Cand Zeul Fotbal este corect

Categoria Sport 1.695 afisari

Va curge multa cerneala despre ce a fost aseara pe ”Signal Iduna Park” din Dortmund. Se va discuta mult despre prestatia brigazii de arbitrii sau despre cine merita intradevar sa fie prezenta in semifinalele UEFA Champions league, a editiei in curs. Singura concluzie pe care o putem trage dupe ce iesim de febra meciului si ne descretim fruntile este ca fotbalul a fost corect aseara din toate punctele de vedere.

Craig Thomson, a arbitrat aproape perfect partida de la centru. Un arbitraj modern, care a dat cursivitate jocului si unde a fost cazul a arbitrat in spiritul partidei. A judecat corect ca nu a scos cartonasul rosu in minuntul 62. E greu de stabilit intentia de a lovi si intesitatea loviturii aplicate de Schmelzer lui Jesus Games. Contactul a fost intr-o zona neutra, si este foarte greu de stabilit daca este o cedare nervoasa sau o protectie (a se vedea capul indretat in momentul ridicarii spre pieptul lui Schmelzer care venea in sprint). Nu se merita pentru o infractiune minora, sa produci un hadindicap uneia dintre participante la joc.

Prestatia buna a centralului scotian, a fost umbrita de tusierii partidei. Atat golul de 1-2 reusit de Eliseu cat si golul calificarii, reusit de Felipe Santana au fost marcate din pozitii evidente de offside. Lamentarile din tabara spaniolilor mi se par de prost gust. Nu poti acuza teoria conspiratiei cand ai marcat in minuntul 82 dintr-un offside vazut si din avion. Cand primesti doua goluri in 120 de secunde nu ai dreptul sa pretinzi ca meritai sa fii in semifinale Champions League.

Calificarea Borussiei, nu este dauna unei vicieri de rezultat. Este produsul crezului in fortele proprii si a instictului german de a lupta pana-n ultima secunda pentru fiecare minge. Daca baietii lui Klopp, au marcat in criza de timp doua goluri, de ce nu ar fi reusit si cu 1-1 pe tabela sa inscrie golul decisiv?! Nu mai este loc de daca. Reus a marcat regulamentar in primul minunt al prelungirilor.

Seicul care patroneaza Malaga a acuzat UEFA de discriminare si rasism pe una din retele de socializare. Frustrarea este mare, dar Zeul Fotbal a facut dreptate. Klopp lucreaza de 5 ani de zile la acest proiect cu jucatori in mare majoritate din pepiniera propie. Sau adus5164810d95f9cf8e07000000i cu finante, pe care seicul spaniolilor le arunca zilnic pe ”seminte”. Pentru a-l achizitiona pe Reus (intors acasa), Klopp si-a construit bugetul prin performata si vanzari de jucatori(a plecat Kagawa).

Cu tot respectul pentru munca lui Manuel Pellegrini si a jucatorilor de la Malaga. O echipa inventata in Champions League din eprubeta nu merita mai mult de atat. Fotbalul a reusit aseara sa ridice o reduta de neclintit, in fata invaziei arabe in fotbalul european (PSG este alta mancare de peste). Cat de ipocrit poti sa fii sa acuzi UEFA de rasism si discriminare, cand tu pe la inceputul sezonului nu stiai cum sa speli putina si sa te cari de la Malaga? Cum ramane cu datoriile care au interzis Malaga vreme de 3 sezoane in Europa?!

Si daca Zeul Fotbal este corect pana la capat, cu toata simpatia si admiratia pentru munca lui Antonio Conte (Juventus Torino), ar fi frumos ca trofeul Champions League sa stationeze pentru un sezon in Bundesliga. In cel mai transparent campionat din punct de vedere financiar. In locul unde fiecare antrenor arunca o atentie sporita in pepiniera proprie. Fotbalul european propus de invazia araba este toxic si nesanatos. Cu ce se va alege Malaga sau Manchester City dupa ce seicii se vor plictisi de fotbal?! Ce perspective au juniorii unei echipe patronate de seici pentru a imbraca si-si forma o cariera in tricoul echipei care-l creste ca fotbalist.

Vorba lui Gary Neville : ”Manchester City de 5 ani nu au produs nimic, l-au indepartat nemeritat pe Daniel Sturidge”.

articol publicat de Marius Buzuc, foto digisport.ro

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici T5