Craiova şi Roşia Montana

Categoria Magazin, Opinii, Politica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 Septembrie, Ziua Demnitarului. La muţi ani tuturor celor care lucrează sau au lucrat în diplomaţie. 1 Septembrie, ziua protestului împotriva exploatărilor criminale de la Roşia Montana şi a gazelor de şist. Protestul anunţat sau cerut către toate oraşele ţării, în Craiova a avut un ecou de unu la mie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cam atâţi oameni au participat la protest, adunându-se în faţa statuii lui Mihai Viteazu la ora 17, 40-50 de oameni cu căţei cu tot, din toată populaţia Craiovei. Dacă numărăm şi jandarmii adunaţi pe lângă manifestanţi parcă am ajunge la 60, cu cei undercover cu tot. Protestul s-a limitat la afişarea unor pancarde, afişe,bannere, mesaje, fără scandări fără fluierături, fără urături cu bip.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De remarcat deci modul civilizat în care s-a desfăşurat protestul. Să fi vrut cineva să infiltreze agitatori, nu ar fi putut, pentru că s-ar fi observat imediat, aşa cum s-a remarcat şi un tinerel undercover care tot făcea fotografii şi filma din diferite unghiuri şi poziţii, aşa, întâmplător. L-am invitat să se apropie, să facă fotografii mai clare dar a refuzat, probabil avea un aparat suficient de performant încât să poată lua cadre clare şi din faţă şi din profil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După aproximativ o oră şi jumătate de activitate, protestanţii s-au decis să se deplaseze către Teatrul Naţional. Între timp cineva a venit cu ştirea că trebuie să vină şi Televiziunea Digi 24 să filmeze şi ar fi bine să îi aşteptăm, dar cum protestul nu era „pentru poza” iar interesul televiziunii destul de slab dacă veneau după o oră jumătate, protestanţii au plecat către noul loc, însoţiţi de jandarmi, pe trotuar fără să afecteze traficul, fără să provoace necazuri cuiva. Bineînţeles că au fost însoţiţi şi fotografiaţi din nou de „ prietenii„ în civil care trebuie să mănânce şi ei în gura lor nu ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După cam o jumătate de oră de manifestat, activitatea a luat sfârşit, în cel mai paşnic şi civilizat mod cu putinţă. Conştiinţa Craiovei a fost reprezentată de un procent minimal. De remarcat că cei mai mulţi dintre ei erau tineri,ceea ce nu e rău de loc. Este inutil să ne facem iluzii cu privire la efectul acestor proteste sau soarta proiectului în parlament, chiar dacă pe posturile de televiziune unii politicieni mai ales din opoziţie se solidarizează cu manifestanţii. Când va veni votul în Parlament, şi putere şi opoziţie îşi vor da mâna şi proiectul va trece fără probleme, pentru că şi puterea şi opoziţia execută ordinele venite de la licurici iar licuricii au votat de mult. Este ordin să se aleagă praful.

ROSIA MONTANA

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Craiova şi Roşia Montana

  1. nadia nitov

    sa le dea dumnezeu si viata tot binele din lume tinerilor care au venit! si rusine parintilor lor care le-au vandut viitorul si sanatatea!

  2. Liviu

    La Severin a fost liniste, nu am fost decat eu, dupa un sfert de ora am plecat.

  3. HUMOR NEGRU

    romanii maturi , fosti comunisti, popor de lesuri umane, cadavre care pupa moaste si se calca in picioare pentru o stecla de aghiasma . Moarte usoara poporului roman.

  4. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    S-a demonstrat inca o data ca in Romania nu traieste un popor,ci o populatie bezmetica si dezbinata.

  5. Bonaparte

    @/Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE…..crezi ca publicand gradul (de ce nu si functia) esti mai ..bagat in seama !??

  6. Bonaparte

    Tot oltenii…fura primii!!

  7. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Vad ca iti inchipui ca esti marele imparat…Ei bine,gradul este proprietatea mea,am suferit si am mun cit o viata pentru el .

  8. Jvek

    Inculpaţii Serban Floarea, Dobriţoiu Corneliu, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe, Gonciaruc Gheorghe, Vizitiu Ionel, Duţă Corneliu şi Matei Mihaela au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale. Concret, inculpaţii au depus la dosarul de cumpărare acte false şi astfel, i-au determinat pe membrii comisiei de vânzare şi ai comisiei de auditare în vederea vânzării, să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să întocmească documente oficiale false, pe baza cărora, prevalându-se de prevederile Legii 562/2004, şi-au cumpărat locuinţele de serviciu în regim subvenţionat, în conditiile in care detineau sau detinusera, una, doua sau chiar trei alte locuinte proprietate personala. Conform acelei legi, cadrele militare sau fostele cadre militare care deţineau, la data apariţiei legii, locuinţe de serviciu aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, le puteau cumpăra, în regim subvenţionat, însă cu anumite condiţii, între care, titularul contractului de închiriere să deţină această calitate de chiriaş în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu deţină sau să nu fi deţinut locuinţe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuinţă, în regim subventionat.

    Prejudiciul reţinut ăn cauza este în sumă de 1.207.670 lei (compus

  9. Jvek

    Daca-i proprietatea ta ..tine-l nene acasa !

  10. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Mai puisori de securisti,e bine sa aflati ca nu ma intereseaza chiar deloc soarta generalilor din armata si securitate care au tradat Romania si au vandut-o pe spaga.Din partea mea,doar streangul le este potrivit.Asa ca va doresc sanatate si postari bine platite,ca oamenii seriosi tot nu va iau in seama.