Olguţa nu e înţeleasă

Categoria Actualitate

Acum o săptămână, pe data de 21.12.2012, citeam în Radical de Dolj o informaţie potrivit căreia Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, sau mai bine zis Consiliul Local Craiova decisese că e timpul să se termine cu propaganda electorală în oraş. Decizia mi s-a părut de bun simţ mai ales că mi se întâmpla să trec prin unele zone unde priveam un afiş şi nu ştiam dacă să râd sau să plâng. Prin zona Colegiului 1, ne scoteau ochii afişele cu Neţoiu, ruşinea Craiovei, deputatul gropar al Universităţii Craiova, care însă a avut tupeul să candideze. Craiovenii l-au taxat, acesta primind maxim 5000 de voturi, dar sorţii (era să spun hoţii) l-au redistribuit şi aşa a ajuns deputatul ruşinii. De aici plânsul. Râsul venea de la cei cu care se fotografiase sperând să îi facă pe olteni să râdă, cunoscuţii comici Ţociu şi Palade. Privind  bannerul cu cei trei mă întrebam dacă toţi sunt comici sau numai Neţoiu. Cred că dacă ar fi candidat Ţociu şi Palade ar fi luat mai multe voturi. De fapt cred că cele 4000 de voturi au fost ale lor, nu ale lui Neţoiu, că el nu ar fi câştigat nici un vot nici dacă se fotografia cu Benny Hill.

În fine, să trecem peste asta. Spuneam că mă bucuram că voi scăpa de obligaţia de a vedea Neţoi şi Solomoni, clienţii parchetelor, ca pe marile staururi din Show-bizz la fiecare pas. Astăzi însă- deci la o săptămână de la hotărârea Consiliului Local Craiova şi la 4 de la expirarea termenului,mergând spre ieşirea spre Balş,  în dreptul Aeroportului Craiova observ un banner mare din spatele căruia mă privea ca prin ceaţă chiar frumoasa primăriţă alături de Prioteasa şi proaspătul senatopr Fifor Mihai. Sincer să fiu având în vedere avertizmentul destul de dur şi clar al doamnei primar, nu pot să îmi explic cum tocmai partidul domniei sale se face că nu i-a înţeles decizia, pentru că eu cred că a fost clară: “Partidele politice au trei zile, începând de astăzi, să-şi dea jos toate bannerele şi afişele din Craiova. În caz contrar, o vom face cu oamenii noştri, dar vom trimite factură pentru munca prestată. Sper că m-am făcut bine înţeleasă!”

 Nu pot să nu mă întreb ce anume nu a înţeles şeful PSD Dolj, nu a înţeles termenul, ce trebuia să facă , sau pur şi simplu nu îl interesează ce decide Consiliul Local ? Sau poate Olguţa nu s-a făcut bine înţeleasă? Doamna primar, mai spuneţi odată! Curios este însă altceva şi asta chiar este de neînţeles. Dacă priviţi fotografia, veţi  observa că posterele au fost întoarse pe dos deci cineva a luat act de decizia primăriei, a mers la posterul respectiv şi în loc să îl dea jos, doar l-a întors arătându-ne aceeaşi poză sau aceiaşi protagonişţi dar din spate. Să înţelegem de aici că onor conducerea PSD ne-a întors deja spatele la nici o lună de la alegeri? Sau să înţelegem că PSD a întors foaia  şi nu îi mai interesează nimic după ce s-a văzut cu sacii în căruţă? Dacă e să ne luăm după reintroducerea unor taxe  sau suspendarea unor sporuri anunţate de mister Ponta, se pare că asta ar fi explicaţia. Tot nu înţeleg însă, dacă au ajuns oamenii acolo, de ce nu au ridicat posterele şi doar le-au întors pe dos? Le place să facă MOP?  După câte am citit eu, indicaţia era să fie scoase, nu întoarse pe dos. Pentru că tot se vede despre ce e vorba şi tot propagandă electorală se numeşte chiar şi întoarsă pe dos şi vor trebui să mai vină odată şi să scoată posterele.

Ar mai fi o explicaţie a nesupunerii: probabil PSD a rămas cu ceva bani din campanie şi vrea să sponsorizeze astfel activitatea primăriei, plătindu-le angajaţii. Nu e rău! Ceva prime nu dau, să ştie oamenii cum să se avânte. Ce spuneţi domnul Prioteasa? Sau ce spune directorul de campanie al domnului Fifor? Cine plăteşte?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Olguţa nu e înţeleasă

  1. Ionela Valcu, din Craiova

    Si daca l-au intors ce?! Mie imi place sa-o vad mereu si peste tot pe frumoasa mea si isteata Lia Olguta Vasilescu!

  2. Pai ce facem doamna, facem o lege pentru cei frumosi si una pentru cei urati? Sau facem una pentru PSD si alta pentru restul lumii ? Oricum ati lua-o tot discriminare se numeste.Si daca va place atat de mult doamna primar ( careia nu ii contest calitatile)cereti un poster şi puneţi-l pe perete în apartament, sau faceti-vă chip cioplit cu chipul ei, dar regulile trebuiesc respectate si de cei care le fac indiferent cum arata. .