Vânare de vânt

Categoria Opinii, Politica

racheta

Politicienii noştri nu iartă nici o ocazie să spurce orice eveniment care le-ar putea aduce, în opinia consilierilor de imagine, măcar un vot.Sportivi, artişti, premianţi, salvatori, olimpici, găsitori de comori, tot ce impresionează sau gâdilă într-un mod plăcut ochii sau urechile opiniei publice, este imediat lipit cu scuipat, cu cocă sau super-glue de imagine câte unui politician şef sau şefuleţ de partid, preşedinte de ceva. Uneori aceşti eroi de moment sunt luaţi, vânaţi pur şi simplu, aşteptaţi la sosirea în ţară, sub scut sau pe scut, invitaţi pentru a fi „felicitaţi” sau recompensaţi cu câte o diplomă de de 1 leu făcută pe calculator care nu le aduce nici un câştig, dar fotografia momentului va fi trecută pe facebookul vânătorului şi apoi preluată de televiziunile degrabă cântătoare pentru a arăta lumii că vânătorul respectiv protejează sau iubeşte sportul, arta, performanţele, deci şi el este un performer. Uneori unele astfel de vânări aduc şi câştig financiar, apoi belele, nu numai câştig de imagine. Aşa a fost cu gala Bute. Alteori aduc imagini şi gesturi penibile care în loc să ajute scot în faţă penibilul, cum a fost cazul copiilor găsitori de comori recompensaţi pentru că au ascultat de părinţi.

Asta este clasa politică, aşa lucrează vânătorii de imagine, într-un concurs grotesc, gata să murdărească orice gest sau performanţă ale unor oameni care uneori cu voia lor alteori fără nici o vină, acceptă sau sunt aproape forţaţi să se alăture fie şi pentru câteva secunde de capetele „încoronate” ale politicii româneşti.

În aceste zile Simona Halep are şansa să câştige turneul de la Roland Garros, deşi Şarapova este greu de învins în varianta în care vor ajunge faţă în faţă. Oricum are măcar şansa să fie finalistă ceea ce este o performanţă şi probabil va mai urca un loc în topul mondial. Sunt convins că performanţa ei va da ocazia acestor vânători sau mai bine spus „branconeri” care se vor trage în poză pentru a arăta lumii că au şi ei meritul măcar de a aprecia performanţa pentru că atunci când tu personal nu ai nici o performanţă, e bine să arăţi măcar că ştii ce e aia şi ai o poză cu performanţa. Iată cam ce ar declara diverşi oameni politici dacă Halep va câştiga turneul:

Victor Ponta : ”Simona Halep poate fi viitorul preşedinte. Dacă nu voi candida eu, va fi unul dintre acești candidați care are profilul de președinte. Nu am avut nicio discuție cu dânsa, dar Ilie Năstase, colegul nostru de partid care are experienţă în domeniu, poate discuta. Sunt convins că dacă ar fi jucat în turneul de calificare pentru Bruxelles, ar fi obţinut un scor bun!”

Radu Stroe : “Nu-mi reproşez faptul că sunt contemporan Simona Halep!”

Elena Udrea : “Simona Halep este dovada faptului că noi femeile avem valoare şi putem oricând să ocupăm orice funcţie în stat. Racheta de tenis este ca şi paraşuta. Amândouă obiectele sunt simbolul a ceea ce vrem să fim şi anume, energie, curaj, forţă, determinarea de a duce lucrurile la bun sfârşit. Să ştiţi că numai pentru unii, cuvantul racheta are alte conotaţii”.

Traian Băsescu : „A fost singura care a avut curaj să se bată cu Sharapova. Am văzut-o că nu vrea să rămână dependentă de bărbaţi şi asta îmi place. Am promovat foarte multe alte femei, şi pe Anca Boagiu, şi pe Roberta Anastase, când am putut şi am avut suficientă autoritate. Aş fi gata să o promovez şi pe Simona Halep, sunt convins că Elena m-ar înţelege.”

Crin Antonescu :” Este adevărat, am spus că dacă Şarapova pierde eu îmi dau demisia din funcţie, dar pentru mine şi pentru alte 7,4 milioane de pariori care au pariat pe Şarapova, aceasta nu a pierdut, ea a jucat magistral, dar a câştigat Simona Halep toată lumea a văzut asta, deci nu am de ce să îmi dau demisia.”

Klaus Iohannis : ”Indiferent cât de prost se conduce ţara, cred că fiecare este responsabil pentru munca pe care o prestează. “Sper că nu e o surpriză pentru nimeni faptul că mi-am anunţat candidatura. Am spus de la intrarea în PNL că atunci când poziţia de preşedinte va fi pusă în discuţie este aproape sigur că mă voi implica. Nu mă înteresează că a câştigat Simona Halep, eu sunt un om serios, eu nu am avut niciun moment de gând să plec din PNL sau să nu mă mai implic. Plecând semnale multe din teritoriu, am considerat că este un lucru bun să mă implic.”

Valeriu Zgonea: „Eu sunt din orașul lui Mihai Viteazul. Dacă Simona Halep a reușit   să ridice acolo la Roland Garros  steagul cu care a plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească niște drepturi împotriva imperialiștilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ura aceasta chestiune, sunt colegi de-ai mei care au arborat  steagul României peste tot, Ilie și Adrian Năstase, Balaci,Vlad Țepeș. D e la colegul  Vlad am învățat eu să trag țepe. Deci din punctul meu de vedere, colega Halep a făcut foarte bine, acum să vină să plătească impozitele

Mai rămâne ceva curat, o performanţă, un succes, care să nu fie folosit şi mânjit de clasa noastră politică în lupta lor pentru câştigarea de voturi? Eu nu cred. Hai să vedem care va fi primul care se va folosi de performanţa Simonei Halep.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS