Pensiile militare şi grijile lui Ponta

Categoria Actualitate, Despre Armata

Ponta -prioritati 2015
De când Duşa a ieşit pe post în celebrul interviu dat ziarului DC News, pensionarii militari au luat foc. Mirajul apariţiei unei noi legi a pensiilor militare a aprins minţi, speranţe imaginaţii şi mă tem că în curând va aprinde şi lumânări.

Cacealmaua
Ca de fiecare dată când guvernul vrea să îşi bată joc de o anumită pătură socială sau să învrăjbească oamenii, să le dea de lucru sau să le îndrepte atenţia către altceva decât ce trebuie să vadă cu adevărat, şi acuma momeala a prins. Ca lucrurile să fie mai “veridice” viceprim-ministrul Oprea, naşul premierului şi adevăratul conducător al ministerului pe care pretinde că îl conduce Mircea Duşa, a convocat la guvern pe data de 13. 01.2015 nişte miniştri şi reprezentanţi cuminţi ai militarilor şi, cu teamă, şi sindicalişti din poliţie, ca să le bage sub nas un proiect de lege care vezi Doamne ar fi avut toate avizele ministerelor şi ar fi dorit ei să fie introdusă în Parlament pe 2 Februarie, ca să nu mai sufere bieţii pensionari. Întâlnirea ar fi trebuit să se termine cu aplauze prelungite şi osanale slinoase din partea participanţilor.

Ghioceii
Reprezentanţii asociaţiilor din armată, adica ai SCMD şi ANCMRR, chiar s-au întrecut pe sine, lingând cu conştiinciozitate mâna care le-a dat L263, luându-le dreptul la pensie militară. Ceilalţi, sindicaliştii din Poliţie, unii cu caschete pe cap alţii fără, au dat pas şi au îndrăznit să se uite pe proiectul care deşi pretins avizat nu avea pe el nici o ştampilă, nici o semnătură, nici un aviz şi să spună că e ceva în neregulă cu proiectul. Imediat au fost admonestaţi şi întrebaţi cine le-a dat voie să vorbească. Aceştia spre cinstea lor au spus că oamenii pe care îi reprezintă şi astfel au mai urmat câteva întâlniri, pentru că nărodul nu era dispus să dea ochii cu norodul. Şi aşa au mai apărut modificări, amendamente, dar care s-a spus că nu pot fi băgate în proiect pentru că acesta ar fi deja avizat şi GUVERNUL SE GRĂBEŞTE CU ACEST PROIECT, NU VREA SĂ ÎL MAI ÎNTÂRZIE CU RETRIMITERI LA MINISTERE.
Cei doi ghiocei de la apărare au luat poziţia calului care bea apă şi s-au grăbit să anunte triumfător că au reuşit să învingă hydra şi să obţină de la guvern TOATE revendicările dorite, fără a prezenta însă articolele aşa cum au fost obţinute. Este adevărat , unele cereri au fost “ acceptate” dar cu aplicabilitate după ani de zile, sau “ după caz” sau în cadrul altui act normativ, ceea ce ar duce la o prelungire cu cel puţin 5 ani a aplicării începând de la momentul vorbirii. Asta înseamnă manipulare şi dezinformare, dacă e cineva care nu ştia cu ce se mănâncă termenii.

Priorităţile
Pe un material anterior, arătam că totul e o cacealma, că în Programul Legisativ al Guvernului pe anul 2015, legea pensiilor militare apărea ca intenţie de supunere aprobării guvernului, pe undeva prin Decembrie 2015, deci nici gând să fie introdusă în Parlament în Fe-martie măcar. Această intenţie este întărită de un alt act guvernamental, numit LISTA PRIORITĂŢILOR LEGISLATIVE ALE GUVERNULUI PENTRU PRIMA SESIUNE ORDINARĂ A ANULUI 2015. În acest document nu apare până în Iunie nici o intenţie de abordare a unei legi militare.
Am crezut eu, că documentele fiind întocmite pe la sfârşitul anului trecut, nu sunt fierbinţi, nu au fost actualizate, între timp probabil au apărut modificări. Dar surpriză, domnul Ponta a apărut pe 2 Februarie în faţa Parlamentului şi a prezentat cu guriţa lui în faţa Camerei Deputaţilor, Priorităţile de Guvernare ale primului semestru al anului 2015. Materialul poate fi accesat de orice român care ştie să apese o tastă şi poate fi înţeles de orice om cu capul pe umeri. Din acest material orice om care are cel puţin un neuron va înţelege că ÎN DATA DE 02.02.2015 DOMNUL PRIM MINISTRU VICTOR PONTA NU AVEA NICI O INTENŢIE SĂ SE GÂNDEASCĂ MĂCAR LA UN PROIECT AL LEGII PENSIILOR MILITARE, PÂNĂ LA JUMĂTATEA ANULUI, INDIFERENT CE SPUN DUŞA, OPREA, ILIESCU SAU DOGARU.

În bătaie de joc
În ziua în care Duşa promisese că va introduce legea în Parlament, domnul Ponta, în bătaie de joc,  prezenta în faţa deputaţilor intentiile sale pentru prima jumătate anului. Dacă cineva vede acolo ceva despre pensiile militare sau măcar ceva despre armată, în condiţiile în care bate războiul la uşă, atunci eu sunt Ninus, iar nevastă-mea Semiramida. DEŞTEPTAREA OAMENI BUNI, LĂSAŢI VISELE ŞI VEDEŢI REALITATEA. Cei doi din fruntea ANCMRR şi SCMD, FAC JOCURILE MINCINOŞILOR DIN CONDUCEREA GUVERNULUI ŞI VĂ ABURESC.

Grijile lui Ponta
Citiţi documentul şi veţi vedea că domnul Ponta este preocupat de exploatarea zăcămintelor, de “independenţa energetică” prin exploatarea gazelor de şist şi otrăvirea apelor, de legea minelor pentru scumpii investitori de la Roşia Montana şi alte afaceri şi interese ale licuricilor, în speranţa că astfel îşi va mai păstra tronul.
După ce aţi citit documentul din linkul recomandat deschideţi şi televizoarele şi vedeţi care sunt problemele domnului Ponta, ce se întâmplă cu cumnatul, cu prietenul Ghiţă şi veţi vedea de grija cui nu poate dormi domnia sa. Doar nu credeţi că în plin scandal cu zgpmot de cătuşe, pe el în interesează starea pensionarilor militari. Lăsaţi-vă de glume, râde şi Nerro, măcar vorbiţi în şoaptă, nu vreau să facă pe el de râs!

Oare de ce?
Se pune întrebarea, atunci de ce a apărut această gulgută acuma? Să fie de vină faptul că nişte pensionari militari ajutaţi de nişte judecători verticali din Piteşti şi Bucureşti au obţinut executarea Casei de Pensii a MApN şi MApN, pe motivul neaplicării unei decizii judecătoreşti cu câştig de cauză pe revenirea la L-164? Să fi fost atât de parşivi miniştrii noştri încât să facă tot acest scandal care reînvrăjbeşte rezerva militară, numai pentru a ascunde această gravă problemă a ministerului şi eventual a le astupa gura petenţilor pe ideea că li se va da o pensie militară cum au cerut? Nu ar fi exclus. Dar dacă ar fi aşa şi Dogaru ştie, făcând jocul lui Oprea îşi trădează propriile filiale şi proprii sindicalişti pe care se jură că îi apără, mâncându-le şi cotizaţiile pentru asta. Partea proastă este că pe lângă cotizaţii,  le mănâncă şi drepturile şi speranţele. Şi când mă gândesc cât de fidelă i-a fost filiala Piteşti domnului Dogaru parcă îmi vine să mă zgârii eu pe ochi.
Oricare ar fi scopul acestei intoxicări şi manipulări dovedită şi prin lipsa oricărui reprezentant al guvernului la întâlnirea din data de 13.02.2015 de la Parlament cu liderii unor asociaţii ale pensionarilor din Sistemul Naţional de Apărare, prezenţa domnului Ponta la întâlnirea cu reprezentanţi CIA arată ce îl doare pe el acuma: jocurile din serviciile secrete şi dosarele penale. Armata mai are de aşteptat, ARMATA NU FACE PARTE DIN PRIORITĂŢILE GUVERNULUI PÂNĂ ÎN DECEMBRIE 2015 cel mai devreme.

http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/02/07/proiectul-legii-pensiilor-adevaruri-si-perspective-8677
http://www.drp.gov.ro/download.php?781ebf5d4db758682a9662fff53374be
http://www.drp.gov.ro/download.php?cba9100e604e6556dc301a378d9890c5
https://medium.com/@VictorPonta/un-nou-mod-de-conlucrare-intre-parlament-si-guvern-cateva-prioritati-legislative-c7e7d3566b0f

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

75 Raspunsuri la Pensiile militare şi grijile lui Ponta

  1. capitan

    PAI PARCA VA SPUNEAM SI EU ACELASI LUCRU ASA CAABIA IN 2016 POATEEEEEE

  2. Marine iar o nimerisi! Asa ziceam si eu … nu cacealma, mai degraba abureli. Pai daca dau legea asta acum, la anu’ cu ce dracu’ o sa-i mai vrajeasca pe cei mai disciplinati votanti … adica pe noi?! Asta e, stii tu definitia aia veche a infanteriei … multi da’ prosti!

  3. pedro

    Adevarat, asa am gandit si eu !Orice proiect de lege trebuia sa apara in dezbatere pe situl MApN,a aparut NUUUUUUUUUUUUU!!Si mai ales inca odata dl.Neacsu demonstreaza obedienta celor 2 corifei ai rezervei armatei autointitulati presedinti de asociatie sau sindicat de rezervisti prin faptul ca nici la ora actuala nu au pus la dispozitia filialelor un proiect de lege.Aferim nea Marine!

  4. ionica

    Nea Marine, pe la dezbaterea asta se zise ceva si de influenta grupelor de munca după hgs 1019 peste cele 80% propuse de domnul general. Sau ramasă doar 80% prin statut (daca nu ma retrag). Ce ziseară oamenii?

  5. Ionica,
    am obosit sa explic faptul ca toate aspectele punctuale legate de acest proiect vor fi discutate si cand vor fi gata vor fi publicat. Am informat in detaliu ce s-a intamplat la acea adunare. Vreti cumva sa va spun si ce au discutat in particular sau pe grupuri in pauze? Incercati la domnul Coldea. Uneori deveniti obositori. Sper ca nu o faceti cu intentie.

  6. savel

    Totul este o „facatura” ordinara. Atat timp cat pensionarii militari suntem reprezentati de Iliescu si Dogaru nu se va rezolva nimic favorabil
    privind statutul cadrelor militare si pensiile specifice militare. Ei ne considera o masa votanta de manevra, in sprijinul unui sau altul dintre partide, avand in vedere in primul rand interesele lor personale sau de grup ( mai mult sau mai putin infractional…).
    Si unul si altul se lafaiesc in obedienta, profitand de tacerea pensionarului”de rand”. Asteapta iesirea „pe cale naturala” din sistem a celor care, prin diferite mijloace, incearca sa se intrebe cand se vor rezolva problemele reala ale pensionarilor militari.

  7. ilie

    BA NENE SAVEL AI DREPTATE,DAR SUNTEM MULTI SI PROSTI,NU STIM SA NE ORGANIZAM,LA CIT DE MULTI SUNTEM NOI,CU FAMILIILE NOASTRE,PUTEM PE USOR SAAVEM VREO 15-20 DE PARLAMENTARI SI SA FACEM JOCUL IN ACEASTA TARA,NUMAI VOTURILE NOASTRE,ALE SOTIILOR COPIILOR SI RUDELOR NE ERAU SUFICIENTE,ASA NE-AM COMPLACUT SI AM ASTEPTAT PARA MALAIATA,CARE UITE CA A CAZUT LA UNUL CA DOGARU,PRICINA,MIRCOVICI OPREA,IORDANESCU ONTANU,NASTASE S.A. M. D.

  8. Dani

    Ponta da doar tepe militarilor.Atat primesc militarii tepe .Pensii speciale si indemnizatii de mii de lei lunar se dau diplomatilor, grefierelor ,magistratilor,serviciilor,stewardeselor,etc.Oricui cere numai militarilor si celor asimilati nu .Desi in absolut toate tarile Nato doar militarii si politistii au pensii speciale Ponta Naum se face ca nu intelege .La noi doar militarii sunt luati de prosti si sunt considerati buni doar pentru carne de tun.Cei obedienti politic [si sunt mii] primesc grade de general iar prostimea doar ceatarna.

  9. luminita

    domnule neacsu ,,zau ca santeti un om pe ciste ,spuneti ca vom afla cand ”vor fii gata;; pai cand vor fii gata? ca dl dusa zicea ca e gata si peste tot se vorbea de amendamente admise respinse deci macar sa se spuna daca despre asta e vorba aveti dvs stiinta DE ASTA? dar o sa vedeti ca adio lege pensii militare anul asta asa ca iesiti in presa ,la televizor la ….. ca nu mai asa ii scoteti din barlog

  10. Victor Bostina

    La care televiziuni sa iasa ca toate sunt acum obediente lui Naum Ponta.A invatat si plagiatorul ceva de la Nastase si si-a subordonat toata mas-media

  11. Doamna Luminita, dumneavoastra confundati marfa cu ambalajul. Eu ma refeream la amendamentele la care vom lucra, nu la momentul cand va binevoi guvernul sa isi prezinte proiectul. Dumneavoastra la ce va gandeati?

  12. s

    Dl. Ilie a spus ceva ce face cat o mie de cuvinte: putem avea parlamentarii nostri. Daca reusim sa fim de acord cu o organizatie a militarilor care sa ne adune sub umbrela ei pe toti, aceasta poate participa la alegeri. Cred ca ideea merita toata atentia. Gazda si alti cititori, ce parere au ?

  13. luminita

    domnul meu , eu nu cofund nimic pai parca se zicea ca legea asta e aprobata de ministerul muncii si ca e la mai pentru a fii discutata deci dvs spunet ca ”o sa se lucreze ” la ce se lucreaza ? la care lege ca pe internet sant vreo trei , si fel de fel de amendamente aduse la ny stiu care lrge . psi nu credeti ca e cam neserioasa treab ASTA . stati linistiti ca o sa se tot lucreze pana in 2016 cand o vor lua de la capat ,ponta oricum nu se leaga la cap cand o are pe sora lui in chingi pacat tara asta e pe rapa mai are putin si cu un branci se duce la vale de tot asa ca …sa fim spectatori ,si sa ne lasam prostiti de ei

  14. luminita

    g guvernul are proect? pai sa il vedem , ca ponta e si el in proectul altora sa il dea jos , sa se grabeasca sa il tina minte de bine militarii dar sa vedem asteptam de la guvern

  15. luminita

    si cum vine asta? intai faaceti amendamente la care spuneti ca veti lucra si pe urma vine guvernul cu legea , asta e ceva nou nu am mai auzit asa ceva .deci ;veti;; lucra si amendamentele de e plin internetul la care lege sant facute ,,domne fereste asa ceva…

  16. apevistul

    Daca asteptati sa primiti o noua lege a pensiilor militare de la mincinosul Ponta si guvernul lui de pacat, asteptati degeaba. Mai ales ca zilele acestui guvern sunt numarate. Cosbuc spunea candva „Sa nu dea D-zeu ce sfant”… Singurul care va determina guvernantii sa ne acorde ceea ce cerem este …Putin. Armata totdeauna a fost mantaua de vreme rea a guvernului. Razboi, cutremur, inundatii, inzapeziri, etc., sa vina armata. Fereasca D-zeu sa vina Putin. Dar si daca vine, pe cine credeti ca vom apara in caz de mobilizare? „Ca cu ” o moarte toti suntem datori. Si cum suntem la capat de drum, ne-a ramas razbunarea. In alta ordine de idei, de cand nu s-a mai confruntat minicinosul Ponta (pe care, cu cata inversunare Dogaru si Pricina ne-a indemnat sa-l votam ca pres.)cu un miting de protest? Macar daca atragem atentia lui Iohannis, si tot ar fi ceva. Numai la tv. si presa nu se rezolva nimic. Iar daca ne bazam pe politicieni, nici atat.

