Probleme Neţoiule?

Categoria Actualitate

Venit cu surle şi trâmbiţe la Craiova, cu un tupeu extraordinar, crezând că în Cetatea Banilor banii aduc orice, chiar şi dragostea sau voturile, domnul Neţoiu nu a precupeţit nici un efort financiar pentru a încerca să cumpere bunăvoinţa oltenilor după ce le-a cumpărat echipa de fotbal pentru a o vinde apoi echipei Dinamo. A adus cu el o echipă de comici vestiţi ai ecranului mergând pe înţelepciunea milenară care spune că românul poate fi mulţumit cu pâine şi circ  şi a trecut la treabă. Bani avea, pentru pâine, circ are cu cine să facă, Ţociu şi Palade au demonstrat că sunt buni la  aşa ceva,  a pus pe el pelerina Solomon, de care aminteşte la fiecare cuvântare în speranţa că oltenii îi vor asocia numele cu al lui

„Aurică” primarul nu Solomon Puşcăriaşul, şi dă-i înainte. Şi înainte a dat şi acum câteva seri „maşina domniei sale” având la volan nu se ştie încă pe cine,  trecând peste o bătrână în comuna Perişor, la întoarcerea dintr-o acţiune electorală. Conform unor declaraţii ale unor martori oculari, în maşină, dacă nu chiar la volan, s-ar fi aflat  Neţoiu, deşi domnia sa susţine că nu, iar poliţia deocamdată îi întăreşte spusele, dar nu pot să nu  mă întreb ce interes ar avea unii cetăţeni să afirme :” Imediat după accident, a ieşit unul din maşină, şi-a tras gluga pe cap şi a fugit. Vrem ca Poliţia să ne arate şoferul. Venea cu viteză şi mi-a omorât bunica” “Am dat personal mâna cu Neţoiu. L-am întrebat: Ce făcuşi, dom’ne, o omorâşi pe femeie? Mi-a zis: Asta e!” ? Pot să înţeleg declaraţia şoferului care spune că el a condus pentru că doar şeful îl plăteşte şi dacă Huidu a reuşit să scape cu suspendare după ce a omorât trei oameni, el, şoferul lui Neţoiu de ce să nu reuşească, că doar nu are Huidu mai mulţi bani decât Neţoiu? Acuma să nu ne fie cu supărare, dar să afirmi că ai venit la activitate cu o maşină dar ai plecat cu alta mi se pare aiurea. Într-un fel se explică. Să nu uităm că Neţoiu a fost miliţian şi toată lumea cunoaşte povestea cu miliţianul care  seara când se culcă, pune pe noptieră un pahar cu apă şi unul gol, pentru că nu e aşa,  poate pe timpul nopţii i se face sete, poate nu. Aşa şi domnul Neţoiu, a luat cu el două maşini, că poate are chef de una, cu şofer, sau poate nu. Dar mai greu să crezi că a plecat cu altcineva şi şi-a lăsat şoferul să vină singur, aşa pentru că a vrut el să schimbe maşina. Poate miliţienii pot crede asta, eu nu cred. Sau cumva a avut o premoniţie şi a simţit că maşina lui va avea un accident. Wooooooooow!

Acest om, lipsit de curajul răspunderii, care fuge –conform unor martori oculari – de la locul accidentului, doreşte ca oamenii să îl voteze şi să ajungă deputat ca să le facă viaţa mai bună, aşa cum i-a făcut-o bătrânei din Perişor, conform declaraţiilor martorilor. Bineînţeles, Neţoiu poate să afirme în continuare că nu a băut apă, nu i s-a făcut sete, este dreptul său să afirme ce vrea, dar este dreptul meu să îl cred sau nu. Deocamdată eu îl cred pe cel care nu m-a minţit până acuma niciodată, pe cetăţeanul acela din Perişor. Neţoiu a minţit mai de multe ori chiar când a afirmat că nu el a îngropat Universitatea Craiova. Bineînţeles că justiţia, sau mă rog nişte judecători, poate unii ca Aspasia Cojocaru, cu dosar penal, vor judeca acest caz şi fie îl vor lungi până la viitoarea campanile electorală, sau îl vor găsi cu paharul gol,  este normal să se întâmple aşa ceva într-o ţară în care preşedintele nu este obligat să ţină seama de voinţa poporului exprimată prin vot, ci de interesele proprii.

Aud că Neţoiu a promis înfiinţarea unor linii de transport gratuit în Craiova. Se pare că inaugurarea a făcut-o pe ruta Perişor. Pe maşini va scrie : “ Cu Neţoiu până la cer şi mai departe!”

Pentru mine însă se pune întrebarea dacă craiovenii se vor lăsa duşi cu preşul sau cumpăraţi de candidatul care deja mai are un dosar penal şi o condamnare, e adevărat nu definitivă, dar condamnare.

Că tot vorbim de candidaţi PP-DD,  se mai coace ceva la Craiova. Nu ştiu ce a crezut domnul Cilibiu când a acceptat cei trei Crai de la răsărit să candideze pe listele partidului în Craiova, şi mai ales când i-a primit în filială, poate a fost obligat de alt penal, DD însuşi, dar un lucru să îi fie clar: nu va cânta cocoşul de trei ori trei luni şi el nu va mai fi preşedintele filialei Craiova. Când ai în partid 3 oameni de talia Neţoiu-Vişan- Solomon, certaţi cu legea -ca şi şeful cel mare DD- nu ai cum să rămâi şef. Cilibiule, ţi se pregăteşte ceva !

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Probleme Neţoiule?

  1. Emil

    A fost securist, nu miliţian.