Cum te cheamă pui de dac?

Categoria Actualitate, Divertisment, Opinii, Stiri Interne

Motto:

„Nu mai acuzaţi străinii că ne taie domnitorii
Că intimidează ţara Cu guverne provizorii.
Cum se-ajunge pân’ la gâtul Voievodului de Ţară,
Dacă nu-s trădări acasă, lângă ura de afară?”

 

maior helvig

De ce l-a ales Klauss pe Helvig la SRI?

Ca să nu se prindă portarul de la SRI că i s-a schimbat şeful.

Dacii şi Românii
Pe vremuri, pe vremea când în Adrian Păunescu ne cânta cu cenaclul său „Ocroteşte-i Doamne pe români”, apăruse un banc. Se spunea că în periplurile sale, aflat prin Transilvania întreabă un copilaş îmbrăcat în costum naţional: „Cum te cheamă pui de dac?” Acesta răspunde repede: Iştvan. Acesta era un banc . Reală însă este întâmplarea cu Emeric Imre, un folkist român de naţionalitatea maghiară, care după decesul regretatului Gil Ioniţă este desemnat de acelaşi Păunescu să îi preia acestuia cântecul „Capul lui Mihai Viteazu”. Emeric, mucalit îi răspunde: „Bine domnule Păunescu, cum să cânt eu cântecul acesta, că pe bunicul meu îl chema Sigismund?”

Klauss und Eduartd
Tot reală este şi nominalizarea de către neamţul Iohannis a evreului Eduard Helvig la conducerea SRI. Nu este culmea ironiei? Să zicem că nominalizarea domnului Helvig nu ar fi o problemă, deşi mă întreb dacă nu s-ar fi putut găsi un român get-beget, ca să nu fie nici o suspiciune sau măcar bănuială că şeful SRI ar sluji şi alte interese. Bine, este la fel de adevărat că nu ar fi primul evreu la conducerea unui serviciu de informaţii, ba dacă îi numărăm s-ar putea spune că s-a format un obicei, aşa că ce ar mai putea lua Israelul de la noi? Arhivele sunt la ei, avionul ni l-au luat, pământul e ca şi al lor pe partea dreaptă, Bucegii şi munţii Buzăului te salută cu Shalom. Nici Moruzov nu a fost pui de dac, dar pe vremea aia, evreii abia intrau în ţară aduşi de tovarăşii sovietici. Mă uit la poza domnului Helvig şi mă gândesc poate l-aţi confundat cu Maior. La cât de mult seamănă, nu m-ar mira ca atunci când va intra Helvig pe poartă, portarul să îl salute cu să trăiţi domnule Maior. Iohannis îi lasă lui Helvig onoarea de a-l înlocui pe Coldea.Aşa se scot castanele din foc.

Ein kleines Problem
Dar problema în sine nu ar fi naţionalitatea ci competenţele şi mai ales scheletele. Domnul Helvig intră în SRI cu probleme deja cunoscute, poate spune şi el,  ca şi Ponta că se ştie totul despre el. Faptul că o instanţă, ultima i-a dat câştig de cauză nu e de natură să mă convingă pe mine, simplu cetăţean,  că este imaculat atâta vreme cât am văzut cu toţii în special în ultimele luni cum a funcţionat justiţia şi cine se afla şi se află în fruntea procuraturilor, justiţiei cine ne „magistrează”. Există la dosarul făcut de ANI domnului Eduard documente care dovedesc că acesta fost găsit incompatibil cu funcţia de ministru, deci nu ar mai avea dreptul la funcţii publice,  deoarece în perioada 7 mai – 31 octombrie a deţinut pe lângă funcţia ministerială şi pe cea de director la firma “Sintezis Birotica” din Oradea, a fost angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem. Domnul Helvig a negat, că doar  nu era prost să recunoască, dar există la dosar şi un document de la Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei sociale, care spune  că încetarea efectivă a contractului individual de muncă cu firma Sintezis Birotica a fost operată, formal, abia la data de 31 octombrie 2012. Găsit vinovat de două instanţe, domnul Helvig a scăpat ca orice politician aflat la putere,  ca şi Elena Udrea până acuma, fiind albit de ultima instanţă pe motive de ciocul mic.  Mie asta îmi spune că a fost şi el un alt protejat ca şi cei care acuma se îngrămădesc să dea cu subsemnatul la DNA ca să scape cu suspendare.

Limba dulce mult aduce
L-am văzut pe domnul Helvig în interviul din 18 Noiembrie 2014 la emisiunea lui Rareş Bogdan şi am realizat de ce a fost ales. Doamne ce frumos explica el încă de pe atunci ce înseamnă „România lucrului bine făcut”, când nici chiar Iohannis nu ştia prea bine ce spunea. Văzând interviul am înţeles de ce a fost ales : Jocuri de putere. Spunea domnul Helvig în acel interviu că „România are pe fundul ei nişte oameni frumoşi şi curaţi” . Magistral spus domnule Helvig, nici nu se putea exprima mai sintetic esenţa României :  pe fundul ei. La suprafaţă se ridică ceilalţi.

Retoric
Şi acuma mă întreb aşa ca românul prost: oare din cei 18 milioane de alegători cu drept de vot sau din cei un million şi jumătate care i-au dat Like,  nu a găsit domnul Iohannis decât un rovreu demis din cauză de incompatibilitate ? Domnule Iohannis, nu aţi găsit în toată România un şef al serviciilor secrete curat- curat asupra căruia să nu planeze nici o bănuială, sau cumva, dosarele şi scheletele sunt obligatorii la CV? Vă e frică că dacă este curat nu poate fi manevrat?

 

Propunere

Dacă este aşa, vă recomand la  SIE pe domnul Atilla Marko. Are toate caltăţile: ştie să tragă cu arkul, a fost parlamentar,  deci ştie să dea şi să primească şpagă, are dosar penal, deci este şantajabil şi controlabil, este maghiar, deci nu este român sadea şi .. în plus uite deja lucrează pentru externe, are birou la Budapesta. Ce ziceţi merge nu ?

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-35/ani-extinde-cercetarile-in-cazul-lui-eduard-hellvig-socrul-i-ar-fi-imprumtat-145-000-de-euro-104881.html?mobile=no

În România, ţara în care un maghiar a cântat despre uciderea lui Mihai Viteazu cel  trădat de români,  de către generalul neamţ  Basta, un preşedinte neamţ, la recomandarea americanilor,  numeşte un evreu şef al serviciului secret în timp ce românii privesc, cum au privit şi tăierea capului lui Mihai.   Şi asta se numeşte normalitate.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Cum te cheamă pui de dac?

  1. ifrim

    Cum se va proceda daca pe sig.nat. trebuie urmarit,filat,interceptat, imprumutatorul celor 145000€? Folosim prezumtia de nevinovatie pana este schimbat dir.SRI? Daca trece de parlament se fac partasi,partea pozitiva fiind ca scap mai usor de intrebarile vecinilor ca de ce merge treaba prost in tara( sau nu merge) dau vina zilnic pe ovreiul director!

  2. luminita

    invatati-va ,ca de acum asa va fii

  3. boul roman

    Dacii la noi in colonie au perciunii lungi.Prietenii stiu de ce.

  4. sTOPs

    Mari istorici și cercetători români atacă teoria romanizării și planul de îngropare a istoriei geto-dacilor.
    IAR SCHIMBĂM IMNUL ? SAU DOAR TEXTUL … Preoți cu steaua NATO-n frunte, Căci oastea-i sub umbrelă … Biruitor în luptele navale, Un nume de Traian, Scufundător de flote …

  5. Dan

    Treziti-va Chevron nu paraseste Romania ba din contrs injecteaza mai multe substante toxice in subsol ,Vedeti cutremurele de suprafata care nu au nici o legatura cu Vrancea cum sunteti mintiti de 2 an

  6. qwerty

    xenofobie si atat!
    a mai terminati si reveniti la durerea voastra: pensioarele….