Adevărul despre cutremurele din Izvoarele – de ce tac televiziunile?

Categoria Actualitate, Politica, Social

fracturarea

Ceea ce se întâmplă la Izvoarele nu este dramatic doar pentru locuitorii din comuna respectivă, este de-a dreptul criminal pentru întreaga ţară.

După inundaţiile care au avut loc acum două săptămâni au început brusc “ cutremure” e adevărat de mică intensitate dar foarte multe, şi ceea ce este mai grav, DE SUPRAFAŢĂ.

Acesta este primul aspect care duce cu gândul la faptul că nu avem de-a face cu “cutremure obişnuite” aşa cum au sesizat şi oamenii, ci cu reaşezări ale plăcilor tectonice deplasate în urma unor activităţi cunoscute de oficialităţi, de administraţie, de seismologi, de geologi, de oamenii de afaceri din zonă şi de guvern.

Numai că aceştia se fac că nu ştiu, seismologii vin, instalează aparatură şi spun că vor veni după două săptămâni să analizeze situaţia şi să dea un răspuns. De ce două săptămâni? Pentru că speră şi ei ca şi guvernanţii că în două săptămâni se vor aşeza “apele” ca să folosesc un termen popular, dar nu apele trebuie să se aşeze ci plăcile tectonice, sau “falia” cum spun autorităţile. În timpul ăsta “cutremurele” continuă, fântânile au început să apară sulfuri şi apa s-a schimbat în roşu în fântâni, din pământ se aud bubuituri, oamenilor le crapă casele, indiferent din ce sunt făcute, ca să nu ma spun că locuitorii din zonă sunt pur şi simplu înspăimântaţi dorm cu frică, se trezesc noaptea la fiecare mişcare, fiecare zgomot, dorm îmbrăcaţi nu numai de frig ci ci de frică, gata să plece sau să iasă din casă dacă acestea se vor dărâma.DAR CEL MAI MULT PE OAMENI ÎI ÎNSPĂIMÂNTĂ STAREA DE INCERTITUDINE, RĂSPUNSURILE ÎN DOI PERI, RIDICĂRILE DIN UMERI, ALE AUTORITĂŢILOR ŞI SPECIALUIŞTILOR, POLITICIENII ÎI TRIMIT LA SEISMOLOGI, SEISMOLOGIOI LA GEOLOGI, GEOLOGII LA METEOROLOGI, IAR ACEŞTIA LA AUTORITĂŢI CARE TREBUIE SĂ IA MĂSURI.

Primul ministru asigură localnicii că nu sunt în pericol să stea liniştiţi pentru că “ deocamdată nu a murit nimeni” deci nu e motiv de îngrijorare, domnul Mircea Radulian spune că nu există nici un pericol pentru un cutremur mare, cu cât sunt mai mici şi mai multe cu atât oamenii trebuie să fie mai liniştiţi dar nici unul nu spune de unde vin cutremurele, cine le provoacă şi nici că şi un cutremur de 3 grade care are loc la suprafaţă poate avea efectele nuia de 7 grade mai la adâncime. De ce ?

De fapt domnul Radulian îşi dă cu stângul în dreptul, când afirmă odată că e bine că nu este un cutremur mare, iar apoi că ar fi mai bines ă fie un cutremur mare ca să elibereze energiile. Alo, domnul expert, până la urmă ce vă doriţi? Vedeţi ce greu este când intraţi în sfera politicului? Lăsaţi-i pe politicieni să mintă ei că se pricep la asta, dumneavoastră nu ieşiţi pe sticlă să îi acoperiţi, că vă faceţi de râs.

Ce îi opreşte pe toţi aceşti oameni care sunt plătiţi să spună adevărul şi să protejeze populaţia să spună adevărul? BANII!

BANII VORBESC!!! BANII VORBESC ÎN CAZUL IZVOARELE.

UEORI DIN GREŞEALĂ, FĂRĂ SĂ VREA, MAI VORBESC ŞI OAMENII MAI ALES DACĂ AU COLOANĂ VERTEBRALĂ.

Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, doctoral Bacalbaşa a dat răspunsul la toate întrebările într-o intervenţie televizată la Antana 3, la emisiunea “ acolo mai este o exploatare de petrol unde se pare că se bagă sub presiune apă sărată . Este un model absolut similar, gazelor de şist care sunt renumite pentru microcutremurele care se produc.” Acesta este adevărul asta este explicaţia, şi nu o cunoaşte doar domnul Bacalbaşa ci toată clasa politică, administrativă şi de afaceri. Ce nu a spus domnul Bacalbaşa este CUI APARŢINE FIRMA RESPECTIVĂ CARE FOREAZĂ PRIN METODA FRACTURĂRII HIDRAULICE ŞI CINE A DAT AVIZELE DE EXPLOATARE?

Interesant este că imediat ce domnul Bacalbaşa a pomenit de gazele de şist şi de microcutremurele care se produc, doamna Dana Grecu moderatoarea emisiunii a încercat să îl acopere pentru a îl opri şi a trece peste subiect, cu replici de doi bani, gen “o fi bine şi cu gazele de şist” pentru ca apoi văzând că acesta continuă cu explicaţiile îl întreabă direct, pentru a-i atrage atenţia că a comis o gafă şi că nu trebuia să spună asta: “ Domnul preşedinte, ca să scurtăm ….una peste alta, de ce aţi spus asta cu gazele de şist, dece aţi spus asta cu gazelle de şist? “ Aici domnul Bacalabaşa realizând gafa o dă puţin la întors: “Nuuuuuuuuuuu, Doamne fereşte, am amintit despre introducerea apei sărate ca tehnică de fracturare pentru creşterea producţiei, acolo de gaze, aicea de hidrocarburi, care sigur că în sine poate nu ar produce evenimente foarte grave, dacă nu ar fi şi alţi factori cumulaţi.”

Ce spuneţi ? ESTE INCREDIBIL CUM CHIAR TELEVIZIUNILE, MAI ALES UNA CARE SE LAUDĂ CĂ SPUNE ADEVĂRUL ŞI SE PLÂNGE DE FAPTUL CĂ ESTE CHEMATĂ ÎN INSTANŢĂ DE O JUSTIŢIE CORUPTĂ POLITIC, ASCUNDE ADEVĂRUL ŞI ATRAGE ATENŢIA CELOR CARE SPUN ADEVĂRUL, CĂ VORBESC DESPRE LUCRURI INTERZISE. Intervenţia doamnei Grecu spune totul, se vede fără ochelari cum încearcă să îl oprească pe Bacalbaşa când vorbeşte despre gazelle de şist şi cum îl pune la punct întrebându-l “da de ce aţi spus asta, despre gazele de şist,” pe un ton de admonestare, nicicum interesată de subiect, pentru că dacă ar fi fost interesată de subiect i-ar fi cerut să continue, să dezvolte subiectul dar domnia sa nu îi cere asta, din contră, vrea să închidă subiectul spunându-i “ Domnule preşedinte, să scurtăm , una peste alta, DE CE AŢI SPUS ASTA ?”

Răspunsul domnului Bacalbaşa arată că a realizat gafa şi spune “a, nu, Doamne fereşte, am amintit de introducerea apei sărate ca tehnică de fracturare hidraulică”, cu alte cuvinte, nu a vrut să spună nimic rău despre gazele de şist, despre Chevron şi metoda fracturării în sine “,care sigur că în sine poate nu ar produce evenimente foarte grave, dacă nu ar fi şi alţi factori cumulaţi”, pentru că sunt subiecte TABU şi nu e voie să vorbeşti despre ele că te saltă “procurorii cu biblia în mână.“

Numai că încercând să acopere pericolul folosirii metodei fracturării hidraulice ca metodă de exploatare a gazelor domnul Bacalbaşa îngroapă autorităţile. Domnia sa, şi nu e singurul, în încercarea de a salva situaţia nu realizează că mai mult se adâncesc în greşeală scoţând la suprafaţă alte nereguli, alte ilegalităţi, alte abuzuri. Şi domnul Bacalbaşa şi domnul Mărmureanu, şi primarul din localitate şi alţi oficiali au spus că zona ar fi fost cunoscută cu oarece probleme de natură seismică sau geologică, chiar şi domnul Ponta pomeneşte de falii care sunt cunoscute ca probleme de mai de mult. PĂI ÎN ACEST CAZ, DACĂ ACESTE POSIBILE EFECTE ACESTE PROBLEME ERAU CUNOSCUTE, DE CE A FOST DAT AVIZUL PENTRU EXPLOATAREA PETROLULUI ÎN ZONĂ, PRIN METODA FRACTURĂRII HIDRAULINCE CARE AŞA CUM SPUNEA DOMNUL BACALABAŞA PUTEAU DUCE UNDE AU DUS DACĂ “EXISTAU ŞI ALŢI FACTORI CUMULAŢI”?

Iată cum încercând să explice fenomenul pe care toţi îl cunosc, încercând să ascundă adevărul autorităţile scot de fapt la suprafaţă alte abuzuri şi nereguli pe care tot ei le-au comis, dar refuză să spună cetăţenilor că vina o poartă exploatarea prin metoda fracturării hidraulice. Ştiind aceste aspecte, toţi spun cetăţenilor să stea liniştiţi, că nu va fi nici un cutremur mare, toţi aşteaptă ca pământul să se aşeze, să nu mai aibă loc mişcări care sunt mişcări de reaşezare a faliilor penetrate de apa introdusă sub presiune şi gazele care au dislocate falii tectonice.Probabil activitatea de extracţie a fost sau va fi orită o perioadă, ca să se liniştească oamenii şi pământul. Toţi aşteaptă senini ca să se termine aceste fenomene pe care le cunosc şi ştiu că nu e vorba de o nouă zonă seismică, pentru ca apoi să spună cetăţenilor: vedeţi, v-am spus noi, nu a fost nimic serios, v-aţi speriat degeaba, nu a murit nimeni”

AICI ESTE CRIMA, AICI SE VEDE NEPĂSAREA AUTORITĂŢILOR, AICI SE DOVEDEŞTE PÂNĂ UNDE A AJUNS LIPSA DE INTERES A CONDUCĂTORILOR FAŢĂ DE PROBLEMELE REALE ALE CETĂŞENILOR. Din dorinţa de a nu afecta sau (cum spunea domnul Maior vizavi de Roşia Montana) “de a evita unele blocaje în domeniul investiţiei”Chevron, care ar putea fi pusă în pericol de “unele mişcări eco-anarhiste” autorităţile tac asupra cauzelor cutremurelor de la Izvoarele plimbându-i pe oameni cu vorba, ba cu geologi, ba cu seismologi care nu vor spune practic nimic, pentru că de o săptămână nu fac altceva decât să dea din umeri şi să spună că nu pot spune nimic concret. Nu pot spune pentru că NU AU VOIE SĂ SPUNĂ. Este penibil să vezi pe diferite posturi de televizioune diferiţi specialişti şi directori, care încearcă să evite răspunsul, se bâlbâie ca un şcolar prins cu lecţia neînvăţată, pentru că efectiv nu pot spune ceea ce ştiu şi încearcă să facă din această problemă simplă o problemă complexă, dar culmea, nepericuloasă.

Da, este corect, nu este periculoasă aşa cum se aşteaptă lumea acuma, dar este mult mai periculoasă datorită efectelor pe termen lung ale exploatării prin fracturare hidraulică dar mai ales DATORITĂ ATITUDINII ATUTORITĂŢILOR, PREMIERULUI ŞI MAI NOU ŞI A SPECIALIŞTILOR FAŢĂ DE VIAŢA ROMÂNILOR, FAŢĂ DE RESPONSABILITĂŢILE PE CARE LE AU FAŢĂ DE EI, FAŢĂ DE COMPANIILE MULTINAŢIONALE CARE NE EXPLOATEAZĂ SOLUL CU RISCURI CRIMINALE FAŢĂ DE CETĂŢENI. ACUMA SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GALAŢI, MÂINE SE VA ÎNTMPLA ÎN BUZĂU, BÂRLAD, ADAMCLISI, POIMÂINE ÎN OLTENIA, VOIEVOZI, ADEA, ŞI ÎN TOATE ZONELE ÎN CARE CHEVRON A OBŢINUT SAU VA OBŢINE AVIZE DE EXPLOATARE.

Spre final câteva întrebări:

1. Cine a dat avizul pentru exploatare prin fracturare hidraulică în zona Izvoarele, dacă SE CUNOŞTEA CĂ SUNT PROBLEME SEISMICE ŞI INSTABILITATE TECTONICĂ, aşa cum declară specialiştii?

2. Cine plăteşte pentru acele avize şi cine plăteşte pentru ascunderea adevărului?

3. De ce l-a întrebat Dana Grecu pe Bacalbaşa “dar de ce aţi spus despre gazelle de şist?”

4. Toată lumea e cumpărată, inclusiv televiziunile?

5. DE CE NU POMENEŞTE NICI O TELEVIZIUNE DESPRE FRACTURAREA HIDRAULICĂ?

6. Ce conţin apele din fântânile oamenilor, nu cumva substanţe introduse la sonde şi/sau gaze de sondă,sau alte elemente rezultate în urma exploatării din zonă? Se vor da rezultatele reale ale investigaţiilor asupra apei din fântâni?

7.SE GÂNDEŞTE CAREVA DIN TOŢI CEI CARE TAC, PRIN CE TREC COPII ŞI OAMENII DIN SAT NEŞTIIND CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN FIECARE NOAPTE TRESĂRIND LA FIECARE CUTREMUR?  CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ CU EI ESTE TERORISM PSIHOLOGIC COMIS CU BUNĂ ŞTIINŢĂ.

Pentru a mai demonstra odată în plus că ceea ce se întâmplă la Izvoarele se datorează exploatării petrolului prin metoda fracturării hidraulice, vă rog ciiţi şi materialul din linkul de mai jos care arată efectele exploatării prin acestă metodă şi veţi vedea că fenomenele sunt trase la indigo, sau mai bines pus sunt luate cu copy-paste.

Domnul Ponta spune că ” parlamentarii nu pot opri cutremurele”. Ba da domnule Ponta, le pot opri, prin oprirea exploatării prin fracturare hidraulică.

Dau numai o concluzie a specialiştilor adevăraţi, nu cei care apar la televiziunile noastre să prostească lumea:

“Una dintre consecinţele “colaterale” ale forajului şi exploatării gazelor de şist prin metode fracturării hidraulice este cea a apariţiei în zona de exploatare a unor seisme, de regulă de intensitate redusă, dar cu o frecvenţă direct proporţională cu cea a procesului tehnologic.”

http://gandeste.org/politica/un-alt-%E2%80%9Cpret%E2%80%9D-al-gazelor-de-sist-cutremurele/26280

Iată şi discuţia dintre Dana Grecu şi doctorul Bacalbaşa:

Listen Music Files – Listen Audio Files – Bacalbasa si Metoda fractur…

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

32 Raspunsuri la Adevărul despre cutremurele din Izvoarele – de ce tac televiziunile?

  1. iulian

    am descoperit cine si cu ce se foreaza in zona aceasta http://apmgl.anpm.ro/files/ARPM%20Galati/ACORDURI/Proiect%20acord%20de%20mediu/2012/nov/OMVPETROMProiectacordmediusonde14901491.pdf poate ca se vor regasi substantele de care faceti amintire

  2. Iulian,
    Multumesc pentru informatie, voi studia cu atentia, urmeaza un alt articol. Sa vedem insa ce reactii vor aparea dupa acest articol, daca va reactioba cineva

  3. dan

    Informatia aparuse inca de ieri dimineata in presa (http://www.istoria-romanilor.com/padurile-sunt-furate-sistematic-transilvania-retrocedata-dati-la-o-parte-perdeaua-de-fum-rosia-montana-noul-cod-silvic/2013/10/03)

    Se pare ca in zona OMV este cel responsabil.

    Felicitari pentru articole.

  4. Da uite ca domnul Marincea , de la institutul de Geologie a mentionat LA ANTENA 5 LA 15.30 în breaking news, ceva de fracturarea hidraulica pe verticala de acolo, dar nu a extins subiectul si nici nu a cerut nimeni sa deyvolte subiectul.

  5. cati

    o sa apara un cacat .mare si gros .Eu ma chinui de 12 ani sa sensibiliyez autoritatile, am vorbit personal cu toti cei 3 presedinti ai romaniei, cu toti primartii bucurestiului ,cu vadim ,stolojan, funar,boc emil,lis,videanu,prefectii primarul sect 3 ,caci stateam in sect 3 la etajul 10 in bloc cu bulina rosie,intr-un apartament pe care l-am vindut pina la urma , am scris 40.000 de petitii cu totul sunt in calculatorul meu ,udrea elena singura care s-a ratoit la dl oprescu, cu dl oprescu de 8 ori, samd .lista-i lunga si-n nici in c nu i-a durut.salutate si sanatate, voiosi sa fim caci belele curg

  6. jaga marius

    Hahaha,am asistat si EU la dialogul respectiv…..zdreamta de grecu Mai ages putin si urla Doar sa nu Mai pronunte cuvantul American ,bombe,sist…penibila

  7. Aceeasi faza s-a repetat la emisiunea lui Gădea din seara asta, joi. Unul din invitati a apucat sa spuna ca ” e putin probabil ca aceste cutremure să fie legate de :..” la care Gâdea a intervenit:” putin probabil sau imposibil? ” iar invitatul si-a revenit si a spus ” IMPOSIBIL”. Pewnibil jenant, criminal.

  8. ranga

    Pai nu voi ati cerut ma LIBERTATE in 89? na libertate…

  9. Emiliano De La Cuadra

    Ne-au torționat de 23 ani și continua să ne torționeze acești scamatori care se numesc politicieni . Vorbim după 23 ani de torționarii din pușcăriile comuniste dar de cei care ne torționează de zeci de ani nu vorbește nimeni . Să ne dea naibi case și muncă prin alte țări și să rămână ei aici să faca ce vor . 500 de scamatori fac ce vrea cu 20 miliaone de oameni și cu ei fac ce vor cei de afară . Nu am vrut Uniunea Europeană ?! Na , Uniune ! Ăia dă ordine , scamatorii ăștia chipurile care conduc țara și trebuie să ocrotească poporul le pune în aplicare și noi avem de suferit . Da , se dau ordine din afară ( că ai vrut U.E. ) cum s-a dat și cu Codexul Alimentar ( otravă în alimente ) pe când era vaca aia de Emil Boc prim-ministru . A fost silit de cei de afară să semneze implementarea Codexului , România fiind și prima țară din lume care a acceptat statutul de cobai . Ai vrut U.E. na , U.E. care ți-au distrus toate uzinele , fabricile ,combinatele , să producă ei ce produceai tu , și să importezi totul din afară . Ai vrut U.E. ia și vezi cu cât a crescut cifra la anafalbetism de după 89 . Ai vrut U.E. ia vezi că aveam peste 100 miliarde de euro datorii externe și în 89 aveam 3 miliarde de dolari pe plus . Și multeeeeeeeeeeeeeeee alteleeeeeeeeeeeeeeee !!! Că doar nu te-a primit U.E. că suntem noi iubiți . Te-au primit pentru ca se știa cum se mănână bine din România . Nu am intrat noi în U.E. că am îndeplinit condițile de rahat care sunt … uită-te în jurul tău și vezi că , cu aceste peisaje pe care le vezi nu te primeau ăia în U.E. dacă nu aveau de halit , de aici . Ne-au nenorocit și pe noi ,și copiii noștrii , și nepoții . și strănepoții noștrii … Vai , mama noastră suntem !

  10. A venit timpul sa platim pentru ce votam ….indiferent cine si ce, cuvintul Romania e un mit …Inca e bine fiinca nu mor oameni acolo Cineva a facut o gluma si a aratat doua steme …una din timpul Partidului Comunist si alta din amalgamul de partide care ii pacalesc pe unii.Cea veche era asa cum era fosta Romanie iar asta care a fugit din steagul nostru exprima ca nu mai existam ……Fratilor nu avem indentitate ….

  11. Ioana

    Eu am inteles exact pe dos faza cu Dana Grecu. ,,O fi „bine” cu gazele de sist,, si cererea de precizare pt. Bacalbasa reprezinta o subliniere a problemei, nu o incercare de mascare- contrar politicii A3.
    Bravo Dana!

  12. Costache Adrian

    Am citit cu mare atentie articolul, fosrte bun! Totusi, sa privim lucrurile in fatza: UN POPOR CARE VOTEAZA CORUPTI, NU ESTE VICTIMA, ESTE COMPLICE ! Citatul nu imi apartine. Sau cum spunea Napoleon: „Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita”! Sau….vorba romanului:” La asa cap, asa caciula”! De 25 ani ne tot lasam prostiti, nu este cam mult? Au furat nu o fabrica ci o intreaga economie si noi tot ii votam….oare meritam altceva mai bun….am serioase dubii.

  13. anonim

    Hal de titlu !
    „Adevărul despre cutremurele din Izvoarele….”
    In sfarsit cineva cunoaste adevarul.

  14. nervosu enervat la culme

    Mai frate, cat de CRIMINALI si lacomi dupa bani pot fi astia ce ne „guverneaza”, precum si CRIMINALII de „investitori” care au niste firme de garaj si de cotetz, cum zic io?!? Pai daca e asa, sa le ajute tuturor acestora Bunul Dumnezeu, lor si tuturor neamurilor lor nesatule, sa ajunga sa nu mai poata bea deloc apa curata, ci NUMAI cianuri si petrol, sa ajunga sa nu mai poata respira deloc oxigen, ci NUMAI gaze de sist !!! Poate asa s-or satura na ibii odata de lacomie ! Asa sa fie !!!!!

  15. astea sunt semnele apocalipsei oamenilor…

  16. Pingback: Salvați Roșia Montană se transformă în Ucideți gazele de șist: România între Bulgaria și modelul american | În Linie Dreaptă

  17. Pingback: Cutremur!!! - Page 234

  18. Cristian Ioan

    @nervosu enervat,
    Or fi politicienii criminali si lacomi, dar NOI, care ii tot votam, cum suntem?
    De ce numai oameni de genul asta punem la conducere?
    Au trecut 24 de ani de la Revolutie, prima data nu stiam, nu aveam altii mai buni, a doua oara a fost o greseal, dar chiar asa, la infinit?!
    oricat ar fi aia de lacomi si de criminali, DACA ar sti ca risca sa fie trasi la raspundere, ar fura mai putin, si nu s-ar baga la proiecte cu frecking si cianuri.
    Din moment ce o fac, inseamna ca au CERTITUDINEA ca noi le toleram orice!
    Cine e de vina?

  19. Angela

    De unde stii ca lucrarile de extragere a petrolului sunt cauza cutremurelor din Izvoarele? Nu a fost demonstrat de oamenii de stiinta ca asta ar fi cauza si mie nu mi se pare ca ai avea expertiza de a realiza o asemenea declaratie. Nu faci decat sa iei o speculatie si sa transformi totul intr-o problema de natura politica de parca totul se rezuma in tara asta la ce vrea X sau Y politician. Este posibil sa fie asa in anumite cazuri, dar nu cred ca este cazul sa traim cu impresia ca totul se rezuma la asta. Si apoi, de unde si pana unde o propozitie neterminata de un medic poate fi considerata relevanta in a intelege de ce exista cutremure intr-o localitate? Asta seamana mai mult cu o vanatoare de vrajitoare decat cu o analiza obiectiva a faptelor: „am auzit pe nu stiu cine ca a zis cu jumatate de gura ceva ce ar putea fi interpretat intr-un anumit fel, in plus, cativa spun ca asta este cauza deci sigur asa trebuie sa fie” – stii, asa erau judecate si vrajitoarele in Evul Mediu pentru ca nu se cautau explicatiile obiective si pentru ca multi aveau impresia ca ei le stiu pe toate deja si ca altfel nu se poate.

  20. Angela,
    Daca ai fi spus asta in ziua in care a aparut articolul, ti-as fi dat dreptate sa te indoiesti. Dar dupa atatea zile de cand televiziunile dezbat problema asta iar specialistii trimisi de guvern isi dau cu stamgul in dreptul tu intrebi de unde stiu sau ca speculez, nu pot sa cred decat ca ai dormit o saptamana si nu te-ai mai uitat la tv. Citeste si articolul:Concluiile specialistilor, tot aici. Poate vei vedea de unde stiu.

  21. Angela

    Ba nu este nici macar o concluzie oficiala; toti spun acelasi lucru: este posibil sa fie de la inundatii, este posibil sa fie de la extragerea de petrol etc., avem nevoie de timp si de date concrete care sa demonstreze asta. Si apoi, toata discutia asta cu gazele de sist nu-si are rostul pentru ca in zona nu se extrag gaze de sist si chiar daca s-ar folosi aceeasi tehnica pentru petrol nu poti sugera ca asta este cauza daca nu oferi date exacte care sa demonstreze ca in situatii similare, la nivel practic folosirea metodei de extragere a gazelor de sist in extragerea petrolului a cauzat cutremure. Si in final, nu asta este cea mai mare problema in acest articol, dupa parerea mea, ci faptul ca ai ajuns sa-ti bazezi cea mai mare parte din demonstratie pe ceea ce se pare ca ar fi zis dl doctor si pe ceea ce zice sau nu zice o prezentatoare TV ridiculizata de emisiunile de umor si site-urile cu bancuri. Pai in cazul acesta, fiecare persoana ar trebui sa fie extrem de atenta la ceea ce zice si sa nu se opreasca la jumatate de propozitie sau sa incerce sa reformuleze, pentru ca noi toti deja stim ca, de fapt, este vorba de un gand ascuns pe care tocmai la vociferat lumii. Si titlul articolului seamana mai degraba cu un titlu pe care il regasesti pe prima pagina a unui ziar de scandal. „De ce tac televisiunile?” Analizand continutul textului nu mi se pare ca ai abordat suficient pozitia mai multor canale TV incat sa poti demonstra ca televiziunile in Romania stiu de „adevarul” care are loc si tac.

  22. Angela, ai citit ceșlalat alticol? Daca da, ce spui de parerile celorlalti specialisti care spun ca ESTE ABSURD SA SE MENTIONAZE INUNDATIILE SAU PLOILE CA SI CAUZE ALE CUTREMURELOR. Va rog acuma sa judecati logic si sa imi spuneti cate zile trebuie sa ploua, daca la mine in curte dupa 5 zile de ploaie non stop, pamantul era umed la 50 cm adancime apoi era uscat?
    Va intreb din nou, ati vazut ultimele emisiuni la tv pe acest subiect? Nu numai doctorul Bacalbasa ci si primarul unei comune de langa Izvoarele a recunoscut ca acolo s-au facut experimente si s-a explorat prin metoda fracturarii. IAR METODA FRACTURARII HIDRAULICE CARE SE FOLOSESTE SI LA EXTRAGEREA GAZELOR DE SIST, PROVOACA CUTREMURE.. ASTA ESTE CLAR, FARA DUBIU. Chiar nu vrei sa vezi asta ? Ai citit ce a spus doamna care a participat in Austria la conferinta pe tema explorarii prin fracturare hidraulica?

  23. Iata ce spune doamna Moldovan: ”“E adevărat că exploatarea gazelor de şist aduce cutremure. Am participat în vara aceasta la un simpozion la Viena, unde s-a explicat clar că există o legătură între exploatarea gazelor de şist şi intensificarea activităţii seismice din zonele respective. Injectarea tonelor de apă sub presiune produce o fracturare a straturilor subsolului, care nu poate fi controlată. De aceea, austriecii au ieşit în stradă şi nici n-au vrut să audă de exploatarea gazelor de şist, chiar dacă firma venită în România este austriacă.”
    Deci introducerea apei sarate sub presiune produce cutremure. Iar domnul Bacalbasa, presedintele consiloiului judetean Galati care a vorbit in cunostiinta de cauza si un primar din Schela , mi se pare au spus amandoi ca acolo se extrage petrol si gaze prin intropducerea de apa sarata sub presiune. Ce altceva va mai trebuie ? Vreti un desen ?
    Este un desen sus unde puteti vedeea cum se introdice apa sub presiune si cum se crapa roca si ceea ce duce la eliberarea gazelor de sonmda care se infiltreaza apoi odata cu apa printre straturile de roca .

  24. Daniel

    IATA CA DE PE 30 SEP ZIARUL FINANCIAR STIA SI PRESUPUNEA DE UNDE VIN CUTREMURELE INAINTE CA GURA PRESEI DIN BUCURESTI SA FIE INCHISA http://www.zf.ro/politica/au-inceput-explorarile-de-gaze-de-sist-si-nu-stie-nimeni-serie-de-9-cutremure-in-zona-galati-la-adancime-de-5-kilometri-11422262

  25. Ghitza

    Am un prieten care a trecut la un moment dat printr-o zona unde se faceau teste pentru exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Oamenii din zona i-au descris punct cu punct tot ceea se resimte atunci cand se fac teste. Omul a si uitat povestea, pana cand a auzit la televizor ce spuneau oamenii din Galati. Si mi-a spus cu uimire ca erau punct cu punct ce simteau si vedeau oamenii din acea zona udne se faceau teste. Si a amutit de-a binelea cand a vazut ca autoritatile fac pe niznaiu si nu vor sa spuna ca de fapt au dat avize pentru aceste testari…
    Este uluitor ca oamenii mai stau in case si nu ies in strada sa protesteze!!! Acum cand inca se mai poate face ceva…
    Felicitari pentru articol.

  26. cici

    ceea mai proasta tv e antena 3

  27. Pingback: O nouă catastrofă națională la orizont: societatea va reacționa? | VOXPUBLIKA

  28. Pingback: Chevron şi gazele de şist din România - Page 25

  29. Pedro

    de ce tac televiziunile? din acelasi motiv ca tac si autoritatile: toti sunt mituiti. Asta a spus un parlamentar unei cunostiinte, care apoi a zis mai departe, fara sa dea nume. Asa ca, aveti grija pe cine votati in viitor. Nu mai votati marile partide ci votati un independent de incredere. De vazut pe net exemplul lui Jesse Ventura, care a candidat independent si a castigat ca guvernator in statul Minesota, datorita popularitatii de fost soldat in Vietnam, sportiv si actor.

  30. Pingback: Situația din Izvoarele, jud. Galați | Dezvoltare fără fracturare

  31. Nora

    Am trait in acest sat minunat, o copilarie fericita pana la 14 ani, pana acum 45 de ani. Oameni foarte harnici, linistiti, cu frica de Dumnezeu. Scoala si biserica s-au construit prin munca voluntara a tuturor satenilor, barbati, femei cu copii foarte mici, tineri si batrani. Scoala se zugravea anual prin munca voluntara a parintilor elevilor. Alta lume, alta mentalitate…
    Satul este asezat pe „un fund de mare” ,asa spuneau batranii si s-a format destul de tarziu, din locuitori tineri din Slobozia Conache , Piscu, care au dorit independenta fata de parinti. Incepe cam dupa 1900.
    Dealul a fost mult mai inalt decat este acum. Ar trebui sa se monitorizeze si acest aspect. Cutremure foarte mici au fost si in copilaria mea, ma obisnuisem cu ele, daca eram in casa nu cautam o iesire pentru ca stiam din experienta aproape saptamanala ca se va sfarsi curand. Si atunci se povestea ca de vina ar fi exploatarile petroliere. Pe dealul de vis-a-vis de casa noastra era un podis format nu se stia de cand , tot printr-o alunecare de teren, plin de apa. Chiar cand mergeai pe el se auzea zgomotul apei in adancime, daca puneai urechea pe pamant te ingrozea zgomotul de iad din adancuri. Nu este ceva nou, istoria se repeta. Prin anii 1968- 1975 a venit o echipa din Japonia, adusa de regimul comunist , sa studieze problema, in urma unor alunecari masive de teren .Atunci s-au format crapaturi cu deschidere si de un metru si-mi aduc aminte ca un vecin a cazut intr-o asemenea crapatura si a ramas acolo, la circa 5 m adancime, cam trei zile , l-au gasit viu dupa ce tot satul a pornit in cautarea lui. Ca urmare, dealul a fost impadurit si terasat, s-au plantat pomi si vita de vie, tot prin munca voluntara a tuturor satenilor. Eu am plecat din sat in 1971, am auzit din nou despre aceasta localitate dupa 2013, cand un sir lung de cutremure a zguduit localitatea, apoi inundatiile si acum dealul a luat-o iar la vale. Cauzele ar putea fi acelesi: „fundul de mare”, despaduririle, exploatarile petroliere, structura solului si adancurile gaunoase si misterioase ale acestei vai.
    In sudul satului, spre Independenta, Piscu, este o vale care dupa ploi devenea albicioasa, acolo nu crestea nimic si se numea „saratura”. Dealul a cazut si in urma inundatiilor din 1970, care au umplut valea de apa, pana la soseua care desparte satul in est (la deal) si vest (valea care odata la 30 ani se inunda). Dar , daca s-ar fi studiat structura adanca a solului ar fi fost interzise probabil exploatarile de petrol si gaze si viata oamenilor ar fi fost alta, prezentul mai normal, viitorul mai sigur. Din inchirierea terenurilor(redobandite dupa 1989) catre OMV Petrom (reumplerea se face cu apa, nu cu nisp ca inainte de 1989 proprietarii-sateni incaseaza mai nimic, si sunt obligati sa incheie aceste contracte deoarece de scos , oricum nu pot scoate OMV-ul care are contract la nivel national cu nenorocirea asta stat roman, de pe terenurile lor . Macar castiga painea cea de toate zilele. Asta-i alta marsavie facuta acestor oameni harnici, modesti si mult prea umili si disciplinati.
    Nimic nou pe lumea asta… LACOMIA face victime in randul oamenilor corecti, cinstiti, cu frica de Dumnezeu. Se va intoarce foaia vreodata?
    Pentru binele comunitatii si pentru viitor ar trebui dupa parerea mea interzise exploatarile petroliere si inlaturarea pericolului inundatiilor. Satul a fost regiune legumicola pe vale si vitocola pe deal. Respectand natura si lucrand cu bladete cu solul, folosit in limitele lasate de Dumnezeu (legume si vin) aici a fost si poate fi raiul pe Pamant. Dar ce ne facem cu lacomia … Sa se publice rezultatele studiilor facute de Japonezi , sa fie luate in considerare in exploatarea corecta a acestei zone, sa se ocupe de aceste probleme oameni pasionati de adevar si stiinta, patrioti si incoruptibili.