  17. luminita

    domnule apevist pai nici chiar asa . ati uitat ca s-au revenit la disponolizati pensiile luate de boc si alte le la civili , dar nu e vorba ca cineva v-a indemnat sa il votati , dvs ..santeti asa de slab ,v-aus pricina pistolul la cap? pai acum o sa aveti poate ocazia sa votati pe ailalti ai lui iohanis , si ce credeti ca se va intampla ,, nu e bine ce spuneti , mai bine sa ii deschidem ochii lui pontsa ca cel putin daca va avea tradatori pe langa el sa nu fim si noi , asta sa o spuneti si luio dusa si lui oprea ,sa ramana barem cu un gand bun de la militari eu asa zic la televiziuni e bine sa se deschida discutia ca se joaca cineva cu nervii militarilor ca cine stie ,,,,,,santem aproape de doamne fereste de r.si .. sa facem galagie sa auda

  18. luminita

    vedti dle neacu ca sant dezamagiri mai ales de procedee ,de tergiversari , de minciuni asa ca e pacat daca aveti cum spuneti celor in drept de starea de spirit a militarilor mai ales in rezerva ca cine stie ,,,astia sant ceva cei in functie vor iesi la pensie pe lege civila? asta sa se spina ca deveselu este aproape ,, si asa tara e slabita de conflicte intre cei de sus , macinati de coruptie ,etc asa ca asa ceva trebuie sa stie domii generali cu multe stele nu sa ii plimbe pe oameni pe la tribunale sa li se recunoasca drepturile va urez nervi tari ca vad ca dvs incasati toate nemutumirile

  19. @Luminita,
    nemultumirile este una, iar prostia sau reaua vointa este alta. Va faceti ca nu intelegi despre ce amendamente vorbesc, DE PARCA NU ATI FI CITITI CELELALTE ARTICOLE MAI ALES PE CEL IN CARE ESTE POSTAT PROIECTUL care a fost dar sindicatelor de catre domnul Oprea. La acel proiect se refereau amendamentele. In ceea ce priveste guvernul, acesta se face si el , ca si dumnevoastra, ca nu stie despre ce proiect vorbim. Deci si intr-un caz si in altul vorbesc cu peretii.

  20. colonel (r)

    Nemultumirile SUNT……

  21. Da domnule Colonel, eu ma refeream ca nemultumire constiuie o problema, in fine, nu este vorba ca nu stiu sa fac acordul intre subiect si predicat, ci ca am gandit nemultumirile ca pe o problema luata unitar.

  22. ifrim

    In situatia data sincer nu stau in loc de forma,ortografie,acord ci de fond! Pe termen scurt nu putem solicita aplicarea unitara a HG secrete ,precum si dezghetarea lu’ 241, legea daca va fi mai spre toamna anului….? Si dupa ce ma vad cu sacii legati la gura si-n caruta voi pandi greselile gramaticale!

  23. Radu

    Domnule Neacsu, nu pot decat sa va multumesc si sa sper ca poate, candva vom bea o bere.Din 2010 m-am stabilit in Franta. Am facut-o mai mult din cauza furiei si umilintei,la acea epoca fiind mizeria aia cu pensionarii militari cu pensii nesimtite, cand recita la televizor jegul ala de boc -ca un adevarat prim-ministru de tara europeana: „pusca si cureaua lata/ ce pensii aveati odata”. Si mi-am zis ca m-oi duce unde-oi vedea cu ochii, dar in tara mea nu mai raman. Si uite-asa am ajuns aici, la oceanul Atlantic. Colac peste pupaza, toate s-au aranjat de minune si acum e bine. E chiar foarte bine. Gandului de intoarcere in tara i-am cam pus cruce. De ce zic ca va multumesc: pentru ca m-ati ajutat sa economisesc niste euro, deoarece ma gandeam sa trimit cotizatia anuala la SCMD(din care fac parte din 2009). Dar in ultima vreme, citindu-va pe dvs., pe R-26500, pe Huhurez, mi-am zis ca-i mai bine sa-mi vad de treaba si sa sper ca poate intr-un viitor care nu va fi prea indepartat-ca podul ala, capete sanatoase si destepte ca gen. Chelaru, Marcu, Tudor, Neacsu, si altii asemeni lor sa faca o noua structura in fata careia sa te ridici cu respect in picioare. Iar daca n-o fi sa fie…asta e, oi mai pune o cruce langa cele multe pe care le-am pus de la expatrierea din 2010.Va doresc multa sanatate.

  24. escu

    Pentru ,,Tavi”!Mai nene daca te referi la ,,vorba aia”care cu siguranta habar nu ai de unde vine si arata limita intelectului tau,in primul rand ca faci afirmatii despre o arma care este ,,REGINA ARMELOR”,de ce?Mai studiaza si nu ramai limitat la cat esti!Iar ca sa nu treci in nefiinta prea ingust cum esti,,,vorba aia”este o replica a lui Lapusneanu si spune,,prosti dar multi”bade Cartane. Daca taceai filozof ramaneai!Ai invatat sa postezi si tu pe ,,net”?????

  25. luminita

    oricum va multumesc ,domnule draga , e greu sa tineti piept la noi astia nedumeririi si cam nestiutori , aveti dreptate ca ati publica aci o lege , atunci asteptam si legea aia care va fii ,,,candva ,,ca oricum mai avem de trait , multe toate cele bune si va asteptam cu vesti….bune

  26. Luminita,credeam ca stiti ca nu eu sau noi stabilim cand si sub ce forma intra legea in parlamenent. Eu la randul meu asteptam ca cei care comenteaza aici vor veni cu propuneri, ce trebuie si mai ales cum trebuie schimbat, nu doar sa se planga si sa spuna ca nu fac nimic si ei asteapta degeaba. Fiecare cu nemultumirile si asteptarile lui.

  27. răspopitu

    D-le fosta cadru militar,Neacșu….De ceva timp vă „răsfoiesc”site-ul și fac o constatare pe care doar…o bănuiam și anume: Când postați un articol politic,pe un subiect de mai mare/mic interes,comentariile sînt întrun număr relativ,mai mic în comparație cu alte articole având subiect,pensiile militate când comentariile vin „avalanșă”,trădând astfel interesul material (firesc zic eu) al autorilor postaci..Deci,maj.rezerviștilor,sînt nemulțumiți de nivelul pensiei…Normal așa este dar…la o simplă căutare pe google oricine poate costata diferența enormă între un fost militar de carieră actual pensionar,și un fost muncitor calificat actual pensionar…o diferență (de bani) îngrozitoare și ce oare face diferența? Un cuvânt…”pensii speciale”…Ei bine nici așa nu există mulțumire…Înteleg,veterani,invalizi de război,văduve urmaședeportați,închiși politic de statul comunist (din păcate tot mai puțini) actualii militari care au fost,sînt și vor fi în teatrele de război da,pensii speciale,consistente…dar restul? Cu ce a fost/este superior un fost militar,unuia care a tras la „șaibă”10-12 ore s-au a muncit zi lumină pe șantiere,canal,bareje,mină,metrou,uzină,etc.Lăsați-o mai moale oameni buni și bucurați-vă de pensiile mult peste ale omului pensionar de rând! Îmi cer scuze,este strict o părere personală pe care mi-o exprim democratic și liber!

  28. @Raspopitu,
    Hai sa o luam metodic:
    1.Eu fiind militar in rezerva si avand foarte multi prieteni, fosti colegi militari, este normal ca acest site sa fie citit de foarte multui dintre ei si mai ales sa comenteze subiecte care ii privesc in mod direct.
    2. Nici legea si nici societatea deci nici dumneata nu ar trenui sa faca diferenta intre un militar care a murit, unul care e cu un picior in grpata, unul care este cu un picior in Afganistan si unul care este cu el in fundul cate unui civil care este frustrat. Toti militarii trebuie sa fie tratati cu acelasi respect, au purtat aceeasi haina, au depus acelasi juramant , au indurat aceleasi rigori si interdictii.
    3. Noi nu am cerut pensii speciale, noi am cerut pensiile pe care le-am avut militare, sau de serviciu, asa cum repet am avut si au in continuare toate armatele civilizate. Pensii speciale sunt cele ale magistratilor, aviatorilor civili, parlamentarilor care sunt civili, ar trebui sa se supuna acelorasi reguli cu cei care stau in caruta.
    4. daca ti se pare ca militarii primesc prea mult fata de efortul depus, de ce nu te faci militar? Sau te-ai trezit tarziu?
    5 In final,nu stiu daca ai observat, dar cand sunt cutremure, inundatii, pe vremuri cand aveam agricultura si mine de carbuni, cei care intrau in sut erau tot militarii. Eu la 40 de ani intram cu militarii in combinatul Chimic de la Isalnita la descarcat apatita si sa stii ca lucram cot la cot cu ei. Asa ca sa nu imi spui mie cum este cu munca de jos.

  29. ifrim

    @ fostpopa Cel care a tras la saiba a fost platit doar pt. cele 10-12 ore, iar cadrul militar,jandarm,pompier ISUetc. a fost platit zilnic pt.24 h inclusiv sambata duminica! Iar cand te referi la canal,baraj,mina,santier metrou uzina, lucra sub cda. unui cadru militar chiar daca era imbracat civil de aici provine diferenta intelegi?

  30. mos alecu

    @răspopitu 19 februarie 2015 – 16:19 :
    Inteleg ca te preocupa o intrebare „existentiala” : „Cu ce a fost/este superior un fost militar,unuia care a tras la „șaibă”10-12 ore s-au a muncit zi lumină pe șantiere,canal,bareje,mină,metrou,uzină,etc.” .

    Dar … de ce ti-au ramas „in git” numai militarii ? De ce nu te intrebi , la fel de nedumerit , despre alte pensii … deosebite ?

    Personal aeronautic civil ______________ 9.177
    Procurori si judecatori__________________8.589
    Curtea de conturi______________________5.474
    Diplomati_____________________________4.295
    Parlamentari__________________________3.648
    Personal de spec. instante_____________2.934
    Functionari publ.parlament.____________2.767
    Personal MApN________________________1.493
    Personal MAI_________________________1.440

    ://www.zf.ro/profesii/exclusiv-online-cine-ia-cele-mai-mari-pensii-speciale-5454838/

    Presupun ca intrebarea ta vine din „cunoasterea proprie” a vietii de militar . Probabil ai fost , si tu militar , si ai ajuns la concluzia ca intre un militar si unul „care trage la saiba” nu este nici o diferenta …
    Ai dreptate !
    Intre unul „care trage la saiba” si un militar nu este nici o diferenta daca acel militar a fost ingrijitorul de porci de la GAZ … nivelul de unde ai cunoscut tu viata si activitatea militarilor !

  31. MARGELATU

    Raspopitu,daca nu intelegi care e deosebirea intre un muncitor care tragea la saiba 12 0re pe zi si un militar care era la ordin 24 de ore,ia aminte la ce iti spune unul care a optat pentru aceasta cariera la varsta de 14 ani.1In clasa a opta am fost selectionat DUPA SITUATIA SCOLARA sa dau examen la LICEUL MILITAR,si desi parintii nu erau de acord ca orice parinte care nu doreau ca fiul sa le plece de acasa ,AM PLECAT SI AM LUAT VIATA IN PIEPT sustinand un ex f greu,cu ex psihologic eliminatoriu ,medical proba sportiva ex propiuzis de la liceu,si o CONCURENTA FOARTE MARE.2Studiile militare au cuprins Institutul(Scoala de Ofiteri),Academia Militara,Cursuri de cariera (trei a cate 6 luni)Cursuri post academice(post universitare)fiecare cate sase luni sau un an, SDUDII DE DOCTOTAT,timp de trei ani,toate acestea insmnand ani de RENUNTARI ,ABSENTE DIN SANUL FAMILIEI,EFORTURI INTELECTUALE SI FINANCIARE(am invatat carte fiind penalizati atunci la salariu,apoi la pensie,)si mult mult stres EXEMPLU:In anii de studentie la Academie desi eram casatorit cu doi copii veneam acasa numai cand aveam invoire odata la doua trei sapt.3Activitatea militara ,cu toate sarvitutiile e mult mai grea decat munca in viata civila.Anii petecuti in poligoane sau in aplicatii, cand dormeam in cotruri vara si iarna,frigul ,ploile si vscolele indurate nu sunt identice cu MUNCA LA SAIBA SAU PE ORICARE SANTIER,fapt dovedit de speranta de viata foarte mica a militarilor comparativ cu cea a civililor.4Daca e vorba de activitati economice sa stii ca si militarii de cariera au muncit cot la cot cu civilii ,si nu ne este rusine sa recunoastem,dar corect e ca si voi sa recunoasteti ca in socialism TOATE MUNCILE GRELE SI DIFICILE LE FACEA ARMATA(vezi Transfagaraseanu,Calalul,Mineritul,Apa grea,Casa Poporului inundatii,cutremure,dezapeziri si multe altele)%5Zilele REVOLUTIEI,si comportamentul de ansamblu al MILITARILOR PATRIOTI ,nu al unor dezaxati politic,care nu au tradat poporul,reprezinta un motiv pentru care nu trebuie FACUTA COMPARATIA NEINSPIRATA INRTE CELE DOUA CATEGORII DE PENSII.Cu respect pentru tot poporul asta oropsit un militar de cariera.I.M.N.

  32. moshquellu

    @ilie,@s,Radu,@admin
    Socot ca ar trebui sa ne gandim tot mai serios la aspectul adus in discutie de @ilie.Intradevar majoritatea militarilor rezervisti au aceasta tendinta de a sta deoparte fata de tot ce inseamna politica si iata ca am ajuns sa ne hotarasca sorta unii care nu sunt bantuiti de astfel de complexe.Intradevar,potentialul este de luat in seama,pe de o parte de a furniza candidati performanti (printre rezervistii din mapn si ministerul de interne se gasesc profesionisti din toate domeniile,manageri,juristi,medici,ingineri etc).Pe de alta parte nu pot sa nu fiu de acord ca si potentialul electoral in conditiile unei organizari rezonabile ar putea deveni unul acceptabil.La un scrutin cu participare de 7 milioane de alegatori pragul de accedere in legislativ ar fi atins cu un numar de 350 de mii de sufragii(asta in ipoteza revenirii la sistemul pe liste).Uitandu-ma in curtea mea eu garantez suta la suta un numar de 4 voturi.Poate multi vor considera asta o prostie dar eu sunt de parere ca primul pas este sa incolteasca acesta idee in mentalul nostru.Uite, am vazut ca il condamna unii pe generalul Chelaru ca a acceptat oferta ppdd.Pe de alta parte isi exprima admiratia fata de discursul domnului general de la intrunirea din parlament.Sper ca sunteti de acord ca era preferabil sa ne manifestam cu totii admiratia fata de un astfel de discurs si pledoarie a domnului general in calitate de deputat sau senator.Poate ca prin personalitatea sa domnul general ar fi reusit sa coaguleze intr-o opinie coerenta si pe ceilalti deputati si senatori cu origini militare sau simpatizanti. Oricum e imbucurator ca unii pasi s-au facut in ultimul timp si ma refer la faptul ca unii au devenit formatori de opinie s-au creat bloguri si forumuri ceea ce face ca informatia sa nu mai poata fi pusa sub obroc ba chiar sa circule aproape in timp real.Si consfatuirea pe care ne-a relatat-o domnul Neacsu este un pas prin participarea larga si prin faptul ca se intrezaresc perspectivele unei colaborari intre atat de multele si dezbinatele organizatii de rezervisti din ambele ministere.Si numai faptul ca se aduce in discutie acest lucru este un mare pas inainte.

  33. luminita

    dle NEACSU se pare ca dvs aveti accs la problemele aste legat de tot ce se discuta pentru viitoare lege ,dar sa mai vedem o problema legat de pensiile de urmasi ex: oo sotie cadreu militar ramane vaduva cu drept de pendsie de urmasi , ea daca e singura are drept la50% din pensia intretinatorului , dar ea a avut pensie la randul ei pentru limita de varsta si deci are o contributie la civil , conf legii ea o alege pe cea militara fiind putin mai mare ,, in alt caz tot sotie militar nu a lucrat nici odata si are dreptul tot ca cea care lasa contributia la stat , in situatia asta nu credeti ca ea mcea cu contributia ar trebuii sa beneficieze de un procent mai mare sa zicem 60-65 % DIN PENSIA INTRETINATORULUI ASTA ASA CA O INTREBARE PUSA CELOR CARE REC CA INVENTAR DE DISCUTIE pensiile de urmasi , eu zic ca dvs ati putea sa ii informati si de asa ceva ca nu e drept ca cea care si-a baut cafea cu vecinele sa aiba aeleasi drepturi ca cea care 35 ani a fugit la 5 dimineata dupa tramvai sa ajunga iarna inghetata la lucru cine stie pe unde sa nu va suparati pe mine dar profit de faptul ca santeti intema cu tot ce e legat de viitoarea lege cu simpatie si scuze

  34. ifrim

    Eu in ograda mea garantez pt. 3 voturi ,daca nu-i intarc!

  35. răspopitu

    Domnule,se pare (am ceva rețineri) că nu ați înțeles nimic….!

  36. alma

    Bravo Mos Alecu, va sustin…explicati-le tampitilor ca sunt tampiti ca sa inteleaga si ei, poate le intra in cap….cel mai usor e sa-si dea cu parerea, ca atat pot.Trebuie sa avem mila de prosti…. Din partea mea aveti tot respectul…..

  37. MARGELATU

    Raspopitule,daca nu ai inteles care au fost constrangerile vietii de militar ,poate vei intelege ca intr-o societate normala se RASPLATESTE SI IMPORTANTA SOCIALA A MUNCII ALATURI DE COMPENSAREA UNOR INTERDICTII<PRIVATIUNI SI LIMITARI DE DEEPTURI,pentru ca altfel ne faceam toti RASPOPITI,iar tara mai are nevoie si de alte meserii si ocupatii.Daca nu esti rau intentionat cred ca ai inteles,iar ca sa vezi cum e la oaste indruma-ti copii carea meseria armelor.

  38. moshquellu

    @raspopitu Domnule draga, eu nu o sa mai adaug nici un argument in plus fata de cele aduse de admin si de ceilalti useri care au postat la comentul dumitale desi ar fi destule.Ar fi mai cuminte din partea dumitale sa vezi ce este de facut sa se mai ingrase si capra dumitale.Daca spui ca urmaresti fenomenul ar fi trebuit sa observi ca nu in primul rand marimea pensiilor este problema noastra.Problema noastra este(…) nedreptatile la care suntem supusi,schimbarea regulilor in timpul jocului,aplicarea legii in mod arbitrar si discretionar,rasturnarea sistemului de valori si alte practici la care am fost supusi si care nu sunt normale intr-un stat de drept. .Daca Basescu ar fi cerut cu argumente de neatacat ca MILITARUL roman fie el activ sau rezervist, trebuie UN TIMP sa renunte la o parte din solda/pensie si sa se multumeasca cu o gamela de mancare si un rand de ismene,acesta s-ar fi conformat asa cum a mai facut-o si cu siguranta o va face si pe viitor.Dar el a avut alte interese legat de armata.Si a folosit o strategie simpla, de doker.A identificat in armata adversarul care odata pus la pamant, societatea civila este redusa la tacere ba chiar va ramane tzutz de admiratie.Numai daca-mi amintesc episodul cu locotenentul Alexandru al carui mesaj din piata a fost clar de solidaritate si de mobilizare a societatii civile,care socitate civila ce sa vezi,nu numai ca a fost surda la acest mesaj dar a participat cu frenezie la rastignirea tanarului ofiter.Ce sa ne mai miram ca ati pus botul la toti „talmacenii” lui Basescu care denigrau si dezbinau armata.Cauta pe internet sa vezi cum i-au dat flit militarii din Afganistan cand Basescu s-a dus si fara rusine i-a facut campanie Ebei in 2009 cerandu-le pe fata sa o voteze,vezi cum aceiasi(dar altii)militari din Afganistan i-au dat cu flit lui Ponta cand a procedat la ultimele alegeri la fel ca si Basescu.Asta va scapa voua civililor si ar trebui sa va bucure ca armata si in conditii de subfinantare acuta,aproape numai pe barba militarului roman face ca sa se vorbeasca in termeni elogiosi despre Romania.Dar in primul rand ar trebui sa nu va scape ca ati putea si voi sa va organizati si sa luptati sa arate si capra voastra mai acatarii decat sa suduiti catre capra militarilor,sa incercati sa priviti mai departe de varful nasului si sa vedeti ca asta a fost si este regula indiferent de timp si loc indiferent de oranduire, de forma de guvernamant, armata este platita mai bine decat cel care trage la saiba indiferent cate ore pe zi acesta o face.Si astazi spre deosebire de alte timpuri oricine poate fi militar.Eu personal am auzit pe multi afirmand ca puteau deveni militari dar nu si-au dorit.Din clasa mea am dat examen la liceul militar noua baieti.Dar, numai doi am vrut sa devenim militari.Va doresc o zi buna!

  39. Sima

    De ce administratorului siteului este deranjat de comentariul postat pe data de 19.02.2015? Inclin sa cred ca cenzura comunista mai are sechele.
    In cazul in care este vorba de o greseala, imi cer scuze si mai postez odata comentariul.
    Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază corespunzătoare funcţiilor îndeplinite în 6 luni consecutive…, pentru o pensie de nimic a m.m. si subofiterilor. Se spune ca sunt COLOANA VERTEBRALA(paralizata) a armatei.Pentru ofiteri este bine oricum pentru ca dupa ce a taiat guvernul Boc salariile, au primit o majorare a functiilor si coeficientilor, la care a urmat reintregirea cu asa zisul procent de 25%.Ca sa nu mai zic de transpunerea coeficientilor cand s-a luat de la m.m. si subofiteri si s-a dat la ofiteri. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar ma simt tot timpul umilit.

  40. Sima, eu nu am ster un astfel de comentariu, nu fac cebyura, atata vreme cat se vorbeste civiliyat si se aduc jigniri. Comentariul dumitale daca l+ai fi postat asa eu nu l+as fi sters, deci probabil ati dorit sa postati si ati uitat sa apasati pe send…

  41. luminita

    ati spus undeva mai sus ca decat sa ne lamentam sa venim cu propuneri , tot undeva mai sus am venit cu propunerea ca pensiile de urmai la o sigura persoana sa se diferentieze procentul intre doua persoane adica una care lasa contributia ei la sta fiindca a lucrat si celalta sa primeasca pensie de urmasi dar fiindca nu a lasat contributia pensiei ei fiindca nu a lucrat niciodat/astfel propunun procent mai mare in primul caz si 50% celuilat caz cu stima

  42. Luminita,
    Sunt doua tipuri de pensie diferite, sunt stabilite cuantumuri pentru fiecare, nu are treaba contributivitatea cu pensia de urmas, pentru ca pensia de urmas este data in functie de conttributivitatea sau tipul de pensie al celui decedat.

  43. xxx

    Cu certitudine nici Ponta nu a invatat nimic (cu toate ca este mult mai tanar si presupun ca inca mai are viitor politic), din intamparile idolului sau Adrian Nastase, care la inceputul anului 2004 pentru viitoare interese electorale le-a luat tuturor militarilor solda pe luna ianuarie si nu si-a dat seama probabil nici pana in prezent de „castigurile electorale ulterioare ale sale si partidului din care a facut parte”. Acelasi lucru s-a vazut si la Boc, Basescu si la Prezitentialele recent incheiate. Dar putoflenderii de tipul politicianului actual pricep acest lucru dupa ce nu mai au cale intoarcere a trendului dinsondaje.Sa auzim numai de bine chiar daca nu este asa, cand razboiul bate la usa!

  44. luminita

    dl nu ati inteles asa este repet pensia de urmasi sant doua cazuri in care o persoana trece de la pensia avuta conforn contributie in civil si trece la pensia intretinatorului fiin ceva mai mare deci contributia de la pensia ei ramane in fondul de pensii civil ,persoana ia 50% din pensia decedatului cadreu militar , ma refer la acea persoana care ia pensie de urmasi aceea insa nu a lucrat niciodata si are acelasi procentaj adica nu lasa pensia lui fiindca nu o avea nemuncind , dec pentru o singura persoana procentul mai mare pentru cel care renunta la pensia sa lasand contriibyitie in raport de cea care nu a lasat nici o pensieca sa diepuna de pensi decedatullui militar nu stiu daca ma inteleget sindicatul pensionarilor militari de la sri au propus o mmajorare de peocentaj pentru un singur urmasi asta ar fi de discutat fiindca despre urmasi nu se mai zice nimic si ar cam fi cazul

  45. Sima

    Mentin scuzele domnule Neacsu. Aveti idee daca s-a gandit cineva si la pensia cu care iese un subofiter(dupa 30 ani de ativitate)in conditiile acestui proiect? Se creeaza diferente mari intre cei care au iesit inainte si cei ce vor iesi.Ma refer la functie si vechime similara.Nu este de mirare ca foarte multi parasesc sistemul din cauza veniturilor mici, sa nu mai zic de contravaloarea chiriilor.

  46. răspopitu

    Și zborul este tot o…trecere!!!

