Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc

Categoria Actualitate, Magazin, Politica, Social

burebista
Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Cum bate tunul înspre răsărit
Cum calcă scurt din nou bocanc rusesc
Şi se cutremură pământul îngrozit.

Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Cum este îngropată iar armata
Cum vin străini la noi şi poruncesc
Şi din mormânt mă dojeneşte tata.

Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Cum  bălăcesc  „boierii” în hazna
Cum se înjură, şi se porcăiesc
Şi cum îi doare-n cot de ţara mea.

Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Cum stau românii parcă sunt pictaţi
Într-un tablou penibil şi grotesc
Natură moartă, criogenizaţi.

Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Cât am putut să decădem de jos
Noi cei crescuţi în Raiul Românesc
Grădina Maicii Domnului Hristos.

Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Când văd pământul ţării pârjolit
Şi revizionismul unguresc
Rânjind la graniţă nepedepsit .

Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Cum printr-un act sălbatec şi dement
Petrolul aurul şi apa şiroiesc
Strategic spre prieteni de moment.

Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Când văd că azi nu mai avem nici pâine
Noi, ce-am hrănit cu grâul strămoşesc
Imperii , lupi, şacali, un om şi-un câine.

Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Cum cad stejarii sub topor mârşav
Şi dac-aş vrea acum să îmi cioplesc
Nu am din ce, nici coadă de baltag.
Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc
Şi mă întreb cât o să mai răbdăm
Cât o să mai dormim române, eu gândesc
Că este timpul să ne cam sculăm!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Privesc, ascult, mă mir şi mă’ngrozesc

  1. Victor Bostina

    Cata dreptate ai in aceasta poezie .Din pacate e prea tarziu acum pentru a mai salva acum ceva cand am ajuns doar o colonie praduita de toti alogenii[Naum ,Tariceanu, Nastase ,Iliescu.MRU.Basescu etc] tradatori de tara [care doar la noi se numesc ”politicieni” si care chipurile ”iau decizii politice” ] din guvern .Ba culmea nu le-au mai ajuns furtul petrolului ,al aurului,al cuprului, al metalelor rare, al tuturor bogatiilor solului si subsolului ,si au trecut la o poluare criminala si [vezi Chevrom ,OMV , rusii Gazprom] injecteaza milioane de litri de otrava radioactiva in pamant si apa [au aprobare de mediu de la Rovana pentru 70 % din teritoriu] pentru a praduii pana si ultimele picaturi de energie [adica gazele de sist] ca nu cumva sa mai ramana ceva de salvat dupa plecarea lor [acesti stapani actuali ai coloniei care nu se indura macar sa numeasca un ambasador ] .Iar romanii dorm cu ochii deschisi la televiziunile manipulatoare [vezi inventia cu cutremurele zilnice din Vrancea] si stau cu ochii beliti doar la hoata Udrea si furturile plagiatorului .Nu mai e speranta aici.Game over.

  2. ifrim

    Pt. a proteja tara de subminarea economiei si evitarea prejudiciilor f. mari ce nu mai pot fi recuperate la suspiciuni de frauda ex. 1 mil.euro SRI sa puna in garda,informeze org. cu atributii de control SIF al politiei,ANAF etc pt. prevenirea si minimalizarea pagubelor nu dupa 10 ani de furturi si transferul banilor in paradisuri fiscale,adica latura economica a terorismului.Forte au mijloace sunt fonduri suplimentate anual asemeni deci purces la treaba ca pensia militara se obtine cu sacrificii,privatiuni de libertati si multa munca!

  3. messerschmidt

    Ministrul apararii, adica dusa sa inteleg, cel care duce zilnic mapa la semnat de colo colo, dezminte….apoi, daca dezminte inseamna ca nu minte!!! asa cum a zis si cu legea pensiilor militare. iat-o e, aici nu e, asta are, asta n-are! stie bine sa manevreze paharutele pe ziar ca minoritatile din piata. Se pricepe, doar a depus un juramant fata de tara cand a fost investit. Ma intreb eu, pe mine, ma, ca prostu”, daca vreun ministru , cand citeste juramantul il si intelege, ca prea ar fi scris in alta limba si se refera la alt popor….altfel, n-am mai fi asa aburiti/prostiti de politicieni. Si oare de ce s-or sprijini in Biblie cand il rostesc? Or fi deja ametiti de la sampania de investire, sau isi fac curaj sa nu ii bufneasca rasul cand rostesc juramantul?

  4. nicolau florian

    Mi-e clar,ca rusii-prin toate mijloacele de informatie pe care le au-stiu tot ce misca in tara,si ca si-au implementat oameni bine instruiti,in mai toate sectoarele cheie,ale tarisoarei asteia.Eram in zona,la un moment dat,un factor descurajant,datorita armatei.Odata cu intrarea in N.A.T.O,din 4 corpuri de armata,oare cate-au mai ramas?;nu poti avea armata,fara o sustinere economica.Au avut grija,la privatizarile pe banda,sa cumpere oameni interesati sa distruga,nu sa retehnologizeze,cum ar fi fost normal,si-am fi mers bine.Oamenii aceia,au fost ”ajutati”de guvernul instruit la Moscova.La lovitura de stat,am stat ca prostii in transee,asteptand sa apara forte destabilizatoare de aiurea.Invalmaseala de-atunci-bine condusa de maestrii aflati in tara-,ne-a demonstrat cat de usor se poate deruta oamenii panicati.Asta e razboiul psihologic.Au avut-cred-o sedinta,au pus casetele video,s-au felicitat intre ei,si-au dat prime,au baut vodca.Am fost si suntem inca,la cheremul lor.Rusii,nu ne plac,nu ne inteleg,in primul rand ce cautam in spatiul asta.Ei cred acum, ca totul li se cuvine,ca Gorby a gresit enorm si vor refacerea cu forta,daca e necesar a uniunii sovietice,cum era odata.Acum,uitati-va in jur:ungurii au interese comune cu rusii,in ceea ce ne priveste,bulgarii la fel,croatii si ei tot catolici.Nu stiu,daca americanii vor reactiona dur,in cazul unui conflict deschis cu rusii(ungurii,n-au curaj).Tragem nadejde in Dumnezeu,si cred ca n-o sa mai stam cu capul aplecat,macar de-am pieri cu totii…
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  5. ifrim

    Ca militari sau rezervisti trebuie sa fim pregatiti si pentru varianta ca nu ne va ajuta D-zeu d-le Florian!

  6. Dumnezeu da, dar nu baga si in traista.

  7. Corect! Dar mai suntem noi independenti? Ne conduc cei care ii pupa in fund pe straini, umili in fata lor, dar curajosi si cu buzunarele pline aici si cu conturi in bancile straine, unii jucand table la Monaco. Mai avem noi pamantul nostru? Mai suntem stapani pe bogatiile subsolului? Mai avem paduri? Sunt ale noastre? Trei conducatori au fost patrioti, dar i-am azvarlit peste bord si au venit in locul lor cei ce s-au imbogatit din sudoarea poporului roman. Popor care a inceput sa (e)migreze!

  8. boul roman

    Adica rusii ce vor pamant ca industria a facut-o praf UE si absolut toate guvernele formate din masoni, alogeni si alte starpituri tradatoare de tara .Bun deci rusi vor pamant ca sunt sigur ca pe noi nu vreau .Asta ziceti voi .Problema e ca acum corporatiile straine din vest [Ba chiar si Gazprom] jefuiesc cu salbatiicie toate bogatiile tarii care acum nu mai apartin populatiei coloniei actuale ci sunt concesionate corporatiilor pana la epuizare. ‘Concesionate”e doar un cuvant ca sa ocoleasca Constitutia ca toti ceilalti politicieni si chiar ca CCR . Acum vad ca corporatiile perciunatilor Chevrom ,Gazprom si OMV injecteaza tot felul de substante toxice in pamant si apa pentru furtul gazelor de sist pe 70% din teritoriul national cu aprobarea guvernului supus masonerie si amerlocilor contra ceva spagi.Acum intreb si eu ca prostul .Ce sa faca rusii cu un teritoriu poluat cumplit in subsol, cu munti defrisati de paduri si cu resursele naturale epuizate de toate tarile care controleaza aceasta colonie ? Or venii rusii sa depolueze pamantul si apa otravite de corporatiile criminale Chevrom Gazprom si OMV si ca sa mute niste rusi aici ? Ma indoiesc .Vestea proasta e ca ca poluarea criminala actuala din subsol facuta de corporatii e definitiva si nu exista solutii de refacere . Vestea buna e ca nu cred ca rusii ne mai vor pamantul dupa trecerea Chevron in special..

  9. ionescu

    Acum cu vidul creat artificial sau nu cu ajutorul DNA-ului in gradina politicului,va dati seama cite flori pure le vor lua locul?! Or fi floricele din EST sau VEST?! aceasta-i intrebarea.

  10. ionescu

    Si apropo mi-a placut mult poezia,autorului ii transmit felicitari.S-ar cuveni ca sa ne purtam cu aceasta tara a noastra ca si cu un copil drag,sa avem grija de ea ca creasca mare si frumoasa din toate punctele de vedere

  11. luminita

    cu cine?