Declaraţii pe pâine

Categoria Actualitate, Stiri Interne

paine si circ

Renunţarea la doctorat dar nu şi la furat
Ponta a anunţat că renunţă la titlul de doctor obţinut-după unele comisii dar nu şi după cele obediente- prin plagiat. Nu înţeleg de ce face asta, şi aşa nu mai activa ca profesor, dacă a activat cândva, ci doar ca procuror şef, şi în plus, titlul de doctor îl făcea de ruşine, pe lângă cele de procuror, deputat, premier, preşedinte de partid şi ginere al socrului său. Poate din cauza asta a şi decis să renunţe la acest titlu, care îi ducea numai belele, imagine proastă şi atacuri. Nu înţeleg totuşi cu ce l-ar ajuta această renunţare pe domnul –alegeţi dumneavoastră ce credeţi că mai este- pentru că din umilele cunoştinţe de drept pe care le posed, renunţarea la acest titlu nu înseamnă că nu a fost obţinut fraudulos, pentru că nici recuperarea pagubei în cazul unui furt nu anulează furtul în sine. Numai că domnul procuror Ponta are impresia că dacă îşi îngroapă diploma, îngroapă şi cazul. Să fie chiar aşa de prost sau ne crede pe noi aşa de proşti?

 

Un muzeu, 26 de muzee
Dar nu e singurul care ne crede proşti. Ieri, la Timişoara, preşedintele ales a participat la comemorarea (sau cum i-o spune),evenimentelor de acum un sfert de secol. Trec peste stuful din discursul fragmentat cu -de acum cunoscutele- pauze specifice omului care tace şi face, am să amintesc o promisiune pe care a făcut-o domnul preşedinte şi anume aceea de a înfiinţa un muzeu al revoluţiei. Nu am să comentez faptul că nu muzeu ne trebuie ci adevărul, pentru că muzeele de regulă adăpostesc rămăşiţe de istorie care sunt etichetate de nişte „ specialişti” şi cine vine acolo, citeşte etichetele crezând că astfel află adevărul. Eu mă întreb doar ce face domnul Preşedinte cu situaţia celor peste 25 de muzee retrocedate de cele mai multe ori ilegal, printre ele aflându-se şi celebrul Bruckenthal din Sibiul păstorit de domnul Johannis. Renunţăm la 25 de muzee pentru a ne lăuda că înfiinţăm altul? Este adevărat, nu este el vinovat de retrocedarea celorlalte 24 , sau câte or mai fi, dar s-ar putea arăta interesat de soarta lor şi să ceară de la înălţimea funcţiei sale să se cerceteze care dintre ele au constituit abuzuri. Se pare însă că domnul Johannis începe să devină un politician adevărat, promiţând pâine şi circ.

 

Măreţia justiţiei române
Tot pâine şi circ va urma şi în cazul incompatibilităţii sale. CCR a dat ieri verdictul în cazul excepţiei de neconstituţionalitate a articolului 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003, respingând cererea de neconstituţionalitate. Deci cazurile vor putea fi judecate. Aparent decizia este îmbucurătoare pentru spiritul legii române, dar să nu uităm ce a spus maestro Zegrean vizavi de măreţia legii române. Faptul că s-a dat liber la incompatibilitate, nu înseamnă că această acuză va şi fi aplicată sau judecată corect. De acuma legea e în mâinile judecătorilor care după cum bine ştim a dat de atâtea ori decizii diferite pe cazuri identice, în funcţie de persoana judecată pentru că la noi nu se judecă fapta ci persoana. De aici pâinea şi circul care vor urma.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Declaraţii pe pâine

  1. răspopitu

    Zicere antonesciană….”Johannis,vorbește puțin și gândește la fel”! p.s.Mi se pare sau mă-nșel….parcă d-lui Antonescu îi „datorăm” faptul că țărișoara noastră s-a ales cu un așa prezident încă din vremea când îl plimba ca pe sfintele moaște până a primit un șut în fundul de lider PNL…Apoi,prezidentul cu vorbe puține și gândire aidoma a fost preluat politic de fostul „buldog” prezidențial ce l-a propulsat cu ajutorul „facebuciștilor”direct în dealul Cotroceniului…Atenție ptr.viitor…o demitere se poate realiza din data de 15 dec.a.c.,cu o prezență la referendum de 30%+1! Dumnezeu să ne ajute!

  2. Domnul Antonescu a renunţat din mai multe motive:
    1. A aflat şi el că Ponta şi PSD+ul nu il vor susţine.
    2. In urma deselor vizite la Viena si a activitatii distinsei sotii si-a făcut relatii si a primit promisiuni si nu numai ca va fi bine daca il promoveaya pe Klauss.
    3. A aflat si el ce a aflat şi Ponta, si anume că Marele Licurici nu are ganduri cu el.
    Avand in vedere toate astea , de ce sa nu te retragi poyand in victima cu conturile burdusite?

  3. viola

    ce conturi burdusite..am mai auzit inepția asta de la postaci(pontaci)care o tin langa cu faptul ca e somnoros(si nu e)ca si-a facut nevasta europarlamentar(era inaintea casatoriei)..o minciuna repetata devine ,,adevar”?

  4. răspopitu

    Antonescu realizând că nu mai este susținut de alianță și „marele licurici”nu trebuia să rupă USL-ul votat de 70% din electorat și bine sfătuit putea candida independent și-i ridiculiza pe Johannis și Ponta în alegeri…El,cu siguranță a căzut în capcana popularilor europeni,momit cu o funcție ptr.soția sa și probabil cu ceva bănuți în conturi,și a făcut în graba sa proverbială greșeala capitală ca om politic,exact invers…A rupt alianța l-a adus pe Johannis în prim-planul vieții politice,și-a anunțat demisia din fruntea PNL +alianța cu defunctul urât mirositor PDL după „europene”,apoi a încercat să revină dar era prea târziu din păcate ptr.el….surprinzător și regretabil ptr.mulți ce au crezut în el (din fericire nu mă aflu printre ei)! Concluzia? Antonescu și-a făcut un sepucu politic greu de înțeles ptr.mulți cetățeni….istoria va desțeleni cândva adevărul despre fostul sau viitorul fost om politic profesorul tulcean de istorie C.Antonescu!

  5. neacsum

    @Viola,
    Ai dreptul sa crezi sau sa nu crezi ce vrei, legat de Antonescu. In ceea ce priveste persoana mea, cred ca ai observat ca nu sunt nici postac, nici pontac deci cade orice incercare de a ma lega de o eventuala propaganda. De regula cand fac afirmatii sau am banuieli, stiu ce fac.Daca Becali ar spune cati bani a dat si cui ca sa intre in PNL si in comiosia juridica a Senatului, ai incepe sa iei in consideratie si varianta asta. Mai devreme sau mai tarziu Becali va vorbi, ca nu are multa minte…

  6. neacsum

    @Raspopitu
    Antonescu cand a devenit clar canu va ajunge presedinte si s-a facut de ras fiind pacalit de toti cei cu care a batut palma, s-a gandit ca macar sa ii ramana si lui ceva mai material decat faima. Si uite asa s-a apucat s avanda ce mai putea vinde, functia de presedinte de partid, partidul si.. demnitatea. Pentru mine ca roman este mai putin, dacat au vandut altii, dar imi arata ca politicienii nostri vand tot cand ajung sus.

  7. ifrim

    Partea buna a lucrurilor in cazul ca Ohaniss gandeste precum vorbeste este ca la un mandat de 5 ani poate baga batul prin gard doar2,5 ani nu ca dementul care ne-a calarit 10din 10!

  8. Vladi Mir

    Domnule Marin Neacsu, v-as ramane si mai indatorat daca ne-ati impartasi cateva din parerile dumneavoastra referitoare la activitatea C.C.R. Asa le-as putea compara cu parerile mele, cu care, in mod categoric, nu sunt de acord.
    Cu deosebit respect!

  9. Vladi Mir,
    Nu pot sa scriu despre CCR fara sa se emotioneze doamna Aspasia sau sa se faca o sesiyare la Viena ca este atacata institutia. In plus, mi-ar trebui ani de zile sa pot descalci oricare din deciziile marete ale alesilor .

  10. Vladi Mir

    Sa inteleg oare, ca si domnia voastra este, ca si subsemnatul, in total dezacord cu parerile personale privind activitatea politica a C.C.R.?

  11. V-a răspuns Santo Klaus,cum il numiti, la întrebările puse pe Facebook?

  12. Nu doamna, si nici nu ma astept sa raspunda, sau probabil voi primi raspunsul la 10 ani dupa mandat, ca mai repede nu cred ca poate…chiar daca ar vrea.

  13. ionescu

    Pe National tv sint niste filme care spun cite ceva din cum s-a facut istoria si cum se face dar trebuie sa ai si spiritul de a intelege astfel de filme….noua insa ne plac telenovelele,can-canurile,birfa,etc.daca nu invatam din istoria noastra,macar din al altora sa invatam.