Aruncare în valuri la Craiova

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

ploaie

Moto:

De-atâtea zile văd plouând,

Văd cetățenii înotând

Sunt craiovean și am de  gând

Să dau cu hoții de pământ!

Craiova, oraș martir

Craiova, oraș martir. Nu știu cât de martir o fi orașul, nu am citit și nu intenționez să văd de ce sunt craiovenii martiri, ce fapte de vitejie s-au petrecut în 89 prin urbe, întâmplător m-am aflat și eu prin centrul orașului după plecarea lui Ceaușescu, ca apărător al bunurilor statului și ale cetățenilor și pot spune că militarii din subordinea mea nu au executat foc aiurea, de fapt nu au executat foc nici când s-au aflat în oraș nici cei din cazarmă, cât au fost sub comanda mea. S-a tras și în Craiova dar ca urmare a dezinformării, proastei conduceri, s-au folosit simulatoare pentru ”întărâtarea ” militarilor, în fine, tot tacâmul, dar nu lupte ca în București, Sibiu, Timișoara, unde s-au jucat cărți mari și s-au comis crime și ”încurcături” care să justifice schimbarea regimului și să legitimeze noua conducere comunistă cu interfață occidentală. În fine, spuneam că nu știu cât de mult merită Craiova acest titlu și nici ce presupune, cine e avantajat și câți au primit certificate de luptători pentru că au ieșit la furat pe străzi sau câți au devenit mari răniți pentru că s-au întâlnit cu ușa și au obținut certificat de răniți de la un medic prea beat ca să facă deosebirea dintre o rană de glonț și o julitură. În fine, ceea ce știu este că unii cetățeni merită acest titlu, deși nu au pus poate mâna pe armă niciodată.

”Metropola”

După 89, Craiova s-a extins, mai ales după ce au dispărut mijloacele agricole, după ce la țară oamenii nu prea mai aveau ce face din lipsă de utilaje. Au rămas cei bătrâni, acum se repopulează satele cu pensionarii de la oraș care nu au apucat să își vândă pământurile sau nu au avut ”norocul” unui primar tip Nana sau a unui grof ca la Nadăș. Așa se face că din interese uneori administrative alteori de partid, unele ”extremități” ale Craiovei s-au prelungit. Așa s-a întâmplat pe ieșirea de Sud, spre Caracal unde Primăria Craiova a intrat în conflict cu primarul din Cârcea sau cu ieșirea spre Balș unde iarăși Craiova a rupt din zona de după aeroport, instituind o zonă ”metropolitană”. În partea cealaltă, spre Severin, fosta comună Cernele a devenit cartierul Cernele. Mare bucurie mare pe foștii săteni că s-au văzut cu buletin ce oraș pe gratis. Pe gratis nu e, pentru că acum plătesc de le sar ochii, taxe de oraș pe condiții de sat. Practic din 89 încoace, 7 localități de la periferia Craiovei au devenit cartiere și alte 17 au intrat în așa zisa zonă Metropolitană, dar să fim serioși, România este departe de a avea ceva care să semene a metropolă în viitoarea sută de ani. E adevărat, localităţile rurale Preajba, Făcăi, Izvorul Rece, Mofleni, Popoveni, Şimnicu de Jos, şi Cernele, de la periferia municipiului Craiova, au fost “absorbite”de setea de taxe și impozite, dar viața cetățenilor nu s-a îmbunătățit. Au crescut pretențiile, nu și condițiile de trai.

Cernele un cartier cu martiri

Cernelele fac notă aparte în Craiova, a rămas cam așa cum era când era sat, deși acuma e cartier și li s-a promis oamenilor de fiecare dată, la fiecare campanie electorală că vor fi băgați în seamă. Și au fost băgați dar nu în seamă. Problema lor cea mai mare o reprezintă drumul, drumurile și canalizarea. La fiecare ploaie, drumul principal devine navigabil, iar după ploi se pot face curse de macadam sau slalom printre gropi. Și asta de 25 de ani bătuți pe muchie. Să te ferească Dumnezeu să fii new kid in town și să vii cu o mașină de fițe după ploaie prin Cernele. Localnicii fac pariu după fiecare ploaie vizavi de numărul de jenți îndoite și cauciucuri sparte. Toți primarii au promis că vor rezolva problema înainte de alegeri, apoi toți dau vina pe master plan, pe faptul că lucrarea e complexă și e nevoie de o investiție mare și lucrări serioase, ca și când ei nu ar fi în stare de așa ceva. Și au dovedit toți că nici nu sunt. Sub acest aspect, locuitorii acestui cartier pot fi considerați martiri. Problemele nu apar aici  când plouă abundent, ci când plouă, pentru că nimeni nu vrea să rezolve problema canalizării.Numai că pe unii edili indiferența asta i-a costat.

Greșeala lui Solomon

Marele Solomon, cel care credea că este invincibil și că stă pe cai mari doar pentru că a știut când să sară dintr-o căruță de partid în alta, a furat-o nu numai din cauza neînțelegerilor cu Udrea ci și din cauza propriei infatuări și lipse de respect față de ”martirii” din Cernele. Înainte de alegeri, în timpul campaniei din Mai 2012, cineva i-a adus aminte lui Solomon de problema canalizării, a apei pluviale din Cernele. Solomon a spus că acest obiectiv mai are de așteptat, că mai întâi trebuie să rezolve problemele celor care l-au votat la ultimele alegeri, domnia sa având știință că în Cernele voturile fuseseră date contracandidatului la ultimele alegeri. Așa că din nou cartierul a rămas în apă. Ca o răzbunare a martirilor, Olguța a câștigat primăria cu doar 7% mai mult decât Solomon, ceea ce înseamnă că i-ar fost de ajuns 4% din procentele Olguței ca să fie din nou primar. Oare cât la sută reprezintă Cernelele din totalul de votanți din Craiova? Așa că cine va candida împotriva Olguței în 2016,dacă aceasta nu rezolvă problema canalizării,  are cartierul Cernele asigurat, nici nu trebuie să mai facă promisiuni, locuitorii cartierului votează contra, nu pentru.

Olguța când vii prin Cernele?

Au trecut doi ani de când noua primăriță a luat orașul în stăpânire, exceptând baronii cu state vechi, este cel mai bine văzut primar PSD-ist de către premier, poate și pentru că este cel mai frumos și cu acest atu ar putea face multe pentru Craioveni. Ceva se mișcă prin Craiova, se schimbă contracte, se schimbă prefecți, se schimbă directori, s-au făcut și lucruri frumoase, unele necesare, altele doar așa ca să pape și clientela cotizantă ceva, dar de Cernele nu se atinge nimeni. De ce fug primarii ăștia de acest cartier nu știu, dar dacă cu acest cartier doamna primar vrea să ajungă capitala culturală europeană, atunci s-a prostit de tot și Europa. Degeaba facem parcări subterane și pasaje inutile, dacă în cartierele mărginașe drumurile arată ca în Fâșia Gaza. Priviți cum se circula azi, 28.07.2014 ora 19 prin Cernele. Marți 29.07.2014, domnul Ponta vine în ”metropolă” să se arunce în valurile care speră el să îl ducă la Cotroceni. Doamna primar, ce spuneți, faceți o plimbare cu barca cu domnul premier prin Cernele? Ce numai Dragnea poate aranja o lovitură de imagine? Ia priviți, avem și noi valurile noastre. Întrebarea e cine trage la rame, că jăndarii s-au fript, iar scorpionii s-au săturat de poze cu maimuța.

PS:În Novaci, Gorj, fieful gorjanului Ponta, oamenii sunt scoși din casele inundate de pompieri care se leagă cu coarda, să nu îi ia apa. În timpul acesta Ponta strânge mâini în Polivalentă și zâmbește titulește. Ce ar fi dacă cei 6000 de delegați ar merge în Novaci împreună cu premierul să salveze câțiva alegători? Bărcile le asigură Dragnea. Ce faci fă Doino, te bagi și tu la o inundație?

PS2:Într-un exces de megalomanie, inconștiență și nebunie, domnul Manda ne anunță într-un comunicat de presă că la CN al PSD vor veni ”cele mai importante 5000 de persoane din România, premierul și președintele PSD Victor Ponta, miniștri și personalități”. Dacă delegații PSD din comunele învecinate Palilula, Castranova,  reprezintă cele mai importante 5000 de persoane din România, atunci cu tot respectul  și bunul simț afirm că ne-am pierdut uzul rațiunii. Deci cele mai importante 5000 persoane din România sunt toate membri PSD, ceilalți români sunt ciurucuri. Asta este opinia domnului Manda față de cetățenii României. Ca o curiozitate, același domn Manda nu îl consideră pe premier nici o persoană importantă, nici o personalitate, pentru că spune: ”Cele mai importante 5000 de persoane, premierul Victor Ponta și personalități”, nu ”alte personalități”. Deci PENTRU DOMNUL Manta, nici Victor Ponta nu este o personalitate, este doar premier și președinte de partid, adică un neica nimeni. Bun așa. Cu oameni ca el clădim viitorul.

Olguța, ne dăm cu bărcuța?

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Aruncare în valuri la Craiova

  1. olteanu

    sa vezi „pupaturi” neica !!