O ţară nebună, nebună, nebună

Categoria Actualitate, Opinii

Motto:

-Vecine, aseara te-ai certat cu soţia, s-a auzit până la noi. Dar mi-a plăcut, nu ai cedat.
– Ei, o mică neînţelegere, am venit un pic luat şi m-am dus la „locul meu” să scap de gura ei. Dar ea a venit după mine, încercând să mă convingă să fac ce vrea ea. Dar m-am ţinut tare, i-am demonstrat că la mine în casă fac ce vreau, am stat sub masă până s-a culcat!
SUB MASA

Spectacol ieftin

Războiul Udrea-Kovesi, meci de categoria grea a dus la umplerea sălii, aproape că nu mai există loc să arunci un ac în sală, aceasta s-a umplut de susţinători, ai unei părţi în mod special, cea care taie biletele. Este pentru prima oară pentru Elena când nu face ea jocurile sau cărţile. Până acum ea centra ea dădea cu capul, acum ea doar dă cu capul, poate de pereţi, poate de pământ, meciul adevărat nu a început, acum suntem la cântar doar.
Fără îndoială că madam Udrea nu e nebună, declaraţiile ei, unele teatrale, altele voalat ameninţătoare, conţin, indiferent cum sunt prezentate, nu un sâmbure de adevăr ci ditamai materialul genetic. Numai că cei dispuşi să confirme sunt prea speriaţi ca să i se alăture. Aşa cum spunea chiar ea, marii bărbaţi ai ţării sunt sub masă. Ce fac acolo? Ehei, sunt multe de făcut sub o masă, nu e treaba mea să verific.

Poziţia bărbatului
Unul din bărbaţii care stau sub masă este Băsescu, cocoşul cocoşilor până acum câteva săptămâni, cel care cânta la ore fixe şi de fiecare dată pe câte cineva, apărătorul şi admiratorul şi pe faţă şi pe dos al paraşutistei Elena. Acum, cucul nu mai cântă, probabil a pierdut ştima, şi o caută sub masă.
Un alt bărbat care stă sub masă este colegul de vacanţe şcolare al Elenei, mujicul care cerşea lui Băsescu o funcţie de ministru în guvernul Ponta, apelând de fapt tot prin verişoara” Elena, domnul Predoiu. Cu ochii la visul său de aur, acela de a ajunge prim ministru, Cătălin, copil de casă, a uitat de anii copilăriei şi stă sub masă, pentru că orice intervenţie în favoarea Elenei, chiar şi din vârful limbii, ar atrage asupra sa decapitarea. Şi aşa a intrat în dizgraţia lui Santo Klauss iar imaginea funcţiei de premier este din ce în ce mai ştearsă. Aşa că şterge podeaua sub masă.
Gelu Vişan, marele apărător de până acum al demoazelei de Pleşcoi, deja nu se mai prezintă mare secretar general al PMP, mai nou este un simplu membru. Păi a fost vre-odată altceva decât membru? Eu nu am sesizat. Iar ca membru, să acolo unde îi e locul, între membrele meselor.
Nici ultima stea a României, marele bărbat de 1 milion de laicuri nu spune nimic, pentru că nu ştie ce să spună. Nimic nou sub soare! În mod normal, ţinând cont de faptul că justiţia este sub oblăduirea sa iar serviciile secrete sunt tot ale preşedintelui, acesta ar fi trebuit să iasă pe post şi să declare sau să spună că scandalul în care este târâtă sau vârâtă justiţia prin doamnele Kovesi, Bica, Udrea şi SRI prin domnul Coldea impun luarea unor măsuri extraordinare cât mai urgente, care să pună capăt speculaţiilor şi să lămurească situaţia, scoaterea la suprafaţă a adevărului. Dar domnul Johannis tace iar tăcerea sa poate fi interpretată sub mai multe aspecte, nici unul prea măgulitor: ori este laş şi nu este în stare să intervină în bătălie aşteptând, ca poliţia, să moară cineva apoi să îl aresteze pentru blocarea carosabilului, ori nu poate interveni pentru că este depăşit de evenimente, ori că este poziţionat de partea uneia din părţi, recte a celei care a fost de partea lui la alegeri şi nu o poate opri pentru că îi este dator, ori pur şi simplu nu ştie ce să facă. În oricare din variante, domnul Johannis, la prima criză majoră, a carierei sale este total depăşit, el mănâncă fasole la cazan în timp ce Kovesi şi Coldea mănâncă legea pe pâine scoţând de la naftalină, de la conservă, şi băgând la beci tot ce pot pentru înfundarea lui Udrea, cea care dacă rămâne liberă şi apucă să spună sau să scoată tot ce ştie poate arunca un întreg sistem în aer.
Gurile rele pomenesc despre nişte indicaţii ale lui Johannis date Codruţei, vizavi de Blaga de care cică vrea să scape, ca să nu mai aibă cui să-i fie dator pentru poziţia pe care o are. Dacă e aşa, nu mă miră capul plecat în acest conflict. Numai că dacă e sub masă şi el, trebuie să stea chitit, pentru că la cât este de mare, dacă dă din coate dărâmă toată masa. Cum poate sta domnul Johannis liniştit, când:
– SRI-ul nu are şef, la conducerea lui este o persoană învinuită pentru fapte grave;
– SIE nu are şef, deci merge tot pe interimat;
– DIICOT nu are şef, sau are dar poartă butoni de inox;
– DNA funcţionează în mod clar de un timp cu direcţia blocată pe drum cu sens unic, fără frâne, fără semnalizare, cu un şofer miop;

Degeaba strigă Elena la cei care sunt sub masă, cine a stat sub masă nu pleacă de acolo, pentru că altceva nu ştie să facă şi e mult mai lejer să primeşti un os de ros decât să lupţi pentru o bucată de pâine. În plus, tot ea i-a băgat pe unii sub masa ei şi îi convenea când i se lingeau picioarele pe ascuns, acuma îi vrea afară. Vrea cam multe.

Principii sau răzbunare?

Lupta la care asistăm este una inegală fără îndoială, nu sunt simpatizant Udrea, dar ceea ce se întâmplă „întâmplător”, toate dosarele scoase, toţi foştii apropiaţi băgaţi la răcoare arată că DNA-ul lui Kovesi este interesat de astuparea gurii lui Udrea, nicidecum de o luptă împotriva corupţiei, pentru că ne-a lămurit, ea, doamna Kovesi nu luptă împotriva corupţiei ci doar împotriva corupţilor incomozi.
Ce este totuşi şi mai românesc este faptul că cei care până acum loveau în Udrea şi o identificau (ficat ficat) pe Udrea cu sursa corupţiei şi a răului în România- şi aici mă refer atât la politicieni cât şi la media- din dorinţa de a scăpa de Kovesi şi tot ceea ce reprezintă ea oficial şi neoficial, intern şi extern, uită ceea spuneau până acum şi vorbesc numai de nedreptatea care i se face lui Elena Udrea, ca şi cum ar fi Albă ca Zăpada. Să fie clar şi să nu uităm, declarată sau nu, dovedită sau nu, Udrea nu putea deveni milionară în euro cu un salariu de parlamentar sau de ministru, împrumuturile luate, casele şi terenurile cumpărate, ca să nu mai pomenesc de conturile transferate în teritorii mai mici dar mai ferite de ochii Codruţei, ne garantează o activitate de care este convinsă şi conştientă întreaga suflare, de care ştia şi DNA-ul până acum dar o păstra sub tăcere din motive sau mai bine spus scopuri lesne de înţeles. Numai că modul în care se instrumentează „tocmai acum” dosarele ei arată că doamna Kovesi duce o luptă personală împotriva paraşutistei, nicidecum o lupă justă.

Ce face Big Brother
Unii, inclusiv Elena Udrea, cer intervenţia SUA, a ambasadelor, a oricui ar putea conta în ecuaţie, dar să stea liniştiţi, nu se va băga nimeni pentru că rahatul este atât de mare încât depăşeşte graniţele. Nimeni nu vrea să se apropie de el pentru că aici până şi mirosul pătează. A te declara de o parte sau alta este echivalent cu a sprijini măgăriile făcute de respectiva parte şi nimeni nu vrea, pentru că indiferent care va fi rezultatul acum, roata se va întoarce peste un timp. În plus, nu este exclus ca meciul să se termine cu un egal, cu o înţelegere a părţilor şi atunci toţi cei care au fost de o parte sau alta vor fi sacrificaţi pentru că preţul încheierii păcii în marile războaie, întotdeauna au fost micile „state” care s-au aliat, nu marile puteri care au declanşat conflictul. Aşa spune istoria, de ce am face noi excepţie?
Şi să nu uităm că adevăratul război este altul, cel la care noi vom fi din nou micul stat aliat care va plăti la sfârşit.

Un sfat pentru politicieni: Nu vă grăbiţi să deveniţi oameni de ştiinţă cât sunteţi liberi, nu vă ajută la nimic. Păstraţi-vă inspiraţia şi  neuronul  pentru momentul când veţi ajunge la „studii”. Atunci lucrările vă vor fi luate în calcul la vechime şi vă vor mai fi şi editate gratuit de editura „Biblioteca pentru hoţi!”

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la O ţară nebună, nebună, nebună

  1. viola

    ce face SRI-ul?TOACA DOSARE!!

