Ponta şi apele

Categoria Actualitate, Opinii

 hot water

Domnul Ponta a făcut parcă jurământ de credinţă să  nu fie vorbuliţă pe care o scoate pe guriţă, pe care să nu o infirme, sau să nu fie infirmată de fapte. Îmi place nu îmi place, în ceea ce îl priveşte pe Ponta Băsescu are dreptate, Ponta minte cum clipeşte, adică involuntar, instinctiv, inconştient  sau cum vreţi să îi spuneţi. Ceea ce surprinde la el este modul în care o face, chiar dacă se contrazice de la o oră la alta. El nu are probleme de conştiinţă, nici nu cred că ar şti ce e aia, nu îşi pune problema că ar fi posibil să îl întrebe cineva de ce cu un sfert de oră înainte susţinea contrariul, e atât de sigur că nimeni nu o va face încât merge înainte fără probleme. Băsescu când e prins cu ocaua mică, face mutra ştrengarului hăhăie de două ori şi dă un răspuns gen “am băgat bătul de curăţat urechile invers” sau “ Cred că eram băut”  şi te lasă fără replică. Dar Ponta nu, el nu are nici haz nici inspiraţie. Dacă faci greşeala să îi aminteşti că  la începutul conferinţei de presă declara altceva decât declară la sfîârşitul ei, te repede, dă vina pe alţii, pe oricine, dar el are mereu dreptate. Feerească Dumnezeu să îl critici, că eşti mâncat. Dă în tot ce îi iese în faţă, e ca tancul sovietic. Bine, nu e el tanc, dar sovietic parcă este. La modul cum conduce  guvernul  şi ţara, nu poate primi alt calificativ.

Cine a dat în el s-a ars, cine a criticat ceea ce a lăudat el, are acuma probleme cu ANI, cu incompatibilitatea, cu justiţia( partea care  i se supune), cu fiscul, cu CNA,  cu SRI-ul cu Jandarmeria, cu tot ce răspunde la comenzile lui. Cine a îndrăznit să  bănuiască sau să menţioneze exploatările  din zona Izvoarele ca eventuală cauză a cutremurelor, a fost redus la tăcere. Fostul şef al IGR , inginerul Marincea a fost destituit, au apărut în media toţi duşmanii lui de la grădiniţă până la ultima zi pentru a spune ce element negativ este domnul Marincea, i s-a pus în cârcă şi ce a gândit nu numai ce a spus, pentru a vedea lumea “ cine e ăla care spune prostii despre cutremure”. Cernea  mai e un pic şi e scos din Parlament, i s-a găsit şi lui o incompatibilitate care sută la sută va fi “dovedită” de instanţă şi adio Cernea, protestatarii din Universităţii au fost liniştiţi după ce o mână criminală a dat cu piciorul în luneta domnului Barbu, singurul ministru care a acceptat să se facă de rîs în numele fracturării hidraulice jucând rolul victimei “vandalizate”. Şi uite aşa tot ce se pune cu procurorul   are de a face cu procurorii. O să vă întrebaţi de ce ar face procurorii asta. Păi o fac pentru că se poate, până în 2014 au încă liber de la împărăţie, domnul Ponta s-a angajat cu ocazia vizitei în SUA că va lua piciorul de pe pedala justiţiei abia “din 2014” dar nu e sigur că va fi în 2014. Păi dacă şi Biden a acceptat că până în 2014 poate să îşi bage bocancii în ea justiţie, cine l-ar putea opri? În plus, dacă domnul prim ministru le măreşte salariile la fiecare rectificare bugetară, ei ce să facă, să îi dea în cap? Nu ar fi fair nu ?

Având acordul lui Biden pentru tot ceea ce face, bine sau rău, domnul Ponta sare şi la gâtul  reprezentanţilor Camerei de Comerţ  Americane din România care au îndrăznit să se ia de taxele lui. Plin de nervi, de tupeu şi iritat la culme, domnul Ponta le răspunde acestora ca un adevărat socialist : eu sunt ales de romîni, trebuie să îmi fac datoria faţă de români”. Fantastic, dintr-o dată domnul Ponta şi-a adus aminte că are nişte oameni cărora trebuie să le slujească interesele. Dar când a fost la Barroso şi a semnat un angajament în 11 puncte din care câteva erau net împotriva intereselor şi dorinţei românilor  nu şi-a adus aminte domnul Ponta că e ales de români? Dar când a semnat actul de coabitare nu şi-a adus aminte de cei 7,4 milioane de români care au votat suspendarea acestuia? Dar când a semnat contractele, anexele, înţelegerile  cu RMGC , cu Chevron, cu Exxon, nu mai era român? Dar când a plecat în America să  îi liniştească pe Biden şi pe “investitorii” americani vizavi de interesele lor în România, faţă de cine şi-a făcut domnul Ponta datoria?  Cât tupeu îţi trebuie ca să vii acuma în faţa televiziunilor şi să joci cartea naţionalist/patriotului poporanist care pune înainte de orice interesul alegătorului? Ce face domnul Ponta, a intrat déjà în campanile electorală?  Sau se crede în faţa colegilor de partid care aplaudă şi când le spune să plătească cotizaţia şi când le cere porcul din bătătură şi când taie pamblici?  Nu e bine domnule Ponta, nu e bine. Nu vă mai îmbălsămaţi cu cei 64% dintre votanţi care v-au dat voturile, că de fapt ei reprezintă numeric exact aceeaşi valoare ca şi cea care l-a votat pe domnul Băsescu preşedinte  şi culmea, o mare parte din ei sunt chiar aceiaşi oameni, păcăliţi şi de tine şi de el, la fel, ca în cântecul lui Florin Bogardo.

Şi ca lucrurile să fie şi mai cotoioase, la Izvoarele – Galaţi,  locul unde cutremurele apar din senin, “fără explicaţie” se înmulţesc  ca iepurii şi se opresc “la comandă”când lumea începe să îşi pună întrebări,  au apărut şi alte “fenomene inexplicabile”. Apele din fântâni au început să se încălzească exact acuma când meteorologii prezic cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani. De reguşă pe unde trece Ponta şi oaenii lui, îngheaţă apele, dar uite că la Izvoarele se încălzesc. Ptiu Ptiu, mare minune! În plus, oamenii se plâng că încă mai aud noaptea bubuituri  şi nu ştiu de unde vin. Păi de unde să vină, tot de la oamenii lui Ponta că la ce răspunsuri au dat ca explicaţii pentru cutremure, e clar că bubuie.  Curat murdar coane Victore. Ce să fie, ce să fie ? Iarăşi vor veni specialiştii lui Ponta sau ai lui Costoiu care vor spune că nu este nimic deosebit, este vorba de reactivarea unei falii tectonice, cutremurele sunt obişnuite, de mică intensitate, deci nu este cazul să ne impacientăm, s-a mai întâmplat asta şi în alte părţi. Despre apa caldă din fântâna din curtea bisericii,  se va dovedi că specialistul Grigore Adrian a  avut dreptate. Când a fost întrebat despre cutremure, a făcut trimitere la Dumnezeu” “Dumnezeu ne-a aşezat într-o ţară în care avem activitate seismică… Din păcate, nu putem opri acest fenomen. S-ar putea ca evenimentele să mai dureze, este vorba de zile” Acuma, de vreme ce apa caldă a apărut în fântâna din curtea bisericii, este un lucru mai mult decât evident că este vorba de mână Dumnezeiască la mijloc aşa că nu îl mai întrebaţi nimic. Când a fost întrebat despre exploatările OMV din zonă acum o lună, domnul Grigore  răspundea:” „eu sunt cu altă treabă aici, nu sunt cu opritul sondelor. Dar dacă în concluziile noastre vor apare că sunt cauze legate de foraj, atunci sunt autorităţi abilitate care vor lua măsuri. Pentru a putea acuza trebuie să avem argumente foarte puternice. După părerea mea nu există pericole de alunecări de teren .”Uite că totuşi au apărut alunecările de teren, surpările, gropile, acuma ce va spune ? Dacă va fi întrebat de apa din fântână în mod cert va răspunde: “Eu sunt cu altă treabă aici, nu cu biserica, nu sunt cu fântânile, întrebaţi un fântânar sau pe Dumnezeu”.

Dar legat de bubuiturile din noapte,oare nu i-a dat nimănui prin cap să meargă pe terenurile concesionate de OMV pentru a vedea dacă nu cumva fac şi acolo unii, mici “experienţe” cu explozivi ca în Timiş pentru a prospecta existenţa gazelor de şist? Se ştie doar că metoda este larg răspândită. Răspunsul este atât de aproape şi totuşi nu vrea nimeni să îl vadă pentru că aşa a decis domnul Ponta. După ce au văzut ce s-a întâmplat cu Cernea, cu Marincea, cu Realitate Tv, cui îi mai arde de întrebări şi verificări  vizavi de protejaţii lui Ponta? Nici Camera de Comerţ a Americii nu a scăpat nescărmănată aşa că cine mai este dispus să rişte să şi-l pună în cap pe Ponta?

Cât despre Băsescu, acesta îşi bate joc de români cu zâmbetul pe buze. Mai dă un million de Euro unei fete  pentru neşte pământ acolo, câteva sute de hectare într-o comună, de parcă ar fi cumpărat de la boier Bibescu şi face pe agricultorul. Ei normal că legenda este că fata a împrumutat bani de la o bancă, la fel ca şi madam Udrea cea cere se plângea că nu are cum să plătească împrumutul la o bancă în România, că avea toţi banii în bănci străine. Săraca de ea nu ştia că se poate face transfer de conta bancar dintr-o bancă în alta aşa cum Băsescu şi glumeţii de la B1Tv nu ştiau că tehnic poţi să depui bani în orice cont în orice valută şi să ceri să fie convertiţi. Dar dilemele astea sunt pentru cei care nu au conturi în bănci, doar datorii. Domnul Băsescu îşi face poze pe tractor sau  cu roşii în mână şi crede că dacă se dă ţăran gata şi i-a atras pe agricultori  de partea lui. Adevărul e că a dovedit de nenumărate ori că e ţăran  şi la fel de adevărat este că găseşte oricând destui proşti să îl susţină, de aceea şi el,  ca şi Ponta, îi dă înainte fără să îi pese de nimic. Contează pe prostia românului şi are mari şanse de reuşită. Nu ştiu cine spunea că nimic nu e infinit, nici universul, dar prostia  da. Mare adevăr.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la Ponta şi apele

  1. Bibicul

    Nea Marine, faci ce faci si tot la Basescu ajungi. Chestia devine obsesiva si plictisitoare la un moment dat…Pacat de efort…

  2. un om normal

    Domnule Neacsu,tot ce sustineti despre Ponta e adevarat pana la D-zeu,si faptul ca le nuantati pe cele negative e foarte bine pentru a fi intelese si de cei ce s-au aruncat ca prostii sa ii voteze pe comunisti;asta nu inseamna ca sunt acesti oameni prosti.
    Dar a-i considera prosti pe cei ce il sustin pe Basescu ,cand fiecare zi ce trece ne arata ca are totala dreptate in legatura cu actualii la putere dar si cu celelalte lucruri pe care le sustine,este o jignire pe care eu unul nu o va permit.Daca nu intelegi acest lucru am tot dreptul sa te consider PROST!

  3. OLTEANU

    Neica Marine, hectarul de teren se va vinde de la 4700 EURO in sus ,NU PE 2L DE RAICHIU, asta,este mesajul transmis romanasilor, si pentru asta trebuie apreciat.

  4. neacsum

    @ Bibicul& Un om normal
    Domnii mei, dumnevoastra votati pe cine va place, fiecare dupa preferinte. Un om normal eu nu am spus ca cine il voteaza pe Basescu e prost si cine il voteaza pe ponta e destepat, nu imi permiot sa fac astfel de afirmatii nu am facut si nu fac niciodata. Eu am spus daoar ca se gasesc destui prosti sa creada in dragostea pentru agricultura a lui Basescu, asa cum se gasesc destui prosti sa creada in dragostea fata de locurile de munca a lui Ponta. Asta este cu totul altceva. De asemenea eu nu am spus ca Basescu nu are dreptatea in ceea ce spune despre Ponta, dimpotriva. Daca ai inteles asa ceva te rog sa mai citesti odata materialul sau macar fraza ” Îmi place nu îmi place, în ceea ce îl priveşte pe Ponta, Băsescu are dreptate” . Deci te rog mult, cand ma invinuiesti de ceva mai intai asigura-te ca ai citit si inteles ce am spus. Dumneata ai tot dreptul sa ma consideri cum vrei, dar pana la a dovedi mai e mult. Deocamdata, din ceea ce ai scris sau inteles poti face afirmatia respectiva numai in ceea ce te priveste.

  5. un om normal

    …,,si la fel de adevarat este ca gaseste oricand destui prosti sa il sustina,,…;deci daca eu il sustin,vazand fireste ca are tot timpul dreptate,dumneata ma declari prost.
    Asta eu nu admit si nu iti permit.Spune ce crezi despre el(desi ar fi mai destept sa il ignori deca vrei sa arati ceea ce ai vrut acolo pe buna dreptate),dar respecta-ma in convingerile mele ca sa fii credibil in ale tale!

