Minciunile lui Ponta- 2

Categoria Opinii, Politica

pontanacul1

Continui prezentarea minciunilor domnului Ponta, aşa cum le-am primit. E de admirat răbdarea şi interesul celui care le-a strâns, eu nici plătit nu aş fi căutat să le adun, dar dacă este gata adunat, nu strică să le vedem pentru că altfel avem tendinţa să ne luăm după ultimele minciuni nedovedite şi să credem că totul e ok.  Deci:

“• 19 iulie 2012
Sunt gata sa renunt la titlul de doctor daca se dovedeste ca am gresit.
„Lucrarea lui Diaconu are 30 de pagini, iar eu am 410 pagini, cam greu de vorbit de plagiat. O să mă prezint la comisia de specialitate din cadrul Ministerului Educației și sunt gata să dau explicațiile necesare.”
„Acele reglementari (folosirea ghilimelelor pentru citate si notele in subsolul paginii n.r.) sunt ulterioare anului 2003. Dar daca comisia imi spune ca am gresit, desi nu era atunci acea reglementare, si ca trebuia sa trec in josul paginii si nu la bibliografie, sunt gata sa raspund pentru asta, nu am nicio problema. Renunt imediat la titlul de doctor. Titlul de doctor nu imi aduce niciun beneficiu si sint gata sa renunt la el daca se dovedeste ca am gresit”.
12 septembrie 2012
Universitatea Bucuresti prezinta raportul comisiei de experti internationali care constata ca „ca o parte substantiala din teza prezentata si sustinuta de domnul Victor Ponta nu ii apartine, caci autorul ei si-a insusit intr-o maniera necinstita afirmatii care nu ii apartin, ceea ce constituie, conform definitiei general admisa, plagiat, fapta care se pedepseste in cea mai mare parte a legislatiilor.”
„Lectura tezei domnului Victor Ponta supusa expertizei noastre a facut sa apara, de o maniera clara si indiscutabila, numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind un plagiat vadit.”
„O treime din teza este plagiata, caci provine direct din surse originale ce au fost ocultate, prezentand o similitudine perfecta cu acestea”. Universitatea din Bucuresti a cerut ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, retragerea titlului de doctor.
• 16 Iulie 2012
A declarat că a semnat doar prima pagină dintr-un acord semnat de cei trei co-preşedinţi ai USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin cu Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în care se prevede, printre obiectivele principale, desfiinţarea Curţii Constituţionale, Agenţiei Naţionale de Integritate, DNA şi CNSAS. Imediat, într-o conferinţă de presă, premierul susţine că a semnat „de principiu“ doar prima pagină, iar celelalte, care cuprind obiectivele, „nu au nicio legătură cu USL. Prima pagină nu are legătură cu restul paginilor“. Chiar în timp ce premierul susţinea conferinţa, Mircea Dogaru, preluat prin telefon de mai multe televiziuni, nu prididea să declare că liderii USL au cunoştinţă de document.
• Iulie 2012
La o singură zi după referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, pe 30 iulie, premierul Victor Ponta declara că nu va mai participa la şedinţele CSAT dacă Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni.
În luna septembrie, premierul şi-a contrazis declaraţia şi a participat la şedinţa CSAT.
• 30 iulie 2012
Recensământul si cele 15 milioane de cetateni cu drept de vot
„Anul trecut s-a desfasurat un recensamant. Sunt 18 milioane de cetateni, dintre care cu drept de vot 15 milioane in Romania. Dupa CNP-uri mai sunt inca 3 milioane de romani in alta parte, dar care nu mai stim daca mai traiesc sau daca nu au renuntat la cetatenie.”
Procesarea datelor recensamintului nu era finalizata de catre INS, care a iesit ulterior spunind ca institutia nu face listele electorale permanente, acestea intrând in atributia Autoritatii electorale.
Precizare INS „In conformitate cu legislatia nationala in vigoare, Institutul National de Statistica nu are ca atributii sa masoare numarul cetatenilor cu drept de vot si nici sa intocmeasca liste electorale”.
Cu un an inainte, Victor Ponta indemna la boicotul recensamintului, spunind ca el nu-si da CNP-ul.
• 6 august 2012
Romanii din strainatate trebuie scosi din listele electorale permanente
„În primul rând, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie să figureze pe listele din România. Ei îşi păstrează dreptul de vot, dar dacă locuiesc în străinătate, trebuie scoşi din listele electorale din România”
In motivarea Curtii Constitutionale la respingerea uneia dintre constestatiile USL se precizeaza ca in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui se aplica prevederile legale potrivit carora cetatenii romani cu domiciliul in strainatate SUNT inclusi pe listele electorale permanente. Practic, decizia CCR arata ca acesti cetateni fiiind luati in calcul, cvorumul creste.
In motivarea respingerii unei contestatii USL, CCR arata ca in cazul alegerilor pentru parlament, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate NU sint inscrisi pe listele electorale permanente, lucru care nu este valabil la referendumul pentru demiterea presedintelui, unde se aplica dispozitiile Legii 370/2004, art 2, al 1, lit c si ale Legii 3/2000, art 17.
Cu toate acestea, Ponta a insistat ca romanii din strainatate trebuie scosi din listele electorale si a dat dispozitie pentru „actualizarea” listelor.
• 7 august 2012
Actualizare listelor electorale nu va mai avea loc, a spus Ponta pe 7 august. ÎN ACEEAȘI ZI guvernul cere prefecților și primarilor să înceapă actualizarea listelor electorale.
• 14/17 august 2012
Coabitarea cu Basescu
În The Guardian – întrebat dacă va coabita cu preşedintele – „Dacă domnul Băsescu se va limita strict la prerogativele de care dispune prin Constituţie, totul va fi bine şi perfect“.
Gândul, 17 august: „Nu vom coabita cu un preşedinte ilegitim. Ce poţi să discuţi cu un preşedinte pe care poporul nu-l vrea în funcţie?“.
• 16 august 2012
Oamenii din Olt sunt anchetati pentru ca au votat la referendum
Premierul Victor Ponta a declarat la Slatina, dupa intalnirea cu primarii USL din Olt:
„Am venit sa-i asigur ca nu le va face nimeni nimic rau, pentru simplul fapt ca au votat. Si ca, in mod sigur, au facut foarte bine ca au votat, este dreptul lor constitutional si ca abuzurile impotriva lor vor inceta. Eu asta am vrut sa le spun la oameni, sa aiba curaj, dar nu era foarte mare nevoie, ca aici, in Olt, oamenii sunt foarte curajosi. Si erau absolut convinsi ca au facut foarte bine ca au votat”.
Ancheta procurorilor avea loc in urma informatiilor de frauda, bazate pe faptul ca in 19 comune din judetul Olt se inregistrase o prezenta de peste 100%.
• August 2012
A afirmat că are curajul să anticipeze faptul că minisrtrul care a semnat acordul pentru promovarea brandului turistic al României în concertul suținut de Lady Gaga este Elena Udrea și nu Eduard Hellvig. Ulterior, presa a arătat că acordul a fost semnat de ministrul USL
• 7 Noiembrie 2012
Pe 7 noiembrie premierul a declarat că România a ieșit din recesiune și că vom avea o creștere economică de 2,2%. Cîteva ore mai târziu Comisia Europeană revizuiește în scădere prognoza de creștere economică a României, avertizând asupra pericolului revenirii recesiunii.
• 7 noiembrie 2012 vs 28 iulie 2010
Acordul cu FMI nu mai trebuie suspendat, e bun
„Acordul cu FMI, în nişte termeni în care îmi explică mie domnul Florin Georgescu, să înţeleg, în termeni medicali, este medicul care spune: da, România este sănătoasă, este cu toate analizele la zi şi atunci cei de pe piaţa financiară privată ne împrumută”.
„Sunt convins că acordul cu FMI este medicul de care ţin cont cei de pe piaţa financiară, care ne împrumută şi care, iată, săptămâna trecută, ne-au împrumutat cu cea mai mică dobândă din istoria României – 5%. Este bine să avem certificatul, ca să ne împrumutăm mai ieftin de la creditorii privaţi” .(AGERPRES)
28 iulie 2010
„Eu as vrea sa il oprim acordul actual. Relatia noastra cu FMI este profund denaturata si anormala. Anul trecut ne-au anuntat ca anul asta vom avea crestere si deficit bugetar scazut, acum vin si ne zic ca avem scadere. Nu vine nimeni sa ne spuna ca banii care trebuiau dati nu trebuiau sa se duca pe pensii, ci pe investitii„.
„Admir pozitia unor tari care au zis ‘Stimati oameni de la FMI, noi ne descurcam mai bine fara voi’. Boala crizei mondiala este ca gripa aviara, se invarte peste tot in lume. Daca alte tari au trecut mai usor, tari ca Romania isi accentueaza boala, umblam in pielea goala. Când vom veni la putere, vom suspenda acest accord”.

Din câte se observă, partea aceasta se referă la declaraţiile lui Ponta vizavi de plagiat, referendum, actul semnat cu Dogaru şi declaraţiile vizavi de acordul cu FMI.

Despre plagiat, ce putea sa spună? Păi nu era prost să recunoască sau să îşi dea demisia ca orice ministru. El era primul ministru. Păi de la primul ministru până la ultimul ministru este o diferenţă ca de la 410 la 30 de pagini. Păi cine copiază 30 de pagini, este fraier, merită demis. Dar să copiezi 410 pagini, nu e de ici de colo nu ? Păi nu e păcat să fie el mazilit pentru o muncă de 410 pagini? Spuneţi şi dumneavoastră.

Despre referendum nici nu mai are rost să comentez, acolo este totul clar, a fost ordin să rămână Băsescu  se putea opune el? I s-a spus clar: dacă il dai jos pe Băsescu, iţi tai craca de sub picioare, cazi odată cu el, că te mazilim cum îl vom maizili şi pe Ianukovici, dacă nu face cum vrem noi. Aşa că a luat ceva de cal mare, s-a calmat, l-a calmat şi pe Antonescu minţindu-l că îl face preşedinte dacă ajunge el premier şi cu asta basta.

 Ponta semnează şi gata, Dogaru  se duce la sindicalişti le flutură hârtia pe sub nas, victorie, Ponta e cu noi. Asta se întâmpla pe vremea când Macovei lucra febril la Bruxelles ca să convingă Europa că în România se pune de o lovitură de stat. Cum însă nu prea avea argumente, apare şi Dogaru la B1 TV, postul de casă al lui Băsescu, fluturând nu doar o hârtie ci un top de revendicări ale lui Dogaru, despre care nici sindicaliştii lui nu ştiau, dar să mai ştie şi Ponta, sau ştia dar nu voia să spună şi hopa şi dovezile că USL-ul vrea să defiinţeze ordinea de drept. Pălitură de măciucă pregătită de experţi în manipulare. Între noi fie vorba, Dogaru  a mai marcat odată, tot în stilul ăsta, tot pentru Băsescu, cu ocazia vizitei cu Philip Gordon, când a ieşit pe post cu exact o zi înainte de vizită, ameninţând cu nesupunere civică, cu boicotarea alegerilor şi alte tâmpenii propagandistice adică cam ce îi trebuie lui Philip Gordon ca să îi raporteze lui Sam că în România, rezerviştii au luat locul minerilor şi ameninţă statul de drept. Uite cum poate un manipulator de profesie să strice  faţa atât a ţării cât şi a militarilor care habar nu aveau ce are de gând să spună Dogaru.  Trecând peste faptul că Dogaru este contestat chiar în rândul sindicatului său, important este că acesta a făcut în două rânduri jocul lui Băsescu, cel împotriva căruia se lăuda că luptă până la 1, dar nu ştiu dacă noaptea sau după amiaza. Nu ştiu alţii ce cred, dar eu cred că aici Ponta nu a minţit, e prima oară când îl cred. Este de mirare că după aceste acte Dogaru  a mai rămas în scaun, dar maestru în manipulare cum e,  a reuşit să amâne discutarea acestor fapte până i-a venit apa la moară şi după alegerile parlamentare a schimbat placa şi i-a luat în braţe pe Ponta, Duşa, Oprea şi Maiorescu.

În ceea ce priveşte declaraţiile vizavi de acordurile cu FMI, nu trebuie învinuit Ponta, nu e primul care se ceartă cu FMI-ul şi cererile acestora. Este o politică comună tuturor politicienilor noştri. Cât sunt în opoziţie, se plâng de birurile impuse de FMI, când ajung la putere pun biruri şi dau vina tot pe FMI, dar nu mai critică , doar se scuză şi spun că aşa trebuie. Recent Băsescu a spus că nu ratifică un acord cu FMI deşi guvernul căzuse de acord cu euromaidanezii de la Bruxelles. Aşa e jocul  la noi,  unul stânga, dreapta doi.  

Va urma.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/antaj-la-Curtea-Constituional-Colonelul-USL-Mircea-Dogaru-Vom-chema-la-nesupunere-ci-9961.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS