Armata din nou solicitată

Categoria Comunicate-declaratii de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

  Peste 80 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, cu zece mijloace tehnice, au participat noaptea trecută la opt intervenţii în sprijinul populaţiei afectate de ninsori din judeţele Dolj, Iaşi şi Botoşani, la solicitarea Inspectoratelor pentru  Situaţii de Urgenţă din judeţele respective.

Din 09 decembrie şi până în prezent, forţe din Ministerul Apărării Naţionale au fost solicitate la 13 intervenţii, la care au participat peste 100 de militari şi 15 mijloace tehnice.

Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au dispus ca aproximativ 4.000 de militari, cu 800 de mijloace tehnice, să fie pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, se monitorizează situaţia meteorologică şi se coordonează ansamblul de măsuri privind acţiunile de pregătire şi intervenţie a forţelor şi mijloacelor M.Ap.N., în sprijinul populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.

Biroul de Presă

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Armata din nou solicitată

  1. karadeniz

    În toate garnizoanele există planuri de cooperare și intervenție la dezastre între autoritățile locale și armată.
    Nu mai știu care mai sunt reglementările actuale, dar acum ceva ani la astfel de intervenții se decontau de către autoritățile locale cheltuielile ( carburanți, materiale) pentru astfel de intervenții .