Propunerile sindicatelor privind legea pensiilor militare -1

Categoria Actualitate, Despre Armata, Stiri Interne

 

Motto

La spitalul de nebuni, directorul adună pacienţii şi li se comunică că li s-a aprobat cererea de a avea o piscină în care să facă sărituri de la trambulină.

-Ştrandul a fost dechis si poate fi folosit începând din acest moment. Dacă veţi fi cuminţi peste câteva luni vă punem şi apă!

strand fara apa

În data de 03.02.2015, a avut loc o nouă întâlnire palmată a reprezentanţilor MApN, MAI SRI , cu reprezentanţii unor sindicate şi asociaţii ale militarilor şi lucrătorilor din ministerele şi structurile sus menţionate. Scopul întîlnirii l-a constituit discutarea sau mai bine spus anunţarea deciziei luate de şefii structurilor şi ministerelor respective, pe propunerile înaintate de sindicatele participante. După cum veţi constata din materialul postat, participanţii au primit documentele cu propunerile care le-au fost acceptate. Priviţi şi analizaţi ce propuneri au făcut  şi sub ce formă au fost aprobate, dar mai ales în ce condiţii. Este foarte interesant de văzut în special la punctele 3 si 4 care par a fi favorabile, ce scrie la motivaţie. ” SE SUSŢINE, ESTE NECESARĂ PROMOVAREA UNUI ALT ACT NORMNATIV”.

Dacă suntem cuminţi! 😛

Iată propunerile,  cu cine le-a iniţiat şi rezoluţia. Comentariile şi analiza vă aparţin dumneavoastră deocamdată, eu o voi face în alt material.

propuneri admise 1propuneri admise 2propuneri admise 3propuneri admisae 4propuneri admise 5propuneri admise6propuneri admise 7propuneri admise 8propuneri admise 9propuneri admise 10

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

60 Raspunsuri la Propunerile sindicatelor privind legea pensiilor militare -1

 1. Alinutza

  Deci despre vârsta de pensionare nici măcar nu s-a discutat. Să stăm pe baricade până la 60 de ani.
  Superb!
  Bine că v-aţi gândit la calcule, procente.
  Se vede că au discutat doar pensionari despre lege.
  Aveţi dreptate, mai bine nu s-ar aproba. În acest fel o să fac 60 de ani şi voi tot nefericiţi veţi fi !

 2. Ba s-a discutat, dar nu s-a aprobat pentru ca propunerea a venit de la cineva care nu a fost pteyent acolo si nu a fost sustinuta cu fermitate. Aveti rabdare si veti afla mai multe ..

 3. Vladi Mir

  Va propun pentru urmatorul articol referitor la pensiile militare, urmatorul motto:
  “- Buna ziua, nu va suparati, caut Gara de Nord!
  – Buna ziua, nu ma supar, cautati-o!”

 4. Nicu

  Ce reprezinta, de fapt, solda functiei de baza?
  In legea de dinainte de 2010 era clar stipulat solda bruta din ultima luna.
  De ce nu se clarifica inainte?

 5. vali

  Se efectueaza recalculare pentru militarii iesiti la pensie in baza l 164 si revizuiti cf. Lg 119 /2010 si oug 1/2001?

 6. Ion argatu

  Varsta de pensionare ar trebuii sa fie obiectiv al celor in activitate.Am cunoscut un nene care s-a pensionat prin 92 pe la 61 ani.Curios ,cum a rezistat l-am intrebat ce a invartit prin MAPN.Raspuns-stiti eu pe la cadre pe la Marele stat major.Mai o fisa,mai un dosarel – etc.Cand bati poligoanele in lung si lat,cand nu poti sa inchizi soldatii in fichet,etc, te apuca toate pandaliile.De nu toti au loc pe la fanfara, SRI,SIE,SPP,politie unde sa fim cinstiti sunt locuri care nu presupun efort fizic.Pai aia stau pana ii scot cu targa .Curios sunt cum va arata un comandant de batalion sau de companie pe la 59 ani.Mos teaca va fi un tinerel.Va aduceti aminte ca pe timpul impuscatului comandantul de regiment nu trebuia sa aiba mai mult de 40 ani.Inaintasii nostrii oare erau tampiti?.

