Craiova de 9 Mai 2013

Categoria Cultura, Magazin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Şi Craiova, ca şi alte oraşe ale ţării au comemorat ziua de 9 Mai cu tripla ei semnificaţie. Ca în fiecare an cu această ocazie, Garnizoana Craiova, oficialităţile au marcat momentul printr-o ceremonie religioasă şi militară la Monumentul  Independenţei  de lângă Spitalul Judeţean.

Ca de obicei, la eveniment au participat mai cu simţire purtătorii de uniformă  şi grade activi şi în rezervă din Craiova, membri ai organizaţilor veteranilor de război şi asociaţiilor militare sau din MI,  mai din datorie oficialităţi şi reprezentanţi ai unor partide instituţii publice şi mai mult de curiozitate cetăţenii care se aflau în zonă la momentul desfăşurării ceremoniei. Din ce în ce mai puţină lume mai simte sau pune preţ pe tradiţiile militare sau evenimentele istorice ale neamului.

Ziua practic a marcat seria unor activităţi şi manifestări dedicate lui Mihai Viteazu, activităţi care vor continua tot weekendul, în diferite locaţii şi sub diferite forme în Craiova la iniţiativa „Banului Craiovei”, Olguţa Vasilescu şi se doreşte ca acest eveniment să se perpetueze.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot pe data de 9 Mai, după ceremonia de la Monumentul Independenţei o parte din militari au participat la Cercul Militar la o activitate de lansare de carte a scriitorului Ioan Marian, Amiral în rezervă, care a găsit potrivit momentul să prezinte „Altfel” de cărţi cititorilor militari sau civili. „Trecând prin viaţă altfel”, vorbind „Despre intelligence altfel” şi „Zâmbind altfel” autorul acestor cărţi a arătat celor ce au umplut sala roşie de la Cercul Militar, că armata trebuie privită altfel pentru a fi înţeleasă dar mai ales pentru a se putea ridica la rolul şi menirea ei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fost lucrător în serviciile de Informaţii Militare, oltean, de origine din Podari, scriitorul, care a fost însoţit şi sprijinit în prezentarea cărţilor de fostul coleg de serviciu gl(r) Dan Niculescu,a găsit repede drumul spre inimile şi interesul militarilor olteni. Să urăm la mai multe cărţi autorului şi o Românie mai respectată românilor oriunde s-ar afla ei!  

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Craiova de 9 Mai 2013

  1. Lt.col Slaveanu George

    Oare C.I.stul a uitat istoria romanilor sau incearca sa o lege de victoria armatei rosii asupra fascismului? Ziua independentei Romaniei este 10 MAI ,atunci cand M.S.Regele Carol ,participant activ la acest eveniment pe campul de lupta a semnat Declaratia de independenta la incheierea adunarii festive a parlamentului din 9-10 mai 1977.Mai usor cu pianul pe scari tovarasi C.I.sti si fosti activisti p.c.r.!

  2. Domnule Slaveanu,
    Eu stiu ca s-a dorit semnarea declaraţiei de independenţă pe 10 Mai, când se sarbatorea Ziua Regalitatii, ca sa o lege definitiv de Rege şi să intre in constiinţa Romanilor ca un fapt realizat de rege, dar Dumnezeu nu a fost de acord pentru ca a pus data de 10 Mai Duminica cand Parlamentul nu lucra. Dar pupicuristii regelui au reusit sa amane cealalta zi mare a armatei romane, si desi Romania era practic eliberata de ultimul picior de fascist încă diun data de 24 Octombrie, a fost amanata intrarea in Carei pentru a doua zi, când era şi Ziua Regelui si asa Ziua Armatei ZIUA ELIBERĂRII ULTIMEI BRAZDE A FOST DECLARATA DE DRAGUL REGELUI PE 25 OCTOMBRIE. EU CRED CA E SUFICIENT. PENTRU UN GANGAVIT LACOM ŞI TRADATOR CARE ARESTAT PE ANTONESCU ŞI L-A VANDUTCOMUNISTILOR ODATĂ CU ŢARA, E MULT PREA MULT. ASA CA NU VORBI DE FUNIE IN CASA SPANZURATULUI. PRIMUL SPRIJINITOR AL BOLSEVISMULUI IN TARA FOST REGELE MIHAI.

  3. Lt.col Slaveanu George

    La acest deznodamant duce educatia proletcultista de care ati avut parte voi,care ati venit in Scoala Militara pe locuri rezervate,pentru a deveni activisti PCR.V-am spus si cand eram in activitate pe vremea raposatului,ca in locul semnului de arma de infanterie sa va puneti o gura, pentru ca intr-adevar erati muncitori cu gura,iar in timpul liber,va turnati colegii la CIst.Lasati istoria in seama celor cu precadere si mai revedeti gramatica limbii romane.

  4. Domnule Slaveanu, la cine faceti referire?Cine anume v-a suparat, sau ati ramas cu defect din sedintele BOB si vorbiti asa la modul general, ca sa nu fiti invinuit de cineva ca il calomniati ?

  5. Lt.col Slaveanu George

    Da ,vorbesc la modul general .Consider incheiat capitolul pe aceasta tema.Cat despre mine ,tin sa mentionez ca am intrat in PCR dupa multe insistente din partea tovarasilor si dupa ce am savurat un banc spus de col.Dobritoiu privind mutarea literei i din cuvantul PRETINI in cuvantul POPOARILI.Era in vara lui 1984 cand mi s-a spus de catre col Pogoran,acel monument de idiotenie ca sunt ultimul capitan din Balcani care nu este posesor de carnet rosu.Eu consideram ca si inaintasii mei in domeniu ca armata nu trebuie sa faca politica.

  6. Pai cand spuneti „La acest deznodamant duce educatia proletcultista de care ati avut parte voi,care ati venit in Scoala Militara pe locuri rezervate,pentru a deveni activisti PCR”, si vorbiti cu mine, domnule Slaveanu, seamna „ca cand” m-ati include in randurile celor la care va referiti. Si nu e prima oara cand faceti asftel de asocieri.Cum am lucrat la aceeasi unitate si ma cunoasteti destul de bine ca sa faceti confuzie, mi se parea cel putin rautacioasa afirmatia domniei voastre. In ceea ce priveste remarcile vizavi de infanteristi, nu e bine sa trageti concluzii pripite, am vazut si eu artileristi care decat cascau gura, fara sa spuna nimic, dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel. Deci hai sa fim realisti si sa vorbim la concret atunci cand invinuim sau punem etichete.

  7. Lt.col Slaveanu George

    Sunt nevoit sa repet ca am vorbit la modul cel mai general posibil.Asta era structura candidatilor la admiterea in scolile militare:absolventii liceelor militare aveau locurile asigurate asa cum este normal sa fie,urmau locurile asigurate prin selectie de dosar din randurile muncitorilor cinci la suta,apoi,absolventii liceelor civile concurau 15-20 pe un loc.Asta o spune un ofiter care in nenumarate a facut parte,sau a condus comisii de selectionare.Cat priveste semnul de arma de muncitor cu gura nu m-am referit in special la infanteristi,pentru majoritatea lor avand toata stima Sunt si artileristi care , in acest sens si-au schimbat semnul de arma.Artileristii tin intr-adevar gura intredeschisa si asta din motive de protectie biologica,dar cei mai multi dintre ei atunci cand au avut ocazia au spus ce au avut de spus.Eu consider polemica pe aceste teme inchisa pentru totdeauna.Consider ca cel mai bun judecator este propriul ego.Cand te uiti in oglinda si regreti relele facute si lucrurile bune pe care nu le-ai facut nu mai este nevoie sa te duci la popa sa te ierte de pacate.