Ibusinus sau Nurofen ?

Categoria Sanatate
 

Reclama e sufletul comerţului. Dar ca să îţi faci reclamă trebuie să dai bani şi încă bani grei. De unde să ai bani pentru a plăti reclama? din preţul mărfii pe care o vinzi. Cine Nu îşi face reclamă, nu este cunoscut, deci nu este cerut , deci nu se vinde. Dacă nu se vinde, este returnat şi apoi scos de pe piaţă. Nu contează calitatea, nu contează marfa. Pe lângă publicitate, mai e nevoie şi de ceva complicitate a celor ce îţi vând marfa. Adică, în cazul nostru medicii şi farmaciştii. Eşti răcit?Mergi la farmacie şi ceri … ce ai văzut tu la tv că e mai bun, un nurofen. Farmacistul om „cinstit” îţi dă ce ai spus, îţi ia banul şi gata. Dacă te cunoaşte îţi spune palmat că îţi recomandă un alt medicament la fel de bun , dar mai ieftin de 3 ori. Dacă nu, iei Nurofen. Mergi la doctor fiind răcit şi îţi recomadă ceva pentru răceală. Pentru că are contract de promovare de pe care a cîştigat fie o maşină fie o vacanţă  cu asistenta prin Dubai,  fie câteva zeci sau sute de milioane, îţi recomandă Nurofen deşi ştie că există şi Ibusinus care e de trei ori mai ieftin. Nu îl poate învinui nimeni că nu ţi-a recomandat cel mai bun medicament, ambele sunt la fel de bune, numai că unul e englezesc  şi e de trei ori mai scump decât cel făcut în România. Şi aşa industria farmaceutică din România dispare, Institutul Cantacuzino nu mai face vaccinuri iar noi importăm vaccinuri daneze care ne omoară copii.

nurofen-vs-ibusinus

În cazul Ibusinus, riscul nu e mortal, dar e arzător… la buzunare iar medicii şi farmaciştii sunt .. complici. La fel şi cei din ministerul sănătăţii şi depozitele de farmacii care importa medicamente străine mai proaste uneori decât cele româneşti, doar pentru că pot aplica taxe mai mari care să le aducă şi lor profituri. Si guvernul bagă mai mult la buget prin import decât prin producţia proprie. Toată lumea câştigă, mai puţin romanul care plăteşte.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la Ibusinus sau Nurofen ?

  1. Cezar

    Pe principiul acesta, am putea spune :Dacie sau ..Audi ,Opel ,WW ,BMW ?

  2. Cezar

    erata – DACIE

  3. neacsu marin

    Pe principiul asta tu poti sa spui orice, tot prostie spui doar de dragul de a fi contra.La tine e un lucru sigur, nici cu medicamente straine nu te mai faci bine .

  4. Cezar

    Anonim25 decembrie 2011, 16:12
    La ofiteri a scazut doar la cei care au avut functii de conducere si au putut sa-si aranjeze iesirea la pensie atribuindu-si fel de fel de sporuri in ultimul an.
    Uite ca eu,care am iesit cu gradul de colonel dar „mazilit” in ultimul an de un sef I.P.J. pus pe criterii politice(zero meserie) si deci fara nici un fel de sporuri AM PRIMIT IN PLUS 1050 lei.
    In ce ma priveste S-A FACUT DREPTATE.
    Seful care m-a „mazilit ” a pierdut peste 1500 lei…Dumnezeu nu doarme !!!! Preluare de pe Mh-Blog
    Ce zici la MApN cum o sta treaba??

  5. Sinus infundat

    da, e mare adevar in ibusinus si nurofen…citind prospectul la compozitie e la fel…si efectul..dar pretul e triplu la nurofen…azi am cerut ibusinus si mia-dat farmacista nurofen..hmmm!

  6. SORINA

    Feriti-va de ibusinus.Am avut probleme ff urate dupa ce am luat.Mi-a crescut tensiunea exagerat de mult si aveam dureri crunte de cap.Plus de aceasta imi era tot timpul rau. Am ajuns la medic si am primit tratament pt reducerea tensiunii.Noroc ca mi-am dat seama singura care a fost cauza si am renuntat la minunatia de Ibusinus.Si toate din cauza unei farmaciste care mi-a schimbat un anumit medicamenet descongestionant nazal mintindu-ma ca si unul si celala este acelasi lucru uitand sa imi spuna ca ibusinus are in componenta sa pseudoefedrina care da o gramada de efecte secundare urate putand duce la accidente vasculare cerebrale.
    Mentionez faptul ca nu practic automedicatia si eram sub tratament in urma unei consultatii ORL.

  7. Sorina,
    Ca sa putem spune ca Ibusiunus are aceste efecte trebuie sa existe niste teste pe mai multe persoane. Nu contesc ceea ce spuneti, ma bucur ca ati realiyat care a fost cauya problemelor, dar la fel de bine este posibil sa fie vorba de un vay iyolat, de o sensibilitate a dumnevoastra mai mare sau de o anumita reactie a organismului mai particulara. DAR E DE RETINUT CEEA CE ATI SPUS, PENTRU CEI CE VOR INCERCA MEDICAMENTUL PENTRU A URMARI DACA ARE ACELASI EFECXT.

  8. Marian

    atat nurofenu cat si ibusinus contin colohidrat de pseudoefedrina, daca te-ai fi uitat la, ambele prospecte Sorina.

  9. adelina

    Cel mai prost medicament!!!azi am ajuns la spital din cauza medicamentului minute pt raceala!

  10. maria

    Oamenii sunt analfabeti in Romania si nu inteleg. Am un prieten care insista sa isi cumpere Nurofen cu toate ca i-am aratat ca are aceeasi compozitie cu Ibusinus. Se imbolnaveste la 2 luni din cauza ca i-a scazut imunitatea dupa ce a contactat herpes genital de la o prostituata( pt cine nu stie, boala e pe viata si iti distruge imunitatea, basca ca te umpli de bubite acolo la interval de cateva luni). El vrea Nurofen pt ca are incredere in reclama. Pt cine spune ca ii e rau de la pseudoefedrina, e adevarat. Nu are leg ca iei Nurofen sau Ibusinus, mie de ex imi da o insomnie crunta. In plus imi este rau si de la ibuprofren, iau doar o jumatate. NU MAI CUMPARATI NUROFEN LA 25 DE LEI, LUATI IBUSINUS LA 10. E ACELASI LUCRU, FACUT DE 2 FABRICI DIFERITE. Aia e substanta, nu exista mai multe substante cu aceeasi denumire. TREZIT-VA! Farmacistii sunt niste sacali.

  11. Nicu

    Nici un medicament nu e perfect , medicul trebuia să nu prescrie,daca aveți probleme,dar și pacientul trebuie sa citească prospectul înainte de a lua medicația .Așa că citiți prospectul înainte de a lua un medicament (fie el și de răceală!

  12. V-ati gandit la varianta ca nici prospectul nu este complet si sunt scoase din el anumite riscuri ?

  13. tudor popescu

    copii se scrie cu trei de i