Europa si pericolul dac

Categoria Actualitate, Cultura, Istorie, Magazin, Opinii

DACII 1

Puţin îmi pasă că voi fi catalogat dus cu pluta. Puţin îmi pasă că unii vor spune că fabulez. Puţin îmi pasă că se vor găsi mai ştiu câţi “progresişti” care sa susţină că ideile mele sunt “ceauşiste”. Puţin îmi pasă că vor spune mulţi că îmbrăţişez teorii ale conspiraţiei “aberante”. Puţin îmi pasă că voi deranja anumite cercuri ale puterii printre care şi ale serviciilor care ar trebui să se ocupe de exact ceea ce voi spune eu aici şi nu de lenjeria intimă a elevilor de liceu.
Mie îmi pasă de ceea ce se întâmplă cu  ţara mea aşa cum am învăţat despre ea de-a lungul timpului, cu bune cu rele, cu fapte de care sunt mândru şi fapte care aş fi vrut să nu se întâmple, cu istoria ei, mai eroică şi mai ruşinoasă, cu eroii, domnitorii, scriitorii, savanţii artiştii ei, unii mai talentaţi, mai învăţaţi, alţii mai puţin, unii mai virtuoşi alţii mai păcătoşi. Toţi aceşti oameni, toate aceste evenimente formează la un loc moştenirea poporului căruia îi spunem român, chiar dacă mulţi nu sunt de acord, din varii motive, toate aceste evenimente care s-au petrecut în această zonă geografică căreia îi spunem România şi pe lângă actualele graniţe, toate pietrele praful, aerul, solul şi subsolul cu dovezile arheologice, cu aurul, petrolul, gazele, cetăţile acoperite de pământ, scrierile, muzica, operele compuse pe acest pământ, au format şi formează ceea ce astăzi încă numim România.
Toate acestea însă vin din vechime, o vechime pe care unii nu vor să o recunoască, unii nu vor să o accepte, unii nu vor să o scoată la suprafaţă, unii nu vor să o lasă să se exprime, alţii vor să o îngroape sau să o distrugă pentru că reprezintă un pericol. Un pericol la adresa unei Europe care sub masca civilizaţiei şi “progresului”, a unei “democraţii” impuse de o “elită” financiară străină de chiar interesele ţărilor care o compun, un pericol la adresa unor interese meschine de dominaţie subjugare şi acaparare, desfiinţare a identităţilor naţionale, nu face altceva decât să dezbine ca să poată stăpâni.
Suntem învăţaţi, îndreptaţi, convinşi, dirijaţi, împinşi, aruncaţi, îngrădiţi, forţaţi către o Europă “comună, a tuturor” unii îi spun “Statele Unite ale Europei” adică un fel de federaţie formată din state care îşi pierd identitatea, îşi pierd tradiţiile, îşi pierd obiceiurile, îşi pierd conştiinţa de neam, îşi pierd istoria, îşi pierd resursele pe care le pun la dispoziţia unor conducători ascunşi sub masca democraţiei, care practic urmăresc nu progresul ci distrugerea identităţii Europei.

Nu pare nimănui ciudat că la nivel de stat suntem sfătuiţi să ne “regionalizăm” să ne “autonomizăm” să ne fărâmiţăm ca să putem “supravieţui”, ca unică şansă de dezvoltare şi conducere, pentru “descentralizarea” conducerii “greoaie actuale” dar la nivel European suntem strânşi ca oile în ţarc, îndemnaţi să facem toţi cum comandă “baciul” de la Bruxelles sau mai ştiu eu de unde, ni se impun legi de uniformizare care se aplică însă diferit deşi sunt aceleaşi, căci acolo unde e nevoie, ele pot fi “interpretate” în culoarea locală doar ca să mulţumească interesele celor care le impun? Nu vede nimeni că se umblă cu două măsuri, una de fărâmiţare la nivel statal, alta de “anclusare “la nivel European? Care din politici e bună, cea segregaţionistă, sau cea unionistă? De ce nu se aplică una din ele? Inamicul numărul unu al celor ce fac această politică ciudată, a celor care o aplică şi a celor ce o susţin este istoria. Acea istorie despre care vorbeam mai sus, acea istorie care ne arată cine suntem, de unde venim, care ne sunt rădăcinile, care ne sunt valorile, care ne sunt drepturile şi bogăţiile, drumul şi direcţia. Ei, “Europenizaţii” vor să construiască o altă istorie care să înceapă cu ei. Tot ce a fost până acuma trebuie uitat, istoria, lumea, civilizaţia, umanitatea, universal începe cu ei, ei fac legile, ce a fost până acuma nu a existat, trebuie şters din memoria omenirii.
Preşedintele ţării ne spune că trebuie să ne cedăm suveranitatea, că trebuie să ne gândim la interesele Europei. Premierul României, ne spune că istoria României a început la 1918, ştergând din câteva cuvinte istoria neamului românesc, indiferent când şi-a căpătat acest nume. Dar oare, istoria Românilor a celor care ne numim aşa indiferent în ce ţară trăim, a început doar în 1918? Unii spuneau până acum 24 de ani că istoria României ar fi început la 23 August 1944, dar şi ei acceptau totuşi că” trăim aici de 2000 de ani”, nici ei nu au vrut să ne rupă de rădăcinile istorice, doar au cosmetizat ultima parte a istoriei, ca să le dea lor bine la imagine. Astăzi însă, trăim vremuri mult mai vitrege. Astăzi toată “lumea bună” vrea să uităm cine am fost, cine suntem şi ce reprezentăm ca popor astăzi suntem împinşi spre o globalizare nu numai economică şi financiară ci şi istorică, spirituală, de identitate.
Astăzi în România a devenit periculos să rosteşti cuvântul Dac, Dacia, (doar ca maşină mai este admis pe ici pe colo, dar va dispărea şi asta, vom vorbi de Renault, Sandero, Duster, Logan, toate nume româneşti pur sânge, toate” legate” de istoria Daciei) astăzi în România la şcoală nu se mai învaţă despre daci decât că au fost conduşi de unul cu apucături suicidale iar apoi am fost “preluaţi şi prelucraţi” de un popor luminat, aşa cum suntem preluaţi acum, şi am făcut parte dintr-un imperiu mare cum vom face şi acum. Nu li se spune însă copiilor că conducătorii acestor imperii şi atunci şi acum au urmărit nu să ne “civilizeze” şi să ne facă viaţa mai bună, ci să ne exploateze minele şi bogăţiile-culmea culmilor – aceleaşi mine de aur şi atunci şi acum. Spre norocul nostru atunci, marele imperiu a cucerit doar cam 20% din teritoriul vechii Dacii, celălalt fiind păstrat de Dacii liberi care au avut grijă să îi facă plecaţi până la urmă pe “marii civilizatori”. Spre ghinionul nostru acum nu mai există Dacia Liberă, actualii conducători în faţa pericolului celor ce ne doresc pământul, nu au scos sabia, au plecat doar capul, pe principiul” românesc” dar nu strămoşesc, “capul plecat sabia nu-l taie”.
Astăzi cuvântul “dac” nu mai este rostit oficial, în toată istoria celor 24 de ani de “eliberare” nu am auzit nici un preşedinte, nici un premier, nici un senator rostind acest cuvânt într-o cuvântare oficială sau neoficială. Dacia nu mai există pentru noua conducere supusă noului imperiu. Istoria nu mai există şi nimeni nu vrea să înveţe din ea. Nimeni nu vrea să vadă că nici un imperiu nu a rămas în picioare, toate au căzut, din toate s-a ales praful, au rămas în picioare de fiecare dată ţările, statele, popoarele care le formau. A căzut imperiul roman de răsărit sau apus, a căzut imperiul lui Napoleon, a căzut imperiul comunist şi vor cădea toate unul după altul, dar pe ei nu îi interesează, ei “trăiesc momentul”, ei “clădesc viitorul” un viitor de hârtie ca şi banii cu care îl tencuiesc.
Astăzi tot ce este legat de Dacia şi de cuvântul dac, trebuie să dispară din istoria, conştiinţa şi evidenţele celor care trăiesc pe pământul care se pare că a fost leagănul civilizaţiei europene. Omorârea părinţilor este un obicei European, să nu ne amăgim crezând că avem exclusivitate. Cetăţile dacice care au fost descoperite până în prezent au fost lăsate în paragină, s-a aşezat praful peste el, unele au fost prădate, hărţile cu aşezarea lor au fost predate jefuitorilor ca să scoată din ele brăţări de valoare inestimabilă, locurile care amintesc de Regatul dac au fost predate la cheie străinilor spre” cercetare”, Sarmisegetuza ruşilor şi englezilor, Bucegii şi Buzăul Israelului, Roşia Montana canadienilor şi americanilor. Se spune şi nu văd de ce nu aş crede, văzând ce se întâmplă cu istoria, că ţara va fi împărţită în aşa fel încât Moldova să revină evreilor, Transilvania Ungurilor, Oltenia ţiganilor din toată Europa nu numai din România, iar România se va mai numi vechiul “regat” adică Bucureştiul câteva judeţe limitrofe cred că ieşirea la Marea Neagră nu va mai face nici ea parte din Noua Românie, dar asta încă nu o ştiu cei care au bătut palma, va fi o surpriză pentru ei. Unde se vor mai duce ei în weekend, dacă “Valea Prahovei” nu va mai cuprinde staţiunile montane iar Marea Neagră va fi într-o “regiune autonomă” independentă economic, financiar, si, si.. politic?
Astăzi se continuă îngroparea istoriei dacilor, îngropare începută imediat după prăbuşirea imperiului roman, când toate cărţile scrise despre Dacia au cam dispărut. Iată o scurtă enumerare:

  • Din scrierile lui Flavius Arrianus care a scris materiale istorice, militare şi filozofice, s-au pierdut exact cele care descriau războaiele dacice;
  • Din „Istoria romană” a lui Appianus, scrisă în limba greacă, în 24 de cărți, ultimele 2 tratând, războaiele lui Traian în Dacia și Arabia, s-au pierdut;
  • Demetrios din Callatis (Mangalia) a scris o „Geografie” în 20 de cărți, la sfârșitul secolului al III î.e. n fiind apreciată la vremea ei ca – foarte serioasă, aceasta însă dispărut;
  • Un autor târziu Orosius a tratat în Istoriile sale și luptele lui Fuscus (generalul lui Domițian) cu Duras Diurpaneus și dezastrele romanilor în Dacia, însă acea parte a fost pierdută;
  • Din „Istoria romană” (80 de cărți în limba greacă) a lui Cassius Dio s-au pierdut numai cele care tratează războaiele lui Domițian și Traian;
  • Nici chiar scrierile lui Traian despre daci nu s-au păstrat. Astfel „Getica” sa și „Getica” medicului său Criton au dispărut;
  • Profesorul Augustin Deac constata că peste 220 de opere antice de mari dimensiuni, care consemnau fapte, evenimente și referiri la limba poporului geto-dac s-au pierdut ori au fost socotite pierdute.

În ziua de azi, distrugerile continuă:

  • Arhivele sunt date pe mâna străinilor;
  • Pământurile Transilvaniei sunt redate celor ce le-au obţinut prin furt, de locuitorii vechii Dacii, care prezintă documente de proprietate făcute sau falsificate de guverne străine;
  • Sarmisegetuza este scanată de BBC la milimetru, rezultatele însă nu sunt prezentate autorităţilor române;
  • Bucegii sunt răvăşiţi de americani şi evrei, cad elicoptere care cercetează misterele Bucegilor în căutarea spiritualităţii dace şi dezlegării enigmelor omenirii, dar statul român este orb şi surd, nu cere, nu dă explicaţii;
  • Munţii Buzăului, altă zonă încărcată de istorie şi spiritualitate ancestrală, sunt „redaţi” unui „moştenitor” al lui Preda Buzescu, moştenitor care de fapt şi-a vândut dreptul de moştenire unor străini. De ce nu moştenitorilor lui Bastus? PENTRU CĂ AU DISPĂRUT TOATE CĂRŢILE ŞI ÎNSCRISURILE DESPRE DACI?

Nu cumva acesta este scopul „pierderii atâtor documente şi dovezi ale civilizaţiei dace şi anume de a ascunde şi a nega drepturile locuitorilor acestui pământ? Nu cumva această „uitare” a istoriei dacilor continuă acest proces de trădare şi distrugere a istoriei şi continuă în mod intenţionat pentru a da acest pământ altora?
Şi atunci constatând toate aceste „coincidenţe” nu este aşa că eşti paranoic dacă tragi concluzia că s-a urmărit şi se urmăreşte în continuare îngroparea Daciei şi a dacilor? De ce nu mai vorbeşte nimeni astăzi despre daci? Conferinţele şi prezentările despre dacologie sunt păstrate în beznă, tratate cu superficialitate, cei care se ocupă de aşa ceva sunt marginalizaţi, ridiculizaţi. Istoricii, cercetătorii, arheologii sunt îndreptaţi către alte perioade, cei care mai caută prin istorie urmele dacilor sunt persiflaţi, pasionaţii şi iubitorii de neam sunt taxaţi drept nebuni sau exaltaţi, teoriile lor sunt fantasmagorice, nu ai voie să spui, să constaţi sau să susţii că Poporul Dac a existat sau că limba română este de fapt limba dacilor şi nu a romanilor, că eşti imediat taxat drept „naţionalist comunist”.
DACII AU DEVENIT SAU CONTINUĂ SĂ FIE UN PERICOL PENTRU EUROPA ŞI ADEPŢII EUROPENIZĂRII, NU NUMAI PENTRU CĂ ARATĂ EUROPEI CUI DATOREAZĂ ÎNCEPUTURILE SALE CI ŞI PENTRU CĂ ARATĂ ÎNAINTE DE TOATE CĂ UN POPOR POATE SUPRAVIEŢUI ÎN GRANIŢELE SALE, MII DE ANI FĂRĂ SĂ AIBĂ NEVOIE DE LEGILE ALTORA, FĂRĂ SĂ FIE „SPRIJINITĂ” PRIN SPOLIERE ŞI EXPLOATARE. SUNTEM SINGURUL POPOR EUROPEAN NĂSCUT ŞI CRESCUT ÎN PROPRIILE GRANIŢE , SINGURII CARE VORBESC LIMBA STRĂMOŞILOR LOR NU A „CIVILIZATORILOR” CARE I-AU CĂLCAT, NOI NU AM FOST ÎNLOCUIŢI SAU EXTERMINAŢI DE ALŢII  ŞI ASTA DĂ PROST ATÂT LA MÂNDRIA „MAI MARILOR EUROPENI” CÂT ŞI LA TEORIA UNIFORMIZĂRII.   DIN CAUZA ASTA NI SE ÎNGROAPĂ ŞI VINDE ISTORIA.ISTORIA DACILOR A FOST ŞI ESTE CĂLCATĂ ÎN PICIOARE ŞI DISTRUSĂ INTENŢIONAT IAR ROMÂNII CARE PARTICIPĂ LA ACEST PROCES SUNT TRĂDĂTORI DE NEAM.
Cred că cea mai mare lovitură pe care românii ar putea-o da acestei europenizări forţate ar fi să schimbe numele României în Dacia. Atunci nu va mai putea spune nimeni că istoria românilor a început în 1818.

Propun pentru inceput crearea unei pagini la început pe FACEBOOK, care să cuprindă toate paginile care sustin si promovează istoria DACIEI. Toti simpatizantii acestei idei sunt rugati sa devina membri ai acestui grup unde vom vedea cine, cati suntem si ce putem face pentru istoria nooastră. Voi deschide o pagina UNIUNEA DACILOR LIBERI  la care rog sa adere toti cei care sustin ideea cultului istoriei neamului.Acesta sa fie inceputul.

Completare pentru cei care se incapataneaza sa recunoasca Dacia si limba dacilor:

Colhii și dacii mă cunosc, ei vorbesc o limbă barbară, de idiomă latină”
(Horațiu, marele poet roman (65 î. Chr. – 08 î. Chr.) – Odele, I, 20 (afirmație făcută cu aproape un secol și jumătate înaintea cuceririi unei părți din Dacia).

 „Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.”
(W. Schiller, arheolog american)

“Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.”
(Antonio Bonfini)

„Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice că este mai puţin în firea celei dintâi firi romane, că ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintâi si dacă nu m-aş teme să dau o înfăţişare paradoxală acestei observaţii juste aş zice că ea e cea mai nouă dintre toate, sau cel puţin a aceea în ale cărei părţi se găsesc mai puţine urme din graiul popoarelor din care s-au născut. Limba latinească în adevăr se trage din acest grai, iar celelalte limbi, mai ales moldoveneasca, sunt însuşi acest grai.”
(D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stări a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)

„Locul acesta unde este acum Moldova şi Ţara Muntenească este drept Dacia, cum şi tot Ardealul şi Maramureşul şi cu Ţara Oltului. Aste nume mai vechi decât acesta, Dacia nu se află, în toţi câţi sunt istorici.”
(M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)

„De aceia, măcar că ne-am deprins a zice că limba română e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte, TOTUŞI DACĂ VOM AVEA A GRĂI OBLU, LIMBA ROMÂNEASCĂ E MUMA LIMBII CEI LATINEŞTI.”
(Petru Maior, Istoria pentru începutul românilor în Dacia, p 316, 1812)

 

„Acești volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wölsche, ci vlahi, urmaşi ai marii şi străvechii seminţii de popoare a tracilor, dacilor şi geţilor care şi acum îşi au limba lor proprie şi cu toate asupririle, locuiesc în Valachia, Moldova, Transilvania şi Ungaria în număr de milioane.”
(Schlözer, Russische Annalen- sec XVIII)

 

„DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI, NICI CREDE…”
(Constantin Cantacuzino, 1639-1716)- „Românii despre care am mai spus că sunt daci.”
(Bocignoli, 29.6.1524)
Iata ce spune un fost consilier papal, care a avut ceva surse de  studiu in bibliotecile Vaticanului:

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

66 Raspunsuri la Europa si pericolul dac

  1. LoremIpsum

    Si cam care ar fi pericolul dac pentru Europa?
    De cand dacii reprezentau un popor a trecut ceva timp, iar in perioada asta Einstein a fundamentat teoria relativitatii, rusii au trimis primul om in spatiu, americanii au trimis oameni pe Luna, la CERN cercetatorii au reusit sa demonstreze existenta bosonului Higgs si intr-o perioada scurta de timp s-a format SUA care acum are un PIB de 15 000 miliarde dolari iar urmasii marelui popor dac numai 161 miliarde, etc.
    Problema Romaniei nu este Europa ci ea insasi, din cea mai bogata tara in resurse, etc. a ajuns cea mai saraca din Europa, de vina sunt urmasii poporului dac care au acceptat sa fie condusi de bande organizate de infractori numiti politicieni. Mai bine ne uitam la popoarele mai putin mandre cum ar fi slavii de la sud ce fac in actualitate.
    Nu stiu ce popor a scornit treaba aia cu capra raioasa cu coada pe sus dar e buna.

  2. Loremlpsum,
    Uita-te la altii precum vitelul la poarta noua. Atâta poti, atata faci. E mai usor sa casti gura la vitrina decat sa pui umarul.

  3. LoremIpsum

    Apropos de bogatiile solului, etc.
    Exploatatia aurifera de la Rosia Montana, miza de fapt nu este aurul atat de iubit de stramosii daci, poate fi considerat un produs secundar, miza cea mare sunt rezervele mari de pamanturi rare. China detine 97% din rezervele mondiale Romania urmand sa devina al doilea mare producator, interesele poporului care are un PIB de 15000 de miliarde de dolari sunt asa de mari incat nu cred ca s-ar da la o parte in a asfalta toata Romania de la un cap la altul pentru acele rezerve. De asemenea trebuie vazute si interesele poporului chinez care au si astia un PIB de vreo 10000 de miliarde de dolari. Deci urmasi ai poporului dac deschideti ochii larg si vedeti cum dansati altfel exista riscul sa deveniti o amintire.

  4. LoremIpsum

    Domnule Neacsu, nu va multumesc pentru comparatia compliment, dar totusi nu ati raspuns la intrebarea titlu.
    Care este pericolul dac pentru Europa?

  5. Domnule Lorempsum,
    Daca ati citi tot articolul ati reusi sa aflati. Daca cititi numai fragmente sau titlul nu aveti cum sa aflati. In ceea ce priveste exploatarea metalelor nu pamanturilor rare, nu am spus ca nu sunt de acord cu asta, am spus doar ca nu sunt de acord cu metodele folosite si de clauzele contractuale. Daca se pastreaza clauzele de la platforma din Marea Neagra de exemplu, inseamna ca nu vom castiga nimic, asa ca mai bine sa ramana in pamant. Dar dumneata te faci ca nu stii despre ce e vorba, asa cum te faci ca nu stii raspunsul la intrebarea pe care ai pus-o. Nu te supara, dar iti faci singur complimente prin astfel de atitudini.

  6. virgil

    Daca nu sunt bagacios o sa raspund eu in numele domnului Neacsu. Pericolul Dac, pentru Europa, consta in faptul ca Dacii si istoria lor, negata si rastalmacita, este in contradictie cu istoria propovaduita de europeni care dau ca izvor de lumina filiera Egipt-Grecia-Roma avand ca un corolar Crestinismul lansat de Biserica Catolica pe care apou au reformat-o si au cosmetizat-o unii intr-un fel altii in altul. In totdeauna pentru conducatorii unui sistem este periculoasa orice idee care pleaca de la o alta premiza istorica sau culturala dacat a lor !

  7. ion

    pericolul dac pentru Europa e faptul ca existam aici,… dupa cate s-au intamplat in istorie, aici trebuia sa fie plin de alte popoare : turci , rusi, polonezi, sau popoare migratoare, sau nemti , sau italieni , sau evrei , sau americani,…ce e greu de inteles ,…; si dupa 2000 de ani , lumea a dat peste carticica genialului Sun Tzi – Arta razboiului ; acolo scrie ca o cetate se cucereste mai usor din interior,… asa a fost terminat socialismul si comunismul,…si in Chile, si in Europa si in Romania si in URSS si oriunde e necesar de cucerit ceva si e opozitie ; se aplica invataturile lui Sun Tzi ;ca atare , nu ne va goni nimeni de aici , dar vom fi adusi in situatia sa plecam singuri ,… deja o treime au plecat,…o sa ramana indiferentii si impotentii,…si am raspuns si la a doua intrebare : care este pericolul pentru Dacia ,…?

  8. Petre

    Intrebarea este – De ce domnule Neacsu nu se unesc toate miscarile dacice intr-un partid si sa intre in valtoarea cuceririi conducerii Dacie…?!
    Personal, am parerea ca initiativele individuale nu au decat valoarea vorbelor in vant – sunt gata sa ma alatur unei initiative care sa stranga toate miscarile, initiativele si formatiunile care cred in trecutul, prezentul si viitrul DACILOR!

  9. Petre, ma gandeam la asta si o sa lansez invitatia pe FB catre toate paginile si blogurile celor care sprijina ideea revenirii la valorile DACIEI.

  10. LoremIpsum

    Domnule Neacsu sau scorpio, este evident ca nu am inteles asa ca va rog luminati-ma. In ce consta pericolul dac la adresa Europei? Cum se materializeaza el(pericolul)? Cum va actiona inamicul Europei? Va rog explicati exact ca o poarta noua unui vitel ca sa pricep.

  11. DANILO

    Doamne, ocroteste-i pe romani. Si fereste-i de ei insisi !!!

  12. neacsum

    Loremlpsum,
    Ati primit deja raspunsul de la alti cititori. Daca insa puneti intrebari doar ca sa aratati ca aveti ambitie, nu mai insistati.

  13. Adrian Grigoriu

    @ Loremlpsum,strainii din tagma ta au produs situatia din Romania de azi si nu Romanii. Desigur ati avut si complici dintre noi, niste degenerati care nu au pic de gena daca/romanesca in ei, doar buletin.. Nu face pe prostul ca stim chiar mai bine ca tine cine esti si de unde vii si cum ai aujuns sa postezi minciunile si manipularile astea. Voi sunteti un popor necajit nefericit si fara speranta care va agatati cu disperare de metode invechite si nefunctionale, metode care odata au produs niste rezultate fragile sustinute doar prin genocid dar de ceva timp ati inceput sa pierdeti controlul. Acum toti trebuie sa suportam consceintele atrocitatilor voastre. Cei mai intelepti dintre voi parasesc discret corabia voastra. Cei mai putin inteligenti ca tine continua sa lupte pentru o cauza pierduta. Nu sunteti vedem scutiti de selectia naturala.

  14. LoremIpsum

    Domnule Grigoriu esti amuzant, si cum ma rog ai aflat cine sunt si de unde vin. Fii te rog amabil si citeaza minciunile scrise de mine.
    Auzi, revenirea la valorile Daciei.
    Care sunt alea domnule Neacsu?
    Puteti sa enumerati vreo doua sau doar ati scris asa sa va aflati in treaba.

  15. Alt Oprea

    Domnule Neacsu,
    Indraznesc si eu doua intrebari si daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti poate mai vin si cu altele:
    -de ce folositi doua (numai ?) nick-uri diferite (neacsum si scorpio) ?
    -vreti sa convingeti ca sunteti multi adepti ai ideilor dvs. ?

  16. Alt Oprea

    LoremIpsum
    Daca nu detaliaza acele valori s-ar putea crede ca ele ar fi urmatoarele:
    -situatia de acum 2000 de ani cu toate valorile ei respectiv WC in curte (inca mai avem si mai ales in Oltenia domnului Neacsu ele predomina), tobosari in loc de presa, postalioane in loc de internet (ar fi mai usor de controlat sacii cu papirusuri de catre securisti), fortificatii la frontiera, mersul pe jos in locul carutelor germane tip BMW., spalatul in balta din fata bordeiului (e mai ieftin decit apa asta scumpa a capitalistilor),…..si un rege patriot, musai din Oltenia, cu cel mult 4 clase.

  17. Alt Oprea

    „..Se spune şi nu văd de ce nu aş crede, văzând ce se întâmplă cu istoria, că ţara va fi împărţită în aşa fel încât Moldova să revină evreilor, Transilvania Ungurilor, Oltenia ţiganilor din toată Europa…”

    Citesc si ma ingrozesc. OK, toata patria noastra draga se imparte la altii dar de ce Oltenia le revine tiganilor ? Oare tiganii au pile mai mari si doar ei ii pot civiliza si supune pe olteni ? „Se spune si nu vad de ce nu as crede” spun si eu.
    Si acum problema cea mai grava. Dl. col. nationalist uita de Banatul celor ingimfati si de toata zona din vestul Romaniei. Cui vor fi ei vinduti ? Se spune si asta pot confirma cu mina pe inima ca tradatorii din zona respectiva sunt mituiti de la bebelus la bunic si abia asteapta s-o stearga la unguri sau mai bine la austrieci, dar cu pamint cu tot. E trist dar stiu din experienta ca cei 25 de ani sub conducerea patriotului oltean au adus o adevarata invazie in zona de vest a rudelor oltenesti in functii de conducere si a urmasilor lui Stefan cel Mare si Sfint in casele parasite ale nemtilor si evreilor vinduti de patriot pe marci si dolari capitalisti. Urmasii lui Stefan au ars si podelele ca sa se incalzeasca cu toate ca padurea era la doi pasi. Nemtii si evreii care nu au fost vinduti au incercat vigilenta granicerilor (adusi si ei exclusiv din judetele rosii) si au inrosit frontiera cu singele lor de tradatori.

  18. Alt Oprea

    PS
    Am vorbit despre olteni la modul general in speranta ca intelegeti si dvs. de ce nu toti evreii si ungurii sunt vinovati de faptele unor conationali ai lor asa cum lasati dvs. sa se inteleaga cu tupeul caracteristic si cu suficienta nationalistilor.

  19. Ionel

    Sustin intru-totul punctul de vedere al d-lui Neacsu.Pacat ca,unii chiar din cei ce au postat comentarii,incearca s-a arunce in derizoriu o astfel de tema.”Fara cultul trecutului,nu este iubire de Tara”afirma Eminescu.Rautatea,invidia,constituie ultimul refugiu al omului frustrat si slab,care nu are nici tara,nici respect fata de cel ce incearca sa promoveze cauza nationala.Faceti voi nemultumitii,mai bine.

  20. Alt Oprea

    Cultul trecutului si iubirea de tara nu au absolut nimic in comun cu nationalismul. Cititi definitia nationalismului si o sa intelegeti.

  21. Alex Bucur

    Domnule Neacșu,
    Felicitări pentru articol și modul de abordare. Dacă unii mai cred în basme cu romanii ,,civilizatori” (care ne-au adus doar o exploatare tipică imperiilor cuceritoare, nu civilizatoare) să mai citească și alte povești.
    Dacă vor să își cunoască adevărata istorie să fie atenți doar la marile descoperiri arheologice din ultimii ani (în principal de pe tronsonul autostrăzii Sibiu-Orăștie)și vor afla multe lucruri care se vor ascunse și uitate. De ce oare nu s-au prezervat respectivele situri arheologice? De ce nu scrie presa despre unicatele descoperiri din zonele autostrăzii? Oare pe cine incomodează respectivele comori care atestă un înalt grad de civilizație și cultură? Sunt sigur că atât pe actualii porci (scuzați, politicieni)cât și pe unii dintre ,,marii noștri cacademicieni”.

  22. LoremIpsum

    @Alt Oprea
    Referitor la valorile dacice eu ma gandeam la sacrificii umane, chestia aia cu aruncatul in sulite, cu valoarea asta as fi de acord daca ar sacrifica zilnic cate un parlamentar.

  23. LoremIpsum

    Domnule Bucur cu ce sunt mai credibile basmele cu daci fata de basmele cu romanii „civilizatori”, iar povesti va rog sa ma scuzati nu mai citesc de mult.

  24. Alt Oprea

    LoremIpsum
    Nu e rea ideea dar cu unu/zi pina ii sacrificam pe toti se fac din nou alegeri si cine stie cite mii o sa fie in noul parlament.

  25. Vasile-Lica

    Da, pentru occident,DACII sînt un real pericol, acum cînd ei vor să domine întreaga planetă, s-au trezit „niște români” să-și revendice adevărata identitate. Păcatul cel mare este că în această chestiune, romanii sînt împărțiți în patru categorii:a) cei puțini care cred că sîntem urmașii dacilr, b)trădătorii,care fac jocul occidentului, c)ignoranții, care se gîndesc doar la stomac și d)proștii,cei care inghit orice prostie debitată de trădătorii neamului.Eu vă mulțumesc pentru strădania dv de a scoate adevarul la lumină.

  26. LoremIpsum

    In sfarsit o pozitie bine articulata si foarte bine argumentata la domnul Lica. Occidentalii vor face pe dracu in patru sa nu recunoasca identitatea dacilor ca sa poata sa cucereasca planeta. Planul lor a fost deconspirat. Oare la ce rautati se vor mai deda hoardele occidentale ca sa poata sa isi duca la indeplinire planul diabolic.

  27. un legionar

    tara in care traiesti se numeste dupa limba ce o vorbim,adica rumana……deaceea nu se va schiba niciodata numele in dacia……..dar de fapt,de unde sti tu ca dacia se numea dacia?

  28. neacsum

    Din…. Pitesti?

  29. Razvan Popescu

    LoremIpsum

    Imi inchipui cum toata Europa, toti istoricii europeni (francezi, germani, englezi) etc. nu au avut altceva mai bun de facut decat sa ingroape glorioasa istorie dacica, leaganul tuturor civilizatiilor, izvorul nesecat de intelepciune… Hahahaah! Habar n-aveti despre ce vorbiti! Am avut de-a face cu atatia protocronisti, nu mai scapa lumea de bazaconiile voastre. Oricarui protocronist ii pun urmatoarea problema: Cum se face ca in perioada in care grecii dadeau lumii literatura, matematica, filozofia si tot ce inseamna cultura, dacii nu faceau nimic? V-ati intrebat vreodata de ce nu avem prea multe izvoare istorice din Dacia? Pentru ca in timp ce grecii faceau ce faceau, dacii erau analfabeti… Nici macar nu simteau nevoia de a scrie… De-asta nu exista izvoare istorice… Erau printre cele mai inchise si inapoiate civilizatii din Europa… Si nu stiu in ce masura putem revendica mostenirea dacica, cand nici cel mai inversunat istoric roman nu poate baga mana in foc ca suntem urmasii dacilor… Toate popoarele Europene care isi revendica originea intr-o civilizatie antica, au la baza un element decisiv: limba. La noi s-a pierdut tot, nu exista nico dovada concreta ca in limba noastra s-ar afla vreun element al limbii dacice. Iar bazaconiile gasite de Hasdeu, viezure, branza etc. sunt de foarte mult timp infirmate, si chiar de-ar fi adevarate, cateva zeci de cuvinte nu demonstreaza o mostenire la care noi tinem atat de mult.
    Asa ca, daca voi va considerati urmasi ai dacilor, demonstrati! Simplul fapt ca va aflati pe acelasi teritoriu nu spune absolut nimic…

  30. Lica Franaru

    Nu este exclus ca numele de Romania/Ro-Mania sa fie mult, mult mai vechi decat, numele de Dacia. El se traduce prin, „tara oamenilor soarelui” iar, cultul soarelui era practicat in toata Europa de azi si in jumatatea apuseana a Asiei. Marea famile a popoarelor tracice (care in opinia lui Mircea Eliade, depasea cifra de 200 de popoare)au mostenit, cultivat si lasat mostenire „cultul soarelui”. Majoritatea tarilor europene dezvoltate poarta denumirea cuceritorilor teritoriilor respective, ignorand total si cu rea credinta, fondul genetic si economic reprezentat de bastinasi. Acesti bastinasi sunt inruditi cu dacii si mai putin cu gotii, francii, ungurii, etc. si repunerea lor in drepturi, le creeaza unora, frisoane.

  31. Alt Oprea

    Schimbarea denumirii din Romania in Dacia este extrem de simpla si se poate face acum in procesul revizuirii constitutiei. In afara de cheltuielile enorme cu schimbarea actelor oficiale, a stampilelor, a tuturor actelor de identitate, a hartilor etc., etc. care ar fi efectul benefic ? Credeti ca Europa o sa ne recunoasca in sfirsit rolul esential (??) in apararea ei si o sa ne dea cite miliarde vrem drept recompensa, Moldova o sa sara in bratele noastre, Bulgaria o sa ne dea Cadrilaterul, Ucraina o sa ne dea Basarabia, Rusia o sa ne respecte ca pe o putere concurenta, cetatenii europeni nu o sa mai strimbe din nas cind vad romanii mai bruneti, doamna Merkel o sa ne roage s-o primim in vizita….? Personal prefer sa aud despre valorile dacilor dar sa traiesc AZI conform valorilor din Elvetia de azi sau din Singapore sau din orice tara civilizata.

  32. LoremIpsum

    Domnule Popescu, va grabiti, postul meu era o ironie la ce a scris domnul Lica. S-ar putea sa aveti dreptate cu ce a scris Hasdeu, nu am pregatirea necesara sa ii contrazic ideile. Problema este cu totul alta, nu conteaza daca originile noastre sunt celte, dacice, romane, etc. noi suntem romani si nu cred ca avem o criza de identitate istorica, doar salasluim aici de cateva mii de ani. Problema pe care am identificat-o eu este de cu totul alta natura, de o perioada foarte mare de timp poporul asta din care facem si noi parte este intr-o ceata totala iar de-a lungul istoriei fiecare interesat a incercat sa ne arate calea de iesire din ceata care ne invaluie. Unii au identificat ca fanariotii ar fi de vina, altii burghezia, altii …. acum vad ca se incearca sa ni se arate salvarea cu o asa zisa problema dacica.
    Parerea mea este ca taria unui popor sta in bogatia duhului si bogatia materiala, cele doua sunt intr-o legatura inseparabila, ori noi nu avem deocamdata nici una dintre aceste bogatii. Traim intr-o perioada de mari schimbari si noi nu suntem in stare sa vedem asta, ne amagim cu tot felul de probleme inventate care de fapt ne sunt induse. Problema pericolului dac la adresa Europei este una dintre inventii, chiar hilara, ii doare in cot pe nemti sau americani ca suntem noi daci sau alta semintie.
    Daca vrem sa stam la masa bogatilor trebuie sa devenim bogati, daca nu, vom retrograda in categoria popoarelor de mana a treia ca de a doua suntem de mult.

  33. Razvan Popescu

    Domnul LoremIpsum,

    Ma adresam dumneavoastra, pentru ca, alaturi de Alt Oprea, pareti singura persoana fara probleme psihice care a postat pe aceasta pagina. Fara niciun pic de ironie, multe dintre cele ce s-au scris arata semne destul de evidente de schizofrenie, mai exact, schizofrenie paranoida.
    Altfel, poate fi si un semn de crasa incultura, sau o combinatie intre cele doua. ”Proiectul” protocronist are radacini in Rusia sovietica si a fost preluat si de Romania. Problema este ca acesti oameni, dacomanii, sau nu stiu cum sa le spun, nu stiu ca fac parte dintr-un proiect ”cultural” de agresare a istoriei. Tot ce spun ei sunt citate, inconstiente, care pleaca de la Ovid Densusianu si se intind pana la Edgar Pap, Ilie Ceausescu… Sunt atat de multe de spus pe aceasta tema… Ciudat lucru este ca acest sentiment de frustrare al unei natiuni mici, care nu a luat niciodata loc la masa istoriei, a nascut cele mai halucinante teorii, conspiratii… Este, pe de-o parte extrem de amuzant, pe de alta parte extrem de trist sa vezi asa ceva… Inversunarea acestor oameni este imposibil de combatut. Ei nu pot iesi din cele 2-3 idei pe care le au, de aceea, orice dialog cu acestia este sortit esecului. Nu au absolut niciun argument, nicio dovada istorica, de niciun fel, ci numai simple halucinatii pe care le insira pe o bucata de hartie, pagina de web.

  34. Partizanul

    Aici nu este vorba, ca Europa sa recunoasca un „rol esential” (Europa sau Inalta Poarta, tot un drac). Trist este faptul ca nu stim sa ne pastram valorile culturale si spirituale autentice si punem botul la toate cretinatatile exprimate in Parlamentul European. Trebuie sau luam exemplul celorlalte natiuni din tarile europene, de a ne pastra identitatea culturala prin cunoasterea temeinica si corecta a istoriei si pastrarea nealterata a limbii. Daca te afli in Germania, musai sa cunosti limba si nu numai, in orice alta tara europeana. Numai la noi trebuie sa cunosti mort-copt limba cailor, daca te deplasezi in HARCOV. Patriot inseamna sa-ti faci treaba bine oriunde in lumea asta si sa scoti in evidenta inteligenta acestui neam, sa nu te faci de rahat cu gainarii. Altfel ramine decit dorul de tara. Nu degeaba in Roma se gasesc o multime de statui ce reprezinta cetateni daci mindri in ipostazele lor. Roma a respectat Dacia si tot neamul tracic.

  35. neacsum

    Domnule Razvan Popescu, banuiesc ca ati citit primul paragraf din acest material, sau l-ati omis? Daca ati sarit peste el, incercati acuma:
    Puţin îmi pasă că voi fi catalogat dus cu pluta. Puţin îmi pasă că unii vor spune că fabulez. Puţin îmi pasă că se vor găsi mai ştiu câţi “progresişti” care sa susţină că ideile mele sunt “ceauşiste”. Puţin îmi pasă că vor spune mulţi că îmbrăţişez teorii ale conspiraţiei “aberante”. Puţin îmi pasă că voi deranja anumite cercuri ale puterii printre care şi ale serviciilor care ar trebui să se ocupe de exact ceea ce voi spune eu aici şi nu de lenjeria intimă a elevilor de liceu.

  36. neacsum

    Tot pentru Razvan Popescu :
    Dar daca ati intrat pentru a discuta cu prietenul Lomemlpsum(cred ca ati auzit de individ nu, este renumitul Loremlpsum) va pot da adresa de mail sa va bateti pe umeri reciproc .

  37. LoremIpsum

    Domnule Neacsu, ma flatati.
    Nu o luati ca o chestiune personala, eu nu am facut decat sa vorbesc despre articol iar daca nu ii alegeati un titlu atat de categoric si OTV-istic poate ca nu as fi reactionat deloc. Aveti pana, pacat ca o tociti cu prostii.

  38. Razvan Popescu

    Domnule Neascum,

    De acord cu dumneavoastra. Pana la urma, fiecare poate spune ce vrea. Dar, orice dialog, in orice fel este el facut, trebuie sa se supuna unor reguli, in ultima instanta, de bun simt. Plus de asta, ca orice autor, trebuie sa va supuneti criticii, la care reactionati cum credeti de cuviinta. Eu m-as opri numai la un paragraf al articolului dumneavoastra, respectiv:
    DACII AU DEVENIT SAU CONTINUĂ SĂ FIE UN PERICOL PENTRU EUROPA ŞI ADEPŢII EUROPENIZĂRII, NU NUMAI PENTRU CĂ ARATĂ EUROPEI CUI DATOREAZĂ ÎNCEPUTURILE SALE CI ŞI PENTRU CĂ ARATĂ ÎNAINTE DE TOATE CĂ UN POPOR POATE SUPRAVIEŢUI ÎN GRANIŢELE SALE, MII DE ANI FĂRĂ SĂ AIBĂ NEVOIE DE LEGILE ALTORA, FĂRĂ SĂ FIE „SPRIJINITĂ” PRIN SPOLIERE ŞI EXPLOATARE. SUNTEM SINGURUL POPOR EUROPEAN NĂSCUT ŞI CRESCUT ÎN PROPRIILE GRANIŢE , SINGURII CARE VORBESC LIMBA STRĂMOŞILOR LOR NU A “CIVILIZATORILOR” CARE I-AU CĂLCAT, NOI NU AM FOST ÎNLOCUIŢI SAU EXTERMINAŢI DE ALŢII ŞI ASTA DĂ PROST ATÂT LA MÂNDRIA “MAI MARILOR EUROPENI” CÂT ŞI LA TEORIA UNIFORMIZĂRII. DIN CAUZA ASTA NI SE ÎNGROAPĂ ŞI VINDE ISTORIA.ISTORIA DACILOR A FOST ŞI ESTE CĂLCATĂ ÎN PICIOARE ŞI DISTRUSĂ INTENŢIONAT IAR ROMÂNII CARE PARTICIPĂ LA ACEST PROCES SUNT TRĂDĂTORI DE NEAM.

    Pe baza acestuia, imi puteti, va rog, preciza urmatoarele:
    1. Cum demonstrati supravietuirea a acestui popor? Cum demonstrati legatura dintre românii de astăzi și daci? Nu există absolut nicio dovadă că suntem continuatorii lor… dar absolut niciuna… Faptul că ne aflăm pe același teritoriu, nu înseamnă că suntem sau că am rămas daci. Nici grecii de astăzi nu mai au nimic în comun cu grecii vechi, iar italienii, prea puțin cu latinii… Europa este o amestecătură de civilizații, prea puțin din cele rămase din Antichitate și mai mult prin invaziile migratoare, de care, teritoriul României de astăzi nu a scăpat deloc.
    2. Singurul argument care ar putea linisti lucrurile este limba. Daca dacii ar fi ramas pe teritoriile de astazi, atunci de ce nu a ramas si limba lor. Unde este limba daca? Toate limbile din Antichitate s-au metamorfozat intr-un fel sau altul: greaca, latina … limba daca, care este un mister (pentru ca, repet, dacii erau in totalitate analfabeti-inclusiv elitele lor-, ei nu au lasat niciun izvor scris; in ciuda timpurilor lor, nu au considerat necesar sa marcheze trecerea lor prin istorie intr-o forma, sa-i spunem, culturala).
    3. Explicati ce s-a intamplat pe acest teritoriu de la retragerea aureliana si pana pe la 1300. Cum puteti argumenta, istoric vorbind, cu dovezi, cu ce vreti dumneavoastra, ca respectivul popor dac a ramas pe teritoriul acesta si, mai mult, ca noi am fi descendentii lor. Credeti-ma, ati linisti multi istorici romani care si-au pierdut viata incercand sa faca acest lucru.
    In ultimul rand, despre asa-zisa conspiratie europeana, ce sa spun: europenii se uita la noi, cum noi ne uitam la poporul din Swaziland. Imi inchipui cum fiecare german, francez, englez etc. este educat de mic sa mistifice adevarul despre acest popor magnific, dac, roman… In fine… Fara comentarii in aceasta privinta…

  39. Razvan Popescu

    Ceea ce spuneti dumneavoastra in acest articol sunt pure credinte. Ele au o valoare personala, inteleg, insa academic, stiintific, ele sunt echivalente cu zero. Cum cineva poate spune ca extraterestrii au creat umanitatea, asa si dumneavoastra puteti spune ca dacii sunt leaganul civilizatiei europene. Insa sunt numai credinte, ele nu au niciun fundament. Nu prezentati nicio dovada…
    Fara argumente, fara dovezi, ajungem intr-un haos… Nu mai putem comunica, distinge de ceea ce este pertinent si ceea ce nu este… Asa, daca eu sustin ca extraterestrii sunt leaganul civilizatiei europene, iar dumneavoastra ca dacii ar fi, la ce s-ar rezuma dialogul nostru: nici eu, nici dumneavoastra nu avem nicio dovada. Pentru ca, desigur, si eu pot gasi elemente ale limbii si civilizatiei extraterestre in cultura si civilizatia europeana, cum o faceti si dumneavoastra cu dacii. Oricine poate sa afirme, dar nu oricine poate prezenta si argumente pentru acel lucru…
    Dumneavoastra numai afirmati lucruri, credinte, dar nu prezentati nimic pentru a le sustine, absolut nimic… Repet, si eu pot spune acelasi lucru cu extraterestrii…
    In final, cred ca daca as inlocui cuvintele dac, Dacia, cu extraterestru, Extraterestria, din articolul dumneavoastra, ar rezulta fix acelasi lucru… Intelegeti? ”Europa si pericolul extraterestru”

  40. Domnule Razvan Popescu,
    Am sa incerc sa va raspund, nu neaparat stiintific pentru ca nici intrebarea dumnevoastra nu a atins divezi istorice si nici nu sunt savant, nici cercetator istoric, a;a cum ati spus exptim un punct de vedere personal bazat pe date citite, aflate, la care converg si subscriu. Deci :
    1. Ma intrebati cum doemonstrez supravietuirea acestiu popor? Simplu: Existam. Nu am gasit inca nici un document, nici o dovada, nici o pretentie a cuiva care sa spuna ca aici au fost dacii, dar de fapt dacii au murit toti in urma unui cataclism si apoi au venit altii din alta parte si s-au asezat aici . Nici ungurii cu cred in povestea lor pana si ei recunosc ca s-au batut cu vechii locuitori care erau crescatori de capre sau oi. Pana si Regele Stefan , marele rege era nepot al lui Mnumorut, care era localnic. Ca fusese fiu de cuman, de peceneg , de ostrogot sau mai stiu eu ce, alta semintie in trecere pe aici si-a lasat izmenele la uscat pe gard, nici nu conteaza, stiti cum se spune, ce creste in gradina mea este al meu. Deci Dacia, inca nu s/a diovedit ca a fost abandonata sau exterminata. Si atunci daca dacii nu au fost exterminati, cucerirea romana a durat 180 de ani si s-a produs doar pe 20% din teritoriul vecuii Dacii, cine putea locui in continuare acest pamant? Daca stiti dumnevoastra spuneti, eu spun ca pe cale logica si inca inatacabila, au fost dacii. Nu se consemneaza nicaieri ca au venit saxoniim, vikungii, Odin, Manitou, sau mai stiu eu ce zeu strain si a insamantat Dacia.Nu ma luati cu cjhestii de genul nici grecii de zi nu seamana cu Herodot si nici francezii de azi cu Cocosul galic, ca zau , ma faceti sa rad. M-ati vazut sau auzit pe mine negand mersul istoriei? Dar mergeti dumnevoastra in Grecia si spuneti-le ca ei nu sunt urmasii lui Miltiades si sa vedem daca plecati nescarmanat. Ar fi absurd din partea mea sa sustin ca sunte aceiasi oameni,cu aceleasi trasaturi suta la suta, cand au avut loc atatea influente, ciocniri intre civilizatii si am fost la marginea a trei imperii. Dar este la fel de absurd ca si dumnevoastra sa cereti asa ceva.
    2. In ceea ce priveste limba, nu inteleg care e problema dumnevoastra. Spuneti ca vorbim limba romana , pentru ca ne numim ca tara romania. Atunci trebuie sa dati dreptate celor de peste prut sa afirme ca vorbesc limba moldoveneasca pentru ca locuiesc in moldova. Va dati seama ce absurditate sustineti? Limba unui popor este cea pe care o vorbesc, indiferent cum isi schim,ba denumirea tara , sau cine o ia in posesie. De ce ar fi limna noastra o limna a romanilor si nu romanii ar vorbi o venita si limba daca si de ce nu ar fi romanii urmasii cevhilor daci? Vizionati filmul lui Daniel Roxin Dacii, adevaruri tulburatoare,. Pentru mine e convingator. Dumnevoastra puteti avea dubii, dar nu aveti argumente.
    3. Dar dumnevoastra cum dovediti ca dacii de pe intreg teritoriul Daciei, eci si dacii liberi, nu numai cei din fosta provincie romana, ar fi murit de dorul romanilor dupa ce acesti, goniti de atacurile Dacilor Liberi, ale popoarelor migratoare si ale Roxolanilor de la sud, au parasit sau mai biune spus au fost alungati, nu in timpul lui Aurelian , ci in timpul lui Gallienus, Aurelian a fost cel care a anuntat oficial ca Dacia nu mai apartine imperiului roman. Pai daca omanii au fost iygoniti de pe teritoriul Daciei cine a ramas acolo ? Sau de ce i-au alungat pe romani, ca ei sa plece apoi de capul lor la cules de capsuni in Spania? Va pun o intrebare . Daca 54 % din rogii Romei au fost de origine daca-fapt unanim acceptat de istoriografi, poate imi spuneti unde au invatat acesti regi .. veniti din Dacia limba romanilor? Aveau facultati de limbi straine pe muntele Gaina?SAU CELE DOUA LIMBI LIMBI, AVEAU ACEEASI ORIGINE SI ASTA INAINTE DE CUCERIREA ROMANA, PENTRU CA CURIOS, ROMA A AVUT REGI DE ORIGINE DACA SI INAINTE DE CUCERIREA dACILOR, CAND ROMANII INCA NU INFIINTASERA FACULTATEA DE LIMBA LATINA PE MUNTELE GAINA. Cititi si aici : http://www.formula-as.ro/2007/765/enigme-16/imparatii-daci-ai-romei-7912
    Chiar TRAIAN , CUCERITORUL dACIEI, ERA .. DAC SI A SPUS-O SINGUR. Deci, daca sunteti de cord sau nu cu unele aspecte , e treaba dumnevoastra. Lipsa unor dovezi, asa cum am mentionat si eu, pot da unor libertatea de a nega tot, chiar istoria sau existenta Daciei nu numai a Romaniei de dar nu pot demostra contrariul.
    E ca si cum dumneata ai veni la mine in casa, mi-ai fura documentele de proprietate apoi mi-ai cere sa iti dovedesc ca e casa mea si pnetru ca nu am cu ce, mi-ai cere sa ies afara si ai pretinde ca e a ta, pentru ca nu pot eu dovedi ca e a mea. Din cauza asta cei care vor sa dovedeasca istoria Dacilor, nu sunt agreati, pentru ca vin unii ca dumneata, si ne cer sa dovedim cu acte ceea ce toata lumea stie. Pe pamanutul Ungariei de exemplu, cine a stat pana la 1300? Cine a locuit pana la venirea goardei lui Attila? Nu cumva aceiasi traci? Domnule Radulescu, pe mine ma puteti combate, critica, sau nega, dar nu va negati stramosii ca va vede cineva de sus si va pedepseste. Dumneavoastra nu aveti pilele lui Basescu.

  41. Alt Oprea

    De vreii să fii nemuritor
    Poete scrie pentru ţară
    Vers simplu dar cutezător
    În el mândria de popor tresară.
    Scrie de daci şi de romani
    De munţi de râuri şi câmpii
    De muncitori şi de ţărani
    De cântecul voios de ciocârlii

    NICOLAE CEAUSESCU

    Citeste mai mult: adev.ro/mqr9gi

  42. Domnule Oprea citeste si dumneata primul paragraf, ti-a scapat!Si care sa ti se mareasca salariul. La cat de insistent esti meriti o paine in plus.

  43. Alt Oprea

    Domnule Neacsu,
    L-am citit si faptul ca nu va intereseaza parerile altora (asa e la colonei, ei se cred in cazarma si cind sunt pensionari si nu accepta discutii in contradictoriu, sa traiti !) ma face sa scriu pentru altii nu pentru dvs.

  44. partizanul

    Daca erau asa de inculti, cum au reusit sa construiasca acel calendar solar si observator astronomic?
    Asa inculti aveau moneda de circulatie in tot imperiul.
    Legiunile romane erau constituite din cetateni ai imperiului de etnii diferite, romani probabil erau capeteniile militare.
    Daca doriti sa faceti un studiu antropologic, mergeti in zona subcarpatica din Muntenia si acolo veti gasi romani neaosi intr-o proportie foarte mare care si-au pastrat trasaturile nealterate ale stramosilor(aceasta zona, inca din timpul domniei lui Mircea cel Batrin, era o zona inchisa unde nu aveau acces alte etnii(turci, tatari, bulgari….)
    Domnul Razvan Popescu face un fel de caterinca pe marginea articolului. Daca vrea sa aiba dovezi asupra originii sale, ar putea sa-si faca o analiza a ADN-ului, dar ma tem ca-si va gasi obirsia undeva pe valea Olduvai din Africa.
    Eu consider ca ar trebui sa contactati si niste antropologi de marca, in vederea elucidarii continuitatii poprului dac pe eceste teritorii.

  45. d

    mai Marine, domnule,

    mie tot nu mi-e clar dupa atata poliloghie, ca care-i periculu’, neica? Vrau sa zic ca cu ce schimba periculu asta pe care-l semnalezi matale situatia mujicului de astazi? Adicatelea, sa zicem ca toate meritele pusului de coada la pruna ar fi recunoscute; si atunci ce? Izmenele cui vor tremura pe cine de frica daco-rumanului corcit de azi, fostul dac neaos de ieri?

    Pe de alta parte, articolul are valoarea stimularii unui sentiment national de mandrie, care de cand cu deschiderea tiganimii spre vest, s-a cam dus de-a berbeleacul odata cu transhumanta tiganeasca. De aia sunt pro schimbarii identitatii si despartirii definitive de rromanii din tara rotii si a culorii cacanii. Si pentru asta, felicitari pentru initiativa!

    Insa hai sa avem razon, nene!

  46. nin

    Norocul nostru ca neam este acela ca mai exista oameni ca dumneavoastra, destepti si curajosi care sa mai poata expune liber ceea ce gandesc.Si noi ceilalti (multi) gandim la fel,nu avem insa unde sa le spunem.Noroc cu Internetu asta…ca la cate carti se citesc azi…Mie mi-au blocat pagina de facebook pt. niste postari cu miros nationalist. E periculos in ziua de azi sa fii patriot?!

  47. austeritate

    inca un motiv sa se taie fondurile pentru toti zgirie hirtie . ce ma intereseaza ce a fost acum mii de ani . buldozerul si hai sictir cu sit-ul ta arheologic

  48. Tudor

    austeritate,ce-ar fi sa ma sui eu in buldozer si sa te dau dracului cand dormi in casa cu familia ta?oprea si loremIpsum ce dracu cautati voi aici?

  49. CSI

    Intrati si cititi despre adevarata istorie a acestui neam:
    http://www.ariminia.ro/

  50. adrian grigoriu

    domnule neacsu, eu sunt 100% cu dvs.
    daca spuneati prostii, nu erati atacat.

  51. Dinu

    Nu a existat niciodată un neam dac ci neamul get=rumun=rumân, chiar dacă mulţi sunt deja obişnuiţi cu ideea inoculată de adepţii romanizării care citează sursele latine=romane în care strămoşii noştri sunt menţionaţi aproape mereu cu etnonimul de „daci”, rareori de „geţi”,cum ne numeau vechii eleni. Plăcuţele de la Sinaia confirmă faptul ca ţara aceasta se numea DIO GITIA(DIO GETIA)=DIVINA GETIA iar poporul se numea pe el însuşi rumun sau get. Deci nu mai insistaţi în ideea ca ru(o)mânii actuali să schimbe numele în daci?! şi ţara in Dacia?!, eventual ar fi corect să fie schimbată în cea de rumuni,rumâni, geţi şi Rumunia,Rumânia sau Geţia…

  52. Dinu, tara asta se numea Geto Dacia daca tot vrei sa fii corect Strabon asa le spunea si in izvoarele istorice chiar este numita asa. Hai sa nu o mai invartim dupa deget. Iar placutele de la Sinaia, nu au fost inc[ nici f[cute punlice dar sa mai fie si traduse. Este insa curios ca nici la ora actuala nici un istoric oficial nu pomeneste de ele, nimeni nu vrea sa faca un efort pentru a le descifra, dimpotriva, toti au facut efortul de a le distruge.

  53. Dinu

    D-le Neacsu, imi pare rau ca trebuie sa va repet: tara noastra se numea Dio Getia, iar poporul, rumun sau get. Placutele de la Sinaia au inceput sa fie traduse, incepand cu 2004, cand Daniel Romalo le-a „redescoperit”. E drept ca exista contradictii, unele serioase, intre traducatori, privind modalitatile de descifrare a placutelor, dar exista cel putin niste „incercari” ale unor oameni precum: Florin Croitoru, A.Bucurescu, B.Stefanovski, A.Rau si ma ales traducerile reusite cel putin 95%, cred eu, ale lui Constantin Olariu-Arimin, vedeti site-ul sau: http://www.ariminia.ro. Din cate stiu eu, sunt descifrate 27 de placute din cele 70 cate au mai ramas in subsolul Institutului de Arheologie din Bucuresti, dintr-un total inca nestiut, poate aproximativ 400. Descifrarile acestor oameni nu trebuie trecute cu vederea sau bagatelizate…
    Tin sa precizez ca Strabon era un istoric roman de origine elina(greaca). Nu tot ce a scris el sau altii(Herodot, Appianus, Suetonius, Trogus Pompieus s.a.), e litera de lege, deci nici cele scrise de Strabon privind asezarea dacilor spre vest, de-a lungul Dunarii de Sus(Danubiu), si a getilor de-a lungul Dunarii de Jos(Istru), precum si numele tarii de Dacia…Sa nu uitam ca se afla sub influenta scrierilor latine/romane, unde getii erau numiti daci. Sa nu uitam si de afirmatia lui Strabon ca getii se inchinau lui Zamolxis, cand numele acestuia apare pentru prima data la Herodot sub forma de Zalmoxis! Orice sursa istorica interna este mai valoroasa decat sursele straine, mai ales atunci cand cele din urma sunt contradictorii! Deci sa acordam mai multa atentie placutelor de la Sinaia…
    Eu cred ca dac, daci, erau numele aproximativ al castei militare a getilor si al luptatorilor din cadrul acesteia; probabil ca numele vechi al acestei caste era de daoi iar mai tarziu de dai/daci si avea ca totem/simbol/stindard capul de balaur/dragon, mai tarziu cel de lup cu corp de sarpe…Probabil de aici confuzia, voita sau nu, a autorilor romani privind numele stramosilor nostri geti=rumuni, pe i-au numit daci…
    Va salut,

  54. Dinu

    Erata:
    Randul 4 – corect: „mai” in loc de „ma”.
    Randul 16 – corect: „aproximative ale” si „ale luptatorlor”.
    Randul 19 – corect: „pe care i-au numit daci…”

  55. Domnule Dinu,
    Sa recapitulam cele spuse de dumneavoastra, pentru a vedea daca am inteles bine:
    1. Nu contestati denumirea de Dacia data teritoriului aflat la nord de Dunare.
    2. Nu contestati ca unii istorici dadeau inca din antichitate numele de Dacia sau daci locuitorilor acestui pamant, indiferent cine sunt ei si pentru care motiv o faceau.
    3. Deci denumirea de daci nu este o inovatie tarzie, nici pasoptista nici comunista ci are radacini in istoria vremurilor cand acestia existau.
    4. Getii sunt in fapt un neam mai mare din care faceau parte si dacii, asa cum sucii, boii, roxolanii, erau triburi sau neamuri ale dacilor care au fost uniti sub Burebistaa. Deosebirea este ca Dacii s-au.. individualizat din neamul get sau mai mare al tracilor, in timp ce sucii, burii si celelalte triburi s-au unit ca sa formeze Dacia, si nu Getia sau Tracia.
    Cu alte cuvinte dacii sunt geti, ceea ce nu a negat nimeni si nici eu nu p pot face, asa cum ardelenii, oltenii, moldovenii, sunt romani, sau rumuni, sau vlahi, moldovlahi sau cum vrei sa le mai spui, in functie de .. cine ii boteaza.

    Si acuma sa vedem, daca si dumnevoastra sunteti de acord de exemplu ca din scrierile istoricilor antici, din istoria Romei au disparut 42 de volume care tratau… inceputurile si evolutia DACIEI. Daca cunoasteti si admiteti acest lucru, despre ce vorbim ?

  56. Dinu

    Vă redau pentru o mai bună lămurire un fragment din cartea Geția, scrisă de Constantin Olariu-Arimin:

    „Mai avem o mărturie tot așa de curată de la un alt roman Pliniu cel Bătrîn – mort în anul 69 e.n. în urma erupției Vezuviului – care în scrierea Naturalis historiae(Istoria naturală) la capitolele XXV-XXVl, ne lasă date despre baștina strămoșilor noștri și a unor vecini astfel: ,,De la aceasta în lungime către ținuturile scitice, sînt popoare, vecine totuși, însă diferite pînă la litoralul(Mării Negre): Geții, cărora romanii le spun daci; de altfel, Sarmații cărora grecii le spun Sauromați…” Din acest citat este limpede că romanii și grecii ,,botezau” popoarele vecine sau mai îndepărtate după propria limbă fără a ține seama de felul cum se numeau acestea. Mai este nevoie de vreo altă mărturie care să dovedească cum a apărut cuvîntul ,,dac” în cultura antică și cine îl folosea?

    Latinul Suetonius(69-130) care și-a scris spre bătrînețe lucrarea De Vita Caesarum, într-un scurt pasaj din bibliografia lui Octavian, LXIII, povestind despre felul cum a ajuns fiica acestuia să fie propusă soție regelui geților, găsim textul în latină: ,,dein Cotisio, regi Getarum), care ne dovedește fără putință de tăgadă că și în prima parte a secolului doi al erei noastre, unii romani ne știau ca neam get, și nu altceva. Și în paragraful LXIII, 4 cînd scrie cu cine s-a luptat împăratul roman Octavianus Augustus la Istru, ne luminează că geții erau conduși de regele lor Coson ,,Cosoni Getarum regi”. Și aceasta este o fărîmă din istoria noastră adevărată, nu cea revelată sutașilor întunericului.

    Cam în același timp grecul, Dion Chrysostomos în discursul din anul 97 e.n. ţinut la Olimpia, spune că: ,,Se întîmplă că am făcut o călătorie lungă drept la Istru şi în ţara geţilor sau a misilor aşa cum îi numeşte Homer şi cum e numită astăzi populaţia”. Adică înainte cu cîțiva ani de cotropirea romanilor asupra Getiei, se știa că exista o ,,țară a geților” și tăblițele ne spun că era chiar pămînt sfînt, adică Die Gitii(Dio Geta), iar poporul se numea get și nu derbedeu sau sula cum au ajuns românii de azi! Adică și pentru orbi este mai mult decît limpede, la sfîrșitul secolului l al erei noastre, antichitatea îi numea pe strămoșii noștri GEȚI întocmai cum apare și pe tăblițele de plumb descoperite la Sinaia și nu daci. Dar pe tăblițe apare de 17 ori scris numele de rumun în diferite variante și care a definit identitatea strămoșilor noștri alături de cel de get, cum voi arăta în continuare: T 19 MOΣ APΥMΥN OΣ – ultimul rînd(Moș Arimin os; Moș Arumun os, adică tare sau puternic – a fost strămoșul ancestral al neamurilor de păstori carpatini și din această rădăcină lingvistică au ieșit armîn și rumun, iar mai tîziu în feudalism avem rumîn.) În vechea limbă din mielniile V-lll î.e.n. cuvîntul ari însemna lăudat, merituos, strălucitor iar min avea sensul de soț, soție, putere regală, faimă nemărginită. T 31 PUMUANO – RUMUANO(primul rînd); T 32 PΥMΩM – RIMON(rîndul doi mijloc); T 36 PΥΩMΥΩNU – RUMUNU(rd.1 și 2); medalion volumul ll pagina 528 PΥOMVN- rumun(rd. 5-6); T 47 PIOMVNO – RUMUNO(rd.2); T 50 PΥOMΥONV- RUMUNU(rd 3); T 55 PVMVNV-RUMUNU(rd. 4 de jos în sus); T 57 PϒΩMϒΩNO-RUMUNU(rd. 4); T 64 PVMYNO -RUMUNU(rd. 4); T 65 POMVNO-RUMUNU(rd 1-2); T 66 PIOMYON – RUMUN(rd 2); T 68 PIOMVNO – RUMUNO(rd. 2); T 70 PVMVNV-RUMUNU(rd. 2); T 71 PVMVNO-RUMUNU(rd. 4); T 73 PVMYN-RUMUN(rd. 3); T 74 PVMVNY – RUMUNI(rd. 2). Niciodată pe tăblițe geții nu au scris că își spuneau daci cum pretind azi unii, ducînd numele în străfundurile istoriei astfel ca orice adevăr legat de strămoșii noștri să poată deveni o bășcălie.”

  57. MORCOASE ALEX

    Cum putem fi un real pericol?,aceasta întrebare punetio singur del Loremipseum,dam dovada de o putere ancestrala net superioara altora,probabil se tot întreaba prea luminati planetei de ce nu putem fi supusi,acest lucru nu ieste posibil si nu va fi niciodata atîta timp cît în noi îsi are salasul LUPUL DACIC .Sînt unul dintre cei care vor sa schimbe numele Romînia cu DACIA asta ptru a le spune, si a le indica unde le ie lor locul, si de ce suntem în stare cînd suntem uniti.Suntem multi alaturi de tine del Neacsu,vorba noastra pe iei si pe mama lor.

  58. ALEX BUCUR

    Domnule Răzvan Popescu, zât, sunteți antiromân, habar nu aveți de istoyria neamului! Studiați profund, că altfel vă batem la poponeț! Ce să spună francezii și alții despre poporul nostru? Că nu vor fi proști să ne laude pentru extrem de evoluatele culturi neolitice și despre alte realizări!

  59. Domnule Bucur, limbajul dumnevoastra ma obliga sa va tai posterea. Aveti dreptul la opinie dara fara jiniri la adresa cuiva indiferent daca e sau nu de acord cu dumnevoastra, daca are dreptate sau nu. Va rog sa nu se mai repete .

  60. dacliber

    Nici nu stiu cu ce sa incep…
    Falsificarea istoriei isi gaseste justificarea (meschina) in tendinta de a avea un ascendent spiritual, moral, teritorial sau chiar religios asupra altora. E adevarat, degeaba reconstituim faptele din vechime daca nu suntem capabili sa oferim o solutie viabila. Si totusi, eu cred ca pentru a putea ajunge undeva, trebuie obligatoriu sa stii de unde pornesti. In caz contrar tot demersul este inutil. Altfel spus, in cazul nostru, pana nu ne redescoperim identitatea ca popor (probabil primul al Europei), nu ne recunoastem stramosii, dar si pana nu ne acceptam situatia degradanta in care am ajuns, actiunile noastre vor fi haotice si fara finalitate. Prin urmare cred cu tarie ca primul pas este cel al mostenirii stramosesti (dpdv istoric, lingvistic, etno-folcloric, arheologic etc.) si al constientizarii maselor. Atunci cand nivelul critic de oameni treji va fi atins, cu siguranta vor apare si solutiile. In acest sens imi permit sa recomand informatiile exceptionale cuprinse in cartea „Adevaruri Ascunse” (poate fi comandata pe site-ul http://www.ariminia.ro). In cazul meu, cel putin, au avut un efect neasteptat.

  61. Stef

    Foarte bun articol! Eu am studiat la facultatea de studii europene de aici din Cluj si pot confirma toata ideologia europenista bagata pe gat studentilor. Mi-a luat 3 ani sa-mi dau seama ca esti incurajat sa studiez, dar iti pun ei la dispozitie cartile lor, nu cumva sa studiezi tu altceva. E o tendinta foarte agresiva de a discredita toate ideile care ar putea naste un pic de patriotism in romani. Oricum a devenit periculos sa fii patriot in acest veac al uniunii europene. In anii 90 au murit oameni pentru ca au avut curajul sa spuna adevarul sau sa viseze la o Romanie intreaga la minte si cu coloana vertebrala. Vezi exemplul Doina si Ion Aldea, care au murit intr-un accident de masina pentru ca au cantat despre unirea cu Basarabia si toate melodiile lor erau patriotice, sau exemplul Parintelui Ioanichie Balan, staretul de la Manastirea Sihastria, care a fost otravit de un vizitator necunoscut dupa ce isi exprimase parerea clar si raspicat fata de america si europa.

  62. Solomon

    @Autorului:
    Citat: „toate cărţile scrise despre Dacia au cam dispărut”. Am impresia ca v-ați „documentat” tocmai din aceste cărți. Acum o faceți pe istoricul și arheologul!
    Alt citat: ” Vizionati filmul lui Daniel Roxin – Dacii, adevaruri tulburatoare,. Pentru mine e convingator.”. Sunteți tare la capitolul surse! Ce vârstă aveți?

  63. Solomon

    @Autorului: (CONTINUARE) 16 ani?