Antonescu coabitează cu Băsescu

Categoria Actualitate

antonescu si basescu coabiteaza

Antonescu poate coabita cu Băsescu, dar nu vrea să coabiteze cu Chiliman. Poate părea absurd, dar este adevărul gol goluţ. Noua decizie a lui Antonescu luată “democratic” în Biroul Politic Naţional al PNL, consfinţeşte două lucruri :

1.     Democraţia lui Antonescu merge până acolo unde i se pare lui că cineva îi ameninţă poziţia, scaunul, visele. Ceea ce îi permite lui Băsescu, cel care în vară era inamicul public numărul unu, nu permite lui Chiliman, sau celor care îi pun la îndoială capacităţile de lider, indiferent cine ar fi ei. În vară, când Băsescu era în suspensie, Antonescu nu mai ştia ce să îi bage pe gât, nici nu era nevoie să îi bage el, avea destule Băsescu şi fără să se dea el de ceasul morţii în speranţa că îi va lua locul, dar nu a avut destul antigel în instalaţie ca să intre măcar în biroul oval, pentru că Băsescu îi interzisese. Umbla în vârful picioarelor prin Cotroceni, ca să nu trezească sticlele cu Whisky de sub patul lui Băsescu, dar făcea pe marele revoltat la posturile tv. Elena Udrea se răstea la el că doarme în patul lui Băsescu, iar Antonescu făcea pipi pe el de frică.  În scurta sesiune cât a fost Băsescu în concediu, Antonescu a dezamăgit iar după aceea a confirmat(dezamăgirea) inclusiv în celebrul scandal al actului coabitării când nu mai ştia ce să mintă, când că a ştiut ce s-a semnat, când nu a ştiut, când nu a participat, când a participat dar nu s-a băgat. Acum, s-a supărat pe Chiliman pentru că îi contestă autoritatea, îl dă pe acesta afară din partid pentru că a înfiinţat o fundaţie de dreapta .Unde este păcatul ,unde este trădarea, unde este greşeala, unde este problema? Conform Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, dar şi Constituţiei României, dreptul la asociere este garantat. Chiliman cu rău şi bune, nu a înfiinţat alt partid ca să fie făcut trădător de partid ci o fundaţie ONG sau o altă formă de asociere care nu se numeşte partid. Scoaterea lui Chiliman, a Dianei Tuşa şi a celorlalţi iniţiatori ai ILR, este nu numai un abuz dat şi o dovadă de lipsă de principii pe care nu o credeam prezentă la Antonescu. Prin acest act, Antonescu  arată că :

         Îi este teamă de cei care gândesc altfel decât el şi nu îi laudă iniţiativele;

         Are un ego care depăşeşte chiar propriul interes;

         Nu îi pasă câtuşi de puţin de principii, iar liberalismul îi este total străin, dacă nu duşman;

         Este gata să rişte totul pentru a se vedea pe un scaun, sacrifică un partid pentru ambiţii personale;

2.     Este gata să bată palma cu oricine chiar şi cu duşmanul de moarte, cu condiţia ca el să fie preşedinte, dar nu acceptă să fie contrazis, sau să i se zdruncine sau pună la îndoială autoritatea. Acum înţeleg de ce se înţelege aşa bine cu Ponta. Acţionează identic , sacrifică tot de dragul scaunului. Omul care îl dă afară din partid pe Chiliman pentru că a înfiinţat un ONG, este gata- conform propriilor declaraţii- să îl accepte pe Băsescu ca premier dacă l-ar propune parlamentul, DE DRAGUL DEMOCRAŢIEI după cum spune, dar în numele cărei democraţii i-a eliminat din partid pe cei care au înfiinţat un ONG ? Simte că este o ameninţare la adresa lui, bănuieşte  că acesta se va transforma în partid? Dar de când se pedepseşte intenţia? (DACĂ CHIAR AR EXISTA ACEASTĂ INTENŢIE).  Ce era atâta grabă? Nu putea aştepta să se întâmple faptul şi apoi să îl blameze? DAR DACĂ PE CHILIMAN L-A DAT AFARĂ DIN PARTID PENTRU CĂ A ÎNFIINŢAT UN ONG CARE –CREDE EL – VA FI TRANSFORMAT ÎN PARTID, ATUNCI DE CE NU INIŢIAZĂ DOMNUL ANTONESCU PROCEDURA DE SUSPENDARE A LUI BĂSESCU, CEL CARE A PUS SĂ SE ÎNFIINŢEZE  TOT O ASOCIAŢIE, DESPRE CARE A ŞI RECUNOSCUT CĂ SE POATE TRANSFORMA ÎN PARTID, CU ATÂT MAI MULT CU CÂT PREŞEDINTELE NU ARE DREPTUL SĂ ÎNFIINŢEZE SAU SĂ ADERE LA PARTIDE? Chiliman se află în aceeaşi situaţie cu Băsescu, sau chiar mai puţin blamabilă, şi totuşi Băsescu stă merci bine la Cotroceni iar Chiliman este dat afară din partid. Câte unităţi de măsură aveţi domnule Antonescu ? Aţi semnat cumva şi domnia voastră un act de coabitare cu Băsescu ? Sincer nu m-ar mira. Că vă săpaţi singur groapa domnule Antonescu este o problemă care vă priveşte, dar cu calul ce aţi avut? De ce compromiteţi principiile democraţiei, ale liberalismului? Când o să învăţaţi şi dumneavoastră şi toţi şefii de partide, de guvern sau de ţară, că sunteţi doar vremelnic în fruntea unor organizaţii sau structuri, nu sunteţi DUMNEZEU şi nici măcar exponentul acelei asociaţii ? Domnilor şefi nu vă gândiţi oare că toţi cei care au fost în locul unde sunteţi dumneavoastră au gândit cândva la fel şi totuşi acum nu mai sunt pentru că timpul, propriile greşeli, mulţimea, ghinionul, mâncătoria, trădarea sau pur şi simplu legea i-a dat jos? Nu vreţi să vedeţi dincolo de lungul nasului ?

Deci Antonescu îl acceptă pe Băsescu, deşi este inamicul public număru 1 declarat dinainte de alegeri, pentru că acesta nu îi pune în pericol (aşa crede el) funcţia de viitor preşedinte(tot el crede asta) neputând candida împotriva lui, dar îl ejectează pe Chiliman pentru că îi contestă autoritatea, deşi l-a ajutat la alegeri. Aşa se face politica în România.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS