Bromura din ceaiul politicienilor

Categoria Actualitate

viagra

„ vom încerca să găsim o soluţie tehnică care …”

Ce am văzut azi la tv depăşeşte limitele suportabilului. O femeie, o bătrânică din Iaşi,locuieşte într-o casă la care poate ajunge numai după ce face alpinism. După cum arăta scara pe care urcă, sărmana femeie la cât antrenament are ar trebui numită preşedinta de onoare sau chiar în exerciţiu a Asociaţiei Pompierilor Voluntari. Sunt un pic ironic poate cinic, dar situaţia doamnei în cauză nu este distractivă, nici nu vreau să mă gândesc cum urcă sau coboară pe scara aia ca a unui turn de apă, iarna, când ţi se lipesc mâinile pe clanţă de ger şi scara e acoperită cu gheaţă. Întrebat de presă ce gânduri are cu situaţia aceea care trenează  de ani de zile, o „personalitate „ din administraţia locală a spus dur dar sever: „ vom încerca să găsim o soluţie tehnică care …”. Cacofonia cu nesimţire cu tot, aparţine reprezentantului primăriei. Nici nu a spus măcar că va găsi, a spus că vor încerca doar. Păi la cât de mult îi doare pe unii mintea când gândesc, ar fi şi păcat să găsească o soluţie, e suficient că încearcă.  Frumos, elegant, diplomatic, inutil.

http://www.kanald.ro/Video/CAZUL-IMPRESIONAT-al-batranei-care-urca-si-coboara-din-curte-pe-o-scara-perfect-dreapta-VIDEO/17060/

Şi Ponta „caută soluţii” dar are ghinion

La fel de inutil, după ce a dat vina când pe FMI, când pe buget, când pe lipsa unor date, când pe lipsa timpului necesar, când pe greaua moştenire, vorbind acum despre reparaţiile promise la pensiile celor cărora le-au scăzut prin revizuire, domnul Ponta acum spune că va căuta să găsească şi el o soluţie pentru crearea unui fond de solidaritate. Vă daţi seama ce greu este pentru un prim-ministru incapabil să ofere o soluţie viabilă, cea promisă, pentru repararea unei nedreptăţii pe care o condamna cu mândrie proletară acum un an, dar pe care de fapt nu vrea să o realizeze din cauza unei impotenţe şi lipse de voinţă la fel de condamnabile ca şi a tovarăşului care nu a fost în stare să găsească o soluţie pentru săraca bătrânică ? Ce se întâmplă cu politicienii după ce ajung la putere beau numai ceai cu bromură ?

Cin’ te paşte mielule ?

Adrian Năstase are un nou dosar. De data asta, unul nou, „extras” din cazul încercării de sinucidere. Acum nu că îi duc grija, dar nu ştiu cum se alege el numai cu dosare din astea mici, pentru „găinării” cum le spune preşedintele Băsescu, când a comis fapte  grele, de tunar adevărat. Probabil este răzbunarea jurnaliştilor trimişi de găinar să îi numere ouăle de la Cornu. Una peste alta, deşi pare o distracţie, dosarul bazat pe nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor  datorită cartuşelor în plus  descoperite  la domnia sa acasă când nu a reuşit să îşi improvizeze o sinucidere mai credibilă, pare să fie destul de serios, fapta este dovedită, nici cel mai binevoitor judecător nu poate nega evidenţa şi cum este eliberat condiţionat, sentinţa nu poate fi decât puşcărie. Se pun doar două întrebări: Cine se ţine de data asta de capul lui, eu cred că nu e Băsescu, ci colegul lui de „bileţele” cel cu care a semnat un act de neagresiune în defavoarea tuturor celorlalţi. A doua întrebare este când se va judeca acest caz, cât timp va fi ţinut în şah şi şantajat Năstase cu acest proces şi care va fi preţul îngropării cazului. Să fie  şefia PSD ?

Mazăre îşi cere dreptul

Dacă tot vorbim de PSD, califul de Constanţa, sau spartanul, sau maharajahul, sau Troianul sau afemeiatul, sau mai ştiu eu ce nume îşi va mai lua Bobul de Mazăre, îl ia pe Ponta la bani mărunţi cerându-i să îşi respecte promisiunile de dinainte de alegeri şi anume că îi dă portul Constanţa pe mână, să facă şi el ce a făcut marinarul timp de 23 de ani. Deocamdată, încă răbdător, Mazăre nu se dă direct la Ponta, loveşte în Fenechiu, care oricum mai este faultat şi de Băsescu. Săracu Fenechiu, ce or avea toţi cu el? Ce vină are el că Băsescu se teme de documentele pe care nu a apucat încă madam Boagiu să le acopere şi acum ajung pe mâna liberalilor. Şi ce treabă are el Fenechiu că Ponta i-a promis iubitorului de moldovence marea cu sarea numai să vină facă un tur cu purtătorii lui de berete  în campania electorală şi să facă un pic de circ prin ţară, aşa pe bani din propria avere? E treaba lui Mazăre că a pus botul, nu al lui.

Ceau bambina, te-am trădat  şi plec în China!

Pivniceru a reuşit să „scape” de responsabilităţi şi putere, de acum va fi o simplă rotiţă într-un angrenaj de nouă roţi care se vor mişca după cum vrea Băsescu, prin noul preşedinte care va fi Morar într-un viitor nu prea îndepărtat. Zegrean este ca Papa, cu un ochi către Zeus şi cu unul către Dumnezeu aşa că va face pasul înapoi pe motive de sănătate atunci când unul din cei doi i-o va cere, iar  Morar este viitorul ales. Cu Morar pe post de preşedinte-procuror CCR are o sarcină clară, iar Pivniceru va fi ca şoarecele cu elefantul. Se va cutremura podul când vor trece amândoi  pe el. Până la urmă Băsescu a reuşit să o anihileze cu mâinile lui Ponta care mai întâi a scos-o din CSM, de  unde nu o putea scoate nimeni dacă ea nu voia, dar Ponta i-a promis drept de viaţă şi de moarte în justiţie, până la adânci bătrâneţi. Săraca a crezut şi ea, ca şi Mazăre, că Ponta se va ţine de cuvânt. Iar acum văzând că a luat plasă, s-a săturat să se mai lupte singură şi a acceptat o viaţă liniştită, fără să mai supere pe nimeni, fără să o mai supere nimeni scârbită de minciunile politicienilor, într-o activitate în care poate face sau spune orice, ca să îşi liniştească conştiinţa dar fără să deranjeze pe nimeni, că oricum nu ea va decide, ci majoritatea calculată. Partea proastă e că Ponta, sau USL a pierdut un om în CCR, pentru că Pivniceru va vota mereu aşa cum va vrea ea, nu cum va vrea PSD. Avantaj Băsescu.

Sic sic sic, coadă de pisic!

Apropo de Băsescu, matrozul continuă să îşi bată joc de USL dovedind  că aceştia tind să îşi transforme porecla în renume. După ce le-a dat motiv de suspendare jignindu-i ca la uşa birtului, ca un biciuşcar matol, apoi un  alt motiv, declarând  de bună voie şi nesilit de nimeni că timp de 8 ani  a condus PDL de pe scaunul prezidenţial, Băse îşi bate  din nou  joc de adversarii politici dându-le un alt motiv de suspendare, pentru că ştie că aceştia sunt prea laşi, prea dispersaţi şi prea disperaţi ca să facă ceva. Declară singur pe post, cu subiect şi predicat că va forma un alt partid căruia pe moment îi dă o denumire şi un statut de ONG, dar nu numai că nu exclude ci chiar îl pregăteşte să devină o viitoare forţă politică, care să poarte amprenta lui şi care să nu îl mai trădeze. Bineînţeles că USL, Parlamentul acela trădător şi prost nu reacţionează, nu vede şi nu aud cum preşedintele ţării strigă în durerile facerii că tocmai naşte un nou partid cu sex politic dar cu pălărie de ONG. Păi această nouă provocare a lui Băsescu nu face altceva decât să demonstreze că a avut dreptate când i-a făcut şi proşti şi trădători. Sunt proşti pentru că se fac că nu văd şi trădători pentru că prin tăcerea lor trădează interesele celor care i-au votat. Nu e nici o problemă, nu e  prima oară când o fac, asta fac  doar în fiecare zi, dar parcă  prea e des şi prea pe faţă,  prea ca la ţară.

Atenţie, nu e pentru cine se vorbeşte

Un post TV Băsist  scoate pe piaţă un document intern al Curţii de Conturi, numit  „Sinteza raportului de audit privind situaţia de fond forestier pe perioada 1990. 2012.” De acolo aflăm că în această perioadă, au fost scoase din patrimoniul de stat şi trecute în proprietate privată 561000 hectare de pădure. Se nominalizează acolo printre beneficiari, domnul Paul de Lambrino care a luat 47 hectare din pădurea Snagov deşi aceasta nu aparţinuse familie regale, deci nu avea cum să le primească prin retrocedare. Curios este că în document nu apar Mihai, cel care îşi spune de România, şi nici Vereştoy Attila, cel care nu îşi spune dar este de Condamnat pentru jaful pe care l-a produs în pădurile de dincolo de Carpaţi. Interesant amănunt. Păi dacă din document lipsesc cei doi este clar pentru toată lumea la ordinul cui a fost produs documentul. Iar dacă postul TV care a scos pe  piaţă subiectul este B1 TV este la fel de clar ce se urmăreşte. Cineva face presiuni asupra UDMR.

Ce atâta grabă?

Domnul Ponta se grăbeşte. Se grăbeşte să îi pună pe Morar şi pe Pivniceru  membri al CCR. CSM-ul la rândul său se grăbeşte să îi dea liber lui Morar la CCR deşi când a fost să o discute pe Mona Pivniceru pentru a îi da liber ca ministru al Justiţiei, a lungit-o cât a putut pentru a ţine cât mai mult ministerul fără şef, să dea voie vechii echipe să îşi acopere  urmele. Acum însă şi CSM şi ANI s-au grăbit să de aviz favorabil. De ce ? Pentru că Ponta doreşte să schimbe datele problemei în CCR. Şi atunci îi bagă pe cei doi, ca să nu li se aplice regulile pe care vrea să le introducă. Iată cam ce vrea el să schimbe:

“Eu cred că trebuie să modificăm Constituţia în prima sesiune a anului viitor, până în iunie. O să avem o majoritate consistentă.

Trebuie să stabilim faptul că la Curtea Constituţională poţi să pui oameni cu o anumită pregătire de minim 18 ani judecător sau magistrat şi că, eventual, deciziile luate de Curtea Constituţională pot fi în Parlament cu două treimi schimbate”

Deci nu e aşa că vom avea o CCR decorativă sau ceva ca o colivie cu papagali  ale căror cântări vor fi valabile doar pentru muritorii de rând dar „aleşii” neamului pot face ceva pe deciziile lor?  Nu e aşa că l-a apucat graba ? OARE  DE CE ? Nu cumva simte că pierde teren şi în faţa populaţiei şi în Parlament? Nu cumva îi e teamă că s-ar putea schimba structura majorităţii parlamentare? Nu cumva îi e teamă de o dreaptă care să îi ia scaunul de sub fund şi majoritatea aia pentru care a făcut atâtea sacrificii făcându-se frate cu toţi dracii? Să dea dracii dacă nu se teme.

Urmează o altă reevalarea UNPR?

La ora la care scriu, la acelaşi post TV se discută declaraţiile lui Băsescu de miercuri seara, vizavi de  cearta lui Frunzăverde cu Ponta pe tema rezervelor financiare ale României. Pe lângă faptul că cei doi s-au contrazis  pe un subiect care nu este politic ci statistic şi se poate dovedi cu date şi cifre cine este mincinos şi deci trebuie să plece acasă, dar nu se va întâmpla şi nu se întâmplă prelungind un circ mediatic şi administrativo-economic cum numai pe Dâmboviţa poţi vedea, ceea ce mă „ încântă” este armonia şi comuniunea de idei dintre invitaţii la discuţii. Să nu credeţi că sunt invitaţi numai membri PDL(care nici ei nu mai sunt toţi băsişti acum)  doar domnul Ioan Alexandru este parlamentar  PDL, apoi coana Pora, care nu are culoare politică, ea are o culoare pe care PDL încă nu a adoptat-o deşi a fost şi este încă mânjit de culoarea respectivă, mai participă la discuţii domnul Nicolicea, membru marcant al UNPR care nu e aşa, este anti Băsescu, şi domnul Tudor, din partea PP-DD care, nu e aşa, a tot strigat PDL = USL = Aceeaşi Mizerie. Ei bine cei doi „antibăsişti” fac un cor atât de reuşit cu doamna Pora de ai spune că au făcut vocalize cu aceeaşi apă de gură. Mai se certau când subiectul nu era USL dar când se vorbea despre Băsescu sau USL exista consens. Ptiu, să nu le fie de deochi, oare domnul Oprea, cel pe care Băsescu aseară nu era de loc supărat, o vedea ce face mâna lui dreaptă şi cum se tăvăleşte încântat cu madam Pora prin aşternuturile cu culoare băsistă? Ce face domnul Oprea,se  pregăteşte de o nouă reevaluare? Nenea Pontaa, matale te uiţi la tv? Şi dacă te uiţi la ce te uiţi, numai la emisiunile care te laudă?

Constantine, spunea mama , Constantine, ţine seama …

După ce am fost anunţaţi şi asiguraţi CHIAR DE MINISTRUL AGRICULTURII  SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ că „Astăzi produsele româneşti sunt mai sigure ca niciodată, controlul este fără precedent în România”,azi aflăm că după lapte avem aflatoxină şi în porumb. Deci ceea ce spunea domnul Daniel Constantin se referea strict la ziua în care făcea declaraţia. Păi în acest caz cred că domnia sa merita să fie ministru numai în ziua aceea. De acum poate să îşi dea demisia şi să revină după ce   va bea tot laptele vărsat de fermieri.

Ce caută bromuraţii ăştia impotenţi  în fruntea ministerelor şi a guvernului ? Şi-au pus în gând să distrugă total agricultura românească şi micii producători pas cu pas până nu va mai cumpăra nimeni produse româneşti şi vor putea să îşi dezvolte ei afacerile de import export adică să facă  bişniţă punând România la dispoziţia oricui vrea să o exploateze?

Of, am obosit. Politica asta te oboseşte şi atunci când doar o urmăreşti, dar să o mai şi faci. Acum am înţeles eu de ce îşi iau  ei liber toţi parlamentarii cu ocazia Paştelui  de toate felurile şi se întorc la lucru la Paştele Cailor. Este extenuant să faci politică. Acum înţeleg şi de ce aveam atâţia reprezentanţi ai unor minorităţi în Parlament şi cu fiecare naţionalitate apărută în ţară se rezervă câte un nou fotoliu de  parlamentar chiar dacă comunitatea respectivă este formată dintr-o singură familie: ca să se poată da liber la toţi parlamentarii cu ocazia zilei naţionale a tuturor cetăţenilor români, de naţionalităţi diferite, fără discriminare. Sper că nu li se dă bromură în aceste libere pentru că nu e aşa, trebuie să mai aibă şi ei activitate măcar în timpul liber. Noroc că vine weekendul. Gata, a mai trecut o săptămâna, nu au fost proteste, nu au fost greve, i-am mai aburit şi pe pensionari cu fondul de solidaritate, pe cai şi acasă. Care nu aveţi cai, pe ei şi pe mama lor !

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Bromura din ceaiul politicienilor

  1. olteanu

    „Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului,nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosatoare de meningita morala. ” ( O.Goga, 1916).

    P.s.
    Constructia articolului este interesanta.Succes.

    un oltean din oltenia!

  2. HUMOR NEGRU

    Daca doriti ca si alte persoane sa afle despre aceasta petitie, le puteti trimite
    urmatorul link: http://www.petitieonline.ro/petitie/49500146
    Promoveaza petitia!
    Monitorizare petitie!
    Semneaza petitia
    Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!
    17/08/2012
    Categorie: Guvernare, administrativ, Proiecte de lege, legislatie, Social.
    Destinatar: Destinatar Multiplu, conform menţiunilor din petiţie
    Către: Parlamentul României; Guvernul României; Preşedinţia României; Consililul Suprem de Apărare a Ţării; Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării; Curtea Constituţională a României; Instituţia „Avocatul Poporului”; Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului – O.A.D.O. (ISHR România);Organizaţia Internaţională a Drepturilor Omului – O.I.D.O.; Europarlamentarii români – alţii decât pseudo-democraţii Monica Macovei, Cristian Preda, Elena Băsescu, Petru Luhan, Theodor Stolojan, László Tőkés şi Traian Ungureanu.
    To: NATO Parliamentary Assembly; The Embassies & Consulates of NATO-Countries in Romania; The European Organisation of Military Associations – EUROMIL; European Commission; European Parliament;Court of Justice of the European Union; The Council of Europe; European Court of Human Rights; Mr. Nils Muižnieks – Commissioner for Human Rights by the Parliamentary Assembly of the Council of Europe;Venice Commission; International Society for Human Rigths (ISHR); The Congress of the United States;United Nations Human Rights Council; International Criminal Court.