Care ai bă un foc ?

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

CARE AI BA UN FOC

M-am ajuns, sunt oameni care nu mai pot dormi, nu mai pot mânca, dacă nu ştiu ce părere am eu despre cutare sau cutare subiect, de regulă ceva ce nu ar trebui să mă intereseze. Un coleg de sindicat cu oarece funcţii şi responsabilităţi în prostirea plătitorilor de cotizaţii la SCMD întrebat de niste documente ale sindicatului, încerca să pareze întrebarea în vechiul stil comunist cu o altă întrebare părând realmente interesat de opinia mea sau optiunea mea de simplu alegător vizavi de viitoarele alegeri în parlamentul European şi o oarecare listă propusă de un sindicat care se declară apolitic. Lucruri ieftine de secretar BOB. Un alt prieten sughiţă dacă nu îi spun eu ce părere am despre evenimentele din Kiev şi probabil amaninţarile la adresa statului de drept şi democraţiei în Ucraina. Uite că nu mă priveşte. Nu mă priveşte ca român cum îşi rezolvă ucrainienii problemele interne şi nu ar trebui să o intereseze nici pe Victoria Nuland cea care “se face” în UE şi numeşte miniştrii în Kiev împreună cu ambasadorul, nici pe Angela Merkel sau reprezentanţii UE care şi-au vârât coada printre manifestanţi şi sprijină şi ei cum pot “protestele democratice”. Nu mă interesează, nu mă bag atâta vreme cât este clar pentru toată lumea care are ochi să vadă că acolo se fac jocuri şi interese cum s-au făcut şi la noi în 89, peste capul amărâţilor care îşi pun capetele, spinările şi picioarele la bătaie manipulaţi şi împinşi de forţe externe.

Dacă situaţia în propria ţară ar fi pe roze, aş plezni de bunăstare şi aş înnota în lapte şi miere, poate aş începe să mă gândesc la problemele altora, aş încerca să îi ajut, aş avea timp să mă uit peste umăr, dar când pe mine arde cămaşa sau îmi moare vaca, trebuie să fiu masochist să plâng de mila vecinului, că îi schioapătă capra. Dar iată că totuşi domnul preşedinte Băsescu stă cu un ochi îndreptat spre Ucraina, nu aş putea spune care, cred că nimeni nu poate să spună şi nu mai poate de grija ucrainienilor, de parcă ar fi preşedintele lor, nu al românilor. Mâine poimâine aud că s-a intitulat şi el preşedintele tuturor europenilor sau al societăţii civile mondiale ca domnul Dogaru care a terminat cu problemele rezerviştilor şi acuma construieşte societatea civilă universală socialistă şi planetară. Domnul preşedinte Băsescu s-a apucat să dea sfaturi preşedintelui Ucrainei cerându-i “să nu recurgă la forţă şi să nu ordone reprimarea protestatarilor.” WooooooooW. Mă podidi plânsul.Ca să fie şi mai convingător îi recomand preşedintelui Băsescu să îl detaşeze la Kiev pe fostul maior Claudiu Gogu,cel care în Martie 2012 făcea vizite la sediul PDL pentru a primi instrucţiuni privind modul în care jandarmul poate rupe picioare fără să recurgă la forţă.

Mi se pare mie, sau domnul Băsescu umblă cu fundul gol pe lângă …. ? Păi domnia sa cere printre altele ca domnul Ianucovici să stea cu mâinile în sân când sediile instituţiilor de stat sunt incendiate, poliţiştii atacaţi cu Molotovuri şi arme de foc, pietre, obiecte contondente şi tot arsenalul de război, doar tancurile lipsesc. Domnul Băsescu, cel care în 2011 mai avea puţin şi punea jandarmii să tragă în poliţiştii care aruncau cu şepcile în sus “de bucurie” la porţile Cotrocenilor, scandând nume extra-ordinare, cel care în 2012 când oamenii ieşeau la vot să îl scoată din bârlog, îi sfătuia să stea în casă şi să nu îşi exercite un drept constituţional, cel care când 7 milioane de cetăţeni l-au cerut afară plângea la porţi străine că îi este ameninţat statul de drept,el, acel preşedinte care tremura că îşi pierde scaunul, acuma îl roagă, sfătuieşte pe Ianukovici care are în faţă spectrul unui război civil declanşat de câteva mii de oameni, nu 7 milioane, care vor să schimbe un guvern şi un stat cu forţa armelor şi provocări de o violenţă rară, să stea calm şi să nu reprime violenţa, lăsându-I pe huligani şi manipulaţi să îşi facă de cap antrenând alţi oameni nevinovaţi care vor muri cum au murit şi ai noştri în 89 şi apoi la mineriade. Oltul încă nu s-a curăţat de cadavrele celor “pacificaţi” la Stoieneşti. De fapt în Ucraina se petrece acuma ce s-a întâmplat în ţările arabe şi se ştie cine a stat în spatele acelor “revoluţii” la fel cum se vede care au fost avantajele şi marele progres pe care l-au realizat cei manipulaţi şi păcăliţi ca şi noi în 89.

De ce a devenit Băsescu dintr-o dată atât de blând şi de permisiv faţă de mişcările de stradă, mai ales cele violente, de ce îndeamnă guvernul Ucrainian să dea dovadă de toleranţă? Din grijă faţă de cetăţenii Ucrainei? Cine poate crede asta ? Lui nu i-a păsat timp de 9 ani de cetăţenii propriei ţări, de ce i-ar părea rău de ucrainieni? Interesul şi obiectivul domnului Băsescu este altul şi nu e greu de văzut, nici măcar ghicit. Nu ai ce ghici când chiar el a cerut românilor să iasă în stradă şi să lupte pentru înlăturarea guvernului Ponta: “Dacă apare o singură formulare privind acciza la motorină, vă asigur că voi face ce nu am făcut de când sunt, eu îi voi chema pe români să se apere în stradă , în mitinguri, pentru că eu pot demonstra că nu e necesară”. Pe cuvântul dumitale de preşedinte? Matale realizezi ce spui? Când ai făcut această afirmaţie domnule preşedinte Băsescu unde te uitai, la Kiev ?Ai vrea să fie şi în România ce e acolo numai să scapi matale de Ponta şi să îl repui pe Boc în funcţie? Credeam că după această declaraţie presa va sări în sus iar juriştii din USL, sau PSD măcar, domnii Ponta, Şova vor face plângere penală împotriva preşedintelui pentru instigare la revoltă şi atac asupra statului de drept. Da de unde, linişte. Ba, mai mult domnul Dragnea, cel care are rolul de şef de operaţii în stafful PSD, arătând că nu e cu nimic mai prejos de Băsescu, declară la fel de inconştient: „Domnul Băsescu am văzut că dă foarte multe lecţii, am văzut că incită şi la violenţă şi la dezordine socială. Îl aştept. De-abia îl aştept să cheme lumea în stradă, că poate chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo, dacă tot... Să nu creadă el că ne sperie”

Este incredibil este pur şi simplu inimaginabil, cum doi oameni de stat, doi oameni politici ai anului 2014, doi oameni care se consideră şi se pretind civilizaţi, îndeamnă lumea să iasă la bătaie pe stradă şi se ameninţă unul pe altul că vine cu gaşca lui şi îi arată el lu “ăla” cine e mai tare, că abia aşteaptă să “tranşeze” problema în stradă. Fraţi români, aceşti doi vagabonzi, aceşti doi mardeiaşi aceşti doi scandalagii, vă incită la bătaie, vă asmut unul împotriva altuia, vă pun să vă bateţi unii cu alţii, ca să stea ei bine acolo unde sunt. Dar de ce nu o pun ei ca doi bărbaţi de un meci de box între ei, civilizat,ar scoate cu ocazia sta şi fonduri pentru campanie nu ar mai fi nevoie de accize.