 7. Gospodaru Virgil

  observ ca nu au avut loc in discutie si problemele pensionarilor de invaliditate… problema stagiului asimilat consfintit in legea civila… probabil cei care au participat la negocieri si-au urmarit propriul interes, ceilalti , adevarat intr-un numar mai mic sunt de fapt o categorie neglijabila care nu pot sta la aceeasi masa a drepturilor si nevoilor… incepe sa-mi fie sila de modul cum este inteleasa camaraderia, de fapt nu ma mai mira nimic in ceea ce priveste modul de manifestare umana in ultimul timp.

 8. Domnule Gospodaru, spuneti ce anume articol din lege ar trebui modificat, si cum daca sunteti in cunostiinta de cauza pe acest aspect si poate va fi prins intr-o alta incercare, a altui grup, daca nu spuneti, eu ca persoana care nu stiu prin ce trece sau care sunt nemultumirile unui in aceasta situatie, ce sa spun, nu ma pot baga unde nu ma pricep .

 9. colonel (r)

  Ne-am saturat de proiecte si propuneri. Ceva concret facem si noi???? Cand se baga la Parlament mult discutatul Proiect? Cat mai dureaza? Ajungem in 2050 cand mor toti pensionarii sau ce? Ne aburiti de ne innebuniti…..agitatia e mare ca fapte, ioc….

 10. cineva

  Pentru cei iesiti dupa 01.01.2011 cu lg „criminala” 263 se face ceva? Ca de vorba-multa suntem satui. Cand se baga in Parlament mult discutatul Proiect ca mult se mai trage de timp. Ce se asteapta? sa mai murim dintre noi? Cei pensionati din 2011 si pana in prezent, sunt cei mai furati. Nu mai primesc nici un drept, astfel iau cam jumatate din cat ar trebui. Toata lumea ii plange pe cei iesiti pana in 2010, dar ceilalti?

 11. eu

  Pai si azi e 5 februarie, s-a hotarat ceva dupa intalnirile de pe 03 si 04 februarie? sau s-a pierdut timpul degeaba? nu avem nicaieri nici un comunicat…ce se mai asteapta? lungeste Doamne boala…..

 12. @cineva, rugati-va sa nu intre legea in dezbatere asa cum e acuma ca e jale.
  @eu, despre cea din 3 am scris si o sa mai scriu, cea din 4 a fost amanata din lipsa de spatiu … O sa scriu si despre aia la momentul cand datele vor fi batute in cuie.

 13. Gospodaru Virgil

  Pentru armonizarea cu legislatia civila si evitarea discriminarii intre categoriile de pensionari, propun:
  -completarea art. 3 lit. h din proiect cu continutul art. 3 lit. u din legea 263/2010 ( stagiul potential sa fie considerat stagiu de cotizare)
  -proiectul sa fie completat cu continutul art.49 (1) din legea 263/2010, conform careia perioada asimilata stagiului de cotizare este si perioada in care asiguratul (lit. a) a beneficiat de pensie de invaliditate.

  Aceste propuneri vin in intampinarea pensionarilor militari beneficiari ai unei pensii de invaliditate, in mare parte , invaliditate aparuta pe timpul si din cauza serviciului militar… ca sa nu mai spun ca aceste prevederi existand in legea civila mi se pare corect sa fie prevazute si in cea militara… nu exista nicio ilegalitate doar putina bunavointa si aplecare asupra unor elemente esentiale care probabil au scapat…

 14. Panduru`

  Domnilor, stati linistiti!
  In aceasta luna, februarie adica, se schimba guvernul (mai bine-zis cade guvernul) si vor veni altii care vor sterge cu buretele ce au inceput cei de azi. Asta in ce ne priveste pe noi, militarii.
  Alinuta ii da zor mare, este foame insuportabila la PNL(PDL). Cei mai incisivi sunt tot cei ce ne-au „operat” si in 2010-2011, portocalii care au inceput deja sa se regrupeze de pe zona de vest in Capitala, cu valizele. Strategia este verificata, a dat rezultate anterior si o vor aplica din nou: ne vor eticheta cum stiu ei mai bine, ne vor arunca drept „carne de tun” in fata poporului „greu incercat” de actualii guvernanti si de grija caruia nu mai pot ei.
  Pe pariu ca va tine?
  Se prefigureaza iarasi un mare bal mare, cu sarbe dese, batute cu strigaturi si braul ce trece… Oltul!

 15. @Gospodaru, va trebui sa va decideti ce vreti. Ori doriti o lege a pensiilor militare si atunci notiunea de stagiu de cotizare dispare, trebuie sa gasiti alt termen care sa cuprinda perioada la care va referiti, ori doriti legea 263 si atunci va opuneti apaririei legii pensiilor militare.

 16. Nicu

  sa inteleg ca in conditiile actuale, legea 263 e mai buna decat varianta de proiect in dezbatere?

 17. Gospodaru Virgil

  adevarat, stagiu de cotizare nu este compatibil cu proiectul legii pensiilor militare…dar perioada asimilata… sa-i spunem vechimii in serviciu ( nu stagiului de cotizare) ar fi ok… atribuit macar in procentele stabilite pentru stagiul potential …

 18. Gospodaru Virgil

  detaliez astfel:
  pentru pensionarul de invaliditate:
  -gradul I – 100% /an vechime in serviciu
  -gradul II – 80% /an vechime in serviciu
  -gradul III – 60%/an vechime in serviciu

 19. @ Gospodaru Da, asa mai merge, putem studia propunerea, o sa ma uit pe articol compar cu 263 si daca exista discriminare, voi sustine promovarea propunerii.

 20. @Nicu, in unele parti se poate spune si asa, mai ales daca luam in considerare propunerile venite din partea ANCMRRsi SCMD,zi punctele 26 si 25.

 21. Gospodaru Virgil

  mai concret… completarea art.3 lit e din proiect cu urmatoarele:
  – a avut calitatea de pensionar militar de invaliditate, cauza aparitiei invaliditatii – pe timpul si din cauza serviciului miitar.

  Acest lucru ar aduce adevarata recunoastere a perioadei in care militarul a fost in incapacitate de munca din cauza serviciului militar si ar elimina din context termenul de -perioada asimilata-

 22. Nae de la Vanju Mare

  Pandurule@Schimbarea puterii bucuria nebunilor.O sa va bage o drepta in cur de o sa mergeti cracanati mai ditamai decat Danila Prepeleac.

 23. dan

  O sa dea hotii din sparlament o lege corecta pentru pensionarii militari cand o zbura porcul adica Ponta

 24. alma

  Dle Neacsu, cand se reiau consultarile? mai sunt sanse?

 25. Doamna Alma, marti cred ca va fi ultima runda pe acest palier, dar alte asociatii care urmaresc cu adevarat o lege dreapta, cel putin pana la acest moment vor incerca o alta usa, caci cea a guvernului se deschide numai cu parola, iar parola este „JE SUIS GHIOCEL!”. Va tin la curent ca intotdeauna.

 26. ionica

  Este minunat faptul ca pilotii civili,grefierii,stewardesele,etc sustinuti in prima linie de societatea civila-forta a III condusa de domnul Dogaru vor avea pensii duble sau triple fata de pilotul, genistul de pe Transfagarasan ,parasutistul militar si nu in ultimul rînd alte categorii oropsite ale armatei Române.Mizeria umana trebuia sa ajunga chiar pîna aici?

 27. gerula

  Vrem nu vrem trebuie sa ne facem iar FRATE CU DRACU,asa ca e cazul sa iesim din casa si sa participam la ACTIUNILE CELOR CARORA LE PASA si sa CONTRACARAM ACTIUNILE LIDERILOR TICALOSI care nu ne-au reprezentat interesele si ne-au vandut.Acum e momentul sa ii luam la intrebari pe liderii din filialeie ANCMRR si SCMD care sunt obedienti si nu ies di cuvantul CELOR DE LA CENTRU care sunt inregimentati politic si fac jocul acestor partide in schimbul unor avantaje personale josnice.Daca vom face dovada Unitatii si a SPIRITULUI DE CORP ,mai avem o sansa, daca nu vom fi iar condamnati la UMILINTA SI DEZONOARE.ASA CA LASATI LA OPARTE ORGOLIILE SI VENITI LANGA CEI CARE MAI FAC SI CATE CEVA CONCRET ,INAFARA DE A COMENTA LA INFINIT ,uneori cu frustrare si patima.Felicitari celor ca NEACSU care se zbat si pentru PRINCIPII si nu numai pentru CUANTUM.

 28. Heinner

  Propun să fie pensie de la 20 ani ca militar cum e in tarile membre NATO, ce tot o dau cu ani de civilie pe langa? Bineinteles cu penalizarile de rigoare.Din ce am citit o sa fiu cdr gr i pana la 60 ani. Am deja frigul băgat în oase.Oare cine ne apara si noua interesele?
  PS: sunt dezgustat de ce se intampla!

 29. Alinutza

  Domnule Neacsu, scuzaţi-mi îndrăzneala, dar eu credeam că formaţi o echipă. Că ne susţinem unul pe altul şi vrem să iasă treabă bună.

  Tura viitoare o să fie prezent cel care dorea scăderea vârstei de pensionare şi nu-l mai interesează restul problemelor?

  Hmmmm….

  Cred că cea mai bună propunere e să fim uniţi şi fermi când dorim ceva.

  Aţi păţit ca ăia trei muncitori…. unul săpa şanţul, unul punea cablul şi al treilea astupa şanţul… cel cu cablul fiind în concediu…. unul săpa şanţul, cel de-al treilea îl astupa…

  Să fim serioşi!

 30. Alinuta,
  Nu inteleg ce imi reprosezi. Poti fi mai clara in exprimare? Ce treaba am eu cu aceasta intalnire in afara de faptul ca am reusit sa ma informez si sa va informez_ Eu nu am fost invitat la discutii, nu am fost intrebat daca sunt de acord sau nu. Deci cu ce sunt eu vinovat, ca nu inteleg.

 31. Gheorghe de la Plenita

  Marin Neacsu@esti vinovat fiindca nu faci altceva decat bagi stambe precum cateii care latra la luna.

 32. @Gheorghe de la Plenita
  Esti vinovat fiindca nu faci altceva decat sa incerci sa denigrezi sub diferite pseudonime si nickuri, cand esti Gheorghe, cand Ceparu, cand mama lui Stefan Cel Mare. Baiatule daca ai curajul raspunderii, spune ce ai de spus sub un singur NUME, , AL TAU , nu pseudonime de om las si diversionist.

 33. Apropo, daca tu esti din Plenita, eu sunt din Buzau.

 34. Gigel

  O intrebare : Se poate iesi la pensie cu mai mult de 100 % raportat la solda/salariu care se ia in calculul pensiei (fara ordinul militar)???
  Cu alte cuvinte poate fi pensia mai mare decat salariu care l-ai avut in functie ? Asta pt ca vad ca nu exista limitare de 100 % asa cum era in Legea 164/2001.
  Va multumesc

 35. @Gigel, in actuala lege si forma a proiectului, da. Mie insa mi se pare anormal si voi lupta pentru a nu mai fi posibil asa ceva, pentru ca nu este normal.

 36. dan

  O stewardesa sau o grefiera cu liceul la baza are acum o pensie tripla fata de un ofiter superior si de 5 ori mai mare decat un subofiter operativ iesit la pensie pe legea criminala a lui Boc Asa bataie de joc nu am mai vazut nicaieri in lume..

 37. Ionescu Ion

  Domnule Marin Neacsu referitor la răspunsul dumneavoastră….,,@Gigel, in actuala lege si forma a proiectului, da. Mie insa mi se pare anormal si voi lupta pentru a nu mai fi posibil asa ceva, pentru ca nu este normal.”
  Vi se pare normal ca un lt.col să încadreze 6 luni o funcţie de colonel şi să obţină 150 % în plus doar pentru că a lucrat cele 6 luni consecutiv pe acea funcţie? Fiind convins că aţi activat ca ofiţer văd normal a vă bate pentru acest lucru. Dar pentru un subofiţer sau maistru militar care au coeficienţii funcţiilor asimilate doar cu studii liceale(şi cunoaşteţi că un subofiţer învăţă 2 ani,un maistru militar 3 ani şi un ofiţer 3 ani)ce spuneţi?. Realitatea justă este că noul proiect favorizează exagerat categoria ofiţerilor şi pe lângă ei, agăţaţi… , foştii ofiţeri , acum pensionari militari şi defavorizează foarte mult corpul maiştrilor militari, subofiţerilor şi al SGP.

 38. Domnule Ionescu, Cred ca nu ati citit atent. Eu am spus ca NU este normal, ca pensia sa fie mai mare decat salariul activului. Daca ati inteles altceva este gresit si nu din vina mea. In ceea ce priveste favoprizarea unor categorii fata de altele, atata vreme cat pensia se va raporta la salariul activilor, care este defavorizarea?

 39. Ionescu Ion

  Domnule Neacşu, Eu cred că dumneavoastră nu vreţi să înţelegeţi ce vreau eu să vă spun. Exemplu….Dacă un subofiţer a lucrat 39 de ani efectiv şi a lucrat 15 ani în grupa a I şi 25 de ani în grupa a II şi 2 ani de scoală adună 54 de ani luaţi în calcul la plata pensiei. Da? Luând în calcul cei 2% pentru fiecare an lucrat în plus, cât ne dă? Rezultă 48% în plus faţă de pragul de 62% sau 72%(cine mai ştie ce o ieşi ) Deci 110 % sau 120 %. Din ce? Din solda brută ? Din solda funcţiei şi a gradului? Sau din solda funţiei şi a gradului rezultată din legea nouă a salarizării , care nu se aplică, unde v-am mai spus că un subofiţer şi maistru militar are coeficient corespunzător studiilor liceale şi sunt cu mult sub coeficientul unei asistente debutante. Nu acelaţi lucru se întâmplă la ex..ofiţerul care a prins următoarea funcţie acum 6 luni şi a mărit coeficientul la o funcţie cât al maistrului toată viaţa. Dacă am muncit şi am adunat un procent considerabil nu văd logica pentru care să nu fiu şi remunerat pentru această muncă???? Dar încă o dată vă repet …sunt convins că aţi înţeles argumentele aduse de mine dar sunt convins că nu o să fiţi de acord cu ele atâta timp cât vorbesc cu un fost ofiţer .
  Cu respect.

 40. Lt.col(r)

  Cum au fost rezolvate prevederile de la art.110 si 111 din proiect,precum si cele privind grupele de munca. Se aplica tuturor HG.1294 si HG S 1019? Ce amandamente s-au facut pe aceste subiecte?

 41. capitan

  domnule neacu ce faceti cu capitan plecat in rezerva fara drept de pensie ca nu avea varsta si acum casa sectoriala nu ii recunoaste adeverinta de grupa 1 de munca eliberata de sts in1994 , deci inainte de aparitia legii pensiilor militare acea adeverinta il ajuta la completarea vechimii in specialitate si la contributivitate casa sectoriala a mapn nu tine cont de ia din cayza ca legea 14\2008 nu a mai fost alaturata art 29 din legea 263 a lui boc facet ceva acum va rugam

 42. Capitan,
  Eu nu pot face altceva decat sa semnalez si sa incarc alaturi de alti colegi sa ne sustinem punctele de vedere in diferite medii de decizie. Ati facut cerere la CASA DE PENSII? dACA DA, CE RASPUNS ATI PRIMIT? Aveti calea procesuala sau eventual sa mergeti in audienta la ministru, la guvern, la presedintie, sau la ministrul muncii. Din datele pe care mi le-ati dat mai mult nu pot face.

 43. Bordea Vasile

  Dragi colegi ma intreb ce doriti cu adevarat. Unii vor 263. altii 119 si tot asa ,.Spuneti odata doriti o pensie militara sau nu. Daca doriti cu adevarat acest lucru luptati sa fie aplicata cat mai repede .Tot ce trebue cu adevarat in noua lg este actualizarea cu activii ,restul este vorba multa. Ganditiva la acest lucru si veti vedea ca am perfecta dreptate.

 44. Bordea Vasile

  Ar mai fi un lucru , Ce valoare de referinta se aplica acum in sistem militar si cum sunt platiti activii. Asta conteaza cel mai mult.Daca cunoastem acest lucru veti observa , ca prin noua lg a pensiei militare toti vor castiga. Va multumesc pentru intelegere.

 45. Bordea Vasile

  Domnul Marin va rog sa luptati pentru actualizarea cu solda activilor ,sata va fi cea mai dreapta reparatie. Va multumesc.

 46. Domnule Bordea, stiti ce este culmea> Unii nici asta nu vor pentru ca -zic ei- salariile activilor pot sa creasca sau sa nu creasca intr-un an, dar salariul mediu pe economie creste mai des… Asa cum spuneam , unii nu stiu ce vor, daca se poate si cu parul in cur si cu sufletul in Rai ..

 47. ionescu

  La ultimul raspuns dat lui dl Bordea a-ti definit exact starea romanului de fapt.Nu stiu daca aceasta stare a fost la poporul nostru dintotdeauna,dar se pare ca nu poti multumi pe toata lumea,unii vor intr-un fel,altii altfel….si atunci ce facem ca sa fie bine pentru toata lumea?!

 48. alma

  Dle Neacsu , in primul rand multumesc pentru raspuns.In al doilea rand observ ca in mare parte oamenii va acuza pe dstra., aiurea desigur. Altceva vreau sa va semnalez. Eu nu fac politica insa realitatea nu pot sa nu o vad. Cand a venit USL la guvernare, partea liberala a vrut sa reintroduca pensiile speciale. Ponta atunci s-a opus spunand ca nu se poate vorbi de pensii speciale ca „nu da bine afara”, ca „ce o sa zica FMI-ul?” si alte aberatii din astea.Mi-e greu sa cred ca acum va fi de acord. Cred ca tot el e cel care se va opune. Mai repede imi este speranta la Dusa, dar din pacate el mai mult ca a fost de acord cu acest nou proiect si ca vrea sa fie aprobat si aplicat , nu poate face. Din cauza unui singur om, sufera multi altii si tot ne abureste cu dorinta lui de a face bine populatiei.
  Eu va doresc mult succes si inca mai sper ca un proiect de asa mare anvergura nu va ramane neaprobat, avand in vedere ca suntem tara membra NATO si respectul pentru fostii, actualii si viitorii militari din toate structurile nu va ramane numai la nivel de vorbe.

 49. Nick

  Grăbiți-vă fraților că mor pensionarii pe capete iar pe parlamentari îi doare-n c..

 50. Vali

  Cine sa se grabeasca cand pe factorii de decizie ii doare in cur de militari ?

 51. Vali

  Prioritati au fost magistratii, diplomatii ,grefierele ,stewardesele ,pilotii civili ,etc.Se pregatesc sparlamentarii pentru pensii speciale [ tot indemnizatii la pensie de 3-4 mii de lei lunar ] si probabil ceferistii.Pe militari, politisti, pompieri ,etc care isi risca viata zilnic la ordin , nu dau politicienii nostrii doi bani. Culmea in toate tarile UE si NATO pensii speciale au DOAR militarii si cei asimilati acestora.Dar ce normal in UE si Nato e anormal la noi

 52. capitan

  domnnule neacsu eu am introdus cerere de pensionare la casa sectoriala a mappn dar a fost respinsa cu nu aveam contributivitatea comleta , mai precis m-am angajat la sts prin transfer in interesul serviciului din viata civila , cu ceva vechime in viata civila , cartea de munca a fost luaTA IN EVIDENTA LA STS ASTA SE INTAMPLA INAINTE DE 1989 m am lucrat ii ani in conditii speciale fosta grupa 1 . am iesit in rezerva in 1994 , fiindca programul de minca mi=a degradat sanatatea si m-am retras in rezeva fara drept de pensie , am varsta de pensionare necesara conf leegii 262010 dar vechimea in specialitate este de 11 ani plus armata si niste specializari total 12ani si 8 luni plus anii lucrati inainte in civil .la plecare mi s-a dat adeverinta de grupa 1 pentru vechime in munca deci am depus cerere de pensionare pe care casa sectoriala de pensii a respinso pe motiv de contributate , si m-a trimis in justitie in justitie nu s-a intrat pe fond fiinca cerera nu a indeplinit cerintele unei aberante de art 200 etc de aceea va rog ca la noua lege sa se reactiveze legea 14\2008 care inlatura discriminarile si care se gasesc si in legea 263\2010 art 29 care creaza contradictii precum si hg-s 1019 care nu este nici in mo va rog scuze dar nu am nici un venit si sant si bolnav am deja 56 ami si 9 luni va rog ridicati cumva acest caz scuze si multumiri

 53. Kenji

  Pai ce sa vorbeasca martalogi de varsta de pensionare?!Tare as vrea sa vad un martalog mergand cu mine la un incendiu,ei stau in birou pana la pensie si le debiteaza numai prostii,tot felul de idiotenii.Eu pe interventie,iar ei stau la cafele.Dar nimeni din MAI nu discuta si schimbarea de exemplu a OMAI 154/2004.Camarazii asta cu pensiile e o mare ABUREALA.

 54. Kenji

  Pt noi militarii activi nu va fi bine niciodata,noi suntem buni doar CARNE DE TUN .

 55. bursucea

  Sunt de acord cu cele spuse de Ionescu ion. Subofiterii si maistrii activi, cei care urmează sa iasă la pensie sunt total defavorizati. Lăsați legea așa cum este pentru ca daca se schimba ceva in defavoarea mm si subof activi vor fi multe atacări in justiție, a mapn, pentru discriminare, in cazul in care aceste categorii vor avea de încasat pensii mai mici, având același vechime si lucrând in aceleași conditii cu cei care sunt in prezent pensionari si care au o pensie mai mare. Ar mai fi o varianta (nu stiu cat este fezabila), sa fie introdus in lege un articol care sa dea posibilitatea ca fiecare sa opteze pentru legea după care vrea sa iasa la pensie.

 56. Bordea Vasile

  Domnu Bursucea ,Va intreb ,Doriti o pensie civila sau una militara. Daca va aplecati putin mai mult la studierea a noii pensii militare, veti constata can veti castiga o pensie mai mare la cea militara decat la cea civila.Privind Salariu mediu pe economie va atentionez ca vom perde mult mai mult decat daca actualizarea se va face odata cu crestera soldelor la activi.

 57. Bordea Vasile

  Un lucru doresc sa va mai spun. Situatia din Ucraina va fi din ce in ce mult mai grava . Oricand putem fi chemati , asa ca nu mai trageti de timp . Vrerau sa stiu daca voi fi chemat , rezervist sau civil ,asta ma apasa mult de tot.

 58. Nicu

  Am inteles ca pe data de 13.02.2015 intra proiectul legii in Parlament pentru dezbatere. Stie cineva ceva?

 59. eu

  E vreo sansa cu acest proiect? cand se baga in Parlament? sau mai bine zis „se mai baga?” Ca ne-am cam plictisit de atata bunavointa….Am crezut ca daca participa si Min. Dusa e ceva serios dar vad ca numai vorbe……deci?!

Statistici T5