Calcule practice. Sanse infime pentru barajul de calificare la CM 2014

Categoria Sport 2.138 afisari

Echipa nationala a Roechipa natinalamaniei, aseara a obtinut o remiza norocoasa in fata Ungariei, intr-o partida a grupei D de calificare a Campionatului Mondial de fotbal organizat in Brazilia in vara anului 2014. Punctul este important, dar tinand cont de victoria  Turciei in Andora si a programul competitional planificat in urmatoarele 3 etape, avem sansa sa ne trezim la Bucuresti cu Turcia clasata pe pozitia secunda a grupei. In cel mai bun caz suflandu-ne in ceafa la o singura lungime distanta. Valoric vorbind si revazand prestatiile nationalei de la Istamul si Budapesta ne vine foarte greu sa credem ca ulciorul va mai merge inca o data la apa.

Prin aceasta remiza, Romania este obligata sa obtina cel putin un punct marti seara, in deplasare in Olanda. Daca nu vom reusi sa obtinem punct pe terenul batavilor, indiferent de rezultatul partidei de la Istanbul situatia Romaniei in aceasta grupa preliminara se agraveaza. In caz de infrangere pozitia de lider al grupei cand se va trage linie iese din discutie.

La Bucuresti nu avem voie sa cedam puncte

Plecand de la ipoteza unui meci pierdut in Olanda, pentru echipa nationala practic nu ramane decat o singura varianta pentru a obtine pozitia de baraj in toamna anului curect. Doua victorii pe teren propriu impotriva Ungariei si a Turciei.

Ungaria daca nu pierde marti, la Istanbul pe langa golaverajul favorabil, ar avea un plus de cel putin un punct deasupra Romaniei. Pentru vecinii si rivalii nostri traditionali ar fi suficient si un punct la Bucuresti. Turcia dispune in aceasi perioada, de o simpla formalitate. Trei puncte obtinute acasa cu Andora.

Nu trebuie sa fim atenti marti la Amsterdam. Trebuie sa fim cu lupa pe Istanbul. Daca Ungaria prin absurd reuseste sa castige, obtine un avans consistent de 3 puncte. Pe langa victoria obligatorie in fata lor la Bucuresti trebuie sa amelioram cel putin golaverajul, favorabil lor (daca pierdem marti si ei obtin puncte, sau pierd la o diferenta de scor mai mica decat noi). La final nu conteaza rezultatul meciurilor directe. Conteaza golavarajul (rezultatele cu Andora fiind excluse din ecuatia calculelor). Astazi Romania beneficiaza de +4 la golaveraj, Ungaria de +5. Eliminand rezultatele inregistrate cu Andora cele doua formatii se afla la egalitate, la al doilea criteriu de departajare. Indicat ar fi sa nu pierdem la scor in Olanda.

Daca Turcia castiga impotriva Ungariei analistii nostri sportivi vor avea o mare surpriza in data de 10 septembrie 2013. Dupa meciul Ungaria-Turcia 3-1, presa a scos complet echipa otomana din ecuatia calificarii. In cel mai bun caz pentru noi, Turcia o sa ne sufle in ceafa de la un punct in spate. In cazul nedorit, Turcia poate avea doua puncte avans la Bucuresti in fata Romaniei, fiindu-le suficient si un rezultat de egalitate. Daca pierdem putem spune adio calificarii. In caz de remiza, castiga Ungaria, intalnind modesta Estonie acasa.

Ultimele doua etape la prima vedere ne avantjeaza. Ne deplasam in Andora apoi jucam cu Estonia acasa. Pe hartie sunt 6 puncte. Dar trebuie sa tinem cont de faptul ca pana atunci Olanda va avea sacii in caruta. Ungaria cu siguranta nu are calitatile necesare sa produca surprize neplacute in Olanda. Pot obtine cel mult un punct. Ultima etapa este la indemana Turciei. Pot sa obtina ce doresc in fata batavilor. Jocul se joaca la Istanbul. Cu calificarea pe masa, ”Sukru Saracoglu” o sa se transforme intr-un infern. Ii vedeti pe batavi cu calificare in buzunar rupandu-si oasele pe teren turcesc?!

Punct de aur in Ungaria

Am tot citit si am auzit aceasta teorie. Pentru echipa nationala, este un rezultat extrem de slab mai ales tinand cont ca Ungaria a jucat cu portile inchise. Acest punct obtinut la Budapesta este aur turcesc, nu aur romanesc. Rareori, calculele de pe hartie in fotbal se potrivesc cu ce se intampla in iarba. Daca piedem mari seara, ne putem lua practic adio de la baraj. Dupa valoare si exprimare in joc a echipei nationale, imi este greu sa cred ca obtinem 6 puncte acasa cu Ungaria si Turcia. In cazul in care Turcia bate Olanda in ultima etapa ne putem trezi ratand calificarea si cu 4 puncte scoase pe teren propiu in fata adversarilor pentru pozitia secunda.

publicat de Marius Buzuc

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici T5