Întrebări pentru Johannis şi nu numai

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

ne-am luat tara inapoi
A trecut o săptămână de când românii şi-au ales viitorul preşedinte şi iată că vineri, 21.11.2014 acesta a fost şi confirmat de către CCR într-o ceremonie la care a participat şi poporul prin reprezentanţii săi, respectiv vechiul preşedinte, membrii CCR şi prietenii domnului Johannis.

 

Gașca lui

Nu a putut trece neobservat gestul domnului Johannis care în deschiderea cuvântului său cu ocazia investirii, sau recunoaşterii rezultatului votului, s-a adresat şi colegului său de la conducerea noului partid liberal, domnul Blaga. Acest gest nu este întâmplător, este un mesaj că PNL-ul şi viitorul preşedinte al său vor juca un rol important în conştiinţa, inima și faptele viitorului preşedinte al tuturor românilor dar reprezintă şi un gest de recunoaștere a puterii şi locului lui Blaga în cadrul noului PNL. Nici o săptămână nu a trecut de când domnul Johannis se lăuda la tv că va fi preşedintele tuturor românilor și nu va face -ca alţii- niciodată diferenţa între românii „buni” şi românii „răi” că va conlucra cu guvernul Ponta și iată că se dezice în vorbă şi faptă, declarând la două zile după ce a câştigat alegerile că vrea să preia puterea cu partidul său şi să schimbe balanţa politică, apoi la investire invitând numai persoane din gaşca sa, uitând că oficial ar fi putut invita toţi preşedinţii partidelor parlamentare, şefii celor două camere, foștii președinți şi premierul României. Cam scurtă memoria domnului Johannis, scurtă şi de loc imparţială. A uitat domnul Johannis că ceremonia nu era de încoronare a lui Johannis ca preşedinte al Partidului Liberal ci ca preşedinte al României. De facto, dacă tot îşi spune preşedinte ales, trebuie să se comporte ca un preşedinte ales, nu ca un membru încă cu caş la gură al unui partid.

 

 

România- tot partener strategic de mâna a treia

Statele Unite ale SUA au trimis mesaje de îmbărbătare domnului Johannis. După primul mesaj trimis sau transmis din partea nu ştiu cui de la un departament pentru armament şi muniţii al nu ştiu cărui departament am SUA, ai fi crezut că americanii sunt supăraţi pe Johannis sau pe România şi ne-a scăzut din ratingul de ţară. Păi de la secretar 2-3 la ambasadă, eram trecuţi la un oarecare şef de departament armament. Bine că nu a fost Pușcașu Marin, șeful depozitului de muniție. Dar în ziua investirii s-a ”reparat” greşeala diplomatică şi am fost din nou onoraţi cu cuvintele cuiva de la ambasadă, că ambasador tot nu merităm. Ce înseamnă să fii partener strategic al marelui licurici şi să îți dai sângele, armata şi pământul pentru interesele acestuia. La comportament de slugă primim tratament de slugă. Unii ar fi tentaţi să spună că gata, de acum a trecut, de acum graţie apropierii şi dublei cetăţenii a noului preşedinte, vom fi şi noi trataţi ca parteneri mai egali, cel puţin ca Germania. Da, este posibil, acum telefoanele lui Merkel şi Johannis pot fi ascultate simultan numai de ”ascultătorii” NSA de limbă germană. Mare avantaj. Așa că cei care s-au speriat că se schimbă ceva, pot sta liniștiți sub acest aspect, tot plantation boys am rămas.
Dublă cetățenie înseamnă și joc dublu?

Este curios cum va rezolva CCR, SRI, Parlamentul, un aspect foarte spinos şi anume acela al dublei cetăţenii al lui Johannis. Din câte se mai aude pe net, -și netul nu trebuie neglijat, Ponta l-a neglijat și a pierdut-, până acum, Johannis avea cetăţenie română prin naştere, deci fără nici un angajament semnat cu statul român dar şi cetăţean al Germaniei în care probabil a trebuit să facă dovada atașamentului și dragostei. Nici cetățean al Republicii Moldova dacă ar fi fost, situaţia nu ar fi fost diferită, pentru că acum domnul Johannis va trebui să depună un jurământ prin care România va fi Uber Alles, nu Germania deci automat va avea de ales care din jurăminte va fi încălcat şi care respectat. Şi popă şi hoţ nu se poate cel puţin teoretic, deși, practic, România e plină de astfel de cazuri, dar nu la aşa nivel. Deci cum va fi lămurit acest aspect? Unii vor spune că Johannis nu poate fi cetăţean german pentru că Germania nu acceptă dublă cetăţenie pentru cetăţenii săi. Apropo de asta, noi de ce acceptăm, suntem mai europeni decât nemţii? Dar adevărul este că cetățenii născuți în Germania nu pot să își ia altă cetățenie decât dacă renunță la cea germană, dar nemții născuți în alte țări, care au cetățenia țării de naștere își pot păstra și cetățenia germană aproape toți sașii au și cetățenie germană, deci și domnul Johannis. În plus, domnul Crin Antonescu a declarat mai de mult la o emisiune televizată, la Pro TV, „După 20 de ani” faptul că Johannis are dublă cetățenie. “Câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis ar fi o şansă la Consiliul JAI pentru intrarea în Schengen”. Aşa că până să depună jurământul domnul Johannis trebuie să declare românilor dacă are dublă cetăţenie, iar Curtea Contituţională să decidă dacă un om cu dublă cetăţenie are dreptul să devină preşedintele țării şi al Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, pentru că art 16, (3) din Constituţie spune că : “Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară.” Ei bine, ca cetăţean român Johannis poate fi ales preşedinte, dar ca cetăţean german nu. Acest lucru trebuia lămurit de mult şi mă mir că nimeni nu a încercat măcar să lămurească dacă Johannis este cetăţean german sau nu. Ciudat este că și candidații UDMR au aceeaşi problema şi totuşi oficial nimeni nu a ridicat acest aspect. Oare de ce?
Deci pe această speţă domnul Johannis trebuie să spună:
– Dacă are cetăţenie germană și cum a obținut-o, dacă are un angajament luat sau obligații față de statul German;
– Dacă a fost sau este informator sau agent al vreunui serviciu secret al vreunei țări;
– Dacă are cetățenie germană și eventual obligații față de statul și cetățenii germani, ce face cu ele acuma ca președinte al României?
– Dacă va avea de ales între cetățenia română sau cea germană sau între datoria față de Germania și cea față de România, ce va alege?

 

Dar aste decorații, cum cine ți le-au dat?

Dacă tot suntem la capitolul întrebări ar mai trebui să răspundă domnul Johannis, măcar până să depună jurământul la o întrebare pentru a fi totul cusher şi anume pentru ce merite a primit înaltele distincții din partea statului German, al ministrului de interne german.
Continuând cu întrebările, ar putea spune domnul Johannis la ce anume s-a gândit când a spus „ ne-am luat țara înapoi”? La care parte din țară s-a gândit și în numele cui a vorbit, numele familiei, al partidului, al grupului etnic german, al Germaniei sau al colegilor din PDL?
Tot imediat după alegeri domnul Johannis a declarat că relaţiile cu Germania vor fi intensificate. Ar putea să ne spună domnul Johannis de ce? Pentru că domnia sa este german? Păi ce facem dezvoltăm relaţii politice, economice şi diplomatice pe baza afinităţilor sentimentale ale preşedintelui sau pe baza interesului naţional? Al cui preşedinte va fi domnul Johannis până la urmă, al României, sau al colegilor de partid, susţinătorilor pe care i-a invitat, şi cărora le-a mulţumit când a fost investit ca PREŞEDINTE AL TUTUROR ROMÂNILOR, al colegilor şi prietenilor din FGDR sau al celor din Germania? Şi la această întrebare trebuie să răspundă domnul Johannis, până va depune jurământul.

 

 

Like la foc automat

Ar mai fi o întrebare pentru domnul Kohannis dar retorică, pentru că nu ar fi în stare să răspundă și ar avea și o scuză, chiar nu prea poate da un răspuns: cum se face că a reușit ca în perioada campaniei să strângă 1000000 de likuri pe FB iar în ultima zi 1860000 ceea ce înseamnă 2,14 pe secundă? Mă mir că nu a pleznit serverul care îi adăpostea pagina… mare noroc pe el, putea face un atac cerebral ceva cu atâta tensiune pe fir.

 

Aceeași Mărie cu altă pălărie?

Mai sunt niște întrebări care nu i s-au pus domnului Johannis și la care ar trebui să răspundă:

– cum vede problema Roșia Montana?

– va angaja țara în război în Ucraina?

– va continua politica de slugărnicie față de SUA și UE?

– va continua să provoace conflicte cu țările vecine numai pentru a câștiga simpatia partenerilor din NATO?

– va continua politica de distrugere a sistemului național de apărare, ca predecesorul său? Un prim semnal l-a primit chiar în ziua confirmării sale, prin accidentul elicopterului soldat cu decesul a 8 militari români. Va pune capăt promovării nonvalorilor de familie și de partid, în rândul armatei, va stopa distrugerea patrimoniului armatei sau va încerca  construirea unei armate capabile să își apere teritoriul?

-va transforma țara într-o bază militară americană, România în câmp de bătălie și românii în carne de tun pentru interesele americane așa cum intenționa predecesorul său?

– va face demersurile necesare pentru recuperarea datoriei Germaniei fașă de România, datorie negată și neglijatăde Băsescu ?

– face parte din vreo organizație secretă sau masonerie? Dacă da, din care ?

– are legătură sau este conectat la grupuri de interese de tip mafiot, a primit  sau împrumutat bani de la cineva pentru campania electorală contra unor promisiuni de ”promovare” a intereselor  după alegeri?

Pe lângă astea, românii  mai așteaptă răspunsuri și la întrebările privind incompatibilitatea, cele privind casele și ”moștenirea” Grupului Etnic German. Nu cumva pentru reaprinderea flăcării acestui grup a fost decorat? Normal ar fi fost ca judecătorii să fi răspuns la întrebările privind dosarele candidatului Johannis, până să devină președinte și să beneficieze de imunitatea dată de funcția sa la Cotroceni, dar judecătorii au considerat că este mai bine să existe un dubiu și vizavi de acest președinte, în felul ăsta este mai ușor de … manevrat. Un președinte curat nu servește nimănui, dar unul cu bube în cap poate fi oricând ”sfătuit!” să o ia pe o anumită direcție.

Acestea sunt o parte din întrebările la care domnul Klauss Johannis ar fi trebuit să răspundă până să își depună candidatura, ca să știe și românii care stăteau la coadă în diaspora și cei din țară pentru cine votează sau cui dau like dar nu ar fi prea târziu dacă ar răspunde și acuma. Văzând însă cum se mișcă apele, sunt convins că nu vom avea răspunsul la nici o întrebare, poate doar unul privind distrugerea armatei și implicarea României în război, pentru că războiul nu așteaptă, este pe țeavă. Domnul Johannis ar putea cel mult să spună ca și la întrebările puse de Ponta:   SUNT CONVINS CĂ NE VEȚI SPUNE DUMNEAVOASTRĂ!

Cui folosește înscăunarea unul președinte care are de răspuns la atâtea întrebări din care unele sunt de-a dreptul periculoase?

Și o ultimă întrebare: sunteți șantajabil domnule Johannis?

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

43 Raspunsuri la Întrebări pentru Johannis şi nu numai

  1. Pai ce, credea cineva altfel? Aveti perfecta dreptate. Slugi am fost, slugi ramanem. Dar avem un singur drept! Dreptul de a ne alege stapanul! E dreptul cainelui de a-si sluji stapanul cu credinta!

  2. ifrim

    Avand in vedere mareea de cercetari,arestari,condamnari si prefigurata necesitate a noi penitenciare dusurile instalatiilor sanitare aferente la ce retea vor fi racordate? Nu de alta dar in istorie exista precedentul montarii gresite!

  3. Cecilia

    Cand si-a depus candidatura sant convinsă ca a fost verificat…Ponta si toate rudele sale din Guvern nu cred sa nu fi „săpat”…oricum lui Ponta ii pasa de tara…se relaxează prin lume(Viena,Abu Dhabi,etc)…pe bani publici probabil…

    Cu toată stima dar ar trebui sa renuntati la sondajul de opinie…sa fie chiar noi alegeri acum(o mare greșeală oricum) ar fi alți candidați…sondajul acesta e oricum zăpada de ieri…

    Iar eu in locul dvs.i-as pune întrebările acestea direct pe contul sau de Facebook …sant convinsă ca va răspunde…

    Citiiti cartea sa „Pas cu pas”…eu o am in format „PDF”…pot sa v-o trimit daca doriți…

    Numai bine!

  4. Cecilia, ce inseamna sunt sigura ca a fost cercetat? Aveti ceva dovezi sau raspunsuri la aceste intrebari sau doar presupuneti? Daca doar credeti, spuneti, ”eu cred ca a fost verificat si cred ca e ok!”Imi e teama ca doar atat puteti raspunde , caci alte date nu aveti si nici argumente. Faca v-as fi intrebat de exemplu acum o luna daca fosta sefa a DIICOT este curata, sunt sigur ca mi-ati fi raspuns, ca sunteti convinsa ca da, altfel nu ar fi fost pusa acolo. Deci hai sa fim realisti si sa nu mai credem asa doar ca sa acoperim ceva ce nu stim si sa admitem ca pentru un anumit scop totul poate fi coperit. Basescu a fost ales presdinte cu dosat penal chiar si Johannis a candidat avand doua dosare pe rol care acuma vor fi blocate. VI SE PARE ASTA NORMAL? Eu, si cred ca si dumneavoastra, nu as fi candidat avand dosare pe rol. Din bun simt. Ii lipseste asta lui Johannis? Daca da, atunci totul este posibil.
    IN ALTA ORDINE DE IDEI, V-AR DERANJA CU CEVA DACA AR RASPUNDE PERSONAL LA ACESTE INTREBARI? DACA DA, DE CE?
    Privind cartea pas cu pas, nu ma ingramadesc sa o citesc, nu am citit nici Mein Kampf, desi se spune ca este o carte extraordinara si milioane de oameni inca o vad o carte care merita citita macar asa ca idee. Incerc sa aaplic teza domnului Johannis care spunea ca faptele conteaza. Cititi statutele partidelor si veti vedea ca toate urmaresc prosperitatea romanilor, intergritatea si suveranitatea statului, dar cand ajung presedinti incep sa cedeze suveranitate. Asa ca prefer sa nu imi incarc memoria cu promisiuni si abureli , am si podul si beciul pline. Dupa ce primesc raspunsuri la intrebarile care mi se par capitale, o s aincep sa urmaresc activitatea si poate si declaratiile domnului Johannis. Pana atunci eu nu vad nici o schimbare, politica e aceeasi, spunem doar ce ne convine, promitem, vrem sa luam puterea, vrem sa schimbam tot. Asta se intampla de 25 de ani .

  5. Cecilia

    Cand spun „sant sigura…”vreau sa spun de fapt ca ,cred ca l-au verificat…iar daca nu v-a pati ca Junker…probabil…

    Iar la întrebările acestea eu chiar vreau un răspuns direct…si fiindca are un cont de Facebook de ce sa nu i le puneti?
    N-ar fi o provocare pentru dvs?

    Nu cred ca-i cazul sa comparati „Pas cu pas” cu „Mein Kampf”…doar nu cumva credeți ca-i inspirat de acolo.

    „Pas cu pas”este după spusele sale modul de a se face cunoscut oamenilor.

    In rest cu răbdare va fi bine…

    Oricum singur nu poate face nimic…

    Scuze pt.greseli din setări…

  6. s

    Imi place articolul fiind bine punctate problemele, cred eu, importante acum.
    Sunt de acord cu Cecilia: daca serviciile nu au facut verificari inainte de candidaturi, le platim degeaba. Spre deosebire de dvs., am mai multa incredere in sas.
    Sa nu uitam ca si ponta avea o lista de vreo 28 de intrebari referitoare la aspecte grave, puse in Parlament, la care nu a catadicsit sa raspunda. Oare dece?
    Eu merg pe ideea de a-i da un ragaz sa vedem cum se misca.
    Totusi cred ca problema care ramane cea mai grava, dupa parerea mea, este sprijinul fostilor psd-isti, oameni care s-au dovedit a fi un dezastru pentru tara.

  7. Vladi Mir

    Oare care intrebare poa’ sa-l duca intre bare ?
    Asta-i vere intrbare !

  8. Vladi Mir

    Oare care intrebare poa’ sa-l duca intre bare ?
    Asta-i vere intrebare !

  9. Cecilia

    @s
    Punct ochit punct lovit!
    Subscriu!

  10. Cecilia,
    Banuiam raspunsul, la aceste intrebari nu poate raspunde decat cel in cauza. Da, am pus aceste intrebari pe pagina de facebool a domnului Johannis. Ce ziceti , voi capata raspuns? Eu zic ca nu.
    Nu, nu am comparat cele doua carti si nu ii compar nici pe cei doi autori, pentru ca asa cum am spus nu am citit nici una din carti. Am mentionat respectiva carte pentru ca autorul era tot neamt, deci tot din cei care tac si fac. Ideea era ca nu trebuie sa judecam pe cineva numai dupa origini sau numai dupa ce declara. Credeam ca ati inteles mesajul.

  11. @S,
    Ce facem, raspundem la intrebari aratand cu degertul catre altul? Ce or avea romanii astia de sunt atat de suciti? Cand ii intrebio despre Ponta arata cu degetul la Basescu sau Johannis, iar cand ii intrebi de Johannis vorbesc despre Ponta. Asta e schimbarea pe care o vrem, sa schimbam subiectul? Oameni buni, reveniti-va, hai sa le luam pe rand si sa raspundem la intrebari, nu sa pasam subiectul. Acest articol este despre Johannis cel care va fi probabil presedinte in urmatorii 5 ani, sau cine stioe cat. Cand vorbesc despre Johannis nu ma gandesc la intrebarile la care nu a raspuns Ponta si nici nu merg pe principiul ”Nu raspunde ba nici tu ca nici ala nu a raspuns.!” Daca asa se apara sau il aparati pe Johannis, de ce l-am votat pe el, ca sa inmultim intrebarile? Nu era mai bine sa ramanem la cele 28 ale lui Ponta?

  12. ifrim

    @ Cecilia.” In rest cu rabdare va fi bine” Definiti RABDARE ,un mandat, doua 5,10 ani? Pai eu nu prea mai am timp cucoana ma cam grabesc.Si daca nu va fi bine?

  13. @S
    Ce inseamna sa ii dam timp sa vedem cum se misca? Sa presupunem ca vrei sa angajezi pe cineva sa aiba grija de copil cat nu esti acasa. Se prezinta unul si spune ca el este foarte bun, vine cu un roman in care isi prezinta principiile de viata, ce si cum crede el ca vrea sa creasca copii iar tu il angajezi fara sa ii pui intrebari, fara sa stii daca este criminal sau hot sau pedofil sau terorist, spunand ca vrei sa il lasi sa vada cum se misca si dupa aia ii pui intrebari? Daca nu, crezi ca este mai lipsit de importanta pentru tine pe cine ai presedinte decat pe cine bagi in casa sii ii dai copilul pe mana? Pentru mine este acelasi lucru. Pe acelasi principiu pe care mergi tu acuma am ales si ceilalti presedinti. CAND NE INVATAM MINTE?

  14. Cecilia

    @ifrim
    Ce sa facă intr-o săptămana …deja e criticat ca se comporta ca un președinte in Exercițiu si pe de alta parte ca e prea lent…

  15. Pai vezi draga Cecilia cum ai ajuns la esenta? Se misca prea repede pe zone in care nu are inca atributii si nu are nici date, si prea incet acolo unde ar trebui sa faca ceva. Pe el il intereseaza ACUMA demisia ambasadorilor care nu se stie inca cat de vinovati sunt daca sunt, in loc sa il intereseze aspectele la care este dator romanilor si pe care romanii trebuia sa le le cunoasca inante de a-si depune candidatura si pe care le ocoleste. Sunteti de acord ca TREBUIE LAMURITE ACESTE ASPECTE INAINTE DE A DEVENI PRESEDINTE ?

  16. @Marin Neacsu

    Ma bucur ca i-ați pus întrebările pe Facebook …daca nu răspunde i le puneti zilnic pana când sau va răspunde sau va”da afara”…si pe urma trebuie sa mergeți personal …in audiență…

    Dar va fac o alta propunere!

    Expuneti soluția dvs.personala pe care ați aplica-o fiind sa zic consilierul președintelui…ca strateg militar si politic,in contextul actual…

  17. @Cecilia, faceti aceasta propunere lui Johannis. Eu sunt pregatit, am aceste aspecte deja scrise, au fost transmise conducerii armatei prin mai multe canale inclusiv in articole aici pe cuiul catarii. Daca ati intra si ati citi seria de articole ”armata pe mana cui” ati vedea ca nu am stat degeaba. Dar va intyreb din nou, puteti sa va referiti exact si concret pe subiectul articolului? Daca sunteti de acord ca intyrebarile sunt corecte, pertinente si trebuie raspuns la ele ce rost mai au aspectele legate de cartea lui, de Ponta, sau chiar si de punctele mele de vedere privind armata? Asa ca sa ma puneti in defensiva, ca sa imi aratati ca nu sunt perfect, ca mai sunt si alti mincinosi nu numai Johannis in politica romaneasca? Stiam asta. Eu vreau sa stiu cine este presedintele tarii. CE E RAU IN ASTA SI DE CE TREBUIE SA DIVAGAM?

  18. @Marin Neacsu

    N-ați înțeles!

    Propunerea mea a fost sa zic un „joc de inteligenta”…n-are de-a face cu președintele ca nume…concret,si eu ma gândesc ce a-și face eu sa fiu președintele României si sa evit inteligent si dibaci ca tara sa între intr-un conflict de orice fel fără dezavantaje de orice fel…fiindca oricât de lent sau repede ne mișcăm se misca si alții…

    Sa nu intelegeti ca aspir la funcția de președinte al tarii(Doamne fereste)!

    Sant convinsă ca santeti trup si suflet pt.tara(semanati si ca atitudine cu un unchi de-al meu,tot colonel)…

    Aceasta a fost propunerea!

    Dar îmi cer scuze daca n-o sa mai răspund azi fiindca mi-am încălcat principiile de a nu folosi calcutorul,etc. In concediu.

  19. @Cecilia,
    Regret ca nu am inteles ”jocul de inteligenta”. Asa sunt eu, mai incet, ca ardelenii.Ca sa fiu totusi si mai clar, sau sa va raspund si mai concret, eu sunt gata sa vin cu propuneri , dar mai intai sa primesc raspunsurile la intrebari si apoi sa fiu invitat sa aajut cu ceva , ca doar nu o sa ma duc eu neica nimeni sa deranjez ditamai presedintele cu solutii de care poate nu e interesat. Sunt destui care se bat sa ii fie consilieri sau care isi ofera ”serviciile”. Mai nou aflu ca si UDMR-ul se ofera sa ajute la „stabilitatea tarii” si sunt convins ca in curand va urma si UNPR-ul… deci cu asa specialisti, credeti ca se va uita in gura mea?

  20. nicu

    Vere te agiti ca berea vara. Ai pus niste intrebari …foarte bine. Eu zic sa i le pui direct pentru ca omul sigur iti va raspunde. Sporovaiala de pe blogul tau confirma inca odata ca……LA NOI VORBA LUNGA SI AFLATUL IN TREABA SUNT LA ELE ACASA. Cred ca ar fi mai bine SA NE LUPTAM PRIN TOATE MIJLOACELE pentru CA NENOROCITII DE POLITICIENI CARE AU FACUT ARMATA PRAF……Sa raspunda cumva. EI SUNT PERICOLUL NUMARUL UNU DEOARECE SUNT TRANSPARTINICI SI CU VORBA SI CU FAPTA. Mi-e greu varule si deaceea de 4 zile nu am vorbit. Unul din morti Cpt. Moldovan de la Alba iulia a fost coleg de clasa la Liceul militar si la Academie la Brasov cu fiul meu cel mic. L-am cunoscut bine . ultima data ne-am intalnit in august la nunta nepotei mele. Nici acum nu ne-am dezmeticit. Eu totusi sper ca acest om(JOHANIS) sa nu se lase influentat de nulitati. DIVERSIUNEA CARE SE CREAZA IN JURUL LUI ESTE DE NATURA …SECUUUU. TU STI BINE CA ACUM SE REORGANIZEAZA MAFIA SI CAUTA PORTITE DE ACCES SPRE..OM. Il putem ajuta dar nu cum vrea Dogaru. Eu nu zic ca ceea ce propui pentru a ti se raspunde nu are sens dar……are si talc. Mai vorbim.

  21. Vladi Mir

    Cecilia,
    1.Daca ati subscris la intrebarea mea, restul este vorba multa ……

    2.Si dupa ce am trait „Romania pe drumul costructiei socilaismului”, a lui Ceausescu si „Romania pe drumuri impleticite”, a lui Basescu”, nu stiu de ce ne-ar mai putea inspaimanta „Pas cu pas” (tarsiti) prin Romania lui KWI ???

  22. moshquellu

    Sibiul e aproape,dvs.pensionar,dati o fuga.Credeti ca l-au impus primar americanii sau nemtii,si au reusit sa-l si mentina 4 mandate?Pe de alta parte pareti sa aveti aceleasi complexe ca si PSD-ul apropo de internet si feisbuc.Socoteala dumitale cu 2,14 laicuri pe secunda l-a facut sa zambeasca si pe nepotu-meu dintr-a patra.Cica cel putin teoretic putea capata si intreg milionoiu ala de laicuri intr-o secunda da’tot el zice ca acuma poti cumpara laicuri la snop ca pe ceapa verde.Dupa mine cea mai spinoasa intrebare pe care vad ca foarte multi o treceti cu vederea este cum toate institutiile statului pe care le-ati enumerat si multe alte neamintite au permis sa se ajunga acolo ca asupra situatiei presedintelui ales sa mai planeze astfel de necunoscute.Cum e posibil ca un om DUPA CE A FOST ALES PRESEDINTELE sa se mai puna problema parasirii functiei datorita unui motiv pe care INSTITUTIILE STATULUI trebuiau si au avut tot timpul din lume sa-l lamureasca.Mie asta mi se pare o grozavie,cum toate milioanele (de alegatori si nealegatori)pot inghiti fara nici o grimasa macar o asemenea gogoasa.

  23. Vladi Mir

    moschellule,
    pana va reglati matale modul in care te adresezi autorului acestui articol si invatati cum se scrie face book, pune-ti-va singur intrebarea si raspunde-ti tot tu la ea: cum de ingitisi gogoasa ca betivanul cotrocenian sa ramana la timona neamului dupa ce vreo 7(sapte)MILIOANE si cam 4 (patru) SUTE de mii de conationali batuti pe muchie, pe demnitate si rabdare, il trimisera sa urineze pe altundeva decat prin tufisurile resedintei prezidentiale, dupa manufacturile (pe intelesul dumneavoastra,sau dumitale,ca sa nu-ti zic tu, manariile) facute la ograda constitutionala sub bagheta clarvazatorului jurist consult B.J.T.M.-ist Zegrean, sustinute des interest de marele licurici si cozilor de Barosso!!!
    Sper ca si mataluta sa aveti tot timpul din lume sa-ti revi la normal, pentru ca si nepotelul tau zambaret dintr-a patra, mare specialist in IT, sa se bucure si el dragutul, de dreptul constutional de avea un bunic care sa posede o umbra de bun simt.

  24. Moshchellu,
    1. Vezi acopilul tau din clasa a patra a oputut gasi un raspuns Johanninnis nu va raspunde niciodata.
    2. Institutiile statului vor face ce au facut si in cazul Flota si in cazul sefei DIICOT. cand se stia de 2ani despre retrocedari, dar s-a inceput lucrul pe dosar numai la inceput de campanie electorala. De acuma pana la alegerile urmatoare va fi pauza.
    3.In ceea ce priveste milioanele de alegatori, uite te-njur.
    4. Pe Johannis nu l-au ales americanii si nemtii ei nu aleg , ei numesc.

  25. Vere,
    Nu e vara si iarna nu e ca vara.
    Cu ce te supara intrebarile mele? Cu cevte supara ca le-am pus aici ? Pentru linistea mariei tale i l-eam pus si pe facebookul personal si pana acuma nu am primit nimic. I le-am trimis si pe mail si va fi tot degeaba. Dar tu de ce plangi? Chiar nu inteleg cu cevte supara intrebarile, poate ai tu un raspuns la ele daca spui ca il cunosti si ai incr4edere in el. Nu stiam ca de cand a fost ales Johannis nu mai avem sa punem intrebari. Asta e Romania pe care a luat-o el inapoi, una in care daca pui intrebari esti injurat sau privit chioras? Despre lupta impotriva celor care au nenorocit armata am scris de atatea ori si nu a8i fost atat de vocal ca acuma. Vere, presedintii vin si se duc , noi ramanem… rot ca prostii, certandu-ne din cauza lor.

  26. Vere,
    PS Vere, vezi ca astazi CSAT a discutat bugetul de razboi al armatei. Si a mai discutat ceva legat de controlul armamemtului, adica din domeniul primului american care l-a .. ”felicitat ” pe Johannis. Oare de ce? Ce parere are Johannis despre asta? Stie, sau il pune pe Ponta sa raspunda in locul lui?

  27. Vladi Mir

    Apropo de CSAT, va propun urmatorul exercitiu tactic retoric.
    Aveti un flanc al dispozitivului de lupta ameninatat.
    Ce faceti?
    a) Nu intreprindeti nicio masura ?
    b) Intariti flancul cu noi forte si mijloace ?
    c) Dislocati o parte relativ insemnata din putinele forte avute la dispozitie, pentru paza unui aerodrom aflat la CUCA MACAII pe un alt teatru de operatiuni ….. ?

    Bibliografie: Manualul gradatului, editie 1900 vara.

  28. ifrim

    Intocmai si la timp dau urmatoarea cda: Dn. pt. rugaciune!.

  29. nicu

    varule , cred ca nu ai citit ce am scris. Eu am spus ca apreciez initiativa ta dar…..daca nu-ti raspunde inseamna ca e de cacao. Vezi ca eu m-am cam referit la situatia nasoala a armatei in general si a noastra in special si mai ales la tragicul accident. EU SUNT IMPOTRIVA ‘POZITIEI GHIOCELULUI’ SI DE ACEEA NU STIU DE UNDE AI TRAS CONCLUZIA CA….M-AM DAT LA TINE. PA VARULE!

  30. Vere cine a vorbit de dat la mine? Eu doar am raspuns punctelor ridicate de tine. Atat.Si uite, nu stiu de ce eu cred ca nu voi primi nici un raspuns nici aici si nici pe mail.Daca primesc, vei fi primul care afla.

  31. Nicolae Parsu

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Klaus_Iohannis … …..nu am putut citi decat 10 cifre si m am blocat in ele…….la cate case este angajat, sau Cum s-a remarcat in 7 state si acestea i au acordat medalii de stat d.lui Johannis……….si marog…de ce il medaliaza Marele Ducat al Luxemburgului….dar pe Oprescu sau pe Boc, de ce nu ii medaliaza Luxemburgul!!? asa ca nu am mai citit si anul nasterii viitorului Presedinte

  32. moshquellu

    Domnule Parsu mai faceti o incercare,dati o cautare pe Google alaturand numele lui Iohannis cu al Marelui Duce de Luxemburg si veti vedea cate informatii veti gasi chiar din massmedia romaneasca.Veti afla ca Sibiul si Luxemburgul au fost capitale culturale in acelasi timp,veti afla ca_cele doua orase au intretinut relatii de toate felurile atunci si in perioada ce a urmat,ducele a fost la Sibiu,multe ,multe informatii.Veti afla ca Iohannis i-a conferit primul, ducelui o medalie a…Sibiului,na,astea erau posibilitatile,poate acum ii va putea da una mai valoroasa daca va fi cazul.Nu credeti ca e posibil ca in conjunctura asta sa se fi pricopsit primarul sibian cu medalia luxemburgheza?Eu zic ca nu-i chiar de rau,poate ca niste oameni,la un momentdat lideri locali,poate mai tarziu lideri nationali asa trebuie sa se comporte sa-si faca relatii, sau va placea cu cata „simpatie” era tratat actualul presedinte pe la summit-uri?Actualul presedinte poate sa mai traiasca zece vieti si nu va intelege asta, el crede ca e suficient „sa se rasteste” peste gard la Putin ca sa devina om de stat cu anvergura.Parerea mea e ca ar putea si Craiolguta sa lase supararea si sa inceapa sa ia niste notite cum se fac chestiile astea ca vad ca vrea sa faca din Craiova capitala europeana.O zi buna!

  33. Si cine spune ca un primar nu are valoare aceluia ii doresc un Funar…cum l-am avut noi in Cluj…este cunoscut cu bancile tricolore si ATÂT!

  34. Pingback: Johannis, un preşedinte normal | In Cuiul Catarii

  35. joenegut

    Iohannis este un presedinte normal, dar voi sunteti anormali!

  36. @joenegut
    Si eu am spus la fel ca este un presedinte normal, cum am avut si pana acuma. Multumesc pentru apreciere. Apropo, eu am adus argumente, dumneata in afara de o afirmatie nepoliticoasa cu ce vii ?

  37. Pingback: Johannis, un preşedinte normal

  38. gurita

    Intrebarile trebuiau puse in timpul campaniei electorale si mediatizate la televiziunile de partid.

  39. ionescu

    Basescu a spus la alegeri :i-am ciuruit?!,Iohannis a spus :am luat tara inapoi………..ce mai urmeaza?!

  40. ionescu

    Putem sa votam orice…..important este cine iese….din urna.

  41. Ce va urma? Urmatoarea replica va fi .. luati-va tara inapoi… ciuruita…