Kovesi-momentul adevărului

Categoria Opinii

pact cu diavolul

Numirea celor doi procurori, pe cele două funcţii la care Băsescu nu vrea să renunţe nici în ruptul capului şi ştie el de ce, va fi proba de foc a USL.

Dacă mai are cineva dubii că Pivnicereasa a fost scoasă de la CSM şi apoi de la Ministerul Justiţiei pentru ca Băsescu să îşi poată numi favoriţii pe cele două posturi are acuuma ocazia să se convingă. Dacă Ponta o va NOMINALIZA pe Kovesi numai un orb ar mai putea spune că nu acest fapt nu este urmarea pactlui semnat cu diavolul şi că miscările lui Pivniceru de la CSM care trebuia să dea avizul şi Ministerul Justiţiei care trebuia să facă propunerea nu fac parte dintr-un plan bine pus la punct. Ponta nu poate  spune că doamna  Kovesi a fost aleasă de Băsescu, pentru că Băsescu nu are dreptul să nominalizeze ci doar să semneze sau nu numirile,

Nu degeaba a fost prezentat şi discutat pe unele posturi fidele lui Ponta acel sondaj în care “populaţia” cerea închiderea conflictului cu Băsescu, acel sondaj  trebuia să îi dea lui Ponta justificarea numirii lui Kovesi, trebuie să arate că el de fapt respectă dorinţa majorităţii care s-a săturat de scandal şi cere coabitare. În numele acestei vox populi domnul Ponta “se sacrifică”, sacrifică inclusiv ideea de transparenţă şi nepolitizare a justiţiei şi împarte procurorii cu Băsescu. Unul numeşte la DNA, altul la Parchetul General şi astfel şi unul şi altul sunt mulţumiţi.Nu mai contează că astfel procurorii se împart între Băsescu şi  Ponta, nici că s-a promis o promovare democratică, bazată pe rezultate şi competenţe, nu mai contează că ambele nume vehiculate au fost odată exluse de fiecare din părţi de pe listă, acuma au bătut palma pentr liniştea celor două funduri şi scaunele de sub ele.

Ce va face populaţia? Unii vor înjura, alţii vor da plictisiţi din mână, foarte puţini se vor bucura dar nu se va întâmpla nimic.

Ce va face PNL-ul ? Mie mi se pare că această numire este proba de foc pentru PNL dar mai ales pentru Antonescu. Dacă Antonescu nu va reacţiona şi va accepta această bătaie de joc în condiţiile în care prin protocol justiţia era a PNL şi propunerile ar fi trebuit să vină din partea unui ministru al PNL, atunci este clar pentru toată lumea că şi pentru Antonescu principiile contează tot atât de “mult” cât şi pentru Ponta şi că pentru un scaun este gata să se lase călcat în picioare şi odată cu el întreaga doctrină liberală şi principii morale. Culmea este că el dă vrabia din mână pe cioara din gard în condiţiile în care este clar şi se vede şi de pe Marte că Ponta îl umileşte prin totate metodele posibile şi îl face să cedeze pas cu pas, până când din personalitatea lui va rămâne o etichetă pe care va scrie fraier aspirant la preşedinţie. Cu a asemenea etichetă nimeni nu poate câştiga alegerile chiar dacă va fi susţinut de Titulescu însuşi.

Dacă însă Antonescu mai are o urmă de demnitate atunci trebuie să îi spună lui Ponta: “Victoraş, până aici tată, dacă o nominalizezi pe Kovesi, faci majoritate parlamentară cu ea, eu nu mai stau capră. Am stat capră când ai semnat cele 11 puncte cu Barroso fără să mă consulţi, am stat capră când ai semnat actul de supunere cu Băsescu, am stat capră când ai spus să nu îl suspendăm că nu ne mai dă FMI fonduri, am stat capră când ai semnat actul de colaborare cu UNPR şi UDMR, am stat capră când ai dat liber pe şest  la exploatarea Roşia Montana şi gazelor de şist, acuma nu mai pot. Am acceptat să stau capră pentru Merkel, Barroso, Băsescu, americani,  dar şi pentru Kovesi ?”Aşa ar face un om căruia i-a mai rămas ceva demnitate. Vom vedea zilele următoare dacă lui Antonescu i-a mai rămas aşa ceva prin recuzită.

Numirea lui Kovesi nu este o probă pentru Pnta, despre el sunt convins de mult că şi-a vândut sufletul pentru un scaun de premier, întrebarea este dacă şi Antonescu a făcut pact cu Mefisto pentru un ipotetic scaun de preşedinte  de care se îndepărtează zi de zi şi pe care prin acceptarea acestei nominalizări îl poate pierde definitiv. Această nominalizare va fi dovada vânzării şi momentul adevărului pentru Antonescu, nu pentru Ponta.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Kovesi-momentul adevărului

  1. olteanu

    Cine are” ful de asi cu dama-n coada”,ala ia potu’ neica Marine!

  2. HUMOR NEGRU

    Foarte prietenos cu televiziunea din Băneasa atunci când avea alegeri de câştigat
    Victor Ponta, atac la Antena 3
    Acasă » Media

    Victor Ponta, atac la Antena 3
    Deranjat de faptul că o televiziune îi aminteşte sistematic că a câştigat voturile românilor prin mesaje în care anunţa „sfârşitul regimului Băsescu” şi „dreptate până la capăt”, iar acum încheie tot felul de înţelegeri controversate cu Traian Băsescu, Victor Ponta atacă această televiziune pe care tot el o lăuda atunci când credea că îl poate ajuta.
    Preşedintele PSD a declarat, luni, la începutul şedinţei BPN al partidului, la care presa a avut acces, că procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL adăugând: „Dacă e, îi punem la Antena3”.
    „O să o dezamăgesc pe colega nostră de la Antena 3, dar nu vorbim la şedinţă despre procurori, că procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Dacă e, îi punem la Antena 3, dar la PSD nu punem procurori şi nici la PNL şi deci nu avem subiectul ăsta pe ordinea de zi. Am văzut că era o îngrijorare mare şi am vrut să o lămuresc de acum”, a spus Ponta.
    Reacţia lui Ponta vine după ce postul Antena 3 a criticat dur intenţia premierului de a o propune pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea DNA, în înţelegere cu Băsescu, asta după ce însuşi Ponta transmitea în trecut că procuroarea Kovesi este un reprezentant al regimului Băsescu.
    Nu este prima dată când Ponta se arată nemulţumit de criticile Antenei 3. Vineri seara, în emisiunea Danei Grecu, la care a fost prezent, Ponta a lăsat de înţeles că este nemulţumit de criticile care îi sunt aduse, în vreme ce partenerii lui de guvernare nu ar beneficia de acelaşi tratament.
    Ponta nu s-a arătat niciodată la fel de nemulţumit când postul deputatului PSD Sebastian Ghiţă a şters pe jos cu Crin Antonescu, de cele mai multe ori furnizând informaţii false, în vreme ce el, Victor Ponta era ridicat în slăvi mai ceva ca Nicolae Ceauşescu.
    Ioana Radu
    Fraudarea Referendumu I
    19:44:00, 01 Apr 2013 123
    Adevărata miză a readucerii lui Koveşi. După reintroducerea pragului la Referendum, colaboraţioniştii din guvern, în special Rus, au trecut la organizarea fraudării rezultatului. Astfel, Manoloiu a primit ordin să transmită la AEP o situaţie a numelor posibililor votanţi, cunoscuţi dealungul timpului, în baza de date de la Evidenţa Pop (EP), cu un total de 18,3 mil. Rus a ieşit pe toate posturile TV minţind că aceste liste au la bază recensământul din 2002, minciună ordinară, căci ce a transmis Manoloiu la AEP au fost date existente în baza de date de la EP. Rus a minţit intenţionat impunând o bază de calcul a pragului de nerealizat prin vot corect. Manoloiu, cunoscând falsul şi frauda ce va urma, a înaintat la AEP două rânduri de date, cele cu falsul de 2,6 mil nume în total de 18,3 mil şi alta cu votanţi cu act de identitate valabil, cu un total de 15,7 mil, singurele persoane ce puteau sta pe listele permanente din iunie 2012, indiferent de locul unde se aflau (din acestea trebuiau scoşi votanţii cu reşedinţa în străinătate, conf Directiva 94/80/CE a Consiliului, care sunt înscrişi şi pe listele unde sunt rezidenţi). După terminarea referendumului procurorii, evident la ordinul lui Koveşi, au sechestrat listele electorale cu înscrisurile de la campania de vot, de la BEC, pentru a şterge urma falsurilor în stare materială. Procedura procesului electoral a fost astfel înteruptă iar BEC s-a autodizolvat. Ce a urmat e cunoscut. A intervenit CCR, marcant ca un instrument de poliţie politică, acţionând în domenii în care nu avea autoritate, manipulând adevărul, încălcând grav ordinea constituţională din România, terminând cu reauducerea frauduloasă a lui Băsescu la Cotroceni, astfel săvârşind, alături de ceilalţi, PG, DIICOT, DNA, Guvern, Parlament, fapta care încalcă dispoziţiile din legea 51/91. art 3, codificată ca “ înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice”. Detaliile sunt cunoscute de toţi. Insistăm aici doar pe ce a făcut Kovesi.

    ContraPro
    0

    vasile
    19:43:58, 01 Apr 2013 122
    deci ăsta era; PROTOCOLUL DE COABITARE UN MĂR OTRĂVIT ÎN MÂNA LIDERILOR USL…de altfel nici nu era nevoie căci ..au avut de la început complicitatea lui Ponta. Cineva mai sus a enumerat cercul în care se învârte acest individ ; nevasta ,socru,Dracu, lacu…DLE ANTONESCU …ŞI AŞA VEI FI SACRIFICAT …CHIAR MAI DEVREME DECÂT s-au aşteptat nemernicii…SE PARE CĂ CU CÂTEVA EXCEPŢII NICI IN PNL LUCRURILE NU-S ÎN FAVOAREA DTLE.. GREU MOMENT PENTRU DTA …grea situaţie pentru ROMÂNIA ASTA NENOROCITĂ DE VENETICI…VĂZUTZI ŞI NEVĂZUTZI…DECLARAŢZI ŞI stârnită de acest pui de şarpe este prea puţin…FAZA A DOUA ESTE ZDOBIREA CAPULUI NĂPÂRCII…VOM VEDEA …GLUMA NU MAI ESTE GLUMĂ…CHIAR DACĂ GUVERNANŢII ŞI ACOLITZII ŞI-AU MITUIT ZECI DE CERCURI DE PROTECŢIE… dar cine reprezintă aici opinia poporului…cine coagulează forţzele pozitive NIENTE …

    ContraPro
    0

    Fraudarea Referendumu II
    19:43:40, 01 Apr 2013 121
    După “arestarea” listelor electorale – proba materială a fraudei prin utilizarea unui fals în înscrisuri grosolan, procurorul Iacob (procurorul care se ocupa de cazuri speciale, cum ar fi şi ciudata prăbuşire, pe verticală, a biplanului de la Tuzla, unde “nu s-a întamplat nimic” şi altele), a început o campanie de terorizare a celor care au semnalat, fie şi anemic, neregula, în special chestorul Manoloiu. Acesta a explicat la audieri exact despre ce e vorba, numai că procurorii spun ce vor, reţin, că faptă, doar ce vor, arbitrar şi fapta, falsul din listele electorale, a fost muşamalizată. Dealtfel există zeci de plângeri penale la Parchete privind acest fals, cu dovada materială, proba indubitabilă dacă procurorii ar cerceta fapta şi nu ar muşamaliza-o. Dovada o constituie tabelul defalcat pe judeţe, transmis de chestorul Manoloiu la AEP care cuprinde cele două seturi de date, cel cu toate numele cunoscute, indiferent dacă acestea sunt dispărute, morţi, saşii şi e.vr.e.ii plecaţi în anii 70-80 şi alte categorii (explicaţie dată de Pătru în scrisoare oficială transmisă, în iulie, la PSD). Documentul a dispărut de pe site-ul AEP, dar se mai regăseşte pe site BEC, la statistici, apoi documente, situaţia. Ponta şi ceilalţi, au participat la acţiunea CCR-ului de muşamalizare a fraudei prin întocmirea acelei documentaţii (până în dimineaţa zielei de 20, de la MAI au venit situaţii care denunţau frauda, dar Ponta la ordinul lui Gittenstein, a modificat situaţia, introducând date complet nerelevante, cu românii care s-ar afla în străinătate) şi transmisă la CCR o documentaţie stufoasă, nerelevantă, aranjată să constituie suport pentru CCR de a “hotărâ” malversaţia, iar “judecătorii” din CCR au făcut-o.

    ContraPro
    0

    Fraudarea Referendumu III
    19:43:27, 01 Apr 2013 120
    Fapta penală coordonată de Ponta, fraudarea rezultatului Referendumului prin utilizarea unor liste electorale false, nu putea fi impus de nimeni din ţară sau afară. A fost alegerea lui Ponta, cu acceptul lui Antonescu, în înţelegere cu oamenii lui Băsescu şi făcută doar pentru a se ajuta în poziţia politică personală prin acceptarea din partea unor străini (în special Barroso şi Gittenstein). Un fapt puţin cunoscut. Tabăra lui Băsescu era pregătită să utilizeze speţa juridică a falsului din listele electorale utilizate, în cazul în care era alungat. Dealtfel de aici au apărut şi inexactităţile din cuvintele lui Gordon. Acesta se referea la falsurile de 2,5 mil, din eroarea neînţelegerii a ceea ce I s-a “explicat” (de înţeles ţinând seama de claritatea exprimării în engleză a lui Fota, Băsescu şi ceilalţi), făcând confuzia între voturi fraudate şi liste fraudate, ambele cu implicaţii în calculul atingerii pragului. Kovesi, fiind implicată decisiv în fapta penală gravă a fraudării Referendumului cu ce implica aceasta, e persoana perfectă pentru a continua activitatea DNA, alt instrument cunoscut de poliţie politică (vom reveni cu dosare concrete), pentru a sluji acea putere politico-mafiotă ocultă care controlează România cu resursele ei (nu Băsescu a fost controlorul suprem din ultimii ani, ci unul acceptat de controlorii reali, în post la Cotroceni). Deci, aducerea lui Kovesi la DNA, deşi e şi pe placul lui Băsescu, este ordonată de cei care-l pilotează pe Ponta, iar acesta execută cu orice risc. Vom continua.
    Vigilanti
    19:36:45, 01 Apr 2013 115
    Mutarea cu Kovesi nu spală nimic din imaginea USL, ci o terfeleşte şi mai tare în EXTERIOR. O faceţi degeaba( numirea) mutarea asta, CHIAR DEGEABA. A sosit momentu’ să vă spun unde s-a rupt totu’ şi cine-i de vină, pe cine se răzbună măreaţa Germanie, Angela, şi de ce nu se înbunătăţeşte relaţia cu măreţii: Ţineţi minte cum demisu’ a MINŢIT-O pe Angela în vară, cum că nu există procedura suspendării în Constituţie? Ea, Angela, a fost pusă într-o situaţie jalnică, a creditat un mincinos, s-a decredibilizat în faţa unor oameni dintr-o ţară străină. Da, pare incredibil, da’ această ” răzbunare” – ne ţin la periferie, ne ţin în şah, nu Schengen, nu investiţii, procedura MCV mai abitir şi cu mai multe condiţionalităţi etc. – este pe preşedinte, faţă de el, pt. cum a procedat cu ea, ditamai CANCELARU’. Da, este FORMA ei de comportament pt. cineva care a intrat în dizgraţia ei, că a făcut-o să ia apărarea unui mincinos, că s-a desconsiderat în mod european. El e buba, din cauza lui PĂTIMIM cu toţii, iar RELAŢIILE PUTERNICE dintre Măreţi, casta lor, puterea lor, NU-L IARTĂ! grav e că , prin el, ne PEDEPSEŞTE PE TOŢI, suferim cu toţii, fiindcă ei gândesc că el, mincinosu’, este reprezentantu’ lor, exponentu’ lor, ei l-au ales, o au în ” gene”, aşa sunt toţi şi merită PEDEAPSA, capisci? E terifiant şi groaznic, da’ este o realitate ciudată. Aşa că… ce e de făcut? ziceţi voi, supuşii ăstuia şi al măreţilor implicit, hmm?