  6. neacsum

    Fraza era legata de cea de dinaintea ei,. referitoare la manevra cu tractorul si agricultura, dar daca vrei sa o interperetezi asa, e ok, cered fiecare ce vrea. Apropo, s-a dovedit practic ca nimeni nu a avut intotdeauna dreptate, deci sa nu imi spuneti ca Basescu ar fi primul om din lume care are intotdeauna dreptatem, pentru ca atuunci inclin sa cred ca am avut eu dreptate. Iti respect si convingerile si puncetele de vedere, si opiniile si simpatiile sau antipatiile politice. Repet, eu spuneam ca ar fi prost unul care crede in dragostea brusca a lui Basescu pentru agricultura.Poate ma insel, poate nu, dar este opinia mea. Asa cum si dumneata ai dreptul sa crezi ceea ce spun eu sau ceea ce spune oricine, sau orice consideri ca merita crezut, nu te condamn pentru asta.

  7. HUMOR NEGRU

    Autor: inpolitics
    E groasa: americanii fac praf masurile disperarii luate de guvernul Ponta
    Măsuri fiscale anunţate de Guvern determină o agravare fără precedent în ultimii 20 de ani a poverii fiscale pe care contribuabilii români trebuie să o suporte şi totodată vor afecta negativ investiţiile şi competitivitatea produselor româneşti, apreciază reprezentanţii AmCham.
    „AmCham România îţi exprimă îngrijorarea faţă de noul val de impozite şi taxe anunţate în ultima vreme de către Guvernul României. Împreună cu creşterile de fiscalitate impuse deja în legislaţie, fără o consultare prealabilă şi transparentă cu mediul de afaceri, astfel de decizii determină o agravare, fără precedent în ultimii 20 de ani, a poverii fiscale pe care contribuabilii români vor fi obligaţi să o suporte”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ Americane în România – AmCham, organizaţie care reuneşte 350 de companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 10 miliarde dolari şi 200.000 de locuri de muncă.
    Totodată, investitorii arată, conform Mediafax, că lipsa de coerenţă şi consisteţă în adoptarea de măsuri cu caracter fiscal, precum şi intervenţiile frecvente şi imprevizibile ale Guvernului în economie provoacă distorsiuni în mecanismele pieţei, dificultăţi în planificarea afacerilor, cu consecinţe deosebit de grave pentru mediul de afaceri românesc, atractivitatea investiţională şi competitivitatea economică a României.
    „În lipsa unei strategii de ţară careia să i se circumscrie, sistemul fiscal românesc, în loc să se modernizeze prin mecanisme eficiente şi echitabile în sprijinul dezvoltării ţării şi al eforturilor mediului de afaceri în condiţiile actuale grele de piaţă, este în pericol să devină un factor de obstrucţie insurmontabil, mai ales sub distorsiunile cauzate de corupţie, evaziune fiscală şi creşterea comerţului ilicit cu produse accizabile”, a adăugat sursa citată.
    Investitorii atrag atenţia în mod special asupra efectelor negative semnificative pe care le vor genera propunerile de accizare suplimentară a produselor petroliere, de modificare a metodologiei de calcul a accizelor şi instituirea noului impozit aplicat asupra valorii contabile a construcţiilor speciale.
    „Departe de a reprezenta o soluţie sustenabilă pentru securizarea resurselor la bugetul statului, toate acestea vor determina creşterea evaziunii fiscale, diminuarea drastică a volumului de investiţii, scăderea locurilor de muncă şi dificultăţi economice în cascadă. Măsuri precum creşterea preţului pentru carburanţi sau taxe pe construcţiile speciale se vor reflecta în creşterea costurilor de producţie şi implicit a preţurilor produselor româneşti diminuând competitivitatea acestora pe pieţele externe. Nu în ultimul rând, aceste propuneri vor atrage cel mai probabil deschiderea unei noi proceduri de infringement împotriva României, nefiind în linie cu prevederile directivelor europene”, se arată în comunicatul AmCham.
    Nu în ultimul rând, AmCham reiterează ideea privind ineficacitatea majorărilor de taxe şi a introducerii de noi impozite, prin creşterea arbitrară a fiscalității, şi solicită Guvernului şi Ministerului Finanţelor Publice „să se concentreze asupra respectării angajamentelor asumate faţă de mediul de afaceri şi societate în general, prin adoptarea unor măsuri reale de combatere eficace a evaziunii fiscale, accelerarea reformei ANAF şi ridicarea gradului de conformare voluntară a contribuabililor”.

  8. HUMOR NEGRU

    Autor: inpolitics
    De ce jupoaie guvernul romanii: lista marilor companii care nu platesc taxe catre stat
    Avalanșa de taxe și impozite inventate de guvernul USL lovesc, se știe deja, în primul rînd în cetățenii de rînd, cei care își plătesc, sîrguincioși, dările și mai stau și la cozi interminabile pentru asta. De ce se întîmplă așa? De ce nu are guvernul bani în visterie și recurge la măsuri disperate pe seama amărăștenilor? Simplu: pentru că o serie de mari companii, de stat ori private, refuză cu îndîrjire să își achite dările către stat, iar guvernanții închid ochii.
    O listă a marilor datornici, bunăoară, este difuzată public de către PDL, prin intermediul deputatului Adrian Gurzău, sub forma unei recente declarații politice în parlament.
    În top, la loc de ”cinste”, stă o companie de stat care, numai ea, însumează datorii de peste un miliard de euro, exact miliardul pe care premierul se lăuda deunăzi că l-a obținut împrumut de la Banca Mondială, după vizita în SUA.
    Iată o parte a marilor datornici iertați sistematic de stat:
    Compania Naţională a Huilei: 4,9 miliarde de lei;
    Oltchim: 2,5 miliarde de lei;
    RADET Bucureşti: 2,4 miliarde de lei;
    CFR Marfă: 1,5 miliarde de lei;
    CFR SA: 1,5 miliarde de lei;
    Hidroelectrica: 1 miliard de lei;
    CFR Călători: 762 milioane de lei;
    Remin SA: 576 milioane de lei;
    Societatea Naţională a Cărbunelui: 516 milioane de lei;
    Uzina Mecanică Cugir: 457 milioane de lei.
    După cum arată același parlamentar pedelist, statul nu recuperează bani nici de la marile companii private, precum Galaxy Tobacco (a lui Ioan Niculae), care datorează bugetului 552,32 milioane lei, din care TVA 64,62 milioane lei, accize – 227,63 milioane lei, dobânzi şi penalităţi – 243,79 milioane lei.
    ”Înţeleg că, dacă „Finanţele” au ajuns să-l someze pe unul care datorează cinci lulele, cinci surcele statului, au fost executaţi şi au fost recuperate datoriile de la marii datornici? Au fost recuperate sutele de milioane de lei, miliardele datorate de către companiile de stat? Nu, că altfel de unde sinecuri politice?” se întreabă, retoric, deputatul pedelist. (B.T.Iacob)

  9. Bibicul

    Nea Marine, cu tot respectul, pe mine nu ma intereseaza cine cu cine tine. Dupa parerea mea religia, sexul si votul sunt niste chestii intime ale fiecaruia. Dar, cel putin in ultimele scrieri, indiferent de tema tot la Basescu (sau la familia lui) ajungi …Nu ma intereseaza omul, e pe ultima suta, totusi trebuie sa recunosc un lucru: e singurul politician care a castigat toate bataliile=alegerile cu oponentii…Poporul asta este chiar asa de prost? Farmecul, mesajul unei scrieri se pulverizeaza cand apare iar si iar obsesia autorului…parerea mea!

  10. neacsum

    Bibicul,
    La cate a facut Basescu, mie mni se pare ca nu m-am legat de loc de el. Daca ai lua ultimele sa zicem 10 articole, actorul principal este Ponta, in 80%, basescu este in rol secundar, asa ca nu ii plange de mila. Basescu e amintit numai asa sa nu creada lumea ca a devenit fata mare.

  11. un om normal

    ok,accept explicatiile.reiterez ce spune si bibicul,simpatiile politice ca si religia sunt optiuni intime si nimeni nu are dreptul sa faca aprecieri despre celalalt cu privire la acestea dupa cum si la toate celelalte care sunt ,,de gustibus,,.altfel,dai inainte ,ca le zici bine!

  12. neacsum

    Un om normal,
    Multumesc, si pentru accept si pentru sfarsit. In ceea ce priveste problemele legate de optiunile politice, religioase, sexuale, moda, muzica, arta, nu m-am legat de nimeni si nu am invinuit pe nimeni, nu am jignit pe nimeni pentru ca ar face parte dintr-o categorie sau alta. Daca ma leg de ceva, ma leg de faptele oamenilor indiferent din ce grup politic, cultural sexual, religios, profesional ar face parte. Nu am criticat pe nimeni pentru ca nu are basca sau nu are mot la basca. Daca gasesti asa ceva la mine, te rog sa ma tragi e maneca si voi avea puterea sa spun, da, am gresit.

  13. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Familia Basescu si toti ciracii lor sunt o adunatura de borfasi care in ultimii 9 ani si in primul rand ajutati de Bibicu si de alti imbecili care i-au votat cu spor,au nenorocit Tara ,cu tot ce avea ea mai bun!!!

  14. jorj gurita

    Basescu a nenorocit tara(poporul). L-a pus pe ponta prim-ministru.