  2. Gafton

    Un clasic in viata spunea ca Iohanis vorbeste rar si gandeste cum vorbeste.Romanii spun ca interesul poarta fesul.Nimic nu este intamplator in Romania. Este dureros sa vezi adevarata fata a celor care trebuiau sa conduca prin votul tau.Cacealmaua lui Basescu se vede cand deja este prea tarziu. Atitudina aroganta a Elenei Udrea care vrea sa spuna ca era dreptul ei sa faca ce a facut in acelasi timp incercand sa deturneze atentia si asupra altora iar o partea romanilor sa o jeleasca arata ca ne meritam soarta. Iohanis sau Basescu nu prea se deosebesc in atitudine. Fiecare dintre ei a vrut sa castige si nu a contat alaturi de cine. Pe urma unii vor fi rasplatiti.Se vede clar ca mereu corabia este parasita de sobolani cand se scufunda si abia atunci comandantul recunoaste existenta lor. Elena Udrea avea mare placere sa fie unii pe sub masa ei. Si lor le placea pe sub masa. Toata lumea era multumita.Astazi ea ar vrea ca cei de sub mesele ei sa se ridice dar lumina puternica ii deranjeaza si ei cred ca au gasit alta masa sub care sa linga picioare. Vom vedea sanatosi sa fim!

  3. ionica

    Deocamdata Iohanis este cel care a initiat ”izgonirea” din parlament in fata legii a celor cu probleme penale necesar a se justifica in fata procurorilor. Un lucru bine facut.

  4. Ionica,
    Da, a cerut plecarea celor nu erau de partea lui, insa pe de alta parte si+a luat consilieri la fel de manjiti care au stat pe sub mesele altora si acuma stau sub masa lui. Cand tii pe langa tine oameni precum Predoiu sau MRU, cand il protejezi pe Coldea, cand un partid ca PDL si unii din PNL, actualul PNL iti da materia prima si indicatiile de guvernare, nu te mai poti ridica nici tu de sub masa.

  5. nicu

    Varule, presedintele nu iasa PENTRU CA NU E INVATAT CA LA VOI TOATA ZIUA SA SE CERTE CA TATAELE. LUCREAZA PUTIN MAI ARDELENESTE NU IN FATA FEMEILOR CU FUSTELE RIDICATE. el va impusca doi iepuri sau chiar 3(dintr-o lovitura) : MAIOR; COLDEA; PREDOIU. IAR DUPA ACESTIA …..TORTI PDL-ACII CARE AU STAT IN „SPATELE’ LUI PANA ACUM.Curatenia de primavara a inceput (mai ales in fostul PDL0 indiferent ca-i convinw sau nu lui BLAGA.Sasul se ocupa de atributiile din fisa postului. Isi pregateste viitoarele vizite in afara pentru ca in tara …..SE OCUPA……..GHICESTI?CAND VINE MOMENTUL (mai sunt cateva zile) va convoca CSAT-ul si acolo isi va face treaba.(parerea mea). NU TE ASTEPTA VARULE CA SASUL SA IASA PE STICLA CA BASE. NU-I STA IN CARACTER SI OBISNUINTA. NU MAI BAGATI BATUL PRIN GARD PENTRU A AVEA CE DISCUTA PENTRU CA SASUL……NU VA DA SUBIECTE.

  6. @Nicu,
    Singura diferenta majora dintre mine si tine este ca tu inca mai crezi in cuvinte, iar eu numai in fapte.Ca Predoiu, ca si Blaga, si altii PDL-isti sunt legati de Elena si o pot urma nu este pentru mine un semn de corectitudine, poate fi catalogat ca o curatire a incomozilor cu pretentii, asa cum am mai spus. Faptul ca este posibil sa plece si Coldea, pentru ca rahatul e prea mare si pute prea tare este alta, dar pana sa plece uite ca face curatenie la locul de munca. Este o vanzoleala prin sectii si departamente de zici ca a venit sfarsitul lumii, nu mai fac fata masinile de taiat documente. Daca face curatenie, astupand dovezile si dand voie sa fie sterse urmele , asta nu e curatenie, este acoperire.

  7. Pana da Johannis cu flit, pleaca toti carcaiacii din dulap si se trezeste ca a cumparat spray-ul degeaba. Ma intreb daca nu cumva se misca asa cu intentie, si isi mai pune si clopotel la gat.

  8. ionica

    Iohanis procedeaza foarte bine ca nu se amesteca si sunt sigur ca-i da in cel mai scurt timp pe mina justitiei pe oricare din cei enumerati ,MRU,Blaga sau altii daca depinde de el. Asa procedeaza oamenii de caracter si nu precum noul cuplu Geoana -vanghelie si alti băltareti de dincolo de arc.

  9. ionescu

    Cred ca unii se indragostesc cam repede de cineva,ca apoi tot asa de repede sa se lepede de el…..timpul este inainte…nu pot sa uit ca si cu dl Basescu tot asa speram cind ne-a urat sa :traiti bine!…vedem acum unde ne-au dus urarile domniei sale….Unui om cind i se intimpla ceva rau zici ca e bun…a doua oara e prost,noua a cita oara este?!Sa nu uitam ca nici dl Iohanis nu este tocmai ingeras,asta ce stim din presa,restul o sa vina mai tirziu….