  47. luminita

    asa e cum spuneti ,pe drept pensia de urmasi se da inraport de contributivitate sau ce o mi fii . eu am zis din punct de vedere moral unalasa o pensie penruca a muncit cealalta nu a muncit e asa cum spuneti stiu si eu asta e legea pai atunci sa ne gandinm la o alta varianta dece nu se poate majora acel procent de50% acolo cu ceva la cei cu o singura persoana , am vazut la ascosiatia cadrelor militare in rezerva de la sri -acum ceva timp aceasta problema ridicata dvs avet posibilitatea sa ii intrebati de acest lucru in rest ce sa spun dups cum vedeti nu o sa fie nuci o lege ca guvernul asta e cam pe duca si nu mor ei de grija militarilor ,o sa curga iar cu promisiuni la viitoarele alegeri daca nu cumva ne striga DL PUTIN pe la granita

  48. mos alecu

    @luminita 22 februarie 2015 – 09:37 :
    Ati pus aceeasi intrebare/nedumerie si pe alt blog …
    Acolo vi s-a raspuns …

  49. luminita

    dl neacsu ce fac mai lucreaza domnii aqceia la legea pensiilor militare cand in o luna doua parlamentul va fi recofigurat ,cand liberalii vin numai cu solutii de dreapta , imi aduc aminte ca doamna gheorghu sau cum ii zice ,presedinta pnl. pe vremea cand boc taia din pensiile militarilopr , era plina de compasiune pen tru rezervistii militari ,acum o intreqba cineva ce va despre asta ca in partidul ei e si un general fost ministru care nu a facut nimic pardon a facut valuri deci despre legi la anu si la multi ani ponta a pierdut mult ca nu s-a implicat repede ca vine si 2016 el o tine una buna ca are plan de guvernare pina in 2016 asa ca o sa i se strice planul pacat ca nu intelege macar acum sa faca ceva dar sa vedem cu bine dl neacsu

  50. Victor

    Gata cu pensiile militare S-a incheiat circul si manipularea plagiatorului spagar [de la corporatii care jefuiesc resursele naturale ].Pensii speciale[cu indemnizatii suplimentare de mii de lei lunar] iau doar magistratii ,pilotii [doar cei civili],stewardesele ,diplomatii,sparlamentarii, etc.

  51. Pentru Constituţie !

    Domnule Marin Neacşu, RESPECT !Domnilor, cu diferite ocazii mi-am tastat şi eu punctele de vedere vis-a-vis de una, de alta, dar mai ales faţă de „atomizarea” la care sunt supuşi rezerviştii…Am fost şi eu atacat, aşa cum îi stă bine unui om care are şi el, ceva de spus…Am lansat chiar, pe una din paginile de facebook ale pensionarilor militari o „chemare la desatomizare”, la unire.Ecourile, ce-i drept, fâsâite…ANCMRR ul şi Sindicatul lui Dogaru îşi îndeplinesc cu brio misiunea mascată de întărâtare a împricinaţilor şi de continuare a atomizării indusă de gaşca fostului comandant suprem, lucru atât de evident încât a devenit strident de-a binelea.Îl cunosc pe colegul nostru Ilie, sau cred că-l cunosc, repetatele sale chemări la unitate şi unire devenind deja cunoscute de foarte mulţi dintre noi. CÂTĂ DREPTATE ARE ! Fără a strânge rândurile, fără a renunţa la felii serioase din orgoliile fiecăruia dintre noi, nu vom reuşi nimic consistent. Forţa intelectuală şi organizatorică a militarilor în rezervă şi în retragere sunt de temut ! Uitaţi-vă şi dumneavoastră pe facebook la cele câteva pagini deschise de aceştia şi veţi vedea câte vizualizări, postări şi comentarii găsiţi acolo, comparativ cu alte diferite pagini!Acest potenţial( dincolo de ” răutăţile” şi veninul unora…) a fost bine cunoscut dintotdeauna, încă înainte de 89, imediat după 89 şi, mai ales acum când Ţara se află la Mare Ananghie…Partidele Mari, de Haită, aşa cum le numesc eu, nutresc o spaimă ascunsă faţă de această categorie de cetăţeni foşti militari activi. Dacă tot am ratat şansa, pentru o ţară întreagă, în 1989 iarna, de a prelua, măcar vremelnic, frâiele supravegherii trecerii de la socialism spre cu totul altceva faţă de realitea cruntă şi distrugătoare care ne-a lovit, măcar acum, spre miezul nopţii minţii, după ce am fost batjocoriţi şi împărţiţi intenţionat în grupuscule care se uită chiorâş unele la altele, să ne scuturăm şi să ne dezmeticim ! Domnilor, oricât ar fi de neplăcut pentru unii dintre noi ( printre care şi pt. mine…), soluţia tuturor necazurilor şi supărărilor noastre se află în ZONA POLITICĂ, în mod indiscutabil ! Haideţi fraţilor, scuturaţi-vă de comoditatea papucilor şi halatului călduros de pensionar, mai lăsaţi scumpetea de nepoţei şi nepoţele, pentru un timp nu prea îndelungat să se mai dezvolte şi independent şi ieşiţi din amorţeală! Colegul Ilie a lansat în repetate rânduri chemări la unitate, a oferit chiar şi soluţii de Proiecte de Ţară incredibil de adevărate ( probabil, tocmai de aceea nu a fost ascultat până acum…),dar, din păcate…La anul, undeva spre luna mai începe încă un ciclu electoral cu alegerile locale, fundamentale pt. derularea ulterioară a celorlalte alegeri, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale. Avem timp , ca acel moment să ne „prindă” organizaţi ! Unii dintre noi şi-au pus forţa şi inteligenţa în slujba Partidelor de Haită. Să rămână acolo …Vântul schimbării care, deocamdată, adie dinspre Mediterană, Grecia şi Spania se va transforma , poate într-un Uragan. NOI ?! CE FACEM ?! Aşteptăm ca Dogaru, Iliescu, Ponta, Iohannis & comp. să ne facă viaţa mai bună ?! Canci !! Domnilor, nu vă mai atacaţi unii pe alţii, haideţi să pătrundem , întâi în Administraţiile Locale, apoi în Parlament ! Paşnic !Intrând şi participând la ALEGERI ! Să ne oferim o şansă atât nouă cât şi Poporului Român! „VOTUL ESTE MAI PUTERNIC DECÂT GLONŢUL !” Am onoarea să vă salut !

  52. ilie

    PENTRU CONSTITUTI;da ,sunt ilie,nu am furat si nici nu am tradat,sunt furios,nu nemultumit,nu sunt conflictual dar sunt orgolios,nu ma ascund,sunt vocal si bine intentionat,ca dovada ca nu ma ascund sub dif.pseudonime,semne,cifre etc,….tf.0722257708,ptr.raspopitul ala,ma nene,s-a dus vremea lui matrozu,nu este tirziu sa-ti revii,toate si in toata lumea,au fost,sunt si vor fi cladite,pe competente,pe ierathii,dar cred ca-mi pierd timpul cu dta.oricum sanatate si virtute ptr.toti colegii,amicii,sefii si subordonatii mei,pe care i-am avut si ii mai am,iar ptr.ceilalti da-le doamne rabdare.

  53. Destul de interesante comentariile. Interesante si propunerile de unitate. Nu se va rezolva absolut nimic, va scapa un aspect esential al tuturor problemelor….SUNTEM ROMANI…noi nu suntem stare sa facem nimic de calitate decat intr-un singur mod…CONSTRANSI…stiu ca vor sari multi de cur in sus….daca vom mai trai timpul imi va da dreptate…daca ati sti cu ce se ocupa unii consilieri…se stie cu exactitate cat si pana unde se poate strange surubul pentru ca romanii sa nu reactioneze.Oricum L.263 este in avantajul a mai bine de 80% dintre rezervisti.

  54. Pentru Constituţie !

    Nicule, ai dreptate, mare dreptate ai…totuşiiiii ! Suntem destul de CONSTRÂNŞI de situaţia în care ne aflăm noi românii. Ce constrângere mai mare trebuie să ne aplice cineva ca să ne vină mintea la cap?! Un nou 1907 nu mai este posibil, dar măcar un minimum de acţiune…Că nu ne-o cădea nici drobul de sare în cap şi ne va ucide, dar, nici posmagii nu ni-i va muia nimeni…

  55. Nicule… Legea 283 nu este de loc avantajoasa pentru 80% din reyervisti si o sa iti spun de ce. Plecnd de la faptul ca noua lege la recalculare le lasa cunatumul cel mai mare, noua lege este mai avantajoasa pentru c[>
    1. vor fi pensii de serviciu
    2. vor avea atat indexarile cu 100% din rata inflatiei si 50% cresterea salariului mediu, dar si actualizarea cu salariile activilor.
    3. daca li se calculeaza pensia dupa salatiul brut, e sansa sa creasca, si la unii la care nu a crescut prin contributie.
    Deci care e problema?

  56. CivilInArmata

    Bravo nea Neacsu!!!
    Citez: „Nici legea si nici societatea deci nici dumneata nu ar trenui sa faca diferenta intre un militar care a murit, unul care e cu un picior in grpata, unul care este cu un picior in Afganistan si unul care este cu el in fundul cate unui civil care este frustrat.” Ai pus punctul pe Y, imensa majoritate a militarilor nu au nici un merit ( aia cu piciorul in fundul civililor este un defect sau un eufemism pentru a justifica o actiovitate inexistenta…).
    Poate ar fi fost nimerit sa faci clasificarea: militari care merita si militari care nu merita…..

    De altfel cred ca ti-ai dat arama pe fata in aceasta postare!!!!!!!!!!!!!
    Si am jurat ca nu mai comentez aici

  57. gurita

    Si care este pasul inainte?
    Ce 1907? Stai nene sa vezi zumzaiala cind o sa se apropie linia frontului de Odessa. Legea pensiilor militare este Legea 164 pe care trebuie s-o reactivam, pentru a avea un punct de plecare.
    Grijile lui Naumovici Ponta nu ne intereseaza, o sa pice cit de curind, lacrimile si luminarile nu cad pe pietre. Partea proasta este ca avem in rindurile bravilor generali de opereta o pleiada de viitori „scriitori” si multi cu hotariri judecatoresti de ani de inchisoare cu suspendare.
    Era unul pe aici care aducea vorba de parlamentari din rindurile rezevistilor. Pai nu sunt? Au facut ceva? Da’ or mai fi si colonei cu bratari? Incep sa nu mai fiu mindru ca fac parte din rindul rezervei umane „strategice” a armatei romane. Pacat ca nu suntem in stare sa pastram ce ne-au lasat inaintasii, banul este pe primul plan si ciocoismul politic.

  58. @Civil in armata:Aha, deci ti-a calcat juramantul. Ce te-a adus inapoi, dorinta de a trage cu arcul sau datoria?

  59. NISTOR-DEIAC IONITA

    Am trecut in rezerva cu drept la pensie pentru limita de varsta in septembtrie 2011 dupa 31 de ani de uniforma, in baza prevederilor celebrei 263 cu articole neaplicate nici pana acum, cu ordonante pe care dl. victor viorel ponta. le da in fiecare luna decembrie tocmai pentru a evita acest lucru, am iest cu o pensie de care imi este rusine sa vorbesc cu colegii pensionati in mai-iunie 2010 , (norocul lor -le-a soptit o pasarica…), o pensie despre care tradatorul de neam si tara,intr-o culme a mizeriei, a spus-chipurile facandu-ne o favoare ca”nu mai reducem temporar pensiile ca si salariile bugetarilor cu 25%, ci le impozitam cu 16%”(plus 4,5% sanatatea), si dom. ponta a uitat sa scoata impozitarea asta aberanta cand a revenit la salariile normale pentru bugetari-probabil facea parte din pactul de coabitare semnat cu cel care este adevaratul sau mentor-„bunicutul”.Ne certam intre noi ,pe diverse site-uri, sic, ne invrajbim,ne facem sange rau cand ne mai si jignesc unii care in tinterete nu s-au putut adapta vietii de metei, si au ramas marcati pentru tot restul vietii civile de acest lucru, neglijand faptul ca reprezentam o adevarata forta, noi si familiile noastre , noi si colegii aflati in actvitate (cu tot cu familiile lor), care la alegerile de anul viitor putem inclina balanta.Asa cum spunea -cu onor si respect, cineva mai sus , acum e momentul sa strecem de stadiul BAGATORULUI DE SEAMA-sindicalist sau nu,si sa infiintam propria formatiune politica, pentru a ne reprezenta interesele legitime- ale noastre , ale purtatorilor de uniforma, in incepand cu anul viitor, Va rog, sa lasam in spate orgoliile personale si sa ne organizmm cat mai repede, pentru ca de la scmd si de la ancmrr nu o sa vedem nimic in sensul acesta!VA ROG! multumesc mult pentru posibilitatea de a posta cele de mai sus- nistor-deiac ionita- tel mobil 0725646365

  60. alma

    Dle NISTOR-DEIAC IONITA, aveti mare dreptate. Sotul meu, colonel, a iesit la pensie in august 2011 cu o pensie de tot rasul. Nu are rost sa spun suma dar cam cat un salariu mediu, dupa 25 ani de activitate militara. Ce vreau eu sa spun este ca ipocritul de Ponta se lauda in fiecare zi la tv ca el nu taie pensiile ceea ce e o minciuna sfruntata atat timp cat el nu abroga lg 263 si care prin insasi continutul ei taie pensia inca de la calculare. Daca aceasta lege este abuziv aprobata de chioara de Anastase, lege criticata indelung de Ponta, de ce „merge” inca pe ea? Pentru ca ii convine de minune ca sa nu mai scoata el bani si sa dea la ai lui. Ce treaba mai are el cu militarii? Ideal ar fi ca si militarii sa-si faca treaba pe masura banilor primiti si sa aibe grija mai degraba de sanatatea lor si sa tina cont de ce batranete nenorocita ii asteapta…..sa nu-si mai dea sanatatea pentru tara ca nu merita….la ce bun?

  61. ilie

    ar cam fi timpul,Europa ar pute lua foc,noi suntem dezbinati,cele doua asociatii-sa le spun asa,sunt reprezentative ptr.o mina de rez.profitori,care-i preamaresc pe uneperisti si pesedisti(parerea mea)care au avut interesul(FUNCTIA)sa ne domine,sa ne asmuta unii impotriva altora,este adev.la unii chiar le-au mai dat si chiar le mai dau grade,i-au mai invitat la suptul ciolanului din cazanul cu fasole,si uite asa ne-am pricopsit si inca ne mai pricopsim,cu pensii de nivelul unui mec.de locomotiva,unui junctor de pe la telefoane sau a unui electrician de nalta,nu punem in balanta pensia unuibrigadier de la mina,sau aunui militian cu fluierul de git,am o nelamurire ma poate lumina cineva;politistul din ziua de azi-funct.poblic are spor de armament?militarul profesionist din ziua de azi –are spor de armament?oare asa de incalificabil a fost si este in continuare condusa mindra armie romana?zicea cineva,mai sus,am mai ziso si eu hai mai fratilor sa ne organizam si noi,hai sa luam ex.diasporei si sa nu asteptam venirea vreunei linii de front pe granite sau mai rau pe carpati fie de la E sau de laV,VA FI PREA TIRZIU SI FARA VREO EFICIENTA.

  62. LUMINITA PETRESCU

    Din varii motive subsumate evidentei cat si pentru pentru evitarea oricarei suspiciuni ori chiar confuzii, doresc a face cunoscut faptul ca NU ma aflu in spatele niciunui comentariu de pe aceasta publicatie, cu atat mai putin al celor semnate „luminita”. Multumesc.

  63. @Luminita Petrescu,
    Dar cine v-a invinuit? Sunt atatea Luminite pe lumea asta. Unii le vad la capatul tunelului, altii la Washington ar fi absurd sa fiti singura.

  64. ifrim

    Luminita de la capatul tunelului e de fapt a trenului care vine spre noi!

  65. fiducius55

    Programul de Guvernare al PNL

    Pilon 1- Pensia publică
    Singura modalitate de a echilibra structural sistemul de pensii este creşterea bazei de contribuabili prin creșterea numărului de salariați și implicit, reducerea numărului de pensionari.

    Modalitatea de a realiza acest lucru este prin: creşterea ratei de ocupare a persoanelor vârstnice prin: a. locuri de muncă subvenţionate pentru pensionari;
    b. susţinerea antreprenoriatului pentru persoane peste 50 ani;
    c. subvenţionarea programelor de formare profesională şi recalificare pentru persoane vârstnice;
    d. introducerea serviciului de consiliere înainte de pensionare pentru asigurarea unei “evoluări line” către pensionare;
    – creşterea treptată şi egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei;
    – reducerea numărului pensionărilor anticipate;
    -preluarea de către bugetul de stat a prestaţiilor de asigurări sociale noncontributive – ajutorul de deces, biletele de tratament balnear, bilete odihnă, a indemnizaţiei de însoţitor, acordată invalizilor de gradul I;
    – preluarea pensiilor de invaliditate de bugetul asigurărilor de sănătate, model utilizat de unele state membre.”

    „Pensia publică bazată pe noi principii
    Partidul Național Liberal propune pentru creşterea sustenabilităţii sistemului public de pensii şi reducerea efectelor directe ale îmbătrânirii populaţiei și ale migraţiei forţei de muncă, schimbarea principiilor care Guvernează sistemul public de pensii, de la un sistem de tip P-Y-G la un sistem de conturi individuale de economisire prin investiţii prudenţiale, centrat pe principiul contributivității, al responsabilității individuale şi al definirii şi garantării beneficiilor.”

    Pilon 2 – Pensii private obligatorii
    Pilon III – Pensii private facultative

    Pilon IV- Sistem pensii ocupaţionale.
    ASA ZISELE BENEFICII SOCIALE PENTRU PENSIONARII MILITARI

    „PNL susţine introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale, prin statutul profesional şi/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, bazat pe contribuția asiguratului și a angajatorului (inclusiv a statului, acolo unde angajatorul este statul), bazat pe beneficii definite, cu componentă de asigurare de viaţă, pornind de la specificul unor profesii sau domenii de activitate (sistemul de apărare, ordine publică, dar şi profesii unde prin negociere colectivă se constituie o schemă de pensii, în vederea fidelizării salariaţilor). În acest fel pot fi eliminate nedreptățile create beneficiarilor pensiilor speciale din legea pensiilor publice şi se crează posibilitatea pentru stimularea pe termen lung a profesiilor cu grad mai mare de uzură dar şi crearea unei resurse de lichidităţi pentru investiţii.”

    Pilon V – Sistem asigurări sociale complexe pentru agricultori si persoane care obtin activităţi ocazionale.

    Programul de Guvernare al PNL

  66. luminita

    explicati multimii ce inseamna doctrina deci doctrina liberala pentru cei saraci e vai de mama lor , stiti ca acestia vor plafonarea tuturor pensiilor la 3 puncte? nu stiu daca si retroactiv , cum nu stim nimic concret din asa zisa lege a pensiilor militare in discutie ,,,,dar dl dogaru zicea ca intr-o saptamana isi da ponta acordul…care saptamana si in ce an? dusa e cam traznit cu leuca in cap are grija sa nu supere tineretul ca ii cheama la oaste ,,asa sa ii lase sa stea cu tarfele si in baruri AMIN

  67. NISTOR-DEIAC IONITA

    Domnule FIDUCIUS,ce expuneti Dvs in postarea de mai sus- referitoare la programul de guvernare al pnl- problema pensiilor,din punctul meu de vedere este o gluma proasta care se inscrie in serialul”solutiile noastre”(imi cer scuze daca va deranjeaza aprecierea mea asupra celor postate de Dvs,dar , prieteneste vorbind,sunt simple vorbe , incropite pe o foaie de hartie si aruncate in spatiul public, fara a ilustra solutiile concrete , prin care se poate revigora economia tarii noastre, solutiile viabile prin care se recreaza un sistem economic puternic avand la baza industria si agricultura-singurele care creeaza plus valoarea necesara sustinerii serviciilor, sanatatii si invatamantului. Ori, la noi, plus- valoare nu mai produc decat sistemele hidro si nuclearo- electrice, care insa se afla in „administrarea unei elite clientelare”-administrare facuta in folos propriu.Poezia cu pilonul de la 1 la n de pensii e o prosteala pe fata, pentru simplul fapt ca nimeni din tara asta , ma refer la oamenii obisnuiti , care au maxim 1500 de lei salariu nu-si poate permite sa cotizeze la fantasmagorice piloane,ce se pot evapora in neant dupa un timp. Revenind la plus valoare, aceasta e apanajul firmelor straine care fac bani la noi , si care culmea, dupa cum spun unii documentati bine, in proportie de 90%sunt de stat. NU AM DREPTATE!? Noi(statul}, privatizam tot, aruncam tot , ne lepadam de tot , incasand „comisioanele”motivand ca „asa e in occident -economia e privata-statul neavand nici in clin nici in maneca cu acest lucru. Ar fi multe de spus , ar fi mult de discutat,dar se pare ca nu prea mai avem timp, ni se da painea si circul cu Udrosii si Cocosii, in timp ce guvernul ,pe picior de plecare (FUGA) da ultimele legi si isi pune acolitii in posturile banoase si caldute,razboiul deja a inceput si unii se fac ca nu vad asta. Avem un singur an in fata, o singura sansa . VA ROG , VA IMPLOR INCA ODATA, SA NE ADUNAM, SA NE ORGANIZAM, NU TREBUIE SA ACCEPTAM STATUTUL DE GENERATIE PIERDUTA, cel putin eu care am tara asta in suflet si in sange, refuz sa mai astept! nistor-0725646365

  68. Puscasiuc Constantin

    Cretinismele cuprinse in numita „recalcularea pensiilor speciale” care au fost basinate de bocite,opreotite, seitanite, si stropite cu parfumuri udreale, au bulversat inutil jumatate din sistemul bugetar si pe pensionarii proveniti de aici. In realitate legea a fost basinata pentru securistii si militienii care ne urmareau, ascultau si ne controlau viata inainte de 89, pentru tortionarii si comandantii inchisorilor comuniste care aveau pana atunci pensii pe masura muncii lor. Miliatrii au fost in acest caz balast colateral. Acum toti acxestia au pensii uriase care prin „noua Lege a pensiilor militare ” nu se recalculeaza.
    In urma acestor basinatiuni a fost si ramane perdanta o singura categorie „disponibilizatii” si nimeni nu se lupta pentru drepturile lor.
    inteleg de ce mai exista sindicatele disponibilizatilor, oare care interese le apara presedintii si cei din conducerea lor.

  69. Puscasiuc Constantin

    Cretinismele cuprinse in numita „recalcularea pensiilor speciale” care au fost basinate de bocite,opreotite, seitanite, si stropite cu parfumuri udreale, au bulversat inutil jumatate din sistemul bugetar si pe pensionarii proveniti de aici. In realitate legea a fost basinata pentru securistii si militienii care ne urmareau, ascultau si ne controlau viata inainte de 89, pentru tortionarii si comandantii inchisorilor comuniste care aveau pana atunci pensii pe masura muncii lor. Miliatrii au fost in acest caz balast colateral. Acum toti acxestia au pensii uriase care prin „noua Lege a pensiilor militare ” nu se recalculeaza.
    In urma acestor basinatiuni a fost si ramane perdanta o singura categorie de militari si politisti „disponibilizatii” si nimeni nu se lupta pentru drepturile lor.
    Nu inteleg de ce mai exista sindicatele ce isi zic ca fiind ale disponibilizatilor, oare care interese le apara presedintii si cei din conducerea lor.

  70. njk

    Mai le da drumul prin curte…. Uite asa, mai trece timpul si liderii sindicatelor mai aprind o lumanare. Pai cum sa tina treaza gruparea de soc care incepe manifestatiile contra sau contra? In rest… L-119 a fost lansata pentru capatuirea catorva sute de smecheri cu influienta carora sa li se calculeze pensiile la un stagiu avantajos de 20 de ani cu supersalarii realizate prin functii politice. Tot ei sunt cei care mana in lupta pseudoproiectele care chipurile vor devenii LEGE a pensiilor militare si nu uita sa sustina mentinerea pensilor cu L119 cu posibilitatea indexarii lor, sprijinind cresterea pensiilor nesimtit de mari si necinstit calculate in defavoarea celor carora le-aa scazut dramatic pensiile.

  71. Luminita Petrescu

    ANUNT PE ACEASTA CALE CA NU MA AFLU IN SPATELE NICIUNUI COMENTARIU POSTAT SUB NUMELE DE „luminita” DE VREME CE AZI, 17 OCTOMBRIE 2015, AM INTRAT PRIMA DATA PE ACEST SITE. REAUA-INTENTIE A CELUI CARE A FOLOSIT PRENUMELE MEU IN ACEST CONTEXT ESTE EVIDENTA. CEL MAI MULT MA DERANJEAZA INSA GRESELILE SALE DE LIMBA ROMANA SI EVENTUALA CONFUZIE DE PERSOANE.
    CAT DESPRE LEGEA PENSIILOR MILITARE SI AMENDAMENTELE LA CARE AM LUCRAT LUNI DE ZILE, AR FI FOST DE BUN-SIMT SA PRIMESC MULTUMIRI.

  72. @Doamna Petrescu,
    Nu stiu cine a spus ca ati postat dumnevoastra aici pana acuma. Poate eventual cel postat in data de 28 februarie cand se face acelasi anunt. In rest, celelalte Luminite nu au fost nici pretinse nici interpretate ca fiind ale dumneavoastra, doar daca nu aveti cumva pretentia ca sunteti singura Luminita din Romania, dar eu ma indoiesc. Eu mai cunosc o fata cu numele Luminita dar nu am intrebat-o daca ea a comentat. In plus, mai este o alta Luminita pe care ne-a recomandat-o candva domnul Constantinescu, spunea ca se afla la capatul tunelului. In acest context, stati linistita, nu a crezut nimeni sau in nici un caz eu, ca a vrut cineva sa va fure identitatea. In ceea ce priveste multumirile, eu va apreciez munca dar de multumit o sa va multumesc cand o sa mi se recalculeye pensia si o sa vad ca am aceleasi drepturi ca si cei care au iesit la pensie dupa 2011. Pana atunci nu vad de ce m-as bucura.