m-a educat, disciplinat şi mi-a arătat drumul corect pentru marea performanţă. Şi aşa am ajuns unde sunt acum.

Marin Neacsu: Deci şi tatăl tău a fost tot boxeur.

Bogdan Dinu: Da, tatăl a făcut şi el box de performanţă , mai întâi la buzău, apoi la Dinamo, datorită lui am ajuns în sala de box. Dar trebuie să ştii să şi profiţi de ceea ce natura ţi-a dat atunci când vrei să faci un sport. Eu am avut noroc să am şi o moştenire genetică, o educaţie şi exemple  pe măsură.

Marin Neacşu :Ce performanţe ai până la acest moment ?

Bogdan Dinu : Am foarte multe medalii obţinute la campionatele naţionale, 12 titluri de campion naţional, 6 medalii la mondiale şi europene dintre care una de campion mondial, câştigător al Centurii de Aur de două ori, am participat la campionate mondiale şi europene de seniori, am deja opt meciuri la profesionişti cu toate câştigate, din care 5 prin KO.

Marin Neacşu: Am înţeles că ai boxat şi în Canada şi ai făcut o impresie bună celor de la Interbox.

Bogdan Dinu : Da, am avut onoarea să boxez în gala lui Lucian Bute, o ocazie foarte bună de a arăta ce pot am am obţinut un rezultat care a plăcut atât spectatorilor cât şi organizatorilor. Mi s.a propus o colaborare, sunt monitorizat , anul care vine sper să aducă un contract, să văd pe ce drum o apuc, eu îmi doresc foarte mult să boxez acolo.

Marin Neacşu : Gala K1  a inaugurat Sala Polivalentă din Craiova care a purtat noroc luptătorilor români. Să sperăm că se va întâmpla acelaşi lucru şi î n cadrul Galei “Invincibilii”. Vă urăm succes şi numai victorii în viitor!

Bogdan Dinu : Îmi doresc forate mult ca acest minunat public să vină în număr cât m,ai mare, este un public cunoscător, Craiova a avut boxeuri de valoare, deci aş dori să  ne sprijine în număr cât mai mare iar noi să le oferim un spectacol şi rezultate pe măsura pretenţiilor şi aşteptărilor.

Preluat din http://www.dolj.radicalonline.info/bogdan-dinu-datorita-tatalui-meu-am-ajuns-in-sala-de-box.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS