Superkombat:Bătaie maximă (de joc) la Craiova

Categoria Sport

superkombat

Sâmbătă seara, Sala Polivalentă din Craiova a mai găzduit o gală Superkombat sub organizarea aceluiaşi Eduard Irimia . Anunţată cu surle şi trâmbiţe, promovată cu super roboţi  de super viitor, într-o conferinţă de presă organizată cu  o zi  înainte la primărie, activitatea  s-a dovedit până la coadă un fiasco sub toate aspectele. Sau ca să fiu în ton cu promovarea, a fost un eveniment deosebit,  cu actori veniţi parcă de pe altă lume. Să mă explic:

1.Domnul Irimia a venit la conferinţa cu un robot de 3 metri care se dorea marea vedetă a spectacolului şi chiar a fost, pentru că a prezentat cel mai frumos spectacol din toata gala. Vorbind de conferinţa de presă de la primărie, nu pot să nu constat un fapt care arată că lumea se întoarce pe dos. De obicei, la astfel de evenimente, oficialităţile, încă din vremuri imemoriale se bat să smulgă câte o fotografie cu sportivii, luptătorii,artiştii, mă rog vedetele evenimentelor. Asta se întâmpla şi se întâmpla poate pe alte meleaguri dar nu la Craiova. La Craiova, toţi sportivii se înghesuiau să facă fotografii cu primarul. Dacă ar fi văzut cineva neavizat cum se înghesuiau luptătorii lui Irimia să se tragă în poză cu Olguţa, ar fi crezut că ea va lupta în ring. Le-ar fi dat inima brânci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Exces de zel din partea forţelor de ordine, de parcă ar fi luptat Dinamo cu Steaua pe scenă.  Fumătorii nu aveau voie cu brichete. M-am gândit imediat la incidentul de la meciul Steaua- Rapid şi l-am căutat pe finul Diaconu în sală, dar nu l-am găsit. M-am gândit apoi că măsura doreşte să prevină reaprinderea sălii, dar când am văzut spectacolul de  prezentare a luptătorilor, mi-am dat seama că nu de foc şi nici de fum   se fereau organizatorii. Bănuiesc că organizatorii aveau pe cineva prin tribune sau la locurile de fumat care aprindeau ţigările fumătorilor şi aşa mai scoteau şi ei un ban cinstit, că din vânzarea de bilete nici o şansă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Sala Polivalentă s-a dovedit mai mult decât suficientă pentru cei 1000-1500 de privitori care au crezut că se procopsesc venind la spectacol.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Să fiu sincer, la meciul de handbal dintre  SCM Craiova şi Oltchim, meci prilejuit de retragerea portăriţei craiovene Ildiko Kerekes Barbu, mi s-a părut că a fost lume mai multă, dar în mod cert a fost mai entuziastă, spectacolul sportiv  mult mai reuşit iar lumea a plecat în mod cert mulţumită de la meci. Felicitări cu această ocazie celor două echipe de handball şi sănătate şi bucurii lui Ildiko! Aseară  însă, puţinii spectator nu prea  au găsit ocazii de a aplauda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. “Remarcabilă” a fost însă prestaţia stewarzilor de la firma de pază care a asigurat paza sau nu ştiu cum să îi spun la ceea ce au făcut ei acolo. Nu ştiu de altfel nici cine le-a dat indicaţiile şi cine le-a spus să ţină presa la 30 de metri în spatele corzilor, nelăsâandu- i să fotografieze sau filmeze, mai de aproape dar e prima oară când se întâmplă aşa ceva. Dacă ar fi fost un eveniment cu vedete internaţionale cu fiţe sau televiziuni cu pretenţii de exclusivitate, aş fi zis, dar aşa, la un spectacol de doi bani, singurii care s-au remarcat şi care aveau nevoie de o pază deosebită erau reporterii care mai  mai să fie luaţi pe sus de cei de la Scorseze Security. Nu mai spun de diferenţa de categorie dintre reporter şi body guard şi nici nu am să mă leg de faptul că aceştia impresionau prin dunga de la ceafă şi burtă, arâtând ca traşi prin inel (de putină de varză) ci de faptul că practic  i-au împiedicat pe reporteri şi îşi facă meseria . Cine răspunde pentru asta, domnul Eduard Irimia, patronul Scorseze Security, sau putinile ambulante care asigurau nu ştiu ce în sală? Drept răspuns, după meciul doi, o parte din presă a părăsit competiţia. Numai respectul faţă de cititori şi ascultători i-a menţinut pe cei rămaşi până la sfârşitul… hai să spun spectacolului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Acuma câteva cuvinte despre meciurile propriuzise. Nu ştiu câţi oameni au plecat mulţumiţi de spectacolul sportiv, dar a fost una din cele mai slabe gale de Kombat pe care am avut ocazia să o urmăresc. Nu ţin să afirm că toţi au avut aceeaşi impresie, dar pot afirma că toţi cei cu care am discutat au spus la fel. Meciuri de factură slabă, luptători obosiţi înainte de meci parcă,  dansuri şi balet ieftin în ring, cam asta e ceea ce s-a văzut pe scenă. Nici chiar fetele care schimbau reprizele parcă nu au fost la înălţime. Multă celulită, lipsă de eleganţă, lipsă de clasă. Românii care au participat pe scenă au cam dezamăgit, Benjamin Adegbuyi  nu a fost cel pe care îl ştiam, după meci arăta de parcă fusese la saună, deşi adversarul nu a fost solicitant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitbul Atodiresei a fost acelaşi, activ, bătăios, dar a primit mai mult decât a dat aşa că a fost nevoit să se declare învins. Meciul vedetă, cel dintre Cătălin Moroşanu şi Eduard Mendes a fost în nota meciurilor lui Moro, un iureş din prima până îl ultima secundă, Moro nu îşi bate ci îşi sufocă adversarii, intră cu capul în jos şi cu braţele morişcă în ring şi Dumnezeu cu mila, cine cade primul cade. Aseară a avut noroc, a căzut adversarul, de cinci ori, din care doar una  sau două căderi au fost din lovitură, celelalte mai mult împingeri. Oricum victoria este incontestabilă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dar meciul vedetă avea să fie totuşi ultimul, cel dintre Sebastian Ciobanu şi Frank Munoz. Pot spune că am văzut pe scenă un extraterestru, la fel cu robotul din deschidere. Nu avea el 3 metri, dar nici om nu era. Ciobanu a dovedit în acest meci că nu e om ci extraterestru. Primele două  reprize au fost în tonul meciurilor dinainte, nimic extraterestru. În repriza a treia, care se presupunea a fi ultima, Ciobanu a scos la atac armele sale de extraterestru. Se ştie că orice fiinţă umană de sex masculin  are în dotare o pereche. Unii şmecheri se laudă cu două. Sunt şi femei, mai ales prin politica de Dâmboviţa care susţin că au în dotare bile. Dar de regulă foarte puţini sunt în stare să dovedească cu adevărat că ar avea mai mult de o pereche. Ei bine, Sebi aseară a convins asistenţa că este extrateresru, el are nu una, nu două ci câte perechi vrea el. Cum primele trei reprize nu au fost concludente, a urmat repriza a patra, care a scos în faţă originile extraterestre ale lui Ciobanu. Din repriza a patra  a început să le etaleze. Oriunde îl lovea spaniolul, Ciobanu se încovoia acuzând lovitură sub centură. Îl lovea la ficat, Ciobanu se încovoia arătând că are şi acolo o pereche. ÎL lovea Munoz la rinichi, îi apărea brusc o pereche şi acolo, îl lovea la genunchi, Sebi arăta că are şi acolo ceva rotund în afară de disc.  Numai gâtul a scăpat, numai acolo nu a pretins Sebi al nostru că are două bile în rest tot corpul îi era acoperit cu bile. Arbitrul, băiat de gaşcă, s-a făcut că îl crede şi nu l-a taxat pentru simulare, deşi la fotbal ar fi fost de mult eliminat. La a cincea lovitură acuzată sub centură, venită după o îmbrăţişare inocentă, medicii au intervenit dând cu spray “paralizant” în chiloţii lui Sebi, imaginile filmate arătând că  pănă şi  doamna primar era  plictisită de încercările”supraomeneşti” ale lui Sebi de a demostra cât de bărbat este. Până la urmă Sebi a câştigat, dar cu atâtea perechi ar fi fost culmea să nu fii declarat câştigător. Pentru cine nu a văzut cum arată un om cu 5 perechi de bile, priviţi şi vă minunaţi. http://www.youtube.com/watch?v=ufHVnpgdaUQ

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ca o concluzie, pot spune că dacă  nu a fost o bătălie maximă cum titra un ziar, a fost măcar o bătaie maximă de joc, plecând de la organizare până  la spectacolul sportiv. Domnul Irimia cred că ar putea lua ceva lecţii de bătaie sau măcar organizare a unor evenimente „local combat” de la unul din specialiştii locali, care în mod cert ştiu mult mai bine cum să regizeze o bătaie. Prezent la conferinţă de presă dar şi la Sala Polivalentă, generalul Constantin Florea, şeful jandarmilor doljeni a privit cu ochi de expert spectacolul .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Încă un lucru de remarcat la această gală, de data asta pozitiv: la Craiova, reprezentanţii celor două partide majore din USL, încă mai stau la aceeaşi masă, chiar dacă privesc pe sub sprâncene.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS