A doua întâlnire Ponta – Johannis, prima dezbatere

Categoria Electorale, Magazin, Opinii, Politica, Social, Stiri Interne

Dezbatere  electorala
Iată că a avut loc și a doua întâlnire între Johannis și Ponta, tot la o televiziune considerată ostilă lui Ponta. Am înțeles că domnul Johannis nu va mai participa și la Antena 3 și atunci nu pot să nu mă întreb unde este echidistanța și fair play-ul de care vorbea înainte când se temea să vină la televiziuni și cerea să meargă la Universitate

 

.
Dacă vrei, poți !
De data asta însă pot spune cu mâna pe inimă că această întâlnire a fost foarte bine organizată și destul de bine ținută în mâini de către moderatoare. Felicitări postului B1 și doamnei Mădălina Pușcalău pentru organizare și echidistanță. Aici am văzut ceea ce așteptam să văd și ieri și anume că li se pun aceleași întrebări ambilor candidați și că există un cronometru care le drămuiește timpul. Faptul că nu s-au putut parcurge toate întrebările se datorează celor doi candidați care au tot cerut și forțat drept la replică după drept la replică, iar regretele lui Ponta de la sfârșit că nu îl întreabă nimeni și despre politica externă erau lipsite de sens pentru că desele întreruperi mai mult ale sale dar și ale lui Johannis au dus la acest lucru.
Tot justiția
Deci în ceea ce privește organizarea și desfășurarea întâlnirii, pot spune că a fost aproape fără reproș și emisiunea a fost un succes. Întrebările puse au fost de interes dar cred că totuși s-a vorbit prea mult despre ce a fost și mai puțin despre ce și mai ales cum vor cei doi candidați să fie. S-a vorbit din nou prea mult despre justiție, și paradoxal, deși ambii candidați erau de acord că președintele practic și efectiv nu are prea multe atribuțiuni în domeniu, așa cum spunea domnul Ponta, deci nu poate nici iniția legi, nici influența actul de justiție, nu s-au putut abține să nu spună cât de bine se va simți justiția sub ei. Păi ori justiția este o fecioară pe care nu o violează nimeni, ori va avea orgasm după orgasm sub conducerea lor? Aici de vină este presa care pune întrebări la care răspunsul ar trebui să fie unul singur și scurt: DATORIA MEA DE PREȘEDINTE ESTE SĂ MĂ ASIGUR CĂ ESTE RESPECTATĂ INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI ȘI SĂ ÎMPIEDIC PRIN MIJLOACELE LEGALE ȘI NUMIRILE CARE ÎMI REVIN ÎN SARCINĂ INTERVENȚIA POLITICULUI ÎN ACTUL JUDECĂTORESC ȘI ASTA VOI FACE INDIFERENT CINE VA ÎNCERCA SĂ SE INTERPUNĂ ACESTUI DEZIDERAT. Prea multe discuții pe tema justiției, ceea ce arată că practic toată lumea recunoaște, admite și va accepta în continuare rolul președintelui în afacerile justiției și vrea să se asigure că totuși viitorul președinte va face tot ce ține de el pentru ca ceva ce practic nu ține de el. La fel se vorbește și despre legi și proiecte, aspecte care iarăși nu țin de președinte, acesta nu face legi, nu votează legi, nici nu modifică Constituția acesta doar promulgă legi, nu are nici măcar dreptul de a le respinge. Și atunci de ce vorbim despre lucruri care nu țin de autoritatea prezidențială cu un candidat la președinție? . Astfel se dovedește că aceste alegeri au fost cu adevărat dominate de justiție și servicii secrete.
De la egal la egal neamical
În ceea ce privește comportamentul celor doi candidați, de data asta au fost egali ca mod de prezentare, a venit și domnul Johannis cu hârtii, tabele, statistici, celebra listă cu penalii din PSD despre care vorbea Rareș Bogdan aseară, chiar și cu fotografii așa cum domnul Ponta a venit și el cu dosarul retrocedărilor din primăria Sibiu. Sub acest aspect, amândoi au venit pregătiți și aș vrea să văd ce vor spune cei care ieri îl certau pe Ponta că a venit cu documente la el la Realitatea spunând că trebuia să vină și el ca ”voinicul”Johannis fără puști fără pistoale, numai cu mâinile goale. Iată că până la urmă a pus și Klauss mâna pe mitralieră și s-a bătut cu Ponta în dosare dar în afară de citirea unei liste și arătatul unei fotografii, nu prea a știu ce are pe masă.
Ambii candidați au intrat pe timpul de expunere al celuilalt și în câteva rânduri Mădălina Pușcalău a amenințat că le taie microfoanele. Eu în locul ei o făceam la a doua abatere. Sau mai corect, luam măsura ca pe timpul cât unul vorbea, celălalt să aibă microfonul închis. Același tratament la amândoi fără probleme și aș fi economisit timpul emisiunii.
De remarcat apropoul, sau avertismentul trecut prea ușor cu vederea al lui Ponta vizavi de refacerea USL și faptul că Johannis nu ar fi președintele PNL ci al PDL. Cine crede că este o parabolă se înșeală, înseamnă că nu a sesizat zâmbetul lui Ponta când făcea aceste afirmații, Johannis sigur nu a înțeles, el vorbea despre o decizie judecătorească, dar Ponta vorbea despre cu totul altceva, despre ceea ce urmează să se întâmple în PNL imediat după alegeri, refacerea USL. Unii pot crede că se referă la unirea cu micul partid al lui Tăriceanu, dar puțin știu că deja discuțiile sunt avansate cu o serie de liberali din actuala alianță ACL care se va sparge, așa cum spuneam în alt articol. Dacă Ponta va ajunge președinte această lovitură este ca și făcută pentru că foamea e mare și toată lumea speră că Ponta va reuși să stăpânească și DNA-ul având ce nu a avut nici Băsescu, decât sub Boc, adică control total. Atunci Johannis își poate lua adio de la PNL și de la orice pretenții politice cu toate decorațiile germane care l-au ridicat.
Final cu copy-paste
La capitolul răspunsuri la întrebări, amândoi au promis/ mințit la fel de frumos, interesant este că au reușit să răspundă în multe rânduri în esență la fel, dar cu cuvinte diferite fiecare încercând să o spună mai frumos sau mai convingător fiecare încercând să arate că celălalt a spus ceva dar nu complet, sau nu perfect, iar varianta lui este mai bună. Una peste alta, amândoi au răspuns cam ce așteptau cetățenii, rămâne de văzut dacă cel care va ajunge președinte va și face ceva din ceea ce a promis sau va avea grijă ca el să trăiască bine și atât.
Dacă dragoste nu e, nimic nu e
La capitolul comportament și respect unul față de celălalt, au fost sensibil egali, așa cum am spus, ambii au venit cu marota sau marotele lui, Johannis cu legea amnistiei și imunitatea, Ponta cu retrocedările din Sibiu și parlamentarii PNL condamnați care încă mai lucrează prin Parlament și necunoașterea Constituției de către Johannis. Am constatat o încercare nu doar lipsită de fair play ci și lipsită de logică, prin care Johannis îl întreba ceva pe Ponta dar nu îi dădea voie să răspundă. În plus când i s-a cerut să spună două calități ale lui Ponta, el a spus că vorbește mult și degeaba și că e tânăr și tot degeaba. Aici Johannis a picat cu brio făcându-se că nu știe ce i se cere și încercând să facă din așa zisele calități două pietre de moară. Era mai cinstit să spună că nu vede, nu să încerce această mojicie lipsită total de cavalerism. Ponta i-a menționat cu adevărat două calități, fără să facă din ele bile de condamnat. La rândul său Ponta a bătut prea multă monedă, ca și la Realitatea, pe Unire, pe Moldoveni, semn că atunci când te-ai născut printre șabloane nu te poți dezlipi de ele.
Johannis nu are finiș
La întrebările finale, din nou adică la fel ca și la Realitatea, a picat examenul, nu a avut replică, efectiv nu a avut o întrebare pentru Ponta. Din nou Johannis a căzut examenul pe acest subiect. Probabil de teamă să nu îi mai dea iarăși ocazia lui Ponta să îl bage în corzi, a preferat să renunțe. Asta înseamnă în primul rând că i-a prins frica lui Ponta și în al doilea arând că echipa lui nu l-a pregătit suficient dar trebuie să admit că față de întâlnirea de la Realitatea a fost cu 3 clase mai sus și personal m-a surprins, nu îl credeam în stare de această evoluție mai ales într-un timp atât de scurt.
La B1 ca la B1
În ceea ce privește discuțiile de după emisiune din studio, de data asta cele de la Realitatea au fost cu mult peste cele de la B1. La Realitatea comentatorii culmea toți ai postului, în frunte cu Cosmin Gușă, au disecat corect critic și autocritic emisiunea, și-au recunoscut greșelile, și-au pus cenușă în cap, și-au căutat scuze, dar au fost corecți față de candidați. De data asta, la B1 doamnele din studio, moderatoarea, au prezentat din dezbatere numai ce le-a convenit pentru a ridica în slavi prestația lui Johannis. Pe cât de fair-play a fost emisiunea, pe atât de partizane au fost comentariile de după. Fiecare cât poate. Dacă vrei, poți, dacă nu, degeaba te bați cu cărămida în piept.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/11/07/strategii-de-campanie-marea-unire-7891

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la A doua întâlnire Ponta – Johannis, prima dezbatere

  1. ifrim

    Da’ Puscalau are curea lata, stie sa fredoneze verde-nrourat?

  2. Mariana13

    De ce i-ar fi frica lui Iohannis de Ponta? Ponta face mahala si ataca de aiurea … iar un om civilizat mai bine tace decat sa accepte un joc murdar.
    Aceste oomentarii nu ma afecteaza, raman CONTRA Ponta … Ponta a mintit ref. Rosia Montana …nu imi mai trebuie alte dovezi!

  3. Căpitanul

    Daca rusul misca in front are si Ponta curaj!

    Si daca Iohannis raspunde la provocari primeste „mat” iar sustinatorii lor isi aranjeaza posturile.

    Ambii sant sacrificati!
    Cei din spatele lor sant adevarata ciuma.

  4. anca

    cand pornesti cu idei preconcepute, tinzi sa vezi si sa intelegi doar ceea ce iti doresti. e simplu, la modul general vorbind.

  5. răspopitu

    1) La Rtv.dezbaterea a avut loc,luni…a venit doar Ponta (probabil ați dorit să spuneți tv A3)!
    2) Moderatoarea de la B1 tv recte m’am Pușcalău mai mult i-a încurcat pe cei doi în contrast cu laudele dvs.!
    3) Ați punctat bine vis a vis de reîntregirea USL,adică lângă Tăriceanu vor veni maj.liberarilor păcăliți de Antonescu ( acum un ilustru anonim) ,Johannis & PDL asta numai dacă Ponta iese președinte!
    4) Vă contraziceți atunci când puneți în balanță cele două întâlniri (Realitate tv.și B1tv) susținând că cei de la Real.tv au fost,vă citez…”mult peste cei de la B1 tv” în contrast cu ce ați scris la început..vă citez,iarăși..” a fost o întâlnire bine organizată și ținută în mâini”!
    5) Vă rog să nu vă supărați…dar articolul pe fond este bine scris dar,arată o inconsecvență a,autorului dealtfel nevinovată (opinia mea) și ușor de explicat!

    „Dumnezeul meu,în bunătatea ta,arată-ne nouă calea de urmat și fă ca Duminică să fie Duminica Luminării noastre către mântuire,cercetare și iertare”
    AMIN!

  6. 1.Ai dreptate raspopitule, am corectat, multumesc.
    2.In ceea ce o priveste pe madam Puscalau nu i-a incurcat, nu putea sa ii lase sa se contreze si sa vorbeasca amandoi odata. Eu le taiam microfonul la prima incalcare a protocolului. Scurt.
    3. Nu ma contrazic de loc, cand am spus ca cei de la realitatea au fost mult peste B1 , M-AM REFERIT LA COMENTARIILE DE DUPA EMISIUNE,DIN STUDIO, DUPA DEZBATERE, NU LA DEZBATEREA IN SINE. Fiti mai atent.

  7. Nasu

    Bun articol, ca de obicei! Observ cu multa placere ca, in ultima perioada, te cam place fetele…Cam multe fete…

  8. Mereu m-a placut nasule, da le-a fost lor rusine sa recunoasca. Acuma ca cica m-am imbatranit, a zis ele ca nu mai e nici un pericol… dar le asteapta baiatuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu….

  9. ifrim

    Corect doar le asteapta dar pericolul ramane acelasi! Si am certitudinea ca pe probe sigur nu ia bani!

  10. s

    @ Căpitanul 13 noiembrie 2014 – 11:15
    Prea adevarat, din pacate. Si eu cred ca durerea pentru noi o reprezinta cei care ii atata pe cei doi cocosi, cei care vor lua si caimacul la final.