România cu fustele în cap

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii, Social

cu fustele in cap

O vorbă spune ca legile sunt făcute ca să fie încălcate. Poate așa o fi, poate așa o fi la alții, dar nu la români. La români zicala suportă completări: legile sunt făcute ca să fie încălcate de cei care le fac. Am să exemplific cu doi oameni care aparent se detestă și se fac că nu se cunosc unul pe altul, dar de fapt se folosesc unul de altul ca să își atingă scopurile. Amândoi pretind că reprezintă vocea poporului, unul s-a autoproclamat vocea militarilor mai întâi rezerviști, apoi rezerviști și activi, apoi NATO, apoi a societății civile pe care cică o reprezintă, așa cum regii Cioabă spun că reprezintă țigănimea națională și internațională. Celălalt pretinde că reprezintă voința mai întâi a 7 milioane de oameni apoi a 70% din populația țării. Și unul și altul mint cu nerușinare, și unul și altul, ca și frații Cioabă, și-au pus pe cap coroane false nituite la repezeală pretinzând că aduc dreptatea și bunăstarea celor pe care se fac că îi reprezintă. Și unul și altul dau legi, decrete, direcții de acțiune, regulamente, statute, după cum visează, cer altora să le respecte, dar ei sunt primii care le încalcă. Dar când le încalcă ei, nu numai că își bat joc de ceea ce chiar ei au stabilit dar au și pretenția că e bine ceea ce au făcut și nimeni nu are dreptul să îi tragă la răspundere sau să îi judece.

Nu am să aduc în discuție subiecte pe care le-am mai discutat despre ambele personaje o să argumentez cu ultimele acte de încălcare flagrantă a propriilor reguli.

Primul este domnul Dogaru Mircea cel care s-a pus în fruntea unui sindicat s-a ales și votat singur și nu vrea să se mai dea jos pe același principiu ca și Vadim Tudor pe care se pare că îl întrece în manifestări vecine cu paranoia. La înființarea sindicatului, domnul Dogaru cu mâna de oameni numiți membri fondatori, din care mulți sunt invizibili, pentru că nu i-a văzut nimeni niciodată și nu au fost văzuți NICIODATĂ TOȚI ÎMPREUNĂ nici măcar la Conferințele Naționale, a întocmit un statut pe genunchi, luat cu copy paste de la CFR și adaptat pe ici pe acolo prin punctele esențiale. Nici nu s-au preocupat măcar să verifice dacă bate cu Legea Sindicatelor în vigoare la acea oră. Așa se face că statutul este în multe puncte pe lângă lege, ca și pe lângă alte legi naționale sau Declarația Universală a Drepturilor Omului. Dar ce mai conta, au găsit după lungi căutări pe cineva care să le accepte documentele și să înscrie sindicatul mai cu mese pe la restaurante, cum se confesa chiar domnul Pricină, mâna dreaptă a domnului Dogaru. Dar să revin. Recent domnul Pricină mâna aceea cu care se scarpină de obicei Dogaru, a anunțat, forțat de împrejurări, că a trecut în tabăra partidului generalului Izmană, așa cum îi spuneau și Dogaru și Pricină cu un an înainte. Sindicaliștii militari au luat foc, cunoscută fiind ”dragostea” acestora față de cel ce a pus în aplicare legea lui Boc privind pensiile, lege care nu numai că a fost aplicată anticonstituțional, retroactiv, dar a fost aplicată așa cum au vrut mușchii lui Oprea, fapt constatat și dovedit de Auditul ordonat de Dobrițoiu. Plecarea lui Pricină pe post de șef departament apărare și siguranță sau, este nu numai imorală ci și antistatutară, pentru că statutul pe care domnii Pricină și Dogaru l-au aruncat în fața sindicaliștilor refuzând să îl completeze și modifice, spune la art 21.punctul g: ” Revocarea din funcție a celor aleși în Comitetul Director intervine în următoarele condiții:g) sunt promovați într-o funcție de conducere administrativă, magistrat, parlamentar sau în conducerea centrală a unui partid politic;”

