COMUNICAT DE PRESA Nr. 136-ACCIDENT CU MILITARI ROMANI IN AFGANISTAN

Categoria Comunicate-declaratii de presa

  Nr. 136

 19 mai 2013                                                             

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

                    scorpionii_galbeni_9

                               COMUNICAT DE PRE

        Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră ,,Yelow Scorpions” au fost răniţi în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune, duminică, 19 mai a.c., în jurul orei 12.00 (ora României).

            Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan când, în urma exploziei unei anvelope, maşina de luptă a grupei de infanterie de tip MRAP în care se aflau s-a răsturnat.

            În urma incidentului, plutonierul-major Dorin Segedi,  şi caporalii clasa a III-a Sorin Bănulescu, Sergiu Ola şi Elena Cristina Marin au fost răniţi. 

            După acordarea primului ajutor la faţa locului, militarii au fost evacuaţi de urgenţă la spitalul din baza militară Apache.

            La această oră, militarii sunt în afara oricărui pericol şi sunt monitorizaţi de personal medical de specialitate.

            Alături de conducerea unităţii militarilor, conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a acestora.

 

 

  Biroul de Presă al M.Ap.N.

  Tel./Fax 021/319.60.22

UPDATE :

Nr. 137

 19 mai 2013                                                            

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

 

Informaţie de presă

               

            Starea de sănătate a celor patru militari răniţi în urma incidentului din Afganistan rămâne în continuare stabilă.

            Conform procedurilor standard aplicabile în astfel de situaţii, medicii de la spitalul din baza militară Apache au decis transferarea a trei dintre ei, respectiv, plutonierul-major Dorin Segedi, şi caporalii clasa a III-a Sergiu Ola şi Elena Cristina Marin, la spitalul de rang superior din Baza Aeriană Kandahar, pentru efectuarea unor investigaţii mai complexe, necesare stabilirii terapiei medicale de urmat.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la COMUNICAT DE PRESA Nr. 136-ACCIDENT CU MILITARI ROMANI IN AFGANISTAN

  1. Am construit fabrici, uzine, drumuri si poduri. Am facut agricultura cat cuprinde in locul CAP-istilor ce cu greu se lasau la munca campului insa, dupa tarasenia din decembrie 1989 cand a fost executat nu numai cuplul Ceausescu ci si elevii m.i. veniti in sprijin pentru paza aeroportului Otopeni, militari si civili executati cu sange rece pe strazi, in parcuri, prin unitatile militare si mai ales pe unii din ce-i ce asigurau paza televiziunii.
    Dece oare crima in loc sa fie pedepsita a fost ridicata la rang de parlamentar sau de general. Zilnic auzim printre unii comentatori de la TV ce fac tot felul de presupuneri inclusiv moartea intregii familii Ceausescu insa, cine din ce-i ce stiu nu ies la interval sa-si asume responsabilitatea faptelor petrecue in acele zile negre din ajunul Craciunului si dupa ale anului 1989. Se tot vorbeste de Voiculescu care nu era decat un parazit pe-o slujba ce nu-i apartinea insa, dece nu sunt luati la bani marunti sefii de directii si sectii din fosta securitate a statului. Cred ca Iulian Vlad poate fi unul ce-ar putea deslusi aceste ite incurcate insa, insa cum s-o faca atata timp cat el a fost creerul tuturor actiunilor in ceea ce sa intamplat.
    ,,Incurcate sunt caile domnului” insa, vii cu vii si morti cu morti. Cainii latra si ,,vaca merge”.

  2. Lt.col Slaveanu George

    Cei care au mai ramas prin armata Romaniei,mor sau sunt raniti pentru interese straine tarii,sclavi in centuriile Marelui Licurici.Cat despre elevii MI de la Campina,parte din ei au fost executati de catre sefii lor in valtoarea loviturii de stat pentru noncombat.Restul a fost o diversiune ordinara.