Lovituri de imagine cu efect de boomerang

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

boomerang

Clasa politică românească nu scapă nici o ocazie să ne arate cât de mult îi pasă  de soarta  noastră. De la cel mai mic consilier local de comună şi până la preşedintele ţării, toţi se dau în vânt după grija faţă de  cei cărora le mănâncă banii şi zilele. Unele declaraţii sau gesturi depăşesc cu mult ceea ce în mod normal numim bunul simţ iar unele măsuri trec graniţa datoriei şi frizează trădarea. Prinşi între dificultăţile situaţiei din Ucraina, problemele meteorologice şi  alegerile europarlamentare, guvernanţii şi politicienii arată că pe ei îi interesează mai mult câştigarea de imagine, voturi şi bineînţeles bani, că toate duc acolo, la ochiul dracului.

Nici un eveniment sportiv, cultural, mediatic nu este scăpat de papagalii noştri fără a trage spuza spre propria turtă şi fără a trage cu arcul lui Marcu, câtre posterioarele contracandidaţilor.

Domnul Băsescu, deşi nu are voie la campanie electorală, ştiind că cei din CCR nu îi vor face nimic sau chiar dacă vor încerca timpul nu le mai dă voie, intrând în ultimele 6 luni de mandat, când este imun nu numai la fărădelegile obişnuite  ci şi la cele anticonstituţionale, căci nu mai poate fi suspendat, îi dă înainte cu campania pro-paraşutista şi anunţă că obiectivul său principal este să îl scoată pe Ponta de la prezidenţiale. Domnul Băsescu ştie că dacă Ponta va candida, va fi foarte greu să îi ia cineva faţa, pentru  că toţi feseniştii îl vor vota, indiferent din ce partide fac parte şi dacă mai şi promite cateva legi cu măriri de salarii, pensii, indemnizaţii  sau scăderi de TVA după 2015, va mai pune la activ ceva prieteni ai neamţului  ăluia, cum îi spune.. Alzheimer. Dacă va fi alt candidat, indiferent cine va fi el, va fi mai uşor de intimidat, şantajat,  distrus, terfelit şi trimis la Vântu. Ponta însă este la fel de dornic de putere ca şi el şi sprijinit de o parte din justiţie şi servicii, deţine şi el dosare, dosărele, date şi informaţii despre persoanele dragi conducătorului pe care iată le ţine în corzi cu Nana. Două dintr-o lovitură. Nana a fost o mină de aur pentru Băsescu, dar acuma este platină pentru Ponta care loveşte în două din persoanele dragi marinarului. Aşa că Băsescu nu riscă să dea în Ponta, pentru că dacă iese sânge, va ieşi din ambele părţi şi nu se ştie ce va ieşi până la urmă, se încaieră de nici Obama cu toţi vicepreşedinţii şi conducătorii de servicii secrete şi NATO nu îi mai descurcă. Din cauza asta Băsescu încearcă să îl discrediteze pe Ponta şi să îl convingă să nu candideze, iar pe oameni că ar fi un dezastru, pentru a împiedica candidatura acestuia.

Mergând pe această linie, domnul Băsescu aflat în  vizită electorală prin Iaşi, acolo unde lumea ştie să fluiere, a mai primit ceva manifestări de “simpatie”. O doamnă l-a întrebat de locurile de muncă, dar l-a găsit”pregătit”. În loc să spună de ce în ultimii 9 ani cât a fost preşedinte aproape s-a dublat numărul şomerilor, domnia sa dă vina pe Ponta că a promis locuri de muncă. Şi ca să nu arate cât bine a făcut el românilor, domnul preşedinte spune cu un cinism cum numai el cu Ponta sunt în stare: “Eu v-am trecut prin criză doamna, că altfel  eraţi ca în Grecia. “   Un preşedinte realist şi responsabil ar fi spus: “Eu v-am băgat în criză doamnă, că altfel eraţi ca în Polonia” . Pe domnia sa însă îl lasă rece faptul că lumea îl consider vinovat şi răspunde peste umăr, iritat, dând vina pe alţii, ca şi cum el ar fi fost simplu spectator la tot ce s-a întâmplat în ţară în ultimii 9 ani de când s-a autoproclamat preşedinte jucător. Acuma vrea să ne facă să credem că a fost preşedinte spectator.

Şi pentru a arăta că este foarte interesat de toate problemele  ţării, îşi aduce aminte că are  învăţământ, dar vorbeşte din nou de parcă  nu el ar fi fost preşedinte până acuma, iar ceea ce s-a întâmplat în ţară în ultimii 9 ani, nu are nici o legătură cu el. Acuma laudă noua lege a învăţământului, pentru că a primit aviz de la UE şi el mereu a făcut frumos în faţa deciziilor licuricilor. “Nu am avea învăţământ performant fără o astfel de lege”.  Îmi amintesc  că cu ceva ani în urmă se lăuda că “Şcoala română scoate tâmpiţi.”  Sunt convins că ştia ce vorbeşte probabil se gândea  la ceva exemple cunoscute, altfel nu ar fi vorbit nejustificat.  Dar a uitat să spună domnul preşedinte că nu am avea copii tâmpiţi fără acest  sistem educaţional  pe care l-a instituit prin oamenii şi guvernele, miniştrii pe care i-a investit chiar domnia sa ca preşedinte jucător şi uneori şi judecător. Nu e bine domnule Băsescu, nu e bine!

Pe domnul Băsescu îl interesează şi spaţiul Shengen, care i se pare foarte aproape. Cred că pe undeva s-a deschis o uşă şi s-a făcut curent, că altfel nu ştiu de unde simte domnia sa că suntem déjà cu vapoarele în Shengen.  Vede domnia sa că suntem gata să  intrăm în Şhengen cu porturile şi aeroporturile.  Da, cu aeroportul din Sibiu am intrat déjà. Nu poţi ajunge la Sibiu de la Bucureşti, dacă nu treci prin Viena. O să intrăm şi cu portul Constanţa după ce îl ia Mazăre, o să ajungem la  Istambul prin Madagascar.

Domnul Ponta nu pierde nici o ocazia să zâmbească pe sticlă şi să îşi asocieze figura de Che Guevara neterminat, de tot ce este frumos, bun  şi ar putea da bine la public. După ce s-a dat cu barca pe uliţă, după ce a fost să o vadă pe femeia cu barbă pentru a sprijini cică, cântăreţii României la Eurovision,  după ce a felicitat în direct sau declarativ toţi sportivii care au avut câte o performanţă  mai deosebită, domnul Ponta s-a decis să îi premieze pe cei trei copii care au găsit o comoară dacică într-o vizuină de vulpe. Nu spun că gestul lor nu este frumos, aş spune însă că este normal şi este bine că a fost mediatizat, ca metodă de educaţie “cetăţenească”, dar să apari tu ditamai premierul pe post dând nişte diplome copiilor  pentru un fapt normal, mi se pare déjà prea mult. Cât de avid de imagine şi parşivel poate ajunge acest premier dacă se foloseşte şi de un astfel de caz pentru a-şi face imagine?  Era suficient pentru ei şi pentru ceilalţi copii, ca gest, dacă ar fi fost scoşi în faţa şcolii şi felicitaţi sau dacă Inpectoratul  Şcolar Judeţean ar fi îndeplinit această ceremonie, dar să se ajungă până la premier, când ţara este sub cod de inundaţii pe Dunăre mi se pare de-a dreptul greţos din partea politicianului. Mă întreb ce consilieri de imagine are şi cine îi vrea chiar atât de mult răul, încât îi recomadă numai ativităţi cu efect de boomerang.

Printre problemele de interes naţional discutate şi prezentate de televiziuni, gramatica limbii române este una prioritară. Prevăd că în curând Parlamentul va lucra la un proiect de lege care să spună la ce trebuie să ne gândim noi românii când vorbim despre paraşută. La o emisiune a veşnic încruntatului dar blândului Ciutacu, domnul Ponta se leagă de pompe şi  paraşute: „Eu nu vreau nici să vă amendeze CNA-ul, nici pe mine să mă amendeze cineva. Alegerea dnei Udrea de a-şi asocia imaginea fie cu termenul de pompă – ştiţi, că era dna Udrea cu pompa, fie cu termenul de paraşută, pentru că a sărit cu paraşuta, mi se pare, cum să vă spun… Nu ştiu cine sunt consilierii de imagine ai dnei Udrea, că aş vrea să îi premiez. Să le mulţumesc pentru ceea ce fac.”  Domnul Ponta ar trebui însă să îşi cunoască proprii consilieri de imagine înainte de a întreba de ai Elenei Udrea.

Doamna Udrea, cea vizată de domnul Ponta  intervine în emisiune şi îi dă peste nas premierului: “Amândouă obiectele sunt simbolul a ceea ce vrem să fim şi anume, energie, curaj, forţă, determinarea de a duce lucrurile la bun sfârşit. Să ştiţi că numai pentru unii, paraşuta are alte conotaţii”.

Superb spus. Nici nu se putea mai frumos. Nu numai că nu refuză termenul, dar se şi mândreşte cu el. Pentru a vedea şi domnia sa în ce se bagă, îi recomand DEX on line unde printre celelalte definiţii legate de sportul sau saltul cu paraşuta, există şi o definiţie pe care probabil nu o cunoştea, sau nu credea că este oficial acceptată, altfel s-ar fi cenzurat sau abţinut:

 parașută, parașute s. f. (peior.) 1. prostituată. 2. nimfomană. 3. vagaboandă; femeie decăzută / declasată.”

Dacă asta este ceea ce vrea să fie  doamna Udrea este treaba ei, este majoră, vaccinată, dar niciodată preşedinte. A mai încercat una prin Italia parcă şi nu a avut nici o şansă. No more comments!

Cu asta se ocupă politicienii români în plină campanile electorală, acestea sunt programele lor.

PS: Autoritatile au calculat ca viitura din Serbia si Bosnia va ajunge la noi pe 27 Mai. Au fost voci care au spus ca  în mod normal  ar trebui sa vina mai repede, şi că calculele domnului Dragnea sunt incorecte. Dar domnul Ponta a anunţat că totul e ok, viitura nu va veni pe jos, va veni cu un avion Tarom şi dă mai întâi prin Viena.

http://gov.ro/ro/stiri/premierul-victor-ponta-a-fost-invitatul-emisiunii-editia-de-seara-la-romania-tv&page=5

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS