Hăi, bini!

DELFINII CU HIBINI

Ştiri culturale

Trupele americane sosite prin porturile româneşti au fost întâmpinate cu tradiţionala ospitalitate românească. Soldaţii americani au fost impresionaţi de ceea ce au găsit în România, de frumuseţile Mării Negre. Şi ale Dobrogei. La crearea acestei stări euforice au participat şi prieteni de suflet ai României, la fel ca şi la parada militară de la 1 Decembrie la care au participat şi armate străine. De data asta, americanii au fost impresionaţi de un frumos program artistic organizat de ruşi cu sprijin arăbesc, un minunat cântec, HIBINI cântat de o fetiţă. Se spune că fermecat de HIBINI în arabă,   Chibiny in rusă,  sau ci  bini în Moldavă,  pînă şi sistemul de interceptare AEGIS de pe Donald Cook a căzut pe spate. A fost delir! Delfinii americani veniţi la un schimb experienţă şi de mine cu cei ai ruşilor, au cerut lui Obama să îi doteze cu bikini cu CHIBINY, iar o parte din soldaţii americani au cerut să plece acasă ca să ducă şi familiilor lor CD-ul cu frumoasa melodie, până nu instituie ruşii dreptul de copy-right şi pe melodie şi pe Donald Cook.

Un prieten, pune Stop acestui zvon însă, şi afirmă că de fapt “melodia ar fi cântată” de o fetiţă moldoveancă, că CHI BINY ar fi de fapt un salut de bun vinit adresat de moldoveni, poate cei din armata rusă, prietenilor americani sosiţi în marea Neagră la brudeschaft, într-o dulce engleză moldoviniască. În traduşere libieră sau mai bini spus pronunţie moldoviniască, ar vini cam “hăi, ci bini că aţ vinit!” dar spus aşa şmiechirieşti, elipstik di priedicat: CI BINI!”

Alţii spun însă că de fapt  datorită suprapunerii campaniilor, cea românească  pentru alegerile  europarlamentare şi cea americană pentru alegerile din   Ucraina, unde au loc alegeri de tipul „alege- s-ar praful” ca la noi în 89,  americanii au fost întâmpinaţi cu tradiţionalul slogan de campanie  “Să trăiţi BINI ! “

Dar să revenim la varianta “oficială”. Ascultaţi şi dumneavoastră melodia şi spuneţi că nu a avut dreptate AEGIS să rămână blocat de frumoasele acorduri.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Hăi, bini!

  1. suciu nicu

    varule, auzii si eu …ca amricanii de pe …”barca” ai a lor au cam luat-o in mana. se pare ca suhoiul ….i-a cam bruiat rau de tot si ar avea nevoie de delfini sa ..le destupe urechile ba unii……si-au cam dat demisia si au plecat peste marea cea mare cu…..airoplanul.

  2. neacsum

    Vere, La multi ani!
    Mai omule nu stiu de ce s-or fi suhoit rusii astia la bucatarul Donald american, dar se lasa cu concedii fara plata.Ai nostri pitigali se fac ca nu stiu nimic, nici ustiroi nu au mancat nici la privata nu au fost. Ei o dau inainte cu art 5 si cu scutul. Mai nene, am fost si eu sa vad cu ce ne batem la o adica si am gasit in arsenal coifuri, arcuri, de la Marcu, săbii, , halebadre, scuturi…….stii tu. Unii baieti isteti si-au cumparat submarin in Teleoman si bunker vizavi de Marriot, s-au asigurat,le convine, dar mie si caprii ?

  3. suciu nicu

    Esti tare varule daca azi in zi de mici si bere….FACI PE PATRIOTUL(NU RACHETELE ALE….CARE S-AR ZICE CA E CAM DEPASITE), CAUTAND BUNCARE SI ALTE CELE. E drept ca la ce a mai ramas prin armata asa cum zicea dusa….trebuie sa ne pregatim de gherila. lasa ca ponta va face „baraj” la Constanta iar mazare va pune „curvele” in fata soldatilor rusi…..SI SE TERMINA RAZBOIUL LA ….MURFATLAR(doar acolo le place rusilor)

  4. neacsum

    Care curve muica, ca toate sunt amanetate de Kogalniceanu.

  5. stopsy

    HIBINI Domle nu chi bini … desenul meu pe care nu vrei să-l postezi este inspirat de următoarea știre :
    Sistemul cu ajutorul căruia Su-24 a băgat în stare şoc distrugătorul american Donald Cook se numeşte Hibini. Este numele unui masiv muntos din Peninsula Kola aflat după Cercul Polar. Hibini este un sistem modern de bruiaj radioelectronic. Toate avioanele ruse de perspectivă vor fi dotate cu un asemenea sistem. Recent, sistemul a fost supus testării în cadrul exerciţiilor care au avut loc pe un poligon din sudul Siberiei. Se pare că testele au avut succes, dacă după puţin timp sistemul a fost testat în
    condiţii cât mai apropiate de cele reale
    SALVE NICU SUCIU !
    STOPS

  6. neacsum

    STOPS,
    Regret sa va contrazic, dar sistemul se numeste Khibiny.
    Electronic Warfare
    Defensive systems in legacy and production Flankers include a Radar Warning Receiver, mostly variants of the SPO-32 / L150 Pastel digital receiver carried. The latest subtypes like the Su-35BM/Su-35-1 carry the KNIRTI L175M Khibiny M Radio Frequency Surveillance (RFS = ESM/RHAW) system, initially developed for the Su-34 Fullback. The Khibiny M is believed to use a channelised receiver and most likely employs a wideband dual baseline interferometer in the forward sector, to permit passive targeting of Kh-31P and R-27P/R-77P variants in defence suppression and air combat roles.
    http://www.ausairpower.net/APA-Flanker.html

  7. neacsum

    in ceea ce priveste pozele, nu stiam ca le pot folosi, chiar am vrut sa o pun pe a ta, dar nu am stiut daca e voie. Acuma stiu, multumesc!

  8. suciu nicu

    Varule ,ti-am citit „eseul” despre Maresalul adevarat al Romanaiei.Ti-a scapat ceva. Cat timp a stat la rusi, „dat” de romanii regelui, A FOST PERMANENT”PRESAT” SA ABDICE DE LA PRINCIPIILE SALE IN SCHIMBUL VIETII SI CHIAR CONDUCERII TARII. CUM PUTEA OARE ANTONESCU SA TREACA LA COMUNISM (ca ortodocsii la catolicism ) dupa ce in zicerile sale a propovaduit permanent PERICOLUL ACESTUI FLAGEL , PLECAT TOCMAI DIN INIMA GERMANIEI ODATA CU LENIN? Pana nici rusii NU S-AU IMPLICAT IN ELIMINAREA SA , RESPECTANDU-L. ONOAREA ,PROFESIONALISMUL, PATRIOTISMUL AU FOST PRINCIPIILE DE CAPATAI ALE MARESALULUI. Varule, iti spusei odata ca noi vom sfarsii prin a ne bate singuri in fata oglinzii pentru ca tot exteriorul ne spune ca numai asa ne vom vindeca de PATRIE , PATRIOTISM , OMENIE ETC. pAI VARULE, UNGURII L-AU REABILITATAT PE HORTY, BA CHIAR I-AU RIDICAT STATUI DUPA CE TOTI EVREII DIN TRANSILVANIA AU FOST RIDICATI LA ORDINUL SAU. EL ARE VOIE SA AIBA LOC IN ISTORIE(chiar cu acordul evreilor0) IAR ANTONESCU…NINCI(nimic pe ungureste). Iar mi-e scarba varule, cred ca e nevoie de altceva cat de curand.

  9. olteanu

    De la Traci incoace neo tot „tragem”!

  10. stopsy

    Domnule redactor,
    rog vedți și sursa asta ce apare și pe INFO MONOO MILITAR CLUJ NAPOCA:
    Vladimir Fiodorov
    31
    24 aprilie, 19:58
    Aegis şi-a găsit naşul în Marea Neagră
    Aegis şi-a găsit naşul în Marea Neagră
    © Foto: Flickr.com/mashleymorgan/cc-by-sa 3.0
    Prezenţa militară americană în apropiere de graniţele sudice ale Rusiei şi Ucrainei se intensifică: în Marea Neagră se află două nave americane de război, distrugătorul Donald Cook şi fregata Taylor.

    Radarele lor sunt îndreptate spre Crimeea.
    Distrugătorul Donald Cook este dotat cu sistemul Aegis şi rachete Tomahawk, iar la bordul fregatei Taylor se află rachete antinavă Harpoon şi sistemul de apărare antiaeriană SM-1MR Standard. Apariţia navelor americane de război în Marea Neagră contravine Convenţiei de la Montreux cu privire la caracterul şi durata prezenţei în Marea Neagră a navelor militare ale ţărilor care nu au ieşire la Marea Neagră.
    Statele Unite au hotărât să adauge presiunii economice asupra Rusiei argumente mai grele. Însă lucrurile nu s-au desfăşurat potrivit planurilor lor. Pe 10 aprilie distrugătorul Donald Cook, având la bord rachete de croazieră Tomahawk, a intrat în apele neutre ale Mării Negre. În replică, Rusia a trimis pentru survolarea distrugătorului american un avion Su-24, fără armament, însă, după cum consideră experţii, dotat cu un sistem ultramodern destinat luptei radioelectronice. Aegis a interceptat avionul Su-24, după care a răsunat semnalul de alarmă. Radarele americane au calculat apropierea ţintei şi, dintr-o dată, toate ecranele s-au stins. Aegis a încetat să mai funcţioneze. Su-24 a trecut deasupra punţii distrugătorului, s-a întors şi a imitat un atac cu rachete asupra ţintei. Apoi, s-a întors şi a repetat manevra. Şi aşa, de 12 ori.
    A reieşit că cel mai modern sistem Aegis nu a funcţionat la acţiunea sistemului de bruiaj de la bordul Su-24.
    Mass-media occidentale relatează că după acest incident Donald Cook a intrat de urgenţă în portul Constanţa. 27 de membri ai echipajului au depus cereri de demisie. Se spune că toţi cei 27 de membri ai echipajului au scris că nu vor să-şi rişte viaţa. Acest l-a confirmat în mod indirect Pentagonul prin declaraţia pe care a făcut-o, în care se spune că această acţiune a demoralizat echipajul navei americane.
    Specialiştii consideră că acest incident este extrem de neplăcut pentru Statele Unite. Sistemul de apărare antirachetă dezvoltat de SUA necesită cheltuieli colosale, de fiecare dată trebuie să se dovedească faptul că aceste mijloace trebuie să fie alocate din buget. Componenta terestră a sistemului de apărare antirachetă, antirachete în silozuri, a fost testată în condiţii ideale, cu toate acestea şi-a demonstrat neajunsurile.
    Sistemul cu ajutorul căruia Su-24 a băgat în stare şoc distrugătorul american Donald Cook se numeşte Hibini. Este numele unui masiv muntos din Peninsula Kola aflat după Cercul Polar. Hibini este un sistem modern de bruiaj radioelectronic. Toate avioanele ruse de perspectivă vor fi dotate cu un asemenea sistem. Recent, sistemul a fost supus testării în cadrul exerciţiilor care au avut loc pe un poligon din sudul Siberiei. Se pare că testele au avut succes, dacă după puţin timp sistemul a fost testat în condiţii cât mai apropiate de cele reale.
    Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_04_24/Aegis-Si-a-gasit-naSul-in-Marea-Neagra-0658/

  11. neacsum

    Stimate prieten,
    Intre o varianta a unui ziar sau ziarist roman, si cartea tehnica a avionului cu descrierea tehnica a sistemului, sau o informare completa in engleza a ceea ce s-a petrecut acolo, eu prefer variantele in engleza. Incearca si aici..http://www.bubblews.com/news/3025544-nvisible-weapons-penetrate-missile-shield-aegis

  12. echo

    AEGIS este un sistem de lupta care inglobeaza o multitudine de senzori si instalatii, centrale de tragere si lansare, etc. toate fiind controlate de un computer central, nu este un radar sau alta aiureala scrisa de cei de la vocea rusiei. Piesa centrala a sistemului o reprezinta radarul AN/SPY-1, nu conteaza ce versiune e, este un radar de descoperire de suprafata si aerian, de asemenea are capabilitati de urmarire.
    AN/SPY-1 lucreaza in benzile E/F(2-4 GHz) pe cand minunea bruiatoare lucreaza in benzile G/J(4-6;8-12 GHZ), deci nu are cum sa bruieze radarul principal de pe nava. Astea sunt frecvente pentru trackere si a capetelor de dirijare a rachetelor antiaeriene. In cel mai bun caz minunea bruiatoare poate sa pacaleasca rachetele care se indreapta spre avion, nimic mai mult. Presupunand ca minunea bruiatoare ar fi destinata bruierii radarului principal, este absolut imposibil sa si reuseasca, emisia-receptia se face dupa un algoritm iar numai descoperirea functiei care genereaza algoritmul ar lua cativa ani, schimbarea algoritmului pe care se face emisia, probabil se face periodic, poate si de cateva ori pe zi. Pe de alta parte, dupa cum arata in poze, minunea nu poate bruia decat directional, asta inseamna ca tot timpul sa aiba directia de deplasare numai catre nava, nu bruiaza omnidirectional, ce se inampla cand nu mai se afla in poziti asta?
    Deci cu alte cuvinte minunea bruiatoare nu este altceva decat o protectie pasiva a avionului, asta presupunand ca si functioneaza.
    Ca avionul rusesc a facut parada pe deasupra distrugatorului, cu toate ca ma indoiesc, nu s-a facut din cauza incapacitatii tehnice a sistemului AEGIS, ce vroiati sa faca americanii, sa-l doboare? Cu atat mai mult cu cat avionul nu era inarmat.
    Atacul aviatiei asupra unei nave, si mai ales a unui distrugator nu se face din apropierea navei sau de deasupra ei, asta se intampla la Pearl Harbour, distanta de la care se ataca o nave este de cel putin cativa zeci de kilometri pentru a avea timp sa fuga, aiureala cu cele 12 treceri pe deasupra nu este decat o minciuna gogonata, avionul nu ar mai fi avut combustibil sa se intoarca la baza.
    Scenariul cu fetele crispate de groaza a marinarilor cand au vazut ca s-au oprit monitoarele si demisiile in masa este de-a dreptul hilar, se putea ticlui unul mai dramatic si mai credibil.
    Si mai sunt si alte minciuni, distrugatorul nu are la bord SM1-MR standard, americanii au a treia generatie de SM1-MR si e greu de crezut ca ei au pastrat prima generatie.
    Aritcole mai bune dacat asta se pot gasi pe Academia Catavencu.

  13. sTOPs

    Gohungeaslavbulungpecumtătu
    actualizat = GohungeaslavbulungpecumtătuAM

    Gohungeaslavbulungpecumtătu
    actualizat = GohungeaslavbulungpecumtătuAM