Deci conform statutului odată cu numirea sa într-o funcție de conducere a UNPR la nivel Național domnul Pricină trebuia să fie revocat din funcția de vicepreședinte a Comitetului Director a sindicatului. Luat la întrebări de unii membri ai sindicatului, domnul Dogaru, cu un cinism și o nesimțire caracteristică principiilor școlilor absolvite până în 89, răsucește statutul cum vrea el și aduce în față acum legea Dialogului Social, fostă a sindicatelor, care nu interzice cumularea celor două funcții, recunoscând practic că până în prezent, cel puțin sub acest aspect, STATUTUL A FOST ÎN AFARA LEGII SINDICATELOR, lucru care i s-a spus, dar nu a vrut să îl modifice. De ce ? O spune tot domnul Dogaru, într-o inconștiența caracteristică numai marilor mincinoși și țepari:” Exista astazi voci care ridica deasupra Statutului, Procesul verbal de constituire in care apare mandatul de 4 ani pentru membrii CD. In situatia in care as fi de acord cu acest punct de vedere, ar insemna sa facem alegeri anul acesta si sa ne incheiem existenta in secunda 2. Mai ales, ca respectivul Proces verbal are doua articole, 7.2 si art 7.3, discriminatorii fata de toti membrii sindicatului, si pe care le-am contracarat prin art. 16.1 si 9.3 din Statut, in baza carora am extins componenta CD de la 7 membri, inregistrati la Judecatorie, la 21 de membri, 14 avand statut de interimar pana la alegeri. In fata legii suntem insa, in continuare 7, dintre care 3 suspendati. Cei 4 ramasi activi, care asigura continuitatea CD si practic existenta SCMD, sunt:

1. Dogaru Mircea

2. Balan Iosif

3. Apostol Catalin

4. Pricina Valeriu

Daca unul dintre acestia mai este suspendat sau revocat, CD legal nu mai exista si Judecatoria va proceda in consecinta cu SCMD.”

Ei bine, în acest pasaj , domnul Dogaru în dorința sa de a justifica încălcarea statutului prin menținerea lui Pricină, practic recunoaște alte ilegalități mult mai grave în activitatea sindicatului printre care faptul că a efectuat schimbări în componența conducerii centrale a sindicatului dar a neglijat sau a încălcat Legea Dialogului Social care prin  Art. 49 spune:

(1) Organizatia sindicala constituita prin asociere este obligata sa aduca la cunostinta tribunalului unde s-a inregistrat, in termen de 30 de zile, orice modificare ulterioara a statutului, precum si orice schimbare in componenta organului executiv de conducere.

(2) Pentru aprobarea modificarii statutului sunt aplicabile in mod corespunzator dispozitiile art. 42—48. 9 spune: ”

Pe lângă asta domnul Dogaru cu mânuța lui scrie că există neconcordanțe între documentele înaintate( procesul verbal de constituire și statut ) la constituirea sindicatului, neconcordanțe care practic pot duce așa cum se teme chiar domnia sa la desființarea sindicatului pe care însă o pune pe seama unor răuvoitori, nu pe a diletantismului, amatorismului și dorinței domniei sale de a-și impune punctul de vedere chiar și în afara legii.

Iată deci cum din dorința de a justifica sau menține o prevedere nestatutară, domnul Dogaru se autoincriminează recunoscând că practic actuala conducere a sindicatului este ILEGALĂ, deoarece după completarea Comitetului Director și unele modificări ale statutului operate în documentele interne, NU A PROCEDAT CONFORM ART 49 DIN LEGEA SINDICATELOR ÎNCĂLCÂND – O. Ei bine și totuși acest om se mai menține la conducerea SINDICATULUI REFUZÂND CHIAR ȘI ORGANIZAREA ALEGERILOR SAU A CONFERINȚEI NAȚIONALE A REPREZENTANȚILOR, procedând ca și Vadim Tudor care nu acceptă realitatea și nu vrea să plece din fruntea partidului și ca și prietenul Ponta cel care ca și el, din dorința de a justifica avizul imoral dat pe exploatarea de la Roșia Montana, dă în vileag fără să își dea seama altă ilegalitate și mai mare. Despre ce e vorba?

Nu mai departe de 2 Septembrie, presat și de manifestațiile destul de subțiri totuși privind Roșia Montana, dar și de învinuirea de lașitate venită din partea lui Băsescu, domnul Ponta declară cu gurița lui: „Dacă ţineam în continuare la Guvern proiecte de acest gen, în care laşitatea Guvernului anterior nu a permis adoptarea unei soluţii, puteam doar să anunţ că statul român urmează să plătească miliarde de dolari despăgubire pentru un proiect care nu se realizează niciodată”.

Hopaaaaaaaaaaa, uite așa află românul că există deja un precontract și niște obligații față de Gold Corporation, prin care guvernul României are niște termene pe care trebuie să le respecte privind începerea exploatării. Nu cumva domnul Ponta a semnat oarece angajamente sau a promis ceva ”impulsionat sau nu” în ceea ce privește exploatarea de la Roșia Montana? Nu cumva insinuarea lui Băsescu privind niște bani luați de Ponta nu este doar o insinuare ci are un suport real? Nu cumva întrebarea pusă la una din televiziuni privind un angajament al lui Ponta vizavi de exploatări înainte de a primi firmanul de domnie este justificată? Eu văd aici o auto-incriminare foarte interesantă și cred că domnul Ponta trebuie să dea un răspuns mai amplu vizavi de acea declarație din conferința de presă de luni. Ori a fost o gogoriță cu care a vrut doar să se justifice provocat de Băsescu, ori l-a luat gura pe dinainte fără să își dea seama și a dezvăluit un secret pe care până acum l-a ținut ascuns?Domnul Ponta este dator națiunii cu o explicație, eventual cu prezentarea documentului prin care ne angajam să plătim miliarde de dolari dacă nu dădeam avizul sau care sunt condițiile respective. Domnule Ponta prezentați condițiile contractelor și înțelegerilor cu Gabriel Gold Corporation sau sunteți vinovat fie de manipulare fie de semnare de contracte oneroase.

Românul gugulanul trece însă peste aceste declarații ale celor care ne conduc, declarații care îi incriminează și arată cine conduce destinele noastre și privește mâncând semințe la ultimele scandaluri din tigănime, crima de les-maiestate a unei cântărețe cu nume de cartier congolez care și-a arătat picioarele ofuscându-l pe președintele internațional al țiganilor. Dar domnul președinte nu s-a sesizat când pirandele își ridicau fustele în fața camerelor de luat vederi supărate că le sunt arestați copilașii sau bărbățeii infractori. Atunci nu a fost oripilat de imaginile văzute sub fustele fără lenjerie intimă. Asta e România, protestăm când câte unul se descheie la copcă, dar nu vedem adevărul gol goluț și nu reacționăm când șefii  își pun fustele în cap.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

19 Raspunsuri la România cu fustele în cap

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Subiecte neinteresante.1.Armata nu are nevoie de sindicat daca inca mai exista armata intr-o colonie a vestului.2.Bogatiile solului si subsolului nu mai apartin de mult Romaniei.Le-am dat pe spaga la indicatia Licuriciului.3.Dupa regionalizare,Romania este gata pentru dezmembrare si vom trai asa cum am trait de 2000 de ani.Doar 100 de ani am reusit sa fim impreuna si se pere ca deranjaza.4.O tara fara economie nationala,fara armata nationala,cu un invatamant si un sistem de sanatate precar,cu o justitie partizana si cu aceeasi militie si procuratura,nu prea merita sa existe.Deci necazurile sunt mult mai profunde si din pacate generatia noastra le-a produs.Am mai spus,suntem generatia de cacat care a distrus tara copiilor nostri si vom plati pentru asta.

  2. Jvek

    ..domnule ..gradul ..lasa gradul acasa !! Spui numai prostii si faci si gradul de ras!!

  3. Cezar

    http://www.minind.ro/resurse_minerale/RMGC/Act_constitutiv_Rosia_Montana_Gold_Corporation_2000.pdf

    Vax ..Incheiat in …2000 si au semnat niste muhaiele si niste firme ! Astea nu reprezinta STATUL Ro !
    E protejat la C/P ! Cine poate sa-l aduca aici- macar finalul cu semnaturile

  4. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Domnule Jvek iti pui iar fustele in cap?Lasa-neeeeeeee!

  5. Jvek

    ..nene gradul ..il faci de ras!

  6. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Lasa gradul,ti-am mai spus,e proprietatea mea si fac cu el ce doresc.Arata-ti calitatile si mai ales identitatea postac mic si libidinos

  7. gen. 4stele Patton

    Bai da tie nu ti-e rusine ? Faci gradul de ras!!

  8. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Ei…nu zau.Iti schimbi porecla de la ora la ora?Mars,javra anonima!!!

  9. gen. 4stele Patton

    ….don Slaveanu ! Pe bune pana acum am ..glumit dar acum iti zic serios !
    Domnule de acum NU mai conteaza gradul ci doar ce scoti din tartacuta ! Intelegi? Mai ales pe internet !
    Domnul S.V.ii suficient ! Cand te vor remarca si adula toti de pe ..net poti sa zici ca esti si …lt.col.

  10. Oameni buni, daca va cunpasteti si aveti ceva de impartit, de ce nu o faceti face to face? Nu e nici o binecuvantare sa vedem cum va gratulati aici pe subiecte care nu au nici o legatura cu subiectul expus. Putina decenta va rog!

  11. gen. 4stele Patton

    Ati vazut ? Pana si don Neacsu a renuntat la …grad! Si era mai mare !!!

  12. Eu nu am renuntat la grad, dar nu gradul ma caracterizează, adica pentru activitatea mea de acuma, nu il vad necesar. Cine ma cunoaste ştie oricum ca am lucrat în armata iar gradul nu este important decat pentru mine. Dar nu am nimic impotriva celor care il folosesc, e dreptul lor, asa cum doctorii se recomanda cu titlul primit, inginerii se recomanda cu titlul de inginer, este un titlu pe care il porti cu tine si ai tot dreptul sa il folosesti. Nu vad de ce atata scandal si discutii pe marginea lui. Rautate, invidie, antipatie, sau doar dorinta de a sicana?Gata, s-a marcat momentul eu zic sa inchideti subiectul, fiecare a retinut parerea celuilalt.

  13. gen. 4stele Patton

    OK ! Colonele!

  14. General Patton, sper ca ai glumit cand ai spus colonele, asa ca sa ma tachinezi .

  15. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Mai general de paie,probabil ca esti ruda cu izmana al nostru.Atunci cand m-am hotarat sa-mi expun parerile in acest site stiam ca voi fi pandit de postaci anonimi platiti sau de diferite surse cu ochi albastri care isi pastreaza inca naravul,asa ca m-am vaccinat cu vaccinul nesimtirii ,care ma protejaza de parerile vandutilor.

  16. gen. 4stele Patton

    ….SG zice….,,m-am vaccinat cu vaccinul nesimtirii….”
    Se pare ca AI LUAT O DOZA MARE DE TOT….!!!

  17. Impungeti-va dar in limitele bunului simt. Va rog!

  18. diclor-difenil-tricloretan

    Cezare , cezare … Iar iti schimbi identitatea ?
    Din „Svek g” te-ai facut „jvek” si din „Patton” te-ai facut „gen. 4stele Patton” …
    Oricum te-ai numi prostia specifica lui „Cezar” se vede de la distanta !

  19. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Adevarat ai grait.Aferim…