Învăţământul românesc între Creangă, viol şi SRI

Categoria Actualitate, Cultura

povestea povestilor

România s-a transformat în  ţara condusă de procurori şi servicii secrete. La CSM şi  CCR locurile judecătorilor sunt luate de procurori, în fruntea guvernului avem un procuror, şefa Consiliului Superior al Magistraturii nu e judecător, e procuror, şeful CCR este avocat, nu judecător, avocat numit pe locul unde este de diavolul pe care îl slujeşte cu credinţă.

 Preşedintele ţării declară negru pe alb în documente privind strategia de apărare a ţării, că media reprezintă un pericol la adresa securităţii statului. Bineînţeles nu se referea la toată presa ci doar la acea parte a presei care nu îi executa sarcinile şi nu îl ridica în slăvi. Aşa a dispărut de pe piaţa presei libere Vântu, aşa dispare  şi Voiculescu. Serviciile şi-au însuşit misiunea.

La alegerile  din iarnă, inamicul se schimbă, locul mogulilor este luat de alegători,  procurorii DNA umblă după alegători  cu biblia în mână, precum inchizitorii pe vremuri cu crucea după vrăjitoare.

De fiecare dată când apare pe piaţă câte un proces  care trebuie mediatizat, apar ca din pământ tone de stenograme cu date din procesul în derulare, date care au rolul de a pregăti opinia publică şi a justifica abuzurile pe care le fac cei care instrumentează cazul. Culmea culmilor din toţi avocaţii cu stea în frunte pe care îi angajează cei anchetaţi sub ochii televiziunilor, nici unul nu invoca viciu de procedură prin deconspirarea datelor anchetei şi a probelor aflate la dosar, nici unul nu se întreabă pe unde, cum de ce şi cine sifonează acele date.

Ultima găselniţă a regimului procurorilor : profesorii. Numai că aceştia fiind prea periculoşi pentru siguranţa statului, aceştia nu sunt ridicaţi de poliţie, nici de DNA ci direct de SRI. Motivul, bacalaureatul, acea piatră se moară legată la gâtul tuturor guvernelor, care nu mai ştiu ce să mai facă să mulţumească loazele care vin la examen blugii rupţi în cur, dar fără şi să arate că s-a schimbat regimul şi acum ei sunt stăpânii inelelor. Fiecare regim, fiecare ministru schimbă regulile în timpul mersului, acuzând vechiul ministru că şi-a bătut joc de educaţie. Se părea că actualul guvern a găsit soluţia, acordând nu numai diplome proştilor ci inventând diplome pentru proşti, aşa că acum avem şi diplomă care atestă că nu ai luat bacalaureatul deci că eşti prost.

Ei bine, nici asta nu a fost suficient aşa că unii profesori s-au gândit să ajute proştii să pară mai deştepţi decât sunt şi au divulgat subiectele pentru bacalaureat cu o oră înainte. SRI-ul care era pe fază de câteva zile, a intervenit „ la fix” exact ca in cazul celebru cu bomba de sub maşină de la Piatra Neamţ, când au urmărit câteva zile un individ care umbla cu bomba în geantă prin Mall. Aşa e când vrei să organizezi flagrantul cu orice preţ. Aşa s-a întâmplat şi acum. Deşi vinovaţii, cam un autobuz de profesori erau urmăriţi de câteva zile, SRI-ul filându-i cu succes, aceştia au fost lăsaţi să provoace paguba, fiind arestaţi după ce fapta a fost comisă, ca să existe .. fapta la dosar şi pedeapsa să fie dată pentru comiterea faptei nu pentru tentativă.  N u a interesat pe nimeni nici din rândul SRI nici din alte structuri informate că asta va însemna practic anularea întregului proces şi repetarea bacalaureatului poate pentru întreaga ţară, nu numai la liceul cu pricina sau Bucureşti. Pe nimeni nu interesează  că se dă peste cap un întreg proces de examen.

Bomboana pe colivă o dă faptul că la liceul în care s-a realizat „flagrantul” liceul Dimitrie Bolintineanu treburile mergeau bine, există filme înregistrate cu baluri la care directoarea liceului participa şi dezbrăca elevii de liceu mângâindu-i pervers pe pectorali. Vizionând filmul cu chefurile respective nu poţi să nu te întrebi cum de doamna Cecilica Vărzaru a mai rămas în funcţie încă 10 ani după ce toată lumea a văzut  imaginile respective. Întrebare retorică. Nu trebuie să ne mire atâta vreme cât în fruntea Senatului se află un repetent la facultate, în fruntea Camerei Deputaţilor  un absolvent de facultate care a repetat trei ani, atât de iubit a fost de profesori, că nu se puteau despărţi de el, iar în fruntea guvernului, un doctor copy – paste. Să ne mai mirăm că preşedintele ţării declară că şcoala românească scoate tâmpiţi? Nu are  rost, ştie el ce spune, are destule exemple în preajmă, fie branconeri, fie parlamentari plini de succesuri.

Ei bine, ca bătaia de joc să fie completă, bomboana pe colivă o reprezintă unul din invitaţii veniţi să comenteze cazul la o televiziune dragă premierului. Domnul Vişan  Gelu, un pedagog de şcoală veche fost parlamentar, fost pedagog, fost condamnat pentru viol şi vătămare  a unei eleve de liceu în căminul pe care îl gestiona în Craiova. Fapta  a fost graţiată de preşedintele Constantinescu, prin decretul nr 192 publicat în MO 221. din 19.05.2000. Acest exemplu de corectitudine şi simţ civic, vine la televizor şi cu mânie proletară învinuieşte nu profesorii, pe care îi apără, că doar a fost şi el în culpă şi ştie cum e,  ci „sistemul” care îi face să păcătuiască, că e mai bine când dai vina aşa la modul general. Probabil şi la procesul în care a fost judecat a dat vina pe elevă, că i-a ieşit în faţă sau „sistemul” care l-a pus pe el, bărbat, pedagog la un cămin de fete. Asta e România, cu asta ne lăudăm. Aud că  profesoarele luate cu autobuzul de la bacalaureat au fost găsite cu bani băgaţi în lenjeria intimă. Or fi făcut fetele strip – teasse în timp ce copiau elevii, sau s-or fi dezbrăcat ca să vadă elevii că nu sunt camere ascunse care să îi filmeze când copiază şi să nu fie stresaţi. Avem şcoală de şcoală, servicii secrete de top, procurori devotaţi.

Bonus:

La o şcoală din Timiş elevii de şcoală generală au primit ca premiu cărţi de Ion Creangă. Toate bune şi frumoase, dar printre poveştile aflate în carte se afla şi celebra „Povestea P…” Cei care au dat cartea ca premiu elevilor au afirmat că nu au verificat cuprinsul cărţii, nebănuind că celebra povestire s-ar afla în volumul respectiv. Atenţie stimaţi dascăli data viitoare verificaţi şi cărţile cu opere din Topârceanu. Celebrul poet are o baladă de toată frumuseţea care ar face să roşească şi pensionarele de la Crucea de Piatră.

Directoarea Cecilica Vărzaru, acum 10 ani cînd dezbrăca băieţii şi îi pipăia.

Acuma e de negăsit. Se spune că o caută procuratura şi în chiloţi şi nu o găseşte.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Învăţământul românesc între Creangă, viol şi SRI

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Bravo,batrane.I-ai facut praf pe toti,de la A la Z,pe cinstite si cu argumentele de rigoare.Ma intreb insa ce va intelege publicul cititor ,care asa cum mai subliniam odata,are niveluri diferite de instruire si mai ales de intelegere?Unde este morala fabulei?Unde este alternativa care ar putea oferi boborului bunastare,invatamant riguros,justitie corecta siprotectie civila si sociala?Iti spun eu,camarade:datorita lipsei alternativei cetatenii de valoare activi,indiferent de domeniul in care functionau au migrat spre zone prielnice,fara sa le mai pese de ce lasa in urma si asta pe buna dreptate,locul lor fiind luat de tot ce a mai ramas pe aci si in primul rand de tupeisti si agramati sprijiniti politic.Sita valorilor nu a mai avut ce sa cearna.Nu ne-a mai ramas decat folosindu-ne memoria si intuitia sa incercam sa protejam raul cel mai mic si sa facem sa predomine cei care au facut mai putin rau in perioada in care tara a depins de ei.Este adevarat,mai ramane raul cel mare, presedintele adjectiv,caruia majoritatea cetatenilor ii cunosc ranchiuna si care au suferit mai mult sau mai putin in urma faptelor lui.Cred ca este mai bine sa cautam valorile autentice in aceasta mocirla politica,sa le curatam si sa incercam sa le sustinem.Numai asa se poate crea o noua clasa politica.Valori inca mai exista,trebuie doar sa incepem sa gandim pozitiv si folosind legea rezonantei,proaspata descoperire a fzicii cuantice sa dobandim incredere in ei si in primul rand in noi.

  2. Alt Oprea

    Evident ca publicul cititor nu va intelege nimic fara aportul dvs. neprecupetit.

  3. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Cam multi de Oprea,dar in statul politienesc creat de Partulescu,pare sa fie normal.

  4. Pingback: România s-a transformat în ţara condusă de procurori şi servicii secrete. | SANTINELA ORTODOXA