Există viaţă şi după USL

Categoria Actualitate, Magazin, Opinii, Politica, Social, Stiri Interne

PPE

Trebuie să recunosc că aşteptam ca Antonescu să îşi retragă miniştrii. Nu pot spune la fel despre Ponta. Ponta a crezut tot timpul că Antonescu este întărâtat doar de cineva din partid sau din Cotroceni aşa cum el era întărâtat de cineva din familie sau din guvern, ca să obţină cât mai mult de la el, că face totul la ambiţie şi nu va dori dar mai ales nu va reuşi să îi facă pe liberali să accepte pierderea ciolanului. Şi totuşi minunea s-a produs. Antonescu, după două vizite, una „particulară” şi alta oficială la Viena , dar nu la o clinică ci în altă parte, s-a întors entuziasmat şi plin de încredere, atât de plin încât a promis colegilor de partid că chiar dacă ies de la osciorul dat de Ponta acum, din iarnă vor avea un ciolan cu mult mai mare pe care îl vor împărţi cum şi cu cine vor ei. Liberalii s-au lăsat prostiţi şi au mai luat o ţeapă aşa cum au luat-o şi când au intrat în USL şi i-au dat guvernul lui Ponta sperând că ei vor fi la Cotroceni, de unde ar fi condus serviciile secrete, SPP-ul, DNA – ul şi cam tot ce are acum Băsescu în mână. Nu ştiam că pot fi atât de uşor de dus de nas dar mai ales că sunt atât de uituci încât nu învaţă din greşeli.

Spuneam că Ponta cu tot SRI-ul lui condus de finu Maior şi cu toate cârtiţele de la finanţe, muncă şi transporturi vârâte în coasta lui Antonescu, nu a reuşit să înţeleagă că acesta chiar va renunţa la bucăţica aia de os pe care i-a lăsat-o din toată guvernarea. Probabil nici antenele lui nici ale lui Felix nu au bătut până la Viena acolo unde Anto a primit cărţile. Eu credeam totuşi că Antonescu va ieşi de la guvernare, dar va lăsa uşa deschisă către USL şi nu va decreta ruperea înţelegerii. De fapt nici nu l-am văzut rupând documentul aşa cum a rupt Ponta cândva scrisoarea de la Băsescu pentru a semna apoi alta mult mai ruşinoasă. Din declaraţii însă Antonescu vrea să spună că nu mai e loc de întoarcere şi că el acolo unde scuipă nu mai pupă. Da, aşa crede el că arată că este macho şi ca să convingă că e cel mai macho macho a început deja să scuipe acolo unde a pupat. Asta da bărbăţie. Şi totuşi eu zic să aşteptăm să vedem ce va ieşi la Europarlamentare pentru că toată tevatura cu ruperea USL are şi fire de urzeală europarlamentare. Astăzi , o televiziune a greşit anunţând într-un colţ dar fără ca ştirea să mai fie preluată sau reluată, că PNL ar intenţiona să sară în barca PPE, aceeaşi barcă în care sunt şi toţi oamenii preşedintelui. Eu am spus asta cu câteva zile înainte dar toţi se fac că plouă. Probabil este ordin de la Frau Merkel să nu se facă tam-tam pe linia asta ca să nu îşi ia şi socialiştii europeni măsuri de întărire a rândurilor.

Televizioniştii au trecut cu mic cu mare la împărţirea vinilor privind spargerea USL şi fiecare dă cu bâta acolo unde a primit ordin. Unii spun că ar fi Băsescu de vină, alţii că ar fi Ponta care iată mai avea un pic şi plângea rugându-l pe Antonescu să nu plece în timp ce îi băga cuţitul pe la spate şi îl răsucea , alţii că ar fi de vină Antonescu cel care făcându-se supărat de pomană a rupt USL-ul pentru o ambiţie, sau de dragul unui om. Aiurea. Este cineva în stare să creadă că ar fi rupt Antonescu USL-ul pentru că îl voia pe Johannis, ultimul sosiţ în barca PNL , viceprim ministru după ce sacrificase cam 20 de miniştri în doi ani de dragul visului de a deveni preşedinte? ÎN NICI UN CAZ. Antonescu nu ar fi rupt USL-ul dacă nu ar fi primit asigurări că va fi fie preşedinte, fie premier. De unde putea primi Antonescu astfel de asigurări? Păi de unde au primit toţi până acum şi de unde a primit şi Ponta că va rămâne premier dacă semnează acordul în 11 puncte şi actul de coabitare. Domnule Antonescu, şi Ponta ţi-a promis că ajungi preşedinte dacă el ajunge premier şi uite că nu ai ajuns nici în 2012 când ti-ai semnat singur cu mâna ta condamnarea odată cu promulgarea legii referendumului aşa cum a vrut Barroso. Cum ai putut să fii aşa de prost sau hai să spun neinspirat? Cine te+a convins că aşa e mai bine, prietenul Ponta? Băsescu a spus-o direct: „ Antonescu a fost prost că a promulgat legea, când putea să o ţină 10 zile”. Acum, Antonescu, cel care nu învaţă niciodată din greşeli dar se îmbată cu apă rece, dă o mână de ajutor Popularilor Europeni să câştige majoritatea în Parlament, cu ochii la cioara de pe gard. Vei rămâne cu ochii la cioară şi îţi vei băga gheara în gât ca scaietele domnule Antonescu, pentru că după ce vor câştiga –dacă vor câştiga- madam Merkel &co te vor lăsa cu buza umflată, că doar eşti specialist. Unii deja îţi spun masochistul.

România a devenit nu doar ţara tuturor promisiunilor neonorate dar şi ţara tuturor paradoxurilor. Să le vedem pe ultimele :

1. Doamna Câmpeanu, după ce iese pe piaţă scandalul pensiei soţului, face şi domnia sa un accident vascular, ca şi soţul şi deşi –conform propriei declaraţii- ştie că netratarea şi nesupravegherea acestei probleme duce la agravarea consecințelor accidentului vascular (demență mixtă, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestări specifice de pierdere a cunoștinței, pierderi de echilibru, lipsă de orientare în timp și spațiu), se agaţă ca înecatul de pai de funcţia de ministru, existând informaţii în presă că ar fi dorit să rămână în guvern , etc etc. Nu ştiu cât de adevărate au fost aceste zvonuri dar când am auzit că azi dimineaţă a fost la “program” cu mult înaintea celorlalţi miniştri m-am gândit că putea în situaţia domniei sale să trimită prin cineva demisia scrisă, ca să evite un alt şoc sau creşterea tensiunii care ar fi putut apărea într-un asemenea moment. Nu ar fi învinuit-o nimeni dacă nu mergea personal, dar aşa uite că dă naştere la discuţii. Ştiu că nu ar trebui să vorbim aşa despre un om suferind, dar despre “suferinţele” oamenilor politici sau ale grangurilor băgaţi la puşcărie care se descoperă bolnavi numai după ce sunt condamnaţi, sau a celor care “ se sinucid” uşor la gât exact când sosesc la ei nişte poliţiştii trimişi acolo odată cu salvarea de un Nostradamus ministru de interne, parcă nu îmi vine să înghit orice. Vă mai amintiți durerile de stomac ale doamnei Plăcintă în timpul discuției cu doamna Elena Udrea tocmai când urma un vot important? Doamne cum vin bolile astea exact când trebuie.

2. Domnul Ponta în plină campanie de împăcare cu Antonescu în timp ce declara pe toate posturile lui Voiculescu şi Ghiţă că el nu vrea să se rupă USL-ul, o dă afară de la Ministerul Învăţământului tocmai Luni, pe doamna Duminică, pe motiv că ar fi plagiat. Păi bine tanti Ştefania, nu îţi e ruşinea să îi mănânci pâinea lui Nenea Victor?Da ce, matale te crezi prim ministru sau membră PSD? Da ce ai făcut facultatea cu domnul Zgonea? Da? În câţi ani ? Păi vezi, matale ai terminat-o mai repede, te-ai grăbit nu ca el. Mâine o să auzim că articolul privind sexul cu minore care a fost introdus recent în codul penal a fost propus de actualul analist Vişan. Ar mira pe cineva?

3. Domnul Antonescu cere tutulol miniştrilor şi secretarilor de stat şi directorilor şi portarilor şi şoferilor din ministere, deconcentrate, să îşi dea demisia din funcţie pentru că aşa a stabilit partidul şi aşa le cere onoarea , dar domnia sa nu demisionează din funcţia de şef la Senat aşa cum nici Băsescu nu a demisionat din cea de preşedinte deşi a promis, după ce Parlamentul l-a suspendat şi nici Ponta nu a demisionat după ce a fost declarat plagiator de aceeaşi comisie care a altoit-o pe doamna Ştefania. Grea e viaţa de şef de partid doamne câte sacrificii trebuie să faci şi cum esti obligat să renunţi la onoare spre binele partidului.

4. Acelaşi domn Antonescu, omul zilei sau al săptămânii, îl învinuieşte pe Tăriceanu în timp ce îi cântă prohodul şi îi citeşte necrologul politic, că cică ar umbla după ciolane încercând să păstreze USL-ul în picioare după ce –CULMEA CULMILOR fusese parcă SINGURUL care nu fusese de acord cu înfiinţarea lui. Aici avem un caz de dublu impact: odată acţiunea lui Tăriceanu care acum a fost singurul care a cerut lui Antonescu, în media, dar când era deja prea târziu, să nu rupă USL-ul pe care nu îl dorise şi a doua oară acuzaţia lui Antonescu, cel care îl face avid de ciolan în timp ce el îşi anunţă gealaţii că au liber la ciolan în teritoriu şi pot face orice alianţă vor cu cine vor, ca să îşi păstreze ciolanele câştigate cu atâta trudă. Asta da cinste şi onoare, curat murdar coane Antonescule. Unde e conu Caragiale să vadă că i-ai întrecut imaginaţia?

5. Domnul Ponta, ca să nu creadă că îl evit, îl învinuieşte acum pe Antonescu că ar face jocul lui Băsescu şi se bate cu cărămida în piept peste tot că el este singurul care mai luptă cu Băsescu încercând să convingă electoratul că el duce mai departe lupta pentru împlinirea idealurilor USL. Vai vai, ce comic vestit al ecranului a devenit domnul Ponta . Îmi permit să îi reamintesc ce spunea după ce a semnat actul de coabitare: “Este vorba despre colaborare instituţională. Nu e nimic din lucrurile spectauloase, cum ar fi să nu-l mai supendăm pe Băsescu sau să facem Parlament cu 300 de oameni. Ne-am angajat că vom respecta statul de drept şi independenţa Justiţiei, lucruri normale. L-am semnat eu şi domnul Băsescu. Se referă la preşedinte şi prim-ministru. În rest, cu domnul Băsescu ne-am angajat doar să respectăm legile şi Constituţia României”, Dacă se aștepta cineva să-mi pun cagule și să incendiez Comisia Europeană, se aștepta degeaba”. Acuma nu mai vrea să respecte legile şi constituuţia? Acuma ce vrea, ca lumea să îşi pună cagule şi să incendieze pentru că aşa I se pare correct acuma ? Domnule Ponta, a zburat puiu cu aţa. Să vă reamintesc ş ice spuneaţi când aţi numit-o pe Kovesi la DNA ?Nu vă e ruşine să veniţi acuma şi să spuneţi că sunteţi singurul care luptă cu Băsescu ?

Mă opresc aici ca să nu creadă lumea că am ceva cu cineva. Nu e aşa că avem o ţară cum nu e alta?

Celor doi proaspăt divorţaţi le amintesc, că:

– au promis că ne scapă de Băsescu, când de fapt nu urmăreau să scape de el, doar să ajungă ei la putere;

– au promis că ne scapă de Morar şi Kovesi când de fapt voiau să scape ei de dosarele lor. Acum Kovesi e la DNA iar Morar ca CCR ;

– Au promis că legile nu vor mai fi făcute de minorităţi şi că UDMR-ul nu va mai şantaja niciodată guvernele pentru a-şi vota legi de autonomie şi regionalizare: Astăzi avem din nou UDMR în guvern;

– Au promis că vor anula toate legile votate fraudulos în Parlament. Astăzi ne supunem aceloraşi legi;

– Au promis dreptate până la capăt, am avut parte de promisiuni până la alegeri;

– Au promis că vor lichida corupţia şi vor pedepsi corupţii, dar ei au schimbat corupţii lui Băsescu cu corupţii lor;

– Au promis că vor scoate „ciuma portocalie” din parlament, dar de fapt au mai făcut loc la 100 de corupţi portocalii în guvern ca să mănânce şi copii lor o pâine albă;

Asta au făcut cei doi proaspăt divorţaţi iar acum au început să se scuipe unul pe altul. Staţi să vedeţi ce o să iasă pe piaţă de acum încolo şi cum se vor deconspira unul pe altul. Luaţi-vă metoclopramide, ca să scăpaţi de senzaţia de vomă.

Şi acum ultima ştire care m-a înveselit. Se spune că pe undeva printr-o comisie europeană s-a decis ca de acum încolo toţi fabricanţii de maşini să introducă pe acestea, din fabricaţie un sistem de localizare şi anunţare către 112, care să intre în funcţiune în caz de accident, ceva cam cum e pe avioane. Se presupune că măsura va fi benefică în cazul accidentelor de circulaţie grave. Nu ştiu cum va fi la alţii dar la noi în mod sigur această măsură va pune capăt unor accidente provocate de diferite beizadele. Păi până acum, când ştiau că în cazul unui accident , SMURD-ul ajungea la ei în 20 de minute toţi teribiliştii şi fanţii de Obor zburdau pe şosele cu 300 pe oră. Aş vrea să văd eu acum cine îşi mai face de cap pe şosele şi cine mai riscă să facă accident când ştie maşina este dotată cu sistem de localizare 112 la fel ca la avioane şi că Pompierii şi doctorii vor sosi după 7 ore? Ei, nu e aşa că asta va băga minţile în capul teribiliştilor mai mult decât amenzile pe care le plătesc babacii fără probleme? Domnilor din Parlamentul European, vă rog eu, introduceţi măsura prima oară în România, faceţi experienţă pe noi, aşa cum aţi făcut şi cu Codex Alimentarius, vă rog eu.

Ce vom avea după divorţ? Mai puţine minciuni, mai multe gunoaie. Cine pierde şi cine câştigă? Ştiu sigur că românii pierd, ca de obicei.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Există viaţă şi după USL

  1. s

    ONOARE ?!?
    Ca care onoare ?…

  2. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Marine,gandeste pozitiv,orice rau duce spre bine,priveste partea plina a paharului.Nu mai lua in calcul ineptia comunistoida Traiasca LUPTA pentru PACE.Acum avem ce se numeste opozitie si luptele din parlament,vor face imposibile luptele de strada.Sa vezi cum romanii nu-si vor mai lua ochii de la TV partizane.O sa fie circ maxim iar painea la portie…

  3. Nene Gigi, luptele de strada sunt stans legate si dirijate de opozitie. Cand opozitia e slaba si miscarile de dtrada sunt slabe. Toate grevele si protestele sunt legate, initiate si dirijate de sindicate la ordinul partidelor. Abia de acuma vor incepe miscarile de strada. DOAMNE, MATALE PE CE LUME TRAIESTI? SA TE TII PROTESTE DE ACUMA…

  4. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Marine,Galagia stradala organizata si produsa de opozitie,a fost totdeauna un mare FAS.Da,atunci cand populatia ajunge la concluzia JOS OPRIMAREA,cand este inarmata de la copil la barba alba si se aduna in jurul unui nucleu care mai are inca un pic de creier,fara cotarlele de politicieni,s-ar putea rezolva cate ceva…Asa ca singura solutie este LA ARME,CETATENI.

  5. Cei care nu au arme pot merge la promotii, eventual la tigai ?

  6. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Sunt pline targurile…In 1848,le-au gasit la Viena si Istambul si tot au pus de o REVOLUTIE necesara.

  7. OLTEANU

    …….iar ne’ntoarcem „la pasopt” nene Jorj?,iar la „rivolutie”?,
    si dai si ( munceste )!, si dai si lupta!,trai nenica! pt. alegator!

  8. jorj gurita

    Viata exista si inainte de USL. N-o sa iasa nimeni in strada, chiar daca vor creste iar preturile la energie si gaze. Acum cu UDMR-ul in guvern, viata va fi mai atractiva si plina de surprize. Si mai ales cu o economie subterana bine organizata si prospera, cu o evaziune fiscala performanta, sa tot traim bine. Dar primavara asta de la Kiev o sa ne cam incurce ploile. Vom trai si vom vedea.

  9. Jorj,eu nu am spus ca viata a inceput odata cu USL, ci doar ca continua si dupa USL. E o diferenta.