Franţa -Nigeria, un meci care trebuia văzut

Categoria Actualitate, Sport

franta-nigeria

La ora la care scriu aceste rânduri mai este puţin şi începe marele meci Franţa Germania, un meci între două echipe care mi-au plăcut la acest campionat mondial. Mi-au mai plăcut şi echipele Columbiei, Algeriei, Ghanei, Olandei  şi altele. Nu ştiu ce echipă va câştiga, nici ce echipă va lăsa cea mai frumoasă impresie cum a lăsat echipa României acum 20 de ani în America. Din toate meciurile însă, unul consider că merita neapărat văzut şi neapărat color. Mulţumesc lui Dumnezeu că tehnica  video şi a transmisiilor  tv a evoluat aşa de mult de când m-am născut eu şi nu mai sunt nevoit să ascult meciurile la difuzor  sau să le văd la un tv cu purici alb negru.

Pe vremuri, mă mulţumeam cu comentariile lui Ţopescu, la radio, dacă era vorba de meciurile naţionalei sau transmisiunile de la campionatele europene sau mondiale. Să fiu sincer transmisiile lui erau de multe ori mai plăcute decât au fost meciurile echipei naţionale în ultimii 20 de ani. Asta ca să nu mai spun că după transmisiile lui Domozină la Radio Oltenia  la meciurile Craiovei, chiar dacă mânca Craiova bătaie cu 5-0 (ceea ce e drept nu se întâmpla), nu te puteai supăra pe băieţi pentru că  din transmisiile lui Domo, reieşea clar că oltenii bătură şi jucară mai frumos, dar rezultatul pe tabelă era altul.

Dar să revin la meciul Franţa – Nigeria. Am spus că merita neapărat văzut şi nu ascultat la radio şi mă voi justifica. Fără să vreau  îmi reamintesc de meciurile echipei Franţei tot de acum 20 de ani. Păi cine juca atunci ? Just Fontaine, Raymond Kopa , Michel Platin,  Zinedine Zidane,   Fabien Barthez,  Laurent Blanc,  Eric Cantona, Marcel Desailly, Didier Deschamps,   Jean-Pierre Papin,  Thierry Henry. Nu trebuia să îi cunoşti , nu trebuia să fie buni sau renumiţi, le auzeai numele şi ştiai că mingea este la francezi, ştiai cine e în ofensivă şi cine în defensvă. Am urmărit meciul Franţa-Algeria acum câteva zile. Dacă nu urmăream meciul la tv şi doar ascultam cu ochii în calculator, habar nu aveam cine e la balon şi nu ştiam dacă să mă bucur sau nu la un gol.

Păi să vedem cine juca la echipa  Nigeriei : Agbim, Ejde, Enyeama, Oboabona, Kunie, Omeruo, Babatunde, Moses, Ambroye, Egwuekwe, Ameobi, Emenike, Musa,Uchebo, Onazi, Azeez.

Iată acuma şi echipa Franţei, 2014: Evra, Mangala, Sagna, Sakho, Matuidi, Pogba, Sissko, Mayuba, Valbuena, Benzema, Varane. Mai apare şi câte un Giroud, Remy,Debuchy, Landreau , Lloris dar subţiri , subţiri de tot.

Acuma spuneţi şi dumnevoastră ce aţi fi înţeles dacă aţi fi ascultat meciul la radio şi nu cunoşteaţi echipele. V-aţi fi dat palme cu piciorul sau aţi fi spart difuzorul, dacă v-aţi fi bucurat la un gol dat de Lacen crezând că a înscris Franţa, dacă aţi fi fost fan al echipei lui Deschamps. De aia spun eu, meciul Franţa – Nigeria este unul din meciurile care trebuiau neapărat văzute la acest campionat mondial.

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Franţa -Nigeria, un meci care trebuia văzut

  1. olteanu

    Neica, a murit de mult ,,frumosul” in fotbal!, hrana generatiei noastre in acest sport, sunt amintirile .