Adevărurile lui Băsescu și Hunor

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

Băsescu Hunor

Adevărurile lui Băsescu

Acum 10 zile  spuneam despre domnul președinte că a început să dea rateuri în declarațiile sale și puneam la baza prostiilor spuse, graba de a fi primul și a-i lua fața lui Ponta. Se pare că domnului președinte îi place recidiva pentru că nici nu s – a topit gheața în paharele băute la Consiliul Europei și  s-a și grăbit să facă declarații care mai de care mai pline de adevăruri. Bineînțeles că subiectul l-a constituit ca și în primul caz, situația din Ucraina. De data asta adevărurile președintelui sunt mult mai profunde și mai complexe, atât  citite printre rânduri dar altele spuse pe șleau.

Să ne amintim că  la începutul crizei Crimeii domnul Băsescu dădea asigurări românilor că nu există nici un risc pentru România, nu există pericolul unui război. În timpul ăsta însă, prefecturile lucrau la ”simularea”bugetului de război,proces ”planificat” la fiecare 4 ani, armata își intensifica exercițiile și își devansa aplicațiile planificate, portul Constanța primea în un distrugător american și o fregată franceză pentru desfășurarea unor activități planificate, iar cerul țării era brăzdat de avioane NATO care aveau și ele activități planificate peste Ucraina. Să înțelegem de aici că și euromaidanul a fost planificat? Cam așa rezultă, altfel at fi prea puține coincidențe.

Acum 6 zile

”Mai mult, am dat azi ordin şefului armatei să mute aplicaţiile din a doua parte a anului către prima parte. Am pus spaţiul aerian la dispoziţia aparatelor de zbor ale NATO. Vom face zboruri deasupra Ucrainei. Nu vă ascund că am acceptat prezenţa unei fregate franceze în apele României. Dacă azi nu există niciun pericol, conflictele îngheţate prezintă un risc de instabilitate regională”

Acum 5 zile

„Din punct de vedere militar nu se schimbă nimic în Crimeea. Rusia va menţine acolo toată flota de la Marea Neagră. Numărul de militari va fi tot de 25.000. În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României din partea Federaţiei Ruse sau a Ucrainei. Dacă am fi fost în pericol iminent aş fi spus-o”

Asta spune domnul Președinte în mesajele sale către poporul român care nu trebuie să se îngrijoreze, nici criza mondială nu a afectat România, tot domnia sa ne dădea asigurări când Europa intra în criză. Istoria se repetă. De fapt asigurările date de Băsescu sunt date în scopul evitării întrebărilor vizavi de graba cu care conducerea țării a subordonat România oricăror măsuri vor fi luate de UE împotriva Rusiei, încă înainte de a fi nevoie sau a se discuta undeva despre luarea unor măsuri. Din nou activități planificate ?

Dar când e vorba să transmită un mesaj umanității, domnul Băsescu își demonstrează din plin capacitățile analitice

”Dacă ne imaginăm: cam așa a început și al doilea război mondial, inactivitatea marilor puteri.”

Deci un adevăr pentru români, care spune să stăm liniștiți, nu există nici un pericol pentru România, nu va fi război, și un alt mesaj pentru Europa, prin care îi anunță că așa a început și cel de-al doilea război mondial, prin inactivitatea marilor puteri. Cu alte cuvinte domnul Băsescu, recomandă Europei, pentru a evita războiul să acționeze împotriva Rusiei. Logică de matelot!

Domnul Băsescu știe foarte bine cum se petrec lucrurile în Ucraina, a găsit ca și domnul Boc, cel care spunea că UE este soluția și nu cauza situației actuale din Ucraina  și boala și antidotul:

”Trebuie spus foarte clar, s-a discutat în Consiliu, situația Ucrainei se datorează unei guvernări de proastă calitate și a corupției extrem de ridicate. UE poate pune la dispoziția Ucrainei 1,6 miliarde euro, bani lichizi. Prin BERD și BEI – 11 miliarde. Condiția ca 1,6 miliarde să fie puși la dispoziție: un acord cu FMI.”

Păi să înțelegem noi românii că atunci când guvernarea este de proastă calitate și corupția extrem de ridicată, vine UE și BERD și FMI și aruncă cu împrumuturi în populație. Păi abia acum ne spune ? Noi primim împrumuturi și programe europene de 10 ani dar nimeni nu ne-a spus până acum de ce. Mulțumim conducător iubit că ne-ați luminat. În plus, vedeți ce simplu se spoliază o țară? Promiți marea cu sarea, bunăstare și prosperitate și ”ajutoare!” pentru ieșirea din criză, dar prima condiție este să semnează că îți bagi singur capul sub ghilotină. Așa a fost și cu România. Ce simplu o spune domnul Băsescu.

Și mai face domnul Băsescu niște declarații care te dau pe spate prin ”consecvența”lor. La început ne spune domnul Băsescu, cum că ”UE nu recunoaște rezultatul referendumului ilegal din Crimeea”.

Apoi același personaj ne anunță că ”Comisia Europeană trebuie să facă propuneri cu privire la măsuri și restricții în relația cu Crimeea. Economic, comerț și financiar.”

Păi ce să înțelegem de aici, CĂ ONORATA Comisie Europeană nu recunoaște independența Crimeei, o consideră încă parte a Ucrainei și… ia măsuri economico-financiare împotriva ei, adică a Ucrainei? Super. Cum spunea și domnul Boc, UE nu este cauza, este soluția!

Mai anunță domnul Băsescu și un alt lucru pe care trebuie să îl știm toți, ca ă înțelegem mai bine democrația europeană. Ne spune domnia sa așa ca un răspuns la o întrebare nepusă oficial dar care preocupă toți cetățenii cu scaun la cap:

”Povestea că Ucraina ar avea guvern ilegitim este nejustificată, a fost ales de Parlament.”

Deci un guvern ales de un parlament sub amenințarea armelor a lunetiștilor și a furiei oamenilor este un guvern legitim, dar un referendum la care a participat 90% din populație, este ilegitim. Domnule Băsescu asta se numește democrație, asta este ceea ce vreți dumneavoastră și UE să ne convingeți? Deosebit de interesant.

Dar la fel de interesant este și aspectul luat de urmările întreruperii gazului Rusesc. Ne spune domnul Băsescu cu subiect și predicat, că nu e nici o problemă dacă nu ne mai dau Rușii gaze, nu se întâmplă nimic grav:

”Nu avem o dependență de Federația Rusă – importuri de gaze. Nu noi am fi în situația cea mai dificilă. Problema: ce putem oferi Bulgariei și Ungariei. România ar trece ușor, este suficientă închiderea unui combinat de îngrășăminte. Nimeni nu le vrea, dacă le doream le aplicam”

Ia uite domnule câte adevăruri ascunse aflăm din două fraze. În primul rând aflăm că nu suntem dependenți de ruși în ceea ce privește necesarul de gaze. Păi atunci de ce ne-ați umplut pământul de sonde și concesiuni pentru gazele de șist domnule Băsescu și domnule Ponta ? De ce ne tot scoteați ochii cu dependența de Rusia până acuma? Ca să ne spuneți acum că e suficient să închidem un combinat de îngrășăminte ca să nu mai avem nevoie de gazul rusesc? Apropo, care combinat? Cel de la Vâlcea cumva? Păi nu se poate, ăla e ordin să fie privatizat parcă, sau e totuna cumva ? Păi spuneți domnule președinte să fie clar pentru tot românul.

Și la fel de clar este și ce vă îngrijorează pe dumneavoastră domnule președinte. Aflăm acuma spus clar că nu soarta României vă îngrijorează ci a Ungariei. Problema dumneavoastră și a domnului Ponta este ce puteți oferi Ungariei: TRANSILVANIA domnule președinte, Transilvania, ca să vă puteți lăuda că ați luat Moldova. La schimb.

Și sunteți hazliu când spuneți ”UE nu are interes să dezechilibreze Federația Rusă. Dar sunt situații care nu pot fi tolerate”.Nu e așa că UE și-a băgat coada și oamenii în Kiev de dragul Rusiei, pentru că nu voia să o dezechilibreze?Nu e așa că UE nu poate tolera referendumul, pentru că este un proces ”nedemocratic”, dar Rușii trebuie să tolereze intervenții străine la granița lor pentru că așa vrea UE? Asta încearcă să ne convingă pe noi românii domnul președinte Băsescu, cel care se vede acum buricul pământului, pentru că iată, UE are nevoie de el, de declarațiile sale iresponsabile, de minciunile sale pentru a aburi o lume întreagă. Declarațiile sale sunt prezentate pe mapamond, așa cum spunea chiar domnul președinte într-un exces de orgoliu, și îi scutesc pe ei, pe conducătorii europeni să mai mintă, pentru că el a devenit purtătorul de cuvânt al bulșiturilor licuricilor. Convenabil pentru ambele părți, una se spală pe mâini, și scapă de murdărie, folosindu-se de minciunile lui, fără a declara nimic, cealaltă parte se alege cu o datorie din partea licuricilor pe care aceștia vor trebui să o plătească la alegerile prezidențiale. Până atunci ghiciți cine joacă rolul măscăriciului regal.

Adevărurile lui Hunor

La fel de recent a mai apărut pe piață un adevăr, spus tot așa, din greșeală, de către un alt om politic român dar de naționalitate maghiară. Informația, sau adevărul a cam fost trecut cu vederea, accentul punându-se pe informația brută, dar cine știe să citească printre rânduri, vede și ce nu a vrut să spună domnul Kelemen Hunor . Ia să vedem ce spune:

„Am avut câteva luni negocieri cu PCM, am ajuns la o înţelegere şi am semnat, vineri, un protocol de colaborare politică pe termen mediu şi lung, o înţelegere strategică, nu doar pentru alegerile europarlamentare. Documentul conţine dezideratele strategice comune şi cred că prin această înţelegere vom avea posibilitatea de a colabora la nivelul administraţiilor locale, unde PCM are consilieri şi primari, iar UDMR are conducerea consiliilor judeţene. Vom sprijini localităţile care au primari PCM şi de la nivel parlamentar sau guvernamental. PCM va susţine lista noastră de candidaţi pentru PE, care este lista UDMR.”

Aparent din declarația domnului Hunor aflăm că a semnat un protocol cu un partid extremis maghiar. Aparent problema ar fi a lui și a UDMR-ului, dar din informație aflăm alte două aspecte majore care privesc cetățenii României, destrămarea USL, viitorul guvernării. Dar de aici mai aflăm câteva lucruri deosebit de interesante pentru cetățenii României, soarta USL și soarta guvernării României. Iată ce rezultă din aceste fraze:

1. UDMR a negociat de câteva luni cu PCM și le-a promis acestora colaborarea la nivel local , parlamentar și guvernamental. De unde știa acum câteva luni domnul Hunor că se va sparge USL-ul și că va intra la guvermare? Intuiție sau doar planificare, cum spunea domnul Băsescu ? De când avea domnul Ponta de gând să scoată PNL-ul de la guvernare, dacă UDMR negocia ajutorul guvernamental pentru PCM de câteva luni?

2. Domnul Hunor promite sprijin guvernamental PCM. În numele cui ? Al cui e guvernul, al UDMR, al domnului Hunor, al Ungariei, al secuilor? Este o greșeală de exprimare, o greșeală politică sau o înțelegere și o promisiune din partea primului ministru și a PSD? Ce spune domnul Ponta?

3. Guvernul României este gata să acorde sprijin unui partid( cel puțin așa spune domnul Hunor, membru al guvernului) extremist sau cel puțin naționalist maghiar care cere federalizarea României și ai cărui conducători au militat și militează împotriva actualei Constituții. Acesta este programul de guvernare al lui Ponta?

Pănă acum nici presa nu a sărit în aer, nici șefii de partide nu s-au sesizat, nici premierul nu a făcut nici o declarație vizavi de această declarație fără precedent. România, încotro? Acuma înțeleg de ce pe domnul Băsescu îl interesa soarta Ungariei. Toate se leagă.

În loc de concluzie: Băsescu ne bagă în război, Ponta aduce extremiști unguri la guvernare. La trecutul mare, falnic viitor!

http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/03/13/basescu-declaratii-iresponsabile-sau-doar-paralelism-6612

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/kelemen-udmr-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-politica-cu-pcm-329879.html

http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-declaratii-de-presa-dupa-reuniunea-consiliului-european-live-text-1088128.html

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Adevărurile lui Băsescu și Hunor

  1. Maria Moise

    Vai de viata ns.cine stie ce ne rezerva viitorul apropiat ,cu doi iresponsabili ,basescu si ponta dornici de preamarire ,sa ne fereasca D-zeu ,mare lucru de nu o sa fim poligon de razboi ,intr-un conflict care nu-i al nostru !!!…….dar care ne va costa mult …ca si pana acum ,nu mai avem armata care sa ne apere ,dar platim soldati din putiniins.bani sa moara inteatrele de operatii ale americii,cumparam avioane second hand de la barosso portugalia ,ca sa marim parcul de fier vechi cu 600000 euro,ca sa platim pastrarea lui basescu in functie la referendum si ce sa vezi acum ofeta tara poligon ocupantilor colonialisti ….vai Romanie ce blestem sa te conduca doi vanzatori si tradatori de tara !!!!!!

  2. Maria Moise

    Vai de viata ns.cine stie ce ne rezerva viitorul apropiat ,cu doi iresponsabili ,basescu si ponta dornici de preamarire ,sa ne fereasca D-zeu ,mare lucru de nu o sa fim poligon de razboi ,intr-un conflict care nu-i al nostru !!!…….dar care ne va costa mult …ca si pana acum ,nu mai avem armata care sa ne apere ,dar platim soldati din putiniins.bani sa moara inteatrele de operatii ale americii,cumparam avioane second hand de la barosso portugalia ,ca sa marim parcul de fier vechi cu 600000 euro,ca sa platim pastrarea lui basescu in functie la referendum si ce sa vezi acum ofeta tara poligon ocupantilor colonialisti ….vai Romanie ce blestem sa te conduca doi vanzatori si tradatori de tara !!!!!!ll

  3. Pingback: Adevărurile lui Băsescu și Hunor | Blogosfera