România nu e ascultată (de NSA)

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

NSA

De o săptămână presa franceză este inflamată la aflarea veştii că americanii le-au ascultat telefoanele francezilor. Nu pot băga mâna în foc, dar parcă îi văd pe nemţi sau pe englezi râzând în barbă pe seama furiei francezilor. Nu durează mult şi se aude pe piaţă că a fost ascultat  şi telefonul Angelei Merkel, cea căreia tineretul PDL îi făcea de ziua ei cadou un clip cu cea mai libidinoasă urare de la mulţi ani. Râsul nemţilor încetează, ministrul german de externe, Guido Westerwelle cere lămuriri clare, angela îl sună pe Obama să îl întrebe dacă ştie ceva, Obama nu poate să răspundă, având gura ocupată cu o raţă şi un ou fierbinte în buzunar.Toată lumea politică face zâmbre râzând mânzeşte. După numai o zi, the Guardian anunţă că 35 de lideri europeni au fost puşi sub ascultare de către prietenii americani. Probabil stimaţii parteneri atlantici au făcut asta pentru a-i proteja de “atacurile cibernetice” ale talibanilor.

Deja gluma se îngroaşă aşa că Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cere în cadrul summitului Consiliului European, suspendarea negocierilor între UE şi SUA pentru acordul de liber-schimb, acord pe care îl semnaseră cu ohii închişi crezând în toate poveştile şi intenţiile de luptă împotriva “duşmanilor comuni”. Aşa au crezut şi când au închis ochii la invadarea Irakului în căutarea armelor chimice, şi când au atacat Afganistanul în căutarea lui Obama care se găsea pe vremea aceea undeva mult mai aproape de prietenii americani, aşa au aprobat şi primăvara arabă care a devenit oroarea arabă, aşa vor aproba şi intervenţia în Siria care se va transforma în dezastru.

Orice s-ar spune, liderii europeni nu îşi pierd umorul nici când află că nu mai pot vorbi la telefon fără să ştie americanii. Domnul Schulz ca să facă în sâc colegilor, îşi scoate telefonul şi arată colegilor că el are un model vechi care nu conţine ultimele strigături în materie de interceptare. Săraca Mekel văzându-se ridiculizată de gestul prietenilor Nord-Atlantici nu poate să spună decât: “spionajul între prieteni nu se face”. Ei ba nu, probabil a vut să spună că nu se aştepta să fie ea interceptată că despre prietenia cu SUA, hai să fim serioşi, nu a vorbit nimeni de aşa ceva şi prietenie între politicieni nu există, există doar comunitate temporară de interese frau Merkel. Dacă nu ştiaţi asta până acuma meritaţi să vi se asculte telefonul ca să vedeţi şi dumneavoastră cum este când iau alţii decizii în locul tău şi nu poţi să mergi nici la toiletten fără să fii văzut. Acuma, nu că nu ar şti lumea cum arată nurii domniei voastre, dar mă rog, un pic de intimidate ar fi necesară.

Deci cam asta în ceea ce priveşte loialitatea fratelui mai mare faţă de “prietenii” din afara graniţelor. Dar, ca să nu se simtă marginalizaţi şi discriminaţi să vedem cum îşi tratează unchiul Sam proprii fii.

Un puşti de 19 ani, pe numele său Bryant Brandon este înrolat prin 2006 în forţele aeriene americane. La angajare i se spune că va a avea o muncă frumoasă, curată, va salva vieţile colegilor săi soldaţii americani. Ce trebuie să facă? Să stea pe un fotoliu, în faţa unui computer şi să ghideze dronele americane pentru depistarea inamicului şi avertizarea şi salvarea soldaţilor americani aflaţi în pericol. Băiatul se şi vedea pe post de James Bond aşa că a acceptat contractul lucrând mai întâi într-o bază din Nevada, apoi din Irak. Numai că cu timpul a fost nevoit ca din faţa calculatorului său, să vadă cum drona pe care el o ghida execută foc asupra unei case din care iese un copil. Alarmat îşi sună superiorii şi le spune că a văzut cum era ucis un copil. I se spune că i s-a părut, că de fapt era un câine. Altă dată vede cum cei care manevrau rechetele de pe drona pe care el o dirija, omoară 3 oameni despre care i se spune că erau talibani. Are ocazia să vadă pe ecran cum se stinge viaţa din unul din oameni, odată cu pierderea semnalului caloric.

Şi ca tacâmul să fie complet vede cum soldaţi, proprii lui conaţionali sunt omorâţi, fără ca el să poată să intervină, aşa cum i se spusese la angajare.

“Minciuna între conaţionali nu se face” ar putea să spună bietul Brandon, dar nu prea mai e în stare. În 2011 este trecut în rezervă, iar şefii lui, ca să îl dărâme complet şi să îi facă mintea şi sufletul legumă, îi dau o diplomă de merit prin care este înştiinţat că a a fost coautor la uciderea a 1626 de oameni.

Acuma Brandon urmează terapii, suferă de sindromul PTSD, adică simdromul post traumatic , are probleme cu somnul, a devenit violent, agitat, s-a apucat de băut.

Întrebare : dacă un om care nu a participat la lupte, nu a văzut efectiv cum curge sânge dintr-un om, nu a apăsat pe trăgaci, nu a pus pus nici măcar mâna pe o armă are astfel de probleme, ce se întâmplă cu cei care au făcut-o?

Iată ce spun chiar americanii referitor la interceptările serviciilor secrete americane : “ Indeed, there is no evidence that mass surveillance has prevented a single terrorist attack. On the contrary, top counter-terror experts say that mass spying actually hurts U.S. counter-terror efforts.”Pe româneşte, nu numai că interceptările serviciilor secrete nu au ajutat la prinderea vreunul terorist dar a adus mai multe deservicii luptei împotriva terorismului.

În condiţiile în care din ce în ce mai multă lume din SUA şi Europa se întreabă dacă aşa zisele intenţii ale SUA de a monitoriza terorismul internaţional (declarate la implementarea programelor cu care Europa a fost de acord) este realizat şi dacă nu cumva programele se aplică asupra prietenilor şi nu asupra duşmanilor, în Românica cei doi coabitanţi se fac că nu văd şi nu aud şi se bat care să meargă la Bruxelles să susţină … nu o să ghiciţi…agenda digitală, adică exact punerea la dispoziţia altora a tuturor datelor cetăţenilor români sub formă digitală, ba mai mult amândoi se declară experţi şi gata să o implementeze, ca şi cum asta ne-ar aduce lapte şi miere sau cianură pe pământ. Domnule, cum e vorba să dea ceva din drepturile sau viaţa românilor cum se dau cap în cap domnii Ponta şi Băsescu, care să fie primul care să arate mai multă obedienţă şi disponibilitate şi să se facă mai folositor în faţa licuricilor. Aşa s-a făcut că România a devenit primul şi singurul stat european, dacă nu mondial, care a semnat acordul “Codex Alimentarus” , prin care românii sunt otrăviţi efectiv zilnic prin alimentaţie, România a fost prima ţară care s-a grăbit să sprijine acordul ACTA când toate ţările îl respingeau şi suntem deocamdată una din puţinele ţări care au acceptat implementarea programului PRISM deşi Europa a fost scandalizată. Ţin minte că la declanşarea scandalului, compania Yahoo, implicată în scandal, a justificat programul prin aceea că “majoritatea solicitărilor din partea Guvernului SUA au vizat persoane banuite de fraudă, crime, răpiri şi alte fapte penale.” Ei bine acuma se vede cine erau teroriştii interceptaţi, Angela Merkel este una din cei mai interceptaţi terorişti.

Şi totuşi pentru români avem o veste bună. Telefoanele celor doi coabitanţi nu au fost şi nu sunt interceptate, nici ale serviciilor secrete, nici ale armatei. De asta sunt sigur, serviciile secrete americane nu ne spionează dar nu din cauză că nu ar dori sau nu au ce să asculte la noi ci pentru că nu e nevoie. Atâta vreme cât am pus singuri la dispoziţia prietenilor americani reţelele noastre de telefonie, adresele de mail, arhivele armatei, atâta vreme cât nu facem un pas, sau o numire de procurori fără acceptul sau recomandarea prietenului American, la ce să se mai chinuie să pună oameni pe urmele noastre? În plus, periodic şefii noştri dragi merg la Washington să dea raportul. Dar să nu creadă cineva că americanii sunt chiar aşa de fraieri să creadă tot ce le spun Ponta sau Băsescu . Nuuu, Doamne fereşte! După ce primesc raportul de la Ponta, americanii îl sună pe Băsescu să vadă dacă ce a spus Ponta e adevărat. Deci confruntă harta cu ţăranul cum se spune în armată. Şi pentru că toţi ştiu că orice informaţie se verifică din cel păuţin 3 surse, mai există şi un Clark sau Gittenstein adânc împlantaţi în coastele celor doi. Aşa că eu mă bucur, România este singura ţară care nu este ascultată de NSA. De fapt dacă mă gândesc bine, România nu e ascultată de nimeni.

http://investigations.nbcnews.com/_news/2013/06/06/18787450-former-drone-operator-says-hes-haunted-by-his-part-in-more-than-1600-deaths

http://www.theguardian.com/world/2013/oct/24/nsa-surveillance-world-leaders-calls

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/10/25/barroso-totalitarism-nsa-sua-merkel-scandal-agenda-digitala-romania/

http://itcmedia.ro/yahoo-face-dezvaluiri-legate-de-interceptarea-e-mailurilor/

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS