Poartă’n casă la Poarta Albă

Categoria Actualitate, Sport

condamnatii

Gigi Becali a făcut nenumărate încercări de a fi alături de verii săi şi de MM Stoica, de finul Borcea pentru a fi din nou în mijlocul evenimentelor. Toate încercările sale cu angajarea la Clubul Steaua, la clubul lui Hagi, cu amnistierea, cu operaţia au rămas fără ecou, adică ecou au avut în toate televiziunile care îi primeau banii ca să îi plângă pe umăr şi ne becalizau toate ştirile, dar fără sorţi de izbândă. Iată însă că Dumnezeu i-a ascultat rugăciunile şi de mâine Becali nu mai e singur, a venit Muntele la Mahomed, dacă Mahoed nu a putut merge la munte. Printr-o decizie definitivă fraţii Becali, MM Stoica, Neţoiu, Borcea , Copos ,Jean Pădureanu şi Gică Popescu au fost condamnaţi la ani grei cu executare. Nu atât de grei încât să nu poată scăpa cu viitoarea nouă lege a amnistierii pe care iată, domnul Nicolicea ne promite că o va promova în regim de urgenţă de pe funcţia de ministru pe care speră să o ocupe. Mai miră pe cineva ceva ? Pe mine nu. Tot instanţa a stabilit că cei condamnaţi să plătească o sumă totală de 10 milioane de dolari. O sumă relativ mică dacă o calculăm la totalul averilor celor condamnaţi, luaţi la găleată. O sumă mică şi pentru bugetul statului dar suficientă pentru bugetul unui partid în campanile electorală. Unde se vor distribui aceşti bani ? Nu se ştie. Cert este că pedeapsa nu i-a luat prin surprindere pe cei condamnaţi dacă ne gândim că 3 dintre ei déjà îşi făcuseră buletin de Constanţa ca să poată fi mai aproape de Gigi şi de dragii machidoni. Nu mai e nevoie sa spun despre cine e vorba. Rudele lui Jiji. Bineînţeles că oricât de supăraţi ar fi, penalii din fotbal stau liniştiţi, pentru că ştiu că prietenii lucrează pentru ei şi voi ieşi în cel mult un an, pentru că fraţii lor parlamentarii, cei către care au mers o parte din banii lor albi sau negri, vor face tot posibilul pentru a-i scoate cât mai repede de la mititica.Totul e să găsească un moment când vor putea introduce legea amnistiei pe masa parlamentului şi să o treacă indiferent cum.

Ce contează pentru mafioţii de talia lui Becali Giovani, câteva luni la puşcărie când el singur se declara un mafiot care nu stă de vorbă cu oricine? Ce contează pentru oricare din ei un million de dolari când ei, oamenii din fotbalul românesc, pierd sau câştigă câteva sute de mii de Euro la cazinou, păcănele sau barbut? Cine le plânge de milă lui Giovani, Neţoiu, Copos sau chiar şi Gică Popescu, nu are ce face. Dacă trebuie plâns de mila cuiva atunci trebuie plâns de mila forbalului şi sportului românesc, care a avut are şi va avea în frunte oameni ca ei. Cine crede că gata s-a terminat cu corupţia în fotbal e copil. Acuma doar se reaşează scaunele şi puterile, se schimbă garda la palat cum se spune, se reîmpart zonele de influenţă. La Ligă cu largul ajutor al clasei politice, garda a fost déjà schimbată, domnul Dragnea a tăiat cărţile şi aşa a juns Gino Iorgulescu să îi ia locul lui Mitică. Nici nu a ajuns bine acolo şi aşezat în umbra marelui Urs PSD, nenea Gino s-a apucat de experimente şi a dat cedat drepturile de televizare a jocurilor din Liga 1, fără licitaţie, “ unei companii din Uniunea Euroopeană “ căreia se sfieşte să îi dea numele.Păi de ce nu îi dă numele, e secret, e ruşinos, e ceva necurat sau care e problema? Dacă aşa îşi începe activitatea Iorgulescu, gândiţi-vă cum o va continua în umbra lui Dragnea.

Mâine vor fi alegeri la FRF, unde au mai rămas 5 candidaţi, după încarcerarea lui Popescu, cel care pornea cu şanse mari, fiind sprijinit de viitorii colegi de celulă, cancerul fotbalului românesc fraţii Becali, de Mircea Sandu şi alţii ca ei. Multă lume îi plânge de milă lui Gică Popescu, eu nu. Nu îi plâng de milă, pentru că fiecare pasăre pe limba ei piere. Era matur, major, crescut şi trecut prin lume când s-a înhăitat cu fraţii Becali la Dinamo aşa că acuma trebuie să suporte consecinţele. Fotbalul aduce faimă, a fost un fotbalist extraordinar, şi pentru asta are toată stima, dar trebuia să ştie la ce se înhamă când face afaceri cu Becali. Şi cu asta închei subiectul Gică Popescu.

Mai este un subiect care văd că nu e abordat legat de această condamnare. Cum vor reacţiona cei condamnaţi ? În afară de ironia lui MM nu prea s-au dat declaraţii. Suspect de tăcuţi veşnic scandaloşii Becali care au făcut circ până şi în sala de judecată. Cum de tac ei acuma când se văd condamnaţi ? E ceva putred în Danemarca. În mod normal ar trebui să injure toată justiţia românească acuma şi să ameninţe toţi judecătorii din România. Şi totuşi ei tac. Nu cumva se confirmă astfel ceea ce spuneam mai înainte că au ştiut ce se va întâmpla şi au fost liniştiţi că nu vor face anul în puşcărie şi vor fi eliberaţi, că de fapt tot ce s-a dorit a fost să dea şi ei nişte bani, oficial la bugetul sărac al statului şi apoi gata, după câteva luni de “ pauză competiţională “ vor reveni spălaţi şi plăcut uscaţi? Nu ar fi exclus, că altfel, nu îi văd bine pe cei care au rămas afară deloc, dar deloc deloc. Românii au o vorbă: “decât să plângă mama, mai bines ă plângă mă-sa”. Machidonii au altă vorbă, “dacă e să plângă mama, atunci să plângă şi mă-sa! Aşa că ar fi de aşteptat cântări şi noi dosare cu informaţii spumoase despre toţi cei care au mai făcut mişmaşuri prin fotbal, fie ei prieteni sau duşmani. Mircea Sandu va ieşi din fotbal, dar unde va intra ? Nici el nu e linistit cu Becalii după gratii aşa cum nu e sigur nici Dragomir, chiar dacă el spune că el e “şmecher” el nu a făcut prostii. Aşa spunea şi Becali şi acuma primeşte chiftele cu praştia. Nu spunea MM Stoică acum câteva luni că va merge să joace table cu Jiji? Păi uite că i s-a dat ocazia. Poartă’n casă.

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-16731162-anunt-surpriza-lpf-cedat-drepturile-pentru-campionatul-national-ligii-1-catre-companie-din-uniunea-europeana.htm

http://sport.alba24.ro/opt-oameni-grei-din-fotbal-condamnati-la-inchisoare-in-dosarul-transferurilor-peste-10-milioane-lei-confiscati-8025.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Poartă’n casă la Poarta Albă

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Cea mai mare satisfactie va fi cand ,la Jilava ,Base il va invata table pe Nastase.

  2. s

    sau pe ponta…
    Dece nu, pe rovignieta pb.