Partea proastă însă nu este că au tupeul, nesimţirea să ceară aşa ceva ci că se găsesc destui descreieraţi, îndoctrinaţi, destule creiere spălate să iasă în stradă la îndemurile lor şi să îşi dea în cap unii altora. Nu am nici o îndoială că aşa este, văd ce se întâmplă pe diferite forumuri, văd la ce limbaj şi ce ameninţări se ajunge în comentariile diverselor articole din ziare de ai crede că sunt faţa în faţă duşmani de o viaţă, sau că luptă fiecare pentru a apăra pâinea de la gura copilului. Când colo, ei apăra interesele unor nesimţiţi care incită la violenţă şi la ură numai şi numai pentru a-şi păstra ei scaunele şi privilegiile.

Asta mă doare şi ma interesează pe mine stimaţi “prieteni”. Când văd preşedintele României rugându-l pe preşedintele Ianucovici să nu stingă focul în Kiev, că vrea să vină şi el cu o faclă să ia “un foc”, că are şi el nevoie în România, nu mă pot gândi nici la liste electorale, nici la Kiev, mă întreb “Antena 3 e aici?“, dar celelalte televiziuni, dar întreaga presă? Şi dacă sunt ce fac, nu văd cum politicienii noştri instigă la bătaie, la violenţe, la ură de partid, la acţiuni similare celor din Kiev? Şi dacă văd, de ce tac? Dar ţara de ce tace? Eu aş chema ţara în stradă în toată ţara, purtând însemnele tuturor partidelor politice, să îşi dea mâna, să formeze un lanţ sau o horă a înţelepciunii, să arate politicienilor că nu mai sunt dispuşi să iasă în stradă, la bătaie când vor ei, politicienii şi că a trecut vremea când se lăsau prostiţi de minciunile şi manipulările de doi bani şi că sunt gata să ăşi dea mâna şi să dea jos, pe tăcute, pe muteşte, fără violenţă orice guvern preşedinte sau partid care îşi mai bate joc de ei şi crede că îi mai poate manipula.

Ce spuneţi românilor, ieşiţi în stradă cum vor Băsescu şi Dragnea, să vă băteţi pentru scaunele şi interesele lor, sau să vă apăraţi propriile drepturi într-un marş al tăcerii şi nonviolenţei să îi scoateţi din cocinele în care au intrat şi în care se bălăcăresc de 24 de ani?

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Care ai bă un foc ?

  1. CAM TENDENTIOS ARTICOLUL.

  2. Andrusceac Paunel

    Am onoarea sa va salut ,domnule Neacsu
    O analiza corecta si desteapta , dar e periculos ca mai sint destui adepti ai lui basescu , care chiar cred in peroratiile sale !

  3. Domnul Andrusceac , periculos este pentru ei. Stiu ca sunt destui care mai cred in propaganda unuia sau altuia, am si spus-o in articol si aici e din pacate deama acestei natii, ca nu putem judecat cu propriile capete, ii lasam pe altii sa ia decizii pentru noi. Pana si primul ministru judeca cu capul altora, o sa vedeti in articolul urmator.

  4. jorj gurita

    Maestre, vise de noapte, n-o sa iasa nimeni. Ucrainenii au iesit in strada deoarece mureau de foame, nu mai aveau loc de intors. Pentru un loc de munca in afara(ue), le trebuia viza, nu ca la noi ca poti sa pleci cind vrea muschiul tau. Iata, s-au scumpit carburantii de ieri si pina azi; vezi dumneata pe cineva sa faca valuri. Nici macar nu ar trebui sa ne preocupe cine va guverna tara in continuare, caci tot un drac este. Societatea civila, televiziuni, presa? In continuare vom asista la emisiuni de dat cu parerea. Demonstratie pasnica sa ne aparam drepturile si sa-i scoatem din cocina pe politicieni? Unde in lume ai vazut dumneata acest lucru?

  5. In Islanda, in Scotia, in Finlanda, in Polonia. Si am vazut si politisti protestand si punand scuturile pe pamant, in semn de solidaritate cu cei impotriva carora erau trimis, in Italia, in Malaezia parca. Deci se poate.

  6. jorj gurita

    Cu alte cuvinte in tarile de religie catolica.
    De ce la noi care ne dam drept credinciosi, orice adunare(adunatura), trebuie sa se lase cu ciomageala si victime?