Au avut zile

Categoria Social

2013-01-26 15.08.58-3

Un ciudat accident s-a întâmplat pe drumul Breasta-Argetoaia. Circulând cu un autovehicul Opel Astra, un cetăţean care mergea acasă, la Sfîrcea, venind dinspre Craiova, a trebuit să amâne ajungerea acasă. Între localităţile Obedin şi Mihăiţa, pe un drum mărginit pe dreapta de o mlaştină şi pe stânga de pădure, şoferul, un bărbat de aproximativ 35 de ani a pierdut controlul volanului, maşina derapând pe zăpada de curând aşezată, la ieşirea dintr-o curbă. Deşi maşina s-a răsturnat în şanţul din stânga dinspre pădure, rămânând cu roţile în sus, putem spune că pasagerii au avut noroc . Având în vedere faptul că maşina era răsturnată având un singur geam spart, la uşa din spate dreapta, înspre şosea, unde nivelul era mai jos, pasagerii au putut ieşi fără a fi nevoie de descarcerare. Acesta a fost norocul lor.

Au avut noroc şi pentru că  nu au intrat cu maşina în mlaştină dar  şi că au scăpat nevătămaţi . Şoferul maşinii a declarat că nu avea mai mult de 50 km pe oră, maşina era echipată cu cauciucuri de iarnă, deci prea multe nu i se pot imputa. Personal, având în vedere urmele de derapaj, faptul că maşina nu s-a rostogolit de mai multe ori şi a rămas pe loc după răsturnare iar caroseria nu părea şifonată exceptând botul maşinii care a intrat în şanţ, geamul spart la uşa din dreapta spate şi probabil capota, se poate spune că nu a avut viteză excesivă.  Din cele văzute la faţa locului, e posibil ca maşina să se fi  răsturnat datorită adâncimii şanţului.  În maşină se aflau 4 persoane, şoferul, soţia acestuia şi cei doi copii cu vârsta între 12 şi 16 ani. Toţi 4 au scăpat nevătămaţi, doar soţia acuza o contuzie la un picior, dar personalul de pe SMURD, sosit la faţa locului a constatat că rana e superficială, nu era vorba de nimic grav. Ceilalţi 3  pasageri nu au avut nici măcar o zgârietură, alegându-se doar cu sperietura şi cu maşina avariată. Accidentul s-a întâmplat în jurul orei 15,  a fost anunţat 112 şi trebuie remarcat că SMURDUL a sosit la  ora 15.20. Având în vedere distanţa şi condiţiile de drum se poate aprecia că mai repede de atât nu se putea veni. La 5 minute de SMURD  a sosit şi un echipaj de poliţie format din două dintre fetele interogate probabil de comisia domnului Stroe. Una brunetă, una blondă, una mai slăbuţă, alta mai plinuţă, cele două agente au început investigarea cazului  prin informarea telefonică a superiorilor,aşteptând indicaţii. Spre norocul lor situaţia se prezenta fără urmări grave, SMURDUL a plecat cu femeia la spital la sosirea poliţiei, drumul era liber, se putea circula, deci nu a fost nevoie de măsuri speciale.

2013-01-26 15.09.15-2

Se poate spune că pasagerii autovehiculului au avut zile. Mai rar aşa accident cu maşina răsturnată în şanţ fără posibilitatea de a deschide portierele, având spart exact geamul pe care se putea face evacuarea. Pagubele maşinii nu părea foarte mari la prima vedere, nu ştiu cum a rămas în urma ridicării şi scoaterii din şanţ, căci la două ore după accident maşina nu mai era acolo. Mai mult,  şoferul spunea că motorul funcţiona după accident, deci e posibil să fi plecat pe roţi acasă. Dar nu toţi au acest noroc, aşa că şoferi, atenţie la drum, a început să ningă şi nu se ştie ce apare în